Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Figyelt kérdés
Én teljes mértékben támogatom, egyik országban sem szabadna betiltani úgy ahogy az eutanáziát sem, mert vénetlenül két fiatal vagy gyereket nem akaro pár között gyerek születik, védekeznek de kiszakad a gumi vagy hasonló. Nem is értem azokat az embereket akik ellene vannak, ostobának tartom őket, mert az csak egy magzat. Ha baleset történik akkor lehessen el vetetni, még az abortusz szigorítását is teljes hülyeségnek tartom. Egy módon talán nem lennék teljesen ellene akkor ha olyan országokban ahol betiltják nem kellene gyerektartásit fizetni az apukának egyáltalán meg semmi felelősége ne legyen a gyerek irányába ha az nem kell neki.

nov. 17. 12:56
 61/100 anonim ***** válasza:
13%
Én teljesen megértelek titeket, hogy az abortusz után megkeményítitek a szíveteket. Iszonyú fájdalomtól kímélitek meg ezzel magatokat, hogy nem éreztek együtt a gyermeketekkel és a saját anyai veszteségetekkel. Csak két baj van ezzel: az egyik, hogy az érzelmek némítása nem szelektív, aki ezt az utat járja, annak a teljes érzelmi élete sivárabb lesz. A másik, hogy ezt a fájdalmat csak időlegesen tudod elkerülni, végül mindenképp szembesülsz vele, de lehet, hogy akkor már késő lesz.
nov. 20. 11:29
 62/100 anonim ***** válasza:
59%
Miért hiszik egyes férfiak, hogy jobban tudják mit érez és gondol egy nő, mint az adott nő? Hihetetlen, hogy 2024-ben ennyire beszűkültek és szexisták egyesek.
nov. 20. 11:45
 63/100 anonim ***** válasza:
8%

#62 Miért hiszik egyes nők, hogy jobban tudják, jobban értik mit gondolnak a férfiak?

Hihetetlen, hogy 2024-ben ennyire beszűkültek és szexisták egyesek.

Miért hiszitek azt, hogy a férfinak nem fontos a gyermeke, hogy nem veszteség számára ha nem születhetett volna meg és nem tenne meg mindent azért, hogy a gyermeke felnőhessen?

Miért kell általánosítani és azt hinni, hogy az emberség egyik fele teljesen egyforma és mindent egyformán gondol?

Ha az összes nőt kérdeznénk meg a Földön az abortusz lehetőségéről akkor csak a nők döntése alapján teljességgel tiltva lenne. A mi kultúránk olyan, hogy már nem tartja az emberi életet elsődlegesnek és eldobhatónak tekinti a magzatokat, de a Föld össz lakosságának ez igen kicsi része.

nov. 20. 12:55
 64/100 anonim ***** válasza:
82%
Nem keményítettem meg semmit, felnőtt emberként, a helyzetem minden aspektusának alapos átgondolásával meghoztam egy, az életemet potenciális megnyomorító magzat elvetetésére vonatkozó döntést, amit sohasem bántam meg. Nem tudod bemagyarázni, hogy engem ez tudat alatt tönkretesz, mert nem így van. Nem vagyok sem gyilkos, sem érzéketlen, hanem csak nem dőlök be annak a propagandának, hogy most fel kéne vágnom az ereimet, mert abortuszon estem át, és nem opció utána élni az életem, mint egy normális ember. Létezik olyan, aki megbánja, olyan is, aki depressziós lesz, de a nagy átlag életében ez egy olyan nehéz esemény, amin idővel túllépünk, nem marcangoljuk magunkat 0-24.
nov. 20. 13:22
 65/100 anonim ***** válasza:
0%
#64 Nem. Az a gond az érveléseddel, hogy pont fordítva, a nagy átlag nem lép rajta túl ilyen könnyen, csak ma nem divat erről beszélni ezt bevallani másoknak.
nov. 20. 13:49
 66/100 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy nő sem írt a férfiakról, szóval ne tegyél úgy, mintha itt bárki ugyanolyan undorítóan írt volna a férfiakról, mint te a nőkről.

Elhiszem, hogy fontos egy férfinak a magzat. Teljesen érthető. Viszont a nő döntésének kell prioritást élveznie, mert ő terhes kilenc hónapig, ő szül, ő szoptat, ő éli meg a posztpartum nehézségeit. Ő kockáztat és ő kerül kiszolgáltatott helyzetbe. Hidd el, a nők örülnének a legjobban, ha nem rájuk lenne minden feladat téve, de a természet nem így döntött.

nov. 20. 14:16
 67/100 anonim ***** válasza:
16%

62 Ki hiszi, hogy jobban tudja, mit gondol valaki más? Mi köze ennek ahhoz, hogy ki férfi és ki nő?

64 Teljesen világos, hogy onnantól, hogy egy nehéz élethelyzetben egy nemkívánt magzat megfogan, csak rossz döntések közül lehet választani. Az se egy kívánatos dolog, hogy egyedülálló nők neveljenek gyerekeket szegénységben tömegesen.

Szó sincs róla, hogy fel kellene vágnod az ereidet, épp ellenkezőleg: arról beszélek, hogy ha rendesen el tudnád gyászolni a gyermeked elvesztését, akkor teljesebb életed lehetne. Amit persze tagadsz, mert ahhoz, hogy ezt belásd, át kellene élned egy fájdalmat, amit így megspórolsz.

Nem ringatom magam illúzióba azzal kapcsolatban, hogy meg tudnálak győzni, csak annyit mondok, amikor eljutsz odáig: én szóltam.

nov. 20. 14:46
 68/100 anonim ***** válasza:
82%

Komolyan olyan hihetetlen, hogy egy nőben nem okoz gyászt egy nemkívánt magzat elvetetése? Miért kell úgy tenned, mintha biztosan tudnád, hogy mit érez vagy mit fog érezni egy olyan ember, akihez semmi közöd és akiről semmit sem tudsz? Mire fel jelented ki, hogy kinek és mi okoz fájdalmat? Mire fel ez az okoskodó hangnem?

Senki sem veszített el egy gyereket, egy magzatot vetet el, amire nem vágyott. A kettő nagyon más...

nov. 20. 15:55
 69/100 anonim ***** válasza:
13%
68 A magzat egy gyerek, a pocakon kívül lévőtől csak az életkorában különbözik. A természetes reakció egy gyermek elvesztésére a gyász és a fájdalom. Ha ezt valaki nem éli át, annak valami oka van.
nov. 20. 16:39
 70/100 anonim ***** válasza:
76%
Igen, például hogy az a kis sejtcsomó, amire nem vágyott csak bajt hozna rá, össze sem hasonlítható egy vágyott gyerek érkeztével. Nem kell, hogy bárminek is oka legyen, próbáld kérlek megérteni, hogy te csak a saját véleményeddel dolgozol, és különösen ha férfi vagy, nem tudod megérteni sok különböző nő sok különböző gondolat- és érzelmvilágát, szóval ne tegyél úgy, mintha igen. Ajánlom keress rá a "mansplaining" kifejezésre, magadra fogsz ismerni benne.
nov. 20. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!