Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Betiltanád az abortuszt vagy nem?

Figyelt kérdés
Én teljes mértékben támogatom, egyik országban sem szabadna betiltani úgy ahogy az eutanáziát sem, mert vénetlenül két fiatal vagy gyereket nem akaro pár között gyerek születik, védekeznek de kiszakad a gumi vagy hasonló. Nem is értem azokat az embereket akik ellene vannak, ostobának tartom őket, mert az csak egy magzat. Ha baleset történik akkor lehessen el vetetni, még az abortusz szigorítását is teljes hülyeségnek tartom. Egy módon talán nem lennék teljesen ellene akkor ha olyan országokban ahol betiltják nem kellene gyerektartásit fizetni az apukának egyáltalán meg semmi felelősége ne legyen a gyerek irányába ha az nem kell neki.

nov. 17. 12:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/109 anonim ***** válasza:
30%
#38, #39 Az abortuszok túlnyomó többségénél nem a gumi lyukadt ki, hanem egyáltalán nem védekeztek a fogantatáskor.
nov. 18. 13:48
 42/109 anonim ***** válasza:
75%

Tőlük is ugyanúgy elvennéd az abortusz lehetőségét, elvégre ellenőrizni nem tudod, hogy kinél mi történt.

nov. 18. 13:51
 43/109 anonim ***** válasza:
0%
#42 Igen, hiszen a gyilkosság az gyilkosság.
nov. 18. 13:54
 44/109 anonim ***** válasza:
22%

#42 Az abortusz szigorítása meg tiltása nem ugyanaz.

Ahogy ha sikerülne elkerülni azokat a nem kívánt terhességeket amiknél elég lett volna ha gumit húznak, akkor nem is lenne kérdés az abortusz, hiszen akkor csak pár száz lenne évente és nem több tízezer.

nov. 18. 13:54
 45/109 anonim ***** válasza:
60%

Akkor az a nő is ugyanolyan "gyilkos", aki elvetetné a nemi erőszakból kialakult magzatot? Ha igen, miért menjen tönkre egy nő élete, amikor ő az áldozat, ha nem, akkor az a magzat miért ér kevesebbet, mint a többi?

nov. 18. 13:55
 46/109 anonim ***** válasza:
0%
#45 Én személy szerint nemi erőszak esetén azért engedélyezném, mert a gyerek egy bűnöző génjeit örökölné, így nagy eséllyel válna azzá ő is.
nov. 18. 13:56
 47/109 anonim ***** válasza:
64%

Mintha a nők ne tudnának hazudni, ha úgy hozza a szükség.

Ez nem egy bizonyítható dolog, sok rossz embernek lesz jó gyereke és fordítva. A bűnözés nem öröklődik, a neveltetés sokkal többet számít. Viszont akkor te megölnél egy gyereket az apja bűnei miatt?

nov. 18. 13:59
 48/109 anonim ***** válasza:
42%

A magzat emberi lény. Személy.

Világos, hogy vannak helyzetek, amikor nagyon nehéz egy gyereket befogadni az életünkbe, teljesen felboríthatja az addigi életünket, a terveinket.

De feljogosít-e egy másik ember megölésére az, hogy nehézségeket okoz nekem a létezése?

Világos, hogy az anya azzal, hogy a testén belül hordozza a gyermekét, ezzel őrá is hatással van, de a gyermek teste nem egyenlő az anya testével, ezért nem igaz az érv, hogy "az én testem, az én döntésem"!

Vagy az, hogy eleinte nemigen van öntudata, feljogosít-e arra, hogy megöljem? Sok olyan állapot van, amikor valaki öntudaton kívül van, például alszik, vagy elájult, de ettől még nem ölhetjük meg.

Azt javaslom mindenkinek, hogy nézzen meg egy videót arról, hogyan darabolják a szerencsétlen magzatot! Hogyan menekül, miközben élve szabdalják fel, azután ha saját szemével szembesült a valósággal, akkor beszélgessünk róla, hogy ezt a dolgot el lehet-e etikailag fogadni!

Én nem azt várom, hogy Állambácsi erőszakolja rá az abortusztiltást a társadalomra, hanem hogy a normálisan érző többség követelje azt ki, ahogyan a gyilkosság és a gyerekbántalmazás egyéb formáit sem tűrjük meg magunk körül!

nov. 18. 14:28
 49/109 anonim ***** válasza:
75%
Könnyű úgy beszélni, hogy téged nem érint a probléma.
nov. 18. 14:30
 50/109 anonim ***** válasza:
64%
Néztem ilyen videót, ugyanúgy elmentem abortuszra. Ha ott és akkor megszültem volna azt a gyereket, teljesen tönkrement volna az életem és az övé se lett volna túl szép és akkor még finoman fogalmaztam.
nov. 18. 14:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!