Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kereszténység vagy LMBTQ?

Kereszténység vagy LMBTQ?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy egyiket sem szereted, de ha választani kéne, melyik legyen inkább?

2022. jún. 3. 15:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/109 A kérdező kommentje:

#100 Nem szervezet, de leírom én is mégegyszer, hogy te is megértsd: politikai mozgalom.

"LMBTQ-emberek" pedig nem léteznek, hanem vannak melegek, leszbikusok stb. Egy meleget nem nevezhetsz LMBTQ-embernek, ha ő erre nem ad neked engedélyt, főleg, ha nem akar azonosulni pl. a transzokkal. Ez olyan, minthogy a nácik minden németet NSDASP-embernek neveztek volna csak azért, mert németek, és ők a fejükbe vették, hogy a németséget képviselik.

Ha ezek után se érted, akkor sajnos degenerált vagy.

2022. jún. 4. 21:21
 102/109 anonim ***** válasza:
59%
#101 szerintem az ne degeneráltazzon másokat, aki egy ilyen fogalmat nem ért 😂😂
2022. jún. 4. 21:26
 103/109 anonim ***** válasza:
77%

#101 Abból ítélve, hogy önellentmonsásokba jutsz, terelsz, ismételgeted magad, kevered a szezont a fazonnal, személyeskedsz érvek helyett én arra tudok következtetni, hogy kettőnk közül, ha bárki is degenerált, vagy hülye, az nem én vagyok.

A német náci párt (egykori) követői nem egy kategória az lmbtq emberekkel. Az Lmbtq emberekre azért van egy összefoglaló név, mert nagyon hasonlóak a problémáik, ugyanazok a jogi esélyegyenlőségeik sérülnek.

Az, hogy az aktivista csoportok mit mondanak, az nem azt jelentik, hogy egyet kell értenie azoknak, akiket ez képvisel. Egy másik, hasonló témájú kérdés alatt hozta fel a roma származású kérdező, hogy ha lenne egy etnikai kisebbségeket képviselő szervezet, ami olyan szélsőséges véleményt képviselne, hogy a kisebbségeknek lehessen bűnözői, akkor ő nem értene egyet, de az nem jelentené azt, hogy ő nem tartozik az etnikai kisebbséghez, mert ő csak roma.

De hogy a szavaiddal éljek:

"Ha ezek után sem érted, sajnos degenerált vagy."

2022. jún. 4. 21:51
 104/109 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj kérdező, bár tudom, hogy ha megint személyes példát hozok, akkor kiírod, hogy én eléggé alkalmas lennék-e a kormányfőnek... amire már most leszögezem, hogy bár felajánlották helyi önkormányzati szinten a politikai karrier lehetőségét, hogy engem nem vonz a szó hétköznapi értelmében vett politika. Mert a mai politikához kellenek bizonyos negatív kompromisszumok, amire én nem vagyok hajlandó, ha meg ezeket elvállalnám, nem lennék boldog ember, amire törekszek...

És igen voltam vidéki LMBTQI informális szervezetnek aktivistája, de most inkább a környezetvédelem érdekel. Na mindegy.

LMBTQI közösség maga az LMBTQI egy mozaik szó, ami megpróbálja lefedni a közösséget, amivel vagy tud azonosulni valaki, vagy nem.

Nyilvánvalóan egy 50 éves építészmérnök ember aki kapuzárási időszakos éveiben vallotta be magának, hogy ő biszex, de feleségét és gyermekeit, nem hajlandó elhagyni, helyette titokban éli meg a vágyait, alkalmi légyottokban, az nem fogja magát e közösségbe tartozónak mondani.

Egy kamaszfiú aki kipróbálás szintjén kipróbál ezt-azt a gimis osztálytársával, és utána hosszútávú romantikus kapcsolatba kezd egy lánnyal, ami 18 éves kora után is folytatódik, az se fogja bevallani, hogy ő biszex, sőt lehet nem is az, csak kíváncsi volt, és nem akar többet férfiakkal szexuális dolgokat folytatni, de ha mondjuk őszinte, és lenne egy átfogó magyar társadalomnak a szexuális szokásait vizsgáló Kinsey féle kutatásnak modernizált változata, akkor egy önbevallásos teszten lehet felvállalna azt az 1 db férfival folytatott kalandját...

LMBTQI közösségbe az a személy is beletartozhat, bár inkább támogatóknak hívom őket, akiknek nem voltak ilyen személyes tapasztaltuk, nem transzok, nem melegek, csak mondjuk lehet házastársuk biszex, amit elfogadtak, vagy a felnőtt gyerekük meleg, vagy a legjobb barátjuk és emiatt csatlakoznak szolidaritási célból a mozgalomhoz, vagy csak hétköznapi hősként cselekednek.

Kereszténységnek is vannak árnyalatai, sőt a római katolikus egyházon belül is vannak már-már kommunistának mondott, baloldali mozgalmak, lásd a felszabadítási teológia követői: [link]

Vannak Magyarországon olyan LMBTQI közösség mellett kiálló alulról szerveződő mozgalmak ökumenikus keresztény mozgalom, mely rendszeresen részt vesz a pride felvonuláson: Ez a keresztények a melegekért csoport. [link]

És még sorolhatnám.

2022. jún. 5. 11:49
 105/109 anonim ***** válasza:
61%
Ja és degenerált nevezni valakit, hát nem túl toleráns és humanista hozzáállás.... pl tegyük fel te pride felvonulás napján ezt kiabálnád, miközben mondjuk lenne egy szintúgy ellentüntető down-szindrómás gyerekével tüntető anyuka vagy apuka, az simán értheti magára is, aztán lehet te kapnád a nyaklevest.... de ugyanúgy degenerált vagyok én is, WPW-szindrómám miatt, ami katéteres ablációs műtétig egy súlyos visszatérő szívritmus zavart okozott nálam... ugyanis a szívembe volt egy járulékos idegszál ami kiváltotta ezt....
2022. jún. 5. 12:24
 106/109 anonim ***** válasza:
Miért kell külön választani a kettőt, Isten mindenkit egyformán szeret, elfogad ugye? Ha tényleg így van tökéletesen megférnek egymás mellett anélkül, hogy külön kellene választani őket
2022. jún. 7. 22:51
 107/109 A kérdező kommentje:
Az LMBTQ-k választják ketté. Isten ugyanúgy szereti a homoszexuálist is, mint bárki mást, de ettől még a homoszexuális aktust bűnnek tekinti.
2022. jún. 8. 03:23
 108/109 anonim ***** válasza:
Tudod ez még hitelesen is hangozna, ha olyan mondaná, aki nem csak válogat a Bibliából, hogy mit tartson be, és mit ne. Ha mindent ugyanolyan szigorúan betartanának, mint ahogy a melegekre fújnak, mert benne van egy könyvben, akkor lehet hogy más lenne a kereszténység megítélése. De amég a tíz parancsolatot se sikerül a többségnek betartani, addig inkább hanyagoljátok az ítélkezést. Az amúgy is az istenetek dolga.
2022. jún. 8. 07:21
 109/109 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, az ugye vágod, hogy nem csak egyfajta kereszténység van..... hanem vannak különbözői ágai... egyébként meg nem hiszem, hogy igazán olyan mély vallásos lennél mint amilyen én voltam hosszú évekig... kb egy negyedszázadig..
2022. jún. 8. 09:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!