Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarság miért ragaszkodik...

A magyarság miért ragaszkodik annyira a történelmi tévhiteihez, még akkor is, ha közben már 1000-szer megcáfolták azokat? Talán olyan jólesik ezeket hallani, hogy nincs szívünk elismerni, ezek valóban tévesek?

Figyelt kérdés
Pl: a déli harangszó a nándorfehérvári diadal emlékét hirdeti, 3 tenger mosta a Magyar Királyság partjait, a mohácsi vészért a nemességünk a felelős, Kádár volt a szerénység mintaképe.
2011. ápr. 23. 21:46
 161/171 anonim ***** válasza:

A kommenteket nem ő töröltette, hanem a kölcsönös személyeskedés miatt a moderátor szedte le.

Ezek után viszont én már nem látom értelmét reagálni, sőt, 52%-os kommentjét elolvasni sem.

Amit láttam belőle, abból látszik, hogy úgy tekinti, mintha a törölt válaszok semmisek lennének és ugyanazzal érvel, amire már jópárszor rámutattunk, hogy nem állja meg a helyét.

Ezek után a vitát én feleslegesnek tartom.

És nem, nem futamodtam meg, 52%-os, csak beleuntam, hogy ugyanazokat az érveket hozod fel, ugyanazokat a kicsinyes kritikákat, amikre párszor már rámutattunk, hogy abszolút nem állja meg a helyét.

Az aggályaimról a moderátort is tájékoztattam.

Nem célom az elhallgattatás. Ez a módszer távol áll tőlem. Viszont reménykedek, hogy találnak olyan módszert, amivel véget lehet vetni az ilyen parttalan civakodásnak és ócsárlásnak.

Részemről ennyi.

Ide többet nem írok.

Ha pedig megfutamodással vádolsz, az csak téged minősít.

Az itt elhangzottakat pedig nem szántam személyeskedésnek, úgyhogy ne is vedd annak!

A törölt kommentek aggályosságát elfogadom, ezért annak ismételt kiírásától eltekintek, de ha ezt törlik, akkor, a mihez tartás végett, ismét ki fogom írni.

Tiszteletem

2011. júl. 31. 13:03
 162/171 anonim ***** válasza:
60%
Már én is leakartam zárni a dolgot de az a legjobb ha nem írom le a véleményemet sejtem hogy tudod. Csak annyit mondanék utolsó válaszodra. Bagoly mondja verébnek. Ha valami problémád van az elveimmel ( vagy velem) akkor írd le vagy írd le azt amit gondolsz és nem a modihoz szaladj sírni. Erre nem kell válaszolnod. Üdvözletem.
2011. júl. 31. 17:29
 163/171 anonim ***** válasza:

Ami problémám volt az elveiddel, azt leírtam. Te minősíthetetlenül reagáltál rá, töröltetted, aztán úgy tettél, mintha nem is hangzott volna el.

Ennyit a "bagoly mondja verébnekről".

A többire inkább nem is reagálok.

A kérdést pedig kiveszem a listámból, úgyhogy mostantól írnod is felesleges lesz, mert úgysem fogom látni (ebből fakadóan elolvasni sem).

És remélem máshol sem futunk már össze.

2011. júl. 31. 19:43
 164/171 Pro Patria ***** válasza:

"Ha valami problémád van az elveimmel ( vagy velem) akkor írd le vagy írd le azt amit gondolsz és nem a modihoz szaladj sírni. Erre nem kell válaszolnod. Üdvözletem."

Mondja ezt az, aki rendszeresen töröltette más kommentjeit?

Hazug vagy és képmutató. Korrekten álltam hozzád, és te bemutattad, milyen vagy.

Szót sem érdemelsz.

2011. júl. 31. 20:52
 165/171 Pro Patria ***** válasza:
Egyébként, kedves kérdező, nekem is megvan a könyv, de a "Kádár volt a szerénység mintaképe" részt nem találtam benne. Az csak úgy magadtól jött?:)
2011. aug. 2. 18:17
 166/171 A kérdező kommentje:
Nem, Hahnernek megjelent egy újabb könyve Újabb 100 történelmi tévhit címen, abban találod.
2011. aug. 3. 13:01
 167/171 Pro Patria ***** válasza:
Rendben, az volt a másik tippem, hogy az újabb kiadásban van benne.:D
2011. aug. 3. 17:56
 168/171 anonim ***** válasza:
Vasárnap lett a kérdés 6 hónapos ;) (Már ha nem számoljuk a plusz napokat)
2011. okt. 25. 16:18
 169/171 A kérdező kommentje:

Közben találtam újabbakat is, de csak nagy vonalakban írom le: Mátyás királyunk sem volt olyan igazságos, mint ahogy a néphagyomány és a tanulmányok terjesztik róla, valamint a humanizmus támogatása is sajnos csak az imázsa növelése érdekében ment, máskülönben egy gondolkodó nem lenne ebből a korszakból.

Második tévedésünk II. Ulászlóhoz kapcsolódik, aki egyáltalán nem volt olyan tohonya és gyenge kezű uralkodó.

2011. okt. 25. 21:07
 170/171 anonim ***** válasza:

Nem a magyarság ragaszkodik történelmi tévhiteihez hanem minden nép.

Olyan ez mint a téves bulvárhír, hiába a helyreigazítás az elsőt jegyzik meg az emberek.

2013. márc. 23. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!