Hogyan tudnám megértetni az emberekkel, hogy nem vagyok LMBTQ tag?
Nyíltan meleg/biszexuális vagyok. A nézeteim - bármilyen hihetetlen - sajnos épp alig összeegyeztethetőek az a mai melegmozgalmakéval. Az elfogadást önmagában még erősíteném is, de a tendenciák amik egyre inkább megjelennek az ízlésem ellen valók, és a melegházasságot sem támogatom. Pride-on se jártam 2007 óta.
Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok.
Így tehát max. az LGB betűkhöz lehetne sorolni, de semmiképp nem lehetek "LMBTQ-személy".
Viszont az LGB-ről sem lettem megkérdezve, pedig ez állításuk szerint egy közösség. A közösségnek pedig úgy tudom nem úgy lesznek tagjai az emberek, hogy rámutatnak az meglévő tagok, hogy te márpedig az vagy.
Ezt az egyszerű tényt viszont úgy látszik, hogy - főként a melegjogi aktivisták - nem akaják megérteni. De miért?
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__115..
itt egy szóval se irtad, hogy meleg lennél, és én is nehezen hiszem el...
#27-28
Ez a minősíthetetlen megfogalmazás, amit a fennemlített válaszaidban lelejtettél, megint bizonyítottad, hogy semmi közöd nincs sem a homoszexualitáshoz, sem pedig a biszexualitáshoz. Jómagam csak 58 éve tudom magamról, hogy homoszexuális vagyok. Ebben élek. Vannak dolgok, amivel nem értek egyet.
32 - talán mert nem is én írtam ki a kérdést, ez eszedbe jutott?
33 - "vannak dolgok, amivel nem értem egyet" - nocsak, akkor mégsem kell mindennel egyetérteni az LMBTQ-val, hogy melegnek hívhassam magam.
Amúgy rohadt nevetséges, hogy megpróbáltok kitagadni a nemi irányultságomból is, csak mert a pojácáskodásaitokat kritizálom. Gondolom majd erre is jön valami új név, ha már van 280+ féle "gender identitás".
"Ez a minősíthetetlen megfogalmazás, amit a fennemlített válaszaidban lelejtettél, megint bizonyítottad, hogy semmi közöd nincs sem a homoszexualitáshoz" - Te egyébként ugye full retardált vagy, hogy azt hiszed valakit a véleménye, megfogalmazása tesz homokossá, vagy nem azzá?
Te tagadod meg önmagad. Azért a sértegetésed megint téged minősít. Te még nem lehetsz több 35 évesnél. Az élet még előtted áll, de ilyen felfogással nagyon nehéz lesz. Én megéltem egy nagyon elnyomó rendszert, amikor a felvállalás a legtöbb esetben a családból való kitagadással járt. Megéltem életem első igaz szerelmének elvesztését. Átéltem mindazt, amit te nem. A Pride alapvetően éppen azért jött létre, amit korábban már leírtam. Azzal, hogy elkezdett elmenni szélsőséges irányba, az sajnos éppen a politikának köszönhető, ami kontra produktív sajnos. A helyzet az, hogy - szerintem - azt is leírtam, hogy pl. az óvodai szexuális tanítással nem értek egyet. Azzal sem értek egyet, hogy kisiskolásoknak (1-4. osztály) ilyen felvilágosítást adjanak. A felsőbb éveseknek (7-8. osztály) már igenis lehetne nagyobb felvilágosítást adni és nem csak egyoldalúan. Azzal viszont megint csak egyetértek, hogy az azonos nemű párok fogadhassanak örökbe gyerekeket.
Csakhogy téged idézzelek "nem vagyok LMBTQ-tag", de "nyíltan meleg/biszexuális vagyok". Ez önmagában ellentmondás. Ahogy már többször jeleztem.
Lelked rajta, de a mondandóddal éppen te vagy az, aki önmagát tagadja meg.
36 - én nem tagadom meg magam, és hidd el megtapasztaltam én is, hogy mennyire nem egyszerű előjönni. Nekem annyiban szerencsém volt, hogy a baráti közegem maximálisan támogatott és támogat.
Azt viszont nem fogom leírni mégegyszer, hogy miért nem lehetek LMBTQ-tag, és miért nem kell önmagam megtagadnom, ha nem értek egyet a mai formájával - ezt se értem mit értesz "megtagadás" alatt, mivel számtalanszor leírtam, hogy vállaltan meleg vagyok. Sajnos vagy nem sikerült felfognod a logikai levezetésemet, vagy szándékosan nem akarsz érteni - szerintem az utóbbiról lehet szó, mert téged is bedarált a fanatikus szemellenzős szellem, ami ezeknek az emapcipálódó mozgalmaknak a sajátja.
A kérdésednél még előadtad magad, hogy lényegében meleg vagy biszex vagy. Aztán meg már nyíltan meleg. Azt hiszem, hogy egyáltalán nem vagy tisztába önmagaddal sem. Világosan leírtam, hogy a szélsőséges megjelenéssel én sem értek egyet. Azt is világosan leírtam, hogy 3-10 éves gyerekeknek bármilyen szexuális felvilágosítást tartsanak. Bár azt viszont elismerem, hogy a mai tinik már sokkal inkább az internetről szerzik be kellő információkat ehhez. Azt viszont nem szabad vagy szabadna tagadni, hogy a szexualitás az már bőven 13-14 éves korban megjelenik, sőt nagyjából ebben a korban kezd realizálódni. A legtöbb fiatal már 16 éves korára elveszíti a szüzességét. A homoszexuálisoknál jellemzően ez bőven 20 év felett történik meg, ami a rejtőzködés számlájára írható.
Amennyiben te tényleg homoszexuális vagy, akkor ennek ténylegesen a tudatában vagy.
Visszatérve a Pride-ra. Ez a mozgalom a '60-as években az USA-ban azért jött létre, hogy elérjék a homo- és biszexuálisok valamint a transzneműek elfogadottságának növelését, ill. teljes elfogadását. Ez utóbbi jól tudjuk, hogy egyetlen egy országban sem lesz meg sohasem. Ez egyre több nyugati országban megjelent. A rendszerváltást követően Magyarországon is megrendezhetővé vált a Pride. Az elsőt 1993-ban rendezték meg, amin magam is részt vettem. A másodikra és a harmadikra 1997-ben, míg a negyedikre 1998-ban került sor. Ebben a két évben nem vettem részt rajta, mivel az előbbibe a párom, az utóbbiba édesapám hunyt el. Aztán 1999-ben részt vettem ismét a Pride-n, de azóta sem. Nem azért, mert az alapköveteléssel (eltűrés helyett elfogadás, házasság, örökbefogadás) magam is egyetértek. Azzal viszont nem, hogy mindkét oldalról a szélsőség jelenik meg.
A gender szó használatát pedig azért tartom erre abszurd hazugságnak, mert önmagában a gender-elmélet önmagában a férfi-női egyenjogúságot hivatott képviselni, amihez hozzátartozik az "egyenlő munkáért egyenlő bért" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!