Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kereszténység vagy LMBTQ?

Kereszténység vagy LMBTQ?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy egyiket sem szereted, de ha választani kéne, melyik legyen inkább?

2022. jún. 3. 15:44
 81/109 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekes, állítólag hívő vagy, de azért kened-vágod a gender fogalmakat.

Teljesen mindegy, hogy beletartozol-e az LMBTQ-ba, mert ezerrel az ő szekerüket tolod. Az LMBTQ továbbra is politikai mozgalom, egyáltalán nem csak egy betűszó, mégegyszer mondom (nem neked, az értelmeseknek), hogy ez egy hazugság. Ha betűszó lenne, nem lenne zászlajuk, követőik és saját ideológiájuk gender néven. A betűszó nem követel nem változtatást, különösen nem kiskorúak számára pubertásblokkolókkal való tömést, ha kisautó helyett babát vesz a kezébe. Erre egyébként semmit nem regáltál, helyette összegyűlölködőztél, ami tipikus kultúrbalos retorika.

2022. jún. 3. 21:49
 82/109 anonim ***** válasza:
Mondjuk tényleg, zászlójuk van, amit már lassan középületeken, interneten, mindenhol lehet látni, de még véletlenül se politikai mozgalom...
2022. jún. 3. 21:51
 83/109 anonim ***** válasza:
39%

Én vagyok az, aki az Lmbtq mellé állt annak ellenére, hogy református hívő.

A hormon és a műtét is kikerülhető, ha az ember azt akarja, hogy ne érje el az eü kockázat. Sőt, van aki nem meg műtétre, csak hormont szed.

Ha feltételezzük, hogy lehetséges létrehozni egy gyógyszert, ami hasonló, mont a mentális betegségek kordábantartásához szükséges gyógyszerek, segít abban, hogy egész életen át szedi, cserébe nincs nemi diszfória, azonosulni tud a születési nemével, akkor tulajdonképpen mi különbözteti meg a hormonterápiától? Ugyanúgy egész életre szóló (vagy drasztikus elváltozás esetén kell leállni a szedéssel), ugyanúgy okozhat szervi problémát. Abszolút semmi különbség nem lenne a gyógyszer és a hormonterápia között. Illetve ebben nem vagyok biztos, de tudtommal a mentális betegségekre használt gyógyszereknél gyakori mellékhatással van a szellemi működésre, főleg negatívan, plusz mellette okozhat szervi gondokat. A hormonterápia pedig az elején okoz érzelmi instabilitást, ami később mérséklődik, illetve szintén szervi gondokat okozhat. Szóval szerintem a hormonterápia biztonságosabb, mint egy feltételezett gyógyszer, ami hasonló, mint a mentális betegségek esetén használtak.

2022. jún. 3. 21:53
 84/109 anonim ***** válasza:
#83: Téves. A pszichiátriai gyógyszer előnye az lenne, hogy nem változna meg a test. Azon kívül, sokan szednek életreszólóan gyógyszert depresszióra és más mentális betegségekre, és általában nincsenek különösebben komoly mellékhatásai.
2022. jún. 3. 21:56
 85/109 anonim ***** válasza:
76%

#81 Tényleg nagyon érdekes, hogy hívőként nem taszítom el a régi barátaimat, és tájékozódok, hogy tudjak segíteni, tanácsot adni azon az úton is, amit esetlegesen én nem feltétlenül tennék meg a saját értékrendem szerint. Számomra valahogy nem furcsa, hogy hívő létemre segítőszándékkal fordulok más emberekhez, nem pedig úgy, hogy a vallásomat és annak értékrendjét akarom instant tukmálni.

Arra meg semmi indoklást nem adtál, hogy miért lenne politikai mozgalom. Ja, az indokláshoz kéne értelem is (csak, hogy viszonozzam a személyeskedést)... Elismétlem, hogy vannak az Lmbtq érdekében politikai törekvéseket folytató csoportok, aktivisták, de ez nem fedi le az egész lmbtq-t. Ez olyan, mintha lenne egy halmazábra két egymást metsző körrel, az egyikre rá van írva, hogy "lmbtq" a másikra, hogy az "Lmbtq érdekében politikai törekvéseket folytatók" és a két körnek van metszete, ahol azok vannak, akik beletartoznak az lmbtq-ba és aktivisták. Nem a betűszó követel változásokat, ebben egyetértünk, hanem az aktivisták. Te pedig felhoztad a szélsőséges eseteket, amivel én sem értek egyet, a magyarországi körökben nem tudok nagyobb rétegről, aki ezekkel egyet értene. (Ismét meglepetés, de tájékozódom hívő létemre)

A gender nem ideológia, angolban ez egy szó, ott kettő van arra, hogy nem, az egyik a gender a másik a sex. Az utóbbi jelenti a születési nemet, az előbbi pedig a társadalmi nemet (leegyszerűsítve elvileg azt, aminek érzed magad). Most vitatkoztunk erről, hogy mi a létjogosultsága, ezt bevallom nem tudom.

A zászló. Zászlaja tulajdonképpen bárminek lehet. Én kisvárosban élek, vannak különböző szabadidős klubbok, aminek van zászlja. Ettől még sem a kézműves iskolások, sem a társastáncoló nyugdíjasok, sem a kutyások nem képeznek politikai mozgalmat.

2022. jún. 3. 22:16
 86/109 anonim ***** válasza:

#84 Ha valamilyen orvosi készítmény nem egy placebo, akkor változtat a testen. Az más kérdés, hogy ez látszik-e külsőleg, vagy "belső" változást okoz.

Illetve egyébként bizonyos okokból értem miért nincs tere ilyen kutatásoknak. Alapvetően, ha ez felmerül akkor rögtön a jól ismert melegségből átnevelő "terápiákra" asszociáciál a többség, aminek a résztvevői traumákat éltek át, sokszor valamilyen nyomásra mentek kda, stb. Ezt meg nyilván nem akarja senki feleleveníteni. Másrészt meg van egy "technológia", ami jelenesetben a nemváltás. Ilyen lehetőség mellett ki az, aki bevállalná, hogy alanya legyen egy kétes emberkísérletnek? Többnyire az, akire valami külső nyomás nehezedik, hogy a nemváltás tilos, csalódást okoz xy-nak, vagy ő maga retteg annyira tőle, hogy inkább a bozonytalanba ugrik. És akkor már megint ott vagyunk, ahol a part szakad, hogy kvázi kényszerített embereken kísérletezünk.

2022. jún. 4. 00:13
 87/109 anonim ***** válasza:
Illetve hogy képzeljük el a "gyógyszert"? Kötelező élni vele? Mint opció, hogy vagy ez, vagy semmi? Vagy úgy, hogy vagy semmi, vagy ez, vagy nemváltás? Mert például szerintem a három opció közötti választás elfogadható lenne, csak nem tudom, hogy tudunk eljutni ahhoz, hogy a kutatáshoz legyenek tényleges önkéntesek és sikerüljön feltalálni a lehetséges "gyógymódot".
2022. jún. 4. 00:16
 88/109 anonim ***** válasza:
Elmentem, megittam két fröccsöt a haverokkal... itt meg mi a fszról van szó?:D lett azóta vagy +50 komment, úgy tűnik nem annyira a kérdés tárgyában:DD
2022. jún. 4. 00:37
 89/109 A kérdező kommentje:

Tehát azért, mert egyesületeknek is van zászlajuk, ebből szerinted az következik, hogy aminek zászlaja van, az nem lehet politikai mozgalom. Gondolom a nácikról és kommunistákról is ezt gondolod, gratulálok.

Arról részletesn indoklást adtam, hogy az LMBTQ miért politikai mozgalom, de láthatóan hülye vagy, nem fogom újra leírni.

A genderről meg fingod nincs maradjunk annyiban. Én egy könyvet is elolvastam erről, a filozófiában konstrukcionista alapjai vannak és igen, ideológia. Nagyon dióhéjban a lényege ez: bármi lehet bármi. Igen, ilyen egyszerűen. Sokkal többről szól, mint a társadalmi nemekről, arról szól, hogy minden csak egy társadalmi konstrukció, beleértve a biológiát is: ha van egy kis eszed rájössz, hogy mi következik ebből, a férfi és nő fogalmának megszűnése. De a gender minden bármilyen fogalommal ezt teszi, olvass Derridát például, akitől az egész ered (úgysem fogsz).

2022. jún. 4. 02:56
 90/109 Alex Fly ***** válasza:
Mindkettő. Nem vagyunk egyformák, mindenki válassza magának azt, amelyik neki szimpatikus...
2022. jún. 4. 04:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!