Mi ez az ellenszenv a szellemi munkát végzőkkel?
Van igaza az elsőnek is. De a legtöbb ellenszenvet az váltja ki,hogy aki fizikai munkát végez,nincs egyetemi diplomája,azt a diplomások semmibe veszik. Ma csak azt tekintik embernek,aki szerez egy akármilyen diplomát. Másrészt kényelmesebb egy irodában ülni,mint fizikai munkát végezni,akkos is ha,a szellemi munkában is ellehet fáradni.
Tudomásul kellene végre venni,hogy egy egészséges társadalomban mindenkinek a munkájáéra szükség van. Aki "csak" fizikai munkát végez,az sokszor műveltebb,mint akinek diplomája van.
Nekem is van diplomám,de soha nem néztem le senkit,akinek nincs. Elég sok diplomással találkoztam,aki bunkóbb volt,mint egy szakmunkás.
Pl. a közalkalmazottak nyugdíjkedvezménye.Vagy az már nincs?
Na mindegy.De tényleg igazából abból fakad az egész hogy a szellemi dolgozók lenézik azt aki fizikai munkát végez.Na jó tisztelet a kivételnek.Még volt munkám én is szellemi dolgozó voltam.Teljesen felháborított amikor a sok semmire kellő ki volt akadva, hogy hogy egy melós többet keres mint mi.Mert nekik diplomájuk van.Igen!Apukámnak pl lehet hogy nincs diplomája de 22 éve három műszakba nyomja.Nincs karácsony, meg munkaszüneti nap.Most se lesz otthon karácsonykor.
a közalkalmazott szerinted mindenképpen egy diplomás szellemi munkás?
ők ha kapnak kedvezményt, akkor épp azért kapják, mert KÖZalkalmazottak. Közszolgáknak szar a fizetése, megalázóak a munkakörülményeik és minden évben őket veszik elő elsőnek ha spórolni kell. Nem hiszem, hogy gáz ha kis kedvezményt kapnak.
körülöttem elég sok a közalkalmazott, több kategóriában és több városban is.
kb beleszakadnak a munkába. A fizetésük hosszú évek óta ugyanannyi, vagy csökkent, ugyanis évek óta be van fagyasztva (fölfelé legalábbis).
Volt egy nap amikor ellógtatok 2.5 óra munka után, ebből arra következtetsz, hogy ez megy mindig? A fizetést pedig nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem szar náluk. Talán a vezető beosztásúaknak nem annyira, esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!