Szerintetek elvehetik a szociális segélyt? Én 6 éve ezt kapom remélem nem mert nem tudom mi lesz akkor.
Mondjuk én nem kérdeztem meg, h mennyit keresel konkrétan, mivel evidens volt az összeg, mivel segélyből élsz, az, hogy még a szüleid segítségét is van pofád igénybe venni, miközben te csak lustálkodsz, az már csak a jéghegy csúcsa.
Egyébként 100 on fölül keresek havi szinten, nem fix, hanem teljesítménybéres......a bankok meg pl. semmit sem vesznek el tőlem, nincs is bankszámlám lol
Látom az ilyen közhelyes szövegeket azért jól betanultad hahaa
"hogy kapszmások" helyesen így kell: "hogy kapsz mások"
te gimnazista
Szerintem nem fogják eltörölni, legalábbis nagyon remélem, mert sokan nem azért kapják, mert lusták dolgozni, hanem más miatt.
Van egy ismerősöm, ő jelenleg alkalmi távmunkákból él, de nem mindig fizetik ki, és ha ki is fizetik, nem mindig időre, 30 éves elmúlt már, egyedülálló, egy gerincprobléma miatt le van százalékolva részben, Békés megyében él, nos ő tényleg nem nagyon tud ugrálni, akarna, ha a gerince rendben lenne, munkája úgy van, mint a mesében, hol volt, hol nem volt...
Nagyimmal kiszúrtak a munkáltatók és a nyugdíjkorhatára elérése óta nyugdíjat mivel nem kaphat, szociális segélyt kap csak, ha még ezt is elvennék tőle, nem tudom, mi lenne vele.
"pl. takarítás, szippantás, betanított munkás, segédmunkás, közmunka ilyesmik....ha nem lenne más, akkor mennék ilyen munkára is, amíg nem találok mást"
Hát ezek jó munkák tudod a legtöbb munkanélküli szivesen elmenne ezekre is de ha tényleg a te környezetedben is olyan nagy a munkanélküliség ahogy mondod tudhatnád hogy ilyen munkákra sem nem mehet el mindenki pl:
Takarítás-falun hol takarítson? egyébként már ez is okj szakma lett nem lehet akárki takarító
Szipantás-M vagy C kategóriás jogosítvány kell hozzá
Betanított munkás-tudod nincsenek mindenhol gyárak nem kérheted az embereket hogy 100km-reket utazanak minden pénzbe van
Segédmunka? pl:kőműves mellett-speciel én nem birnám a szivem miatt meg egyébként sem azért tanultam
Közmunka-Engem sohasem hívtak még be fiatal egyedül álló vagyok erre az indián nagycsaládos szociálisan hátrányos helyzetű embereket alkalmaztak nyáron itt 10 utcaseprőn kívűl egyébként sincs több embere szükség
22:41 - Persze, hogy nem normális, de ahhoz, hogy ezen változtassanak, 1. élhető fizetést adó munkahelyek kellenek, 2. a cégeket érdekeltté kellene tenni, hogy embereket HOSSZÚ TÁVON alkalmazzanak, távol a városoktól is, 3. felül kell vizsgálni a segélyezési rendszert, de nem egységesen benyelni, hanem azoktól elvenni, akik ha jó lehetőségek vannak se dolgoznak, de azért a gyerekeket gyártják halomra, csak mert az kényelmesebb...
Egy Budapest más, mint egy Békés megye például, bár már Budapesten se egyszerű a helyzet, de egy Békés megyéhez képest még így is kb. maga a Hilton, sokan nem véletlenül jönnek fel dolgozni Pestre (elvéve ezzel sok budapestitől is a munkát, de erre nem térek ki...), de még így is sok a nyomós okból röghöz kötött ember, aki nem szívesen költözik (illetve bizonytalanra semmiképp).
Az a baj, hogy eddigi kormányainknak eszük ágában se volt ezt megoldani, és a mostaniak is csak látszatintézkedéseket hoznak. Én persze oda se jutnék, bár ötleteim lennének, de míg ezek megszedhetik magukat, nem nagyon tudok velük szemben labdába rúgni, nem vagyok politikus, és nem vagyok cégvezető, csak egy egyszerű alkalmazott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!