Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan tudnám megértetni az...

Hogyan tudnám megértetni az emberekkel, hogy nem vagyok LMBTQ tag?

Figyelt kérdés

Nyíltan meleg/biszexuális vagyok. A nézeteim - bármilyen hihetetlen - sajnos épp alig összeegyeztethetőek az a mai melegmozgalmakéval. Az elfogadást önmagában még erősíteném is, de a tendenciák amik egyre inkább megjelennek az ízlésem ellen valók, és a melegházasságot sem támogatom. Pride-on se jártam 2007 óta.

Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok.

Így tehát max. az LGB betűkhöz lehetne sorolni, de semmiképp nem lehetek "LMBTQ-személy".

Viszont az LGB-ről sem lettem megkérdezve, pedig ez állításuk szerint egy közösség. A közösségnek pedig úgy tudom nem úgy lesznek tagjai az emberek, hogy rámutatnak az meglévő tagok, hogy te márpedig az vagy.

Ezt az egyszerű tényt viszont úgy látszik, hogy - főként a melegjogi aktivisták - nem akaják megérteni. De miért?

2022. jan. 31. 05:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/130 anonim ***** válasza:
36%
Van köze mert én is LMBTQI aktivista voltam vidéken.... és szeretek saját példán keresztül szemléltetni dolgokat...
2022. febr. 1. 14:05
 52/130 A kérdező kommentje:

51: az a baj, hogy a kérdésre kéne reagálni, aminek tényleg semmi köze, ahhoz, amit te leírsz. Te most valami szimpátiát vársz mert meleg vagy, ami nem könnyű főleg az elején én tudom, de nem is olyan dolog, amire hivatkozva neked bármi több járna.

Szóval neked egy pszichiter kéne nem pedig internet, mert érezhetően nagyon magányos vagy. A Szabó T. Gábornak meg egy elmeorvos, mert ő se érti, hogy miről szólt a kérdés.

2022. febr. 1. 14:12
 53/130 anonim ***** válasza:
0%
Én sose akartam minden áron barátkozmi senkivel se kérdező... de tudod én is azért lettem érzékenyebb társadalmi problémákra, mert szüleim neveltek erre... egyébként le se tudod írni azt a szót, hogy pszichiáter.... :D tanuljál mucuska... és te is magányos vagy, hogy ha napjában felteszed ezeket a kérdéseket, lehet egy faluvégi INCEL vagy...
2022. febr. 1. 14:15
 54/130 A kérdező kommentje:

"tanuljál mucuska" "faluvégi INCEL vagy"

Azért vicces, amikor már a szóhasználatból, stílusból kibukik, hogy milyen jellemű ember vagy valójában az önsajnáltató felszín alatt, és mennyire lenézel mindenkit, aki nem támasztja alá a kátyavár stabilitású világképedet. Ez passzív-agresszív, képmutató ostobaság jellemző különben a teljes mozgalmatokra, talán épp ezért sem érzem képviselve magamat általa.

2022. febr. 1. 14:19
 55/130 anonim ***** válasza:
92%

Annyira jó, hogy a te elméd láthatóan tök rendben van XD

Időnként néha beszélhetnél valakivel, aki érintett a témában, hidd el, én is fogtam már kezet Orbán Viktorral, mégse akarok lopni! Ez nem igy működik, de legalább tájékozódsz és nő a világlátos, ami láthatóan nincs!

2022. febr. 1. 14:19
 56/130 anonim ***** válasza:
53%
Jaj ne használj már ilyen szavakat melegként, hogy passziv-agressziv!
2022. febr. 1. 14:23
 57/130 anonim ***** válasza:
38%

Én nekem teljesen rendben van, tudod miért mert én olvasgattam egy és mást életemben, amelyek kialakították a világnézemet... ha politikai szempontokat nézzük, zöld vagyok mert fontosnak tartom, hogy jövőben a jövő generációja olyan Fertő-tó mellett nőjjön fel, amely nincs lebetonozva, szociálisan érzékeny vagyok és mellette működik bennem a társadalmi szolidaritás ezt Lengyelországból hozom, de ez a baloldaliságom gyökere és liberális vagyok, azon belül is szociál és kulturális liberalizmus híve vagyok.

Plusz látom, hogy mihez vezet a gyűlölet propaganda, mert Orbán vezéred ugyanazt teszi mint Hitler... Copy space lemásolja...tanultam ennek a szociálpszichológiai hátteréről, erről szó esett első féléves szociológusi képzésen.. így tehát kellően immunis vagyok a gyűlöletkeltő és populista kampányokra...

2022. febr. 1. 14:25
 58/130 A kérdező kommentje:

Orbán "vezérem" 2022-ben olyan módon fogja újabb 2/3-al behúzni a választást, hogy azt a baloldal az egyik legnagyobb történelmi vereségeként fogja évtizedek múlva is emlegetni. Hitlerhez lehet őt hasonlítani, de a mai LMBTQ inkább, mivel lassan a nyelvet is átírjátok hivatkozva arra, hogy sértő, csakúgy, mint Orwell 1984-ében.

Ezt tudom, hogy neked lehetetlen megemészteni, mert te saját magadra nem így gondolsz, de a szabadságot te mindössze abban határozod meg, hogy ki ért veled egyet: minden más gyűlöletbeszéd és fasizmus :).

Amúgy nagyon nem vagyok Orbán barátja, főleg, hogy most már ténylegesen is arra játszanak, hogy összemosák a pedofilokat velünk melegekkel, aminél gusztustalanabb, emberalattibb kapmányt el sem tudok képzelni nagyon.

Csak a probléma az, hogy a beteges nyugati tendenciák, amik nem hagyják a gyereket sem gyereknek lenni éppen az ő álláspontját erősítik. Ez nagyon nem az az ország, ahol melegházasság meg elfogadás lesz, mert az ún. "felvilágosult" eszméket legfeljebb a belpesti értelmiség, meg a hozzás hasonló, magát értelmiséginek gondoló réteg vallja, amely nem képes kilépni a véleménybuborékjából, és magukat nyugtatják a hazugsággal, hogy ők a többség. Ezért szenved el a baloldal újabb és újabb arconcsapást, mert képtelen belátni, hogy a magyar nép az életszínvonalon kívül nem kér semmiből, ami nyugati és amit próbálnak erővel lenyomni a torkán.

Az hogy zöld vagy meg kissé ellentmondásos, mivel az LMBTQ-t mindig is azok a világcégek támogatták és fújták fel dollármilliárdokkal ekkorára, akik a legkörnyezetszennyezőbbek és akiknek a legkevésbé érdeke, hogy a klímaváltozást lassítsák.

Szóval képben vagy, gratulálok, te egyetemista hallgató :))

2022. febr. 1. 14:50
 59/130 anonim ***** válasza:
41%

Orbán nem sajatít ki semmit? Pl Nemzeti Jelképeket, agráriumot? Magyar Bálint mondta, hogy volt nekik is agrár programjuk annó 1990-es években, de a konzervatívok felhozták, hogy nektek ne legyen, semmilyen nép-nemzeti jellegű dolgaitok....

Nem mellesleg az is nevetséges, Orbán szamizdatot szerkeszt az interneten, miközben a lengyel-magyar ellenzéket a Pre-SZDSZ-s Szetászok hozták össze....76-tól kezdve....

2022. febr. 1. 15:01
 60/130 anonim ***** válasza:
76%
Miért nem lehet olyan indokkal jelenteni egy választ, hogy semmi köze a kérdéshez? ELTEhallgató összes válaszát ki lehetne innen töröltetni.
2022. febr. 1. 16:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!