Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Úgy járunk, mint Lengyelország...

Úgy járunk, mint Lengyelország, nálunk is betiltják az abortuszt? Ti szeretnétek, ha betiltanák?

Figyelt kérdés
[link]

2020. okt. 24. 10:07
A kérdező szavazást indított:
Igen, be kell tiltani az abortuszt, a betegen született gyerekeket is ápolni kell
Nem, hadd döntse el mindenki, mennyi gyereket akar, és mennyit tud tisztességesen felnevelni.
Ne lehessen abortusz, csak ha az anya életét veszélyezteti a terhesség vagy a szülés.
88 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
6%
Azonnal be kell tiltani!
2020. okt. 24. 10:09
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Én nem tartom jónak az abortuszt, ugyanakkor szerintem minden abortusz előtt álló terhes nő döntse el maga, hogy bele megy-e ebbe vagy sem.
2020. okt. 24. 10:15
 3/17 anonim ***** válasza:
16%

Az abortusznak bizonyos esetekben van legitimitása.

-Ha rendellenessége van a magzat, ami kumutatható (szellemi, fizikai rendellenesség)

-Ha nemi erőszak útján fogant.

-Ha veszélyezteti az anya életét

Más esetekben nincs.Az,hogy valaki lusta óvszert használni, vagy fogamzásgátlót bevenni, az nem érv és nem indok az abortuszra.

A mostani magyar abortusz szabályozás túl laza.

2020. okt. 24. 10:17
 4/17 nemaRendőrség ***** válasza:
17%
Attól függ milyen színűek a szülők
2020. okt. 24. 10:28
 5/17 anonim ***** válasza:
66%
Nekem halál mindegy, én férfi vagyok, tőlem lehet ez a nők személyes döntése, hiszen az abortusz gyakran súlyos lelki és testi következményei közvetlenül a nőkre vannak hatással. Viszont a mai világban elérhető egyéb születésszabályozási lehetőségek mellett szerintem sokat elmond egy nő személyiségéről az, ha számára az abortusz az eszköze ennek. Emiatt, és az említett testi sérülések miatt, biztosan nem terveznék egy olyan nővel, aki már átesett egyen, ez pedig az én személyes döntésem.
2020. okt. 24. 10:45
 6/17 anonim ***** válasza:
97%
Az abortusz egyidős az emberiséggel, ha valami természetellenes, akkor a tiltása. Álomvilágban él, aki ezt nem látja be. Ha betiltják, akkor illegálisan fogják elvégezni. Jobb esetben külföldön, szakember által, rosszabb esetben itthon, mindenféle veszélyes módszerekkel.
2020. okt. 24. 12:06
 7/17 anonim ***** válasza:
92%

"Az,hogy valaki lusta óvszert használni, vagy fogamzásgátlót bevenni, az nem érv és nem indok az abortuszra."

Tehát egyfajta büntetésként a lustaságukért kényszerítenéd a párt (valójában csak a nőt, mert a férfi úgyis lelépne), hogy vállalják a gyereket, ezzel minimum két életet tönkretéve, amiből az egyik a gyereké. Valahogy az abortuszellenesek (rossz szó, mert minden normális ember az, csak valaki elfogadja a realitást, hogy szükség lehet rá) nem nagyon szoktak foglalkozni azzal, hogy a tényleges születés után milyen élete lesz a gyereknek.

2020. okt. 24. 12:11
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 7,

normális ember ott kezdődik,hogy nem támogatja az indokolatlan abortuszt.

Nem a lustaságukért, hanem a felelőtlenségükért.

Autót, motort vezetni ittasan, ugyanúgy felelőtlenség.A jobb eset, ha lebuknak vele, de van rosszabb eset is, akkor nagyobb árat kell fizetniük a felelőtlenségükért.

Az a nő, aki abortusznak veti alá magát indokolatlanul, (indok lehat a nemi erőszak, fogyatékos magzat...stb) az erkölcsileg 0.

Örökre el kellene tiltani olyan munkaköröktől, ahol emberekkel, esetlen állatokkal kell foglalkoznia, mert az ilyen embere teljesen alkalmatlan erre

.Az abortuszt kvázi egy hónalj gyantázásnak fogja fel.

Az én álláspontom pedig mérsékeltnek számít.Az igazi kemény abortuszellenesek, teljes tilalmat akarnak.

Milyen érdekes, az abortusz teljes liberalizációja mellett érvelők a legnagyobb ellenzői például a halálbüntetésnek.

A két álláspont nagyon ellentmondásos.

2020. okt. 24. 12:24
 9/17 anonim ***** válasza:
91%
Megint egy szót se szólsz a gyerekről, aki beleszületne egy valószínűleg csonka családba, ahol senki nem akarta őt. Neked ez csak egy büntetés az anyának a lustaságért/felelőtlenségért, le se tojod, hogy a gyerekkel mi történik. Szerintem ez az ellentmondásos. És ez amúgy jellemző a vallási fanatikusokra és a konzervatívokra. Jönnek mindig a magasztos elvekkel, de valójában csak dirigálni és nevelni akarnak másokat, és előírni nekik hogy hogyan éljék az életüket. Semmi közöd hozzá. Jó lenne ha végre kiszállnátok a magánszférából.
2020. okt. 24. 12:34
 10/17 anonim ***** válasza:
4%

A liberálisok nem nevelni,dirigálni akarnak?

Már az óvodákban elakarják kezdeni az lmbt propaganda "oktatását".

Vagy, mi van a szórakozóhelyek jelentgetésével, ahova nem engednek be rézvérűeket?Tessék kiszállni a magánszférából, semmi közötök hozzá,hogy ki kit enged be,hova.

2020. okt. 24. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!