Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kereszténység vagy LMBTQ?

Kereszténység vagy LMBTQ?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy egyiket sem szereted, de ha választani kéne, melyik legyen inkább?

2022. jún. 3. 15:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/109 anonim ***** válasza:
48%

#90 Az volt a baromi nagy és okos indoklásod, hogy "deeee ez akkor is egy politikai mozgalom, nyenyenye, mer vannak céljai!!444!!!" Én meg ezt cáfoltam azzal, hogy vannak aktivisták, akiknek vannak politikai céljai, de nem aktivista minden LMBTQ ember, és lehet valaki úgy aktivista, hogy nem LMBTQ.

A másik nagy érved meg az volt, hogy hülye vagyok. Innentől én nem látom értelmét a vitának, mert amint felmerül egy tiéddel nem egyező érv, rögtön arra következtetsz, hogy a másik hülye. Ennyi erővel én is írhatnám, hogy te vagy hülye, mert nem gondoljuk ugyanazt. Csak nem gondolom, hogy vitaértékű a másikat becsmérelni. De szólj, ha ezen a szinten akarsz vitázni, mert ha igen, akkor engedd el, amit eddig írtam a kutlúrált vitáról és vedd úgy, hogy az a nagy érvem, hogy te meg egy összeesküvéhívő degenerált vagy.

2022. jún. 4. 09:22
 92/109 anonim ***** válasza:
8%
Keresztényként legeslegfőképp a kereszténység, de a többi történelmi vallást is támogatom. Szóval az első lehetőség.
2022. jún. 4. 11:39
 93/109 anonim ***** válasza:
24%
Én nem vagyok sem szexuális kisebbség, sem keresztény..ateista gondolkodás jellemez. Viszont durva, hogy egy szervezet és egy vallás közül kell választani. A kettőt össze sem lehet hasonlítani. Melyiket vennéd meg inkább? Fagylalt vagy fogkrém? Nekem kicsit ilyen a kérdés.
2022. jún. 4. 12:39
 94/109 anonim ***** válasza:

"Tehát azért, mert egyesületeknek is van zászlajuk, ebből szerinted az következik, hogy aminek zászlaja van, az nem lehet politikai mozgalom."

Te követted el azt a logikai hibát, hogy szerinted azért szervezet, mert zászlaja van, a kommented célpontja meg erre hozott ellenpéldát, amivel felhívta a figyelmed erre a logikai hibára. Vagyis fel akarta hívnak vele, de nem sikerült. Te értelmezed is azt, amit más ír, illetve végigolvasod azt, és értelmezed, amit te írsz?

2022. jún. 4. 17:52
 95/109 anonim ***** válasza:
51%
Kicsit poénosnak tartom, hogy a magyarok túlnyomó többsége a mindennapi életében le sem tojja a vallást, de amikor melegekről van szó, akkor sokan hirtelen nagy kERESZtények lesznek:DD
2022. jún. 4. 18:16
 96/109 A kérdező kommentje:
#95 úgy vannak vele, hogy a kisebbik rossz közül választanak.
2022. jún. 4. 18:56
 97/109 anonim ***** válasza:

De miért kéne választani két olyan dolog között, ami nem zárja ki egymást? Meg milyen kisebbik rosszról beszélünk, amikor sem a hit, sem az lmbtq nem rossz alapvetően, ha nem a szélsőséges eseteket vesszük?

Ez egy elég nagy oximoron, kedves kérdező.

2022. jún. 4. 20:39
 98/109 A kérdező kommentje:
Semim oximoron nincs ebben, az LMBTQ-tól hánynak az emberek, nem a melegektől. és hogyne zárná ki egymást, amikor az LMBTQ állandóan az egyházat támadja, melegházasságot akar, ami viszont oximoron... Az LMBTQ maga a szélsőség, az egyháznak volt szélsőséges része (spanyol invizíció, középkor), de maga a Tanítás szélsőségektől teljesen mentes. A gender a maga végtelen számú nemével meg minden feje tetéje állításával seosem volt mérsékelt.
2022. jún. 4. 20:48
 99/109 anonim ***** válasza:
70%
#98 nem mondom, hogy az LMBTQ-nak nincs szélsőséges oldala, de azt mondani, hogy a “de maga a Tanítás szélsőségektől teljesen mentes. ”, ez nevetséges. Te olvastad egyáltalán? Vagy azokon a részeken átugrottál?
2022. jún. 4. 20:53
 100/109 anonim ***** válasza:

Pont ezt magyaráztam eddig, hogy az LMBTQ összefoglaló név, és nem szervezet, erre megint szervezetként kezeled. De leírom megint, hátha átmegy (nincsenek illúzióim, 99%, hogy nem fogod felfogni, és tovább fogod mantrázni a tömény bullshited), hogy az LMBTQ emberekért vannak aktivisták, akik szervezeteket alkotnak. Ezeknek a csoportoknak a tagjai nem feltétlenül tartoznak bele az LMBTQ-ba, lehetnek szimpla heteroszexuálisok is.

Én hívőként nem tartom egymást kizárónak. Miért lenne egyház ellenes támadás, ha a polgári keretek közt összeházasodnak, ha külön van választva egyház és állam? Azzal nem értek én sem egyet, hogy egy olyan egyházra akarják ráerőltetni a melegházasság lebonyolítását, amibe nem fér ez bele, de azzal sem értek egyet, amikor nem hívő hetero párok mennek egyházi esküvőre, mert álszent dolog.

Egyébként örülök, hogy beismered, hogy a melegházasság kifejezés egy oximoron. Két olyan kifejezés van szembeállítva egymással, amik nem zárják ki egymást(házasság-melegség). Ha pedig nem erre akartál célozni, akkor az a költői kép, amit keresel, az a paradoxon. A paradoxon jelenti azoknak a szembeállítását, amik kizárják egymást.

2022. jún. 4. 21:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!