Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Figyelt kérdés
Én teljes mértékben támogatom, egyik országban sem szabadna betiltani úgy ahogy az eutanáziát sem, mert vénetlenül két fiatal vagy gyereket nem akaro pár között gyerek születik, védekeznek de kiszakad a gumi vagy hasonló. Nem is értem azokat az embereket akik ellene vannak, ostobának tartom őket, mert az csak egy magzat. Ha baleset történik akkor lehessen el vetetni, még az abortusz szigorítását is teljes hülyeségnek tartom. Egy módon talán nem lennék teljesen ellene akkor ha olyan országokban ahol betiltják nem kellene gyerektartásit fizetni az apukának egyáltalán meg semmi felelősége ne legyen a gyerek irányába ha az nem kell neki.

ma 12:56
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Tartozkodom
35 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Meg az a másik, hogy ha az abortusz tilos, tervezett gyereket szülni is veszélyesebb.

Az emberi test nem teljesen 100as ebben az esetben sem, itt is van, hogy félremegy a kémia.

Simán megesik, hogy a tervezett, várt gyereket azért kell elvetetni, mert megölné az anyát is, meg a gyerek se lenne életképes.

Így viszont azt a defektes embriót kiveszik, nem rohad (szó szerint) a testben, és a kismama két már élõ gyereke nem nevelkedik árvaként, és a harmadikkal próbálkozhatnak újra.

Ezen kívül ha az abortusz nem legális, az orvosok egy vetéléssel sem hajlandóak foglalkozni, mert félnek hogy beperelik őket.

Szóval az abortusz tilalom sokkal több fogyatékos gyereket, tini anyukát, halott nőt jelent.

Aki meg ép ésszel, felelősséggel belegondol, az pont úgy lesz vele, hogy köszi de kihagyom mert túl nagy a rizikó.

ma 13:08
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Nem tiltanám be.

Teljesen az adott nő döntésének kell lennie, hogy ő vállalja-e a terhesség és a szülés kockázatait, avagy sem. Ő az élő ember, akinek prioritást kell élveznie egy magzattal szemben.

Nem is lenne értelme betiltani, mert aki abortuszt szeretne, annak lesz is. A kérdés az, hogy ezt egy biztonságos és elérhető klinikán intézi el, vagy jobb esetben elutazik valahova, ahova legális, vagy rosszabb esetben veszélyesebb módokon lát hozzá (pl. lelöki magát a lépcsőn vagy lefizet valami orvostanhallgatót).

ma 13:30
 3/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem.

Csak abban az esetben engedném, ha veszélyezteti a kismama életét.

ma 13:31
 4/15 anonim ***** válasza:
21%

Nem tiltanám be.

Viszont, szabályoznám.

Amit legalizálnék, azok az abortusz tabletták.Engedélyezném,hogy bármelyik közértben vagy benzinkúton meglehessen venni.

Viszont, a méhkaparásos eljárást beszigorítanám.Abban az esetben lehessen elvégezni ha:

-nemi erőszakból fogant a magzat

-fogyatékosságot állapítottak meg nála

-kiskorú az anya

-a magzat veszélyezteti az anya életét

ma 13:32
 5/15 anonim ***** válasza:
15%
Az abortusz gyilkosság. Két esetben engedélyezném: ha az anya életét veszélyezteti a terhesség, vagy ha erőszakból fogant a gyerek. Utóbbi esetben is csak azért, hogy egy bűnöző ne örökítse tovább a génjeit.
ma 13:37
 6/15 anonim ***** válasza:
24%

"Nem is értem azokat az embereket akik ellene vannak, ostobának tartom őket, mert az csak egy magzat. "

Itt kezdődik a te ostobaságod.

Nincs olyan, hogy "az csak egy magzat"!

Az EGY MAGZAT, amiből te is fejlődtél. Majdnem azt mondtam, hogy ember lettél, de ebben nem vagyok biztos.

Amit le kell szögezni és mindenkiben tudatosítani kell, hogy az abortusz az gyilkosság, egy másik ember megölése. A magzat az egy ember, csak még nem született meg. A hozzád hasonlók miatt juthattak el sokan oda, hogy egészen a szülés pillanatáig elfogadhatónak tartják az abortuszt, vagyis a konkrétan megszülető, ép, egészséges gyermeket is képesek megölni és ezt elfogadhatónak nevezni.

Az élet a fogantatástól kezdődik és az abortusz bármely formája ennek a végét jelenti, az új élet elvételét.

Ezt tudnia és értenie kell mindenkinek ha erről akarunk rendesen beszélni.

A halálbüntetés is legális sok helyen. Vannak rá okok amik elfogadhatóvá teszik. Én is tudok ilyen okot és én sem vagyok a halálbüntetés tiltása mellett, valóban vannak esetek amikor a halálbüntetés szükséges lehet.

Ugyanígy el tudom fogadni azt is, hogy az abortuszra adunk lehetőséget. Annak tudatában, hogy mit teszünk vele.

Nem hazudni kell, hogy az nem is ember meg csak egy sejtcsomó, hanem ki kell mondani, hogy igen, tudjuk, hogy ezzel elvesszük azt az életet, de vannak olyan esetek amikor ezt a társadalmunk még elfogadhatónak tekinti. Innen lehet utána a kereteit megbeszélni, hogy egy élet elvétele mikor fér még bele a mi társadalmunk törvényeibe és mikor nem.

Az abortusz másik oldalán ugyanis ott van az, hogy ha valaki meg nem akarja, akkor a tiltással a gyermek kihordására kényszerítjük. Ez éppen úgy nem fér bele a társadalmunk elvárásaiba. A kettő között kell a megfelelő helyzetet kialakítani és nem véletlen, hogy nálunk nincsenek sem abortusz könnyítését követelő tömegek, sem az abortusz ellen tiltakozó szervezetek, tömegek sem. Mert a mi jogrendszerünkben van egy olyan szabályozás ami elfogadható mindkét oldalnak.

Nálunk nincs tiltva sem az abortusz de nem is szabadon bármeddig elvégezhető. Az abortuszra normál esetben 12 hetes korig van lehetőség, extrém esetekben a 16 hetes korig lehet kitolni. Ami ennél fontosabb, hogy a nőknek előtte megfelelő döntési lehetőséget biztosítanak, vagyis nem hazudnak nekik arról, hogy az abortusz nem jelentős dolog, nem hazudják, hogy az csak egy sejtcsomó, nincs hiszti, hogy az a nő teste és azt tesz vele amit akar. Elmondják, megmutatják neki mi az ami történik és tesznek elé alternatívát.

Az abortuszt el kell kerülni, erre szolgál a sokféle fogamzásgátlási lehetőség ma már és a felvilágosítás. Aki pedig mégis teherbe esik annak van lehetősége másképp is dönteni. Kap segítséget akkor is ha úgy dönt, hogy akár egyedül is megszüli a gyermekét. Örökbe adhatja. Ezen kellene dolgozni, hogy kevesebben essenek teherbe úgy, hogy valójában nem akarnak gyereket, vagy a társadalmi megítélése más legyen annak ha valaki megszüli de örökbe adja a gyermeket és ez inkább pozitívum legyen egy nő életében, nem negatívum.

ma 13:37
 7/15 anonim ***** válasza:
22%
Az abortuszt szerintem be kéne tiltani kivéve ha az anya életét veszélyezteti. Nem normális ez amit a környezetemben is látok pl hogy nőcikém veri a tamtamot hogy gyereket akar, nem szedi a gyógyszert, megcsalással fenyegetőzik aztán ahogy besikerül elkapartatja és ezt 3-szor eljátssza, csóri csávó meg inkább öngyi lett.
ma 13:39
 8/15 anonim ***** válasza:
58%
Nem. Férfiként semmi jogom nincs ahhoz, hogy nők teste felett ítélkezzek. Szomorú, hogy zömében fehér, boomer férfiak még mindig úgy gondolják, az ő dolguk eldönteni ilyeneket.
ma 13:39
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

"Teljesen az adott nő döntésének kell lennie, hogy ő vállalja-e a terhesség és a szülés kockázatait, avagy sem."

Az a baj, hogy sokszor ma legkevésbé se a nő döntése. Vagyis papíron igen, mert beleegyezik a műtétbe, de erre döntésre nem szabadon jutnak, hanem nyomásra: a férfi sem vállalja a gyereket (gyakran ő beszéli rá a nőt), nincs pénzük, nincs támogató család, nincs a nőnek elég információja. Arról nem is beszélve, ha kapcsolati erőszakból fogant a gyerek. Ezek ellen kéne tenni inkább. Ezért ostobaság a szívhang-törvény, mert mintha csak a nő butasága lenne, aki nem tudja, hogy a magzat élő. Holott komoly tragédiák vannak az abortusz mögött.

Egyébként be nem tiltanám az abortuszt. Ha betiltják, akkor feketén fogják csinálni, szóval semmi értelme.

Betiltás helyett a szociális hálót erősíteném meg, több anyaotthont hoznék létre, és nem utolsó sorban komolyabban venném a fiatalok szexuális felvilágosítását.

ma 13:42
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Így sem a nők döntse hányszor van hogy hírességek pénzzel vagy ha az nem válik be fenyegetőzéssel veszik rá a luvnyákat a kaparásra. Szerintem az a legtisztább ha erről senki sem dönthet csak a természet. 🙏
ma 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!