Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Figyelt kérdés
Én teljes mértékben támogatom, egyik országban sem szabadna betiltani úgy ahogy az eutanáziát sem, mert vénetlenül két fiatal vagy gyereket nem akaro pár között gyerek születik, védekeznek de kiszakad a gumi vagy hasonló. Nem is értem azokat az embereket akik ellene vannak, ostobának tartom őket, mert az csak egy magzat. Ha baleset történik akkor lehessen el vetetni, még az abortusz szigorítását is teljes hülyeségnek tartom. Egy módon talán nem lennék teljesen ellene akkor ha olyan országokban ahol betiltják nem kellene gyerektartásit fizetni az apukának egyáltalán meg semmi felelősége ne legyen a gyerek irányába ha az nem kell neki.

nov. 17. 12:56
 51/109 anonim ***** válasza:
0%
#47 Az agresszivitás, az intelligencia, a beilleszkedésre való képesség minimum részben genetika függvénye, márpedig ezeken múlik leginkább, hogy valakiből mekkora eséllyel lesz bűnöző.
nov. 18. 14:55
 52/109 anonim ***** válasza:
81%

Rengeteg mindentől függ, hogy kiből lesz bűnöző. Nem tudhatod, hogy abból a magzatból mi lenne, de őt probléma nélkül elvetetnéd, de az ugyanilyen magzatokat pedig úgy véded, gyilkosnak nevezed a nőket, akik ugyanazt a procedúrát végeznék el. Nem érzed úgy, hogy kivételezel, hogy kétszínűen állsz hozzá?

nov. 18. 15:26
 53/109 anonim ***** válasza:
28%
50 Az biztos, hogy vannak nehéz élethelyzetek, de arra sincs garancia, hogy az abortusz nem teszi tönkre az életedet. Az abortuszon átesettek között rendkívül gyakori a depresszió, olyannyira, hogy az öngyilkosság is gyakoribb. Ha Te ezt megúsztad, örülj neki, de egyáltalán nem annyi a történet, hogy kikaparják, aztán megy tovább az élet, mintha mise történt volna.
nov. 18. 15:49
 54/109 anonim ***** válasza:
73%

51 Ez igaz, de szerinted elfogadható megölni egy gyereket azért, mert talán agresszív/buta/beilleszkedésre képtelen/bűnöző lesz?

Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy az lesz, másrészt még a bűnözőket se öljük meg. (Mondjuk ezt bizonyos esetekben lehet, hogy felül kellene bírálni.)

nov. 18. 15:54
 55/109 anonim ***** válasza:

Hidd el, engem egy gyerek születése sokkal inkább depresszióssá tett volna, mint az, hogy abortuszra mentem. Azt pár hét után már elfelejtettem és azóta se (akkor tizenhét voltam, most huszonhárom) bántam meg. Ugyanígy döntöttem volna.

Az adott nő döntése, hogy ő mit vállal. Valaki megbánja a gyerekvállalást, valaki nem. Valaki megbánja az abortuszt, valaki nem. Az adott nő tudja, hogy számára mi tűnik a leghelyesebb útnak, te ismeretlenül feleslegesen és alaptalanul okoskodnál bele. Ez tipikusan olyan dolog, amit másképp él meg mindenki, de a döntés jogának meg kell lennie.

nov. 18. 15:59
 56/109 anonim ***** válasza:
17%
Okoskodni könnyű, az élet nehéz. De kinek van joga megölni egy másik embert? Mi jogosít fel erre? Ha az anyád egy pszichopata állat, aki tönkreteszi az életedet, őt miért nincs jogod megölni?
nov. 18. 16:32
 57/109 anonim ***** válasza:
46%

Az embrió és a magzat nem ember, legalábbis nem olyan szintén, mint egy élő és tudatos nő. Pár hetesen ezek a magzatok néha külső hatás nélkül is problémába kerülnek és elvetődnek. Az ilyesmit sem halálesetként tartják számon.

Mondjuk néha amikor bűnügyi eseteket nézek, akkor néha jobban megértem a gyilkost, mint az áldozatát. Például, hogy Gypsy Rose megölette a saját anyját, miután az évtizedeken keresztül bántalmazta és mérgezte számomra egy elfogadható döntés volt. Lehet itt törvényekkel és egyebekkel jönni, nem is azt mondom, hogy támogatom az ilyesmit, de valaki egyszerűen megérdemli. Ezért nem érdemes ezt idekeverni.

nov. 18. 17:12
 58/109 anonim ***** válasza:
70%
#53, ezt az azok szajkózzák, akik képtelenek elfogadni, hogy egy abortuszon átesett nő, hogyha ezt a döntést hozta meg, és ezt érzi helyesnek, egyáltalán nem lesz sem depressziós, sem öngyilkos, hanem a világ legnagyobb megkönnyebbülését éli meg, és éli tovább az életét, és mikor készen áll rá, ugyanúgy anya lehet, mint bárki más. Nekem volt abortuszom, egy pillanatra sem bántam meg, és több barátnőmnek is, mindannyian remekül vagyunk, köszönjük szépen, boldog párkapcsolatban, családdal. A gimis kori legjobb barátnőmnek 17 évesen volt, kiszakadt az óvszerük, és pár órára bevette az esemény utánit, de mivel az kb 80 százalékos, bennevolt abban, akiknek nem használt, és terhes lett. Az akkori párja, mint sajnos sok tapasztalatlan tinilánynak, egy erőszakos fasz volt, akivel végül szerencsére el is váltak útjaik. Ma már boldog feleség és anya, ha kenyszerítették volna, hogy megtartson egy magzatot, ami ellen minden ismert módszerrel védekezett, mégis megtörtént a baj, lenne egy nem kívánt gyereke egy bántalmazó embertől, akivel ez örök életre összekötötte volna. Fantasztikus élet lett volna, tényleg.
nov. 19. 16:48
 59/109 anonim ***** válasza:
24%
#58 Az 53-as elsősorban azokról a nőkről beszélt, akiknek van lelkük, tehát nem rólad.
nov. 19. 18:07
 60/109 anonim ***** válasza:
70%
Ja mert csak annak van lelke aki meg akarja ölni magát egy olyan döntés után, amit ő maga hozott meg. Nekem sem volt könnyű, ez nem arról szól, hogy szartam bele, hanem arról, hogy abban a helyzetben ez volt a helyes, és emiatt felesleges egy életen át gyűlölni magad. De látom itt csak az álláspont elfogadható, hogy egy nő bűnhődjön és gyűlölje élete minden percét, ha abortusza volt. Köszi nem :)
nov. 19. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!