Titeket hogy érint a rezsi emelés? Kitudjatok majd fizetni a többletet??
Nekem kb 80-100e lenne a villanyom jövő hónaptól és 100% hogy ennyit nem tudok kifizetni havonta..
Ha nem vonják vissza ezt az agymenést, teljesen kilátástalan helyzetbe fogok kerülni...
#100. mi kisgyerekes család vagyunk 180 kwh az átlag fogyasztásunk villanyból, pedig van 2 klíma, villany sütő, főzőlap, kis és nagygépek, mosó, mosogató, szàrítógép, 2 laptop, 2 telefon, robotporszívó…
a gáz az évi 500-550 m3.
sima ügy
103!
Mekkora kitolás...az embereknek eddig is spórolni illett volna, nem pazarolni és nem a nyereség növelése a cél, hanem a veszteség csökkentése.
Ne az államnak spórolj, hanem magadnak ember! Ha mindenki megtanult volna spórolni az elmúlt években, meg szépen egyesével lecserélgetni az ezeréves energiazabáló dolgait energiatakarékosra, most kevésbé fájna a feje.
10 éve élek panelprogramos házban. Előtte az utcára engedte ki mindenki a meleget, mert 28 fok volt a lakásban. Nem volt annyira szükség, de nem tudtad csökkenteni a hőmérsékletet, csak így(a számlát így sem).
Elmagyarázták a felújításkor mindenkinek, hogy ne próbálja a megszokott 28 fokját tartani, mert csúnyán ráfizethet. Ennek ellenére a ház fele sok tízezer forintot ráfizetett az elszámolásnál augusztusban, voltak akik 100 fölött. Mi, a többiek, ugyanennyiket visszakaptunk és nem ültünk nagykabátban a szobában, hanem ha olyan hideg volt kint, max. a rövidujjút lecseréltük hosszú ujjú pólóra. Nem nagy dolog. De 10 éve fel sem tekertük a fűtést egyszer sem! Persze kiderült, sokan csak a megszokott rutinjukat csinálták, elmentek dolgozni nyitott ablak mellett(hőérzékelő az ablak alatt), aztán had szóljon.
Tudom, minket most egyébként sem érint ez az emelés, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy az emberek nem elég tudatosak még a saját érdekükben sem, aztán meg jajgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!