Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kereszténység vagy LMBTQ?

Kereszténység vagy LMBTQ?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy egyiket sem szereted, de ha választani kéne, melyik legyen inkább?

2022. jún. 3. 15:44
 61/109 anonim ***** válasza:
61%
A mai kereszténységet Jézus rúgná seggbe el elsőként, ha visszatérne.
2022. jún. 3. 18:08
 62/109 anonim ***** válasza:
58%

Egyiket sem. Jogom van szelektálni.

Kereszténység egy felesleges állszent dogmán alapuló gerinctelen viselkedés. Jarfam egyházi iskolába, ami ott ment maga a Pokol. Az Egyházat gyűlölöm, de a hívőit nem. Bár keresztények imádnak másról véleményt formálni, közben saját maguk tájékán nagyobb a baj... (Tisztelet a kivételnek)

LMBTQ. Nem vagyok meleg, de ha lenne meleg barátom, rokonom, elfogadnám. Eléggé szomorú, hogy 2022-ben ott tartunk, hogy megadjunk-e nekik minden jogot vagy sem... Kész vicc... Rossz vicc.

2022. jún. 3. 18:15
 63/109 anonim ***** válasza:
20%

61.

Miért tenne ilyet?

2022. jún. 3. 18:15
 64/109 anonim ***** válasza:
54%
Ugyanazért, amiért a kereskedőket korbáccsal kergette ki a templomból.
2022. jún. 3. 18:21
 65/109 anonim ***** válasza:
31%
Egyik sem. Csak sima normális életet.
2022. jún. 3. 19:27
 66/109 anonim ***** válasza:
91%

#15(kérdező) A #12-e válaszoló vagyok. Az Lmbtq továbbra sem egy politikai mozgalom, csak egyesek szeretik belemagyarázni, mintha ez valami hiteltelenítő tényező lenne. Vannak aktivista csoportok, akik a politika eszközével akarják elérni a jogi esélyegyenlőséget az LMBTQ embereknek. Ilyen a polgári házasság, örökbefogadás, mesterséges megtermékenyítés leszbikus nők esetében (ez ma Magyarországon nem lehetséges, ha az illető bejegyzett élettársi kapcsolatban van egy másik nővel) és a nemváltás (orvosi és papírformaként is). A nemváltás meg nem úgy működik, hogy beslattyog a delikvens oszt megműtik, előtte vannak különböző vizsgálatok, kell pszichológusi, pszichiáteri szakvélemény, kell szakvélemény nőgyógyásztól/urológustól (születési nem szerint opcionális), hogy a szervezet elbírja-e egyáltalán a hormonterápiát. És akkor több év hormonterápia után jön a műtét, és azután is hormonozni kell. Ez nem egy szórakoztató dolog, okozhat sok komplikációt. És nem tartom fairnak ezekkel az emberekkel szemben azt, hogy nehezíti a társadalom az életüket, az egy dolog, hogy a párkeresés nehéz, a szubjektív ízlést nem lehet befolyásolni, valószínűleg én sem jönnék össze transzneművel. Viszont ma Magyarországon nem lehet nemet váltani papíron (nem tudom, hogy orvosilag engedélyezik-e az okirat átírás nélkül, ha jól tudom nem) és ez megnehezíti a transzneműek életét, akik már nem a születési nemüknek megfelelően néznek ki, mert gondot okoz határátkelésnél, meg minden olyan szituációnák, ahol okiratot kell bemutatni, megnehezíti a munkakeresést is. És én, mint hívő nem tartom korrektnek az ellehetetlenítésükket, amikor senkinek nem ártanak azzal, hogy nemet váltanak. Amennyi komplikációt okozhat,meg amennyi vizsgálat van előtte csak úgy poénból, személyazonosság változtatás céljából senki nem tudja megcsinálni. Párkapcsolatban meg nem az irat átírásával fog átverni senki, csak mondom, mielőtt felmerülne. Alapból egy randin, ismerkedéskor nem kéred el a személyit, hogy biztos nő-e/férfi-e a másik, de javítsatok ki, ha bárkinek is ez az ismerkedési szokása.

Ha meg már a testmódosítás a baj, akkor nem értem, hogy a sima plasztika, tetoválás, hajfestés ellen miért nem ágál ennyire senki. Ja, mert arra nem lehet gyűlölködni.

Kérdező, azt az érvelési hibádat meg kiemelném, hogy T/2-ben írsz (pl "terjesztitek" "emberkísérleteket folytattok"), holott egy szóval sem állítottam, hogy lmbtq ember lennék, én annyit mondtam, hogy református vagyok. Szánalmas, hogy egy csoportra gyűlölködsz, és a vitapartneredet azzal hitelteleníted, hogy belerakod az általad megvetett csoportba, mintha egyáltalán valid érv lenne ez, holott nem az. Az meg már mellékes, hogy cisznemű vagyok és heteroszexuális, ráadásul még hívő is, szóval még téves is volt a besorolás. Pusztán arról van szó, hogy a vallásszabadság apropóján nem tartom helyesnek, hogy az én vallási elveim mentén kellene mindenkinek élnie az életet, nem godolom, hogy eszerint kell törvénykezni, ha már az állam és egyház külömnvan. És arra sem érzek késztetést, hogy másokra erőltessem az én elveimet, pláne úgy, hogy nem azonos a hitünk. Nem érzem azt, hogy Istent kell játszanom, és ítélkeznem, szerintem egy igazi hívő nem így viselkedik. Azt pedig külön elfogadhatatlannak tartom, hogy valaki hívőnek adja ki magát csak azért, hogy öncélúan okot keressen a gyűlöletre és ítélkezésre, vagy éppen valaki ebből harácsolja magának a politikai tőkét.

2022. jún. 3. 20:44
 67/109 anonim ***** válasza:
0%
#66: Ha ennyi veszélyt rejt a nemváltás, akkor ahelyett, hogy ezt egy tökéletesen egészséges és normális dolognak állítanák be ezek a szervezetek és a média, miért nem hagyják kutatni, hátha pszichésen is kezelhető?
2022. jún. 3. 20:47
 68/109 anonim ***** válasza:
91%
#67 arra már egyértelmű kutatások vannak, hogy a transznemű embereknél különböző agyi struktúrák nem a biológiai nemre vonatkozó struktúrára hasonlít, hanem a “választott” nemre. Biológiai háttere van.
2022. jún. 3. 20:50
 69/109 anonim ***** válasza:
0%
#68: Ez nem jelent semmit. A skizofrénia esetében is vannak agyi strukturális elváltozások, mégis pszichiátriai gyógyszerekkel kezelik.
2022. jún. 3. 20:55
 70/109 anonim ***** válasza:
91%

#67 Kutatások szerint két nemnél különböző az agy fizikai felépítése. Én ehhez nem értek, de szerintem durván emberkísérlet kategória lenne az agyba belenyúlni, és azt kutatni, hogy mit kell csinálni, hogy az agyi felépítés egyezzen a test többi részével. Sokkal kevésbé tűnik számomra komplikáltnak a hormonterápia, majd műtét, mint az agyat piszkálgatni.

A pszichológiai terápiáról annyit tudok, amennyit egy közeli barátom mesélt, neki kb másfél évig tartott a diganózis megszerzése, hogy ő transznemű, és nem pedig személyiségzavar áll a háttérben. Személyiségzavar esetére vannak különböző terápiás kezelések, transzneműség esetére meg a nemváltási procedúra.

2022. jún. 3. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!