Hogyan tudnám megértetni az emberekkel, hogy nem vagyok LMBTQ tag?
Nyíltan meleg/biszexuális vagyok. A nézeteim - bármilyen hihetetlen - sajnos épp alig összeegyeztethetőek az a mai melegmozgalmakéval. Az elfogadást önmagában még erősíteném is, de a tendenciák amik egyre inkább megjelennek az ízlésem ellen valók, és a melegházasságot sem támogatom. Pride-on se jártam 2007 óta.
Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok.
Így tehát max. az LGB betűkhöz lehetne sorolni, de semmiképp nem lehetek "LMBTQ-személy".
Viszont az LGB-ről sem lettem megkérdezve, pedig ez állításuk szerint egy közösség. A közösségnek pedig úgy tudom nem úgy lesznek tagjai az emberek, hogy rámutatnak az meglévő tagok, hogy te márpedig az vagy.
Ezt az egyszerű tényt viszont úgy látszik, hogy - főként a melegjogi aktivisták - nem akaják megérteni. De miért?
Amugy engen tenyleg erdekel hogy pontosan miert mondjak h a melegeket a pedifilokkal egybemossak. Milyen szovegezes utal erre pontosan?
Nem kekeckedesbol kerdezem hanem ha szent meggyozodese valakinek hogy ez igy van az miert van. Ha igaza van hajlando vagyok valtoztat i en is az allaspontomon mert a meleg nem egyenlo a pedofillal. Egyaltalan nem. Meleg teljesen rendben van. Pedofil egyaltalan nincs rendben.
81: arra mondjuk, hogy ugyanabban a törvénycsomagban szerepeltetnek minket velük. Én önmagában ebből még semmi rosszra nem következtetnék.
Az azonban nagyobb probléma, hogy orbán olyat mondott legutóbb, hogy "nagy vita" zajlik szerinte arról, hogy a homoszexualitás átmehet-e pedofíliába. Ebből látszik, hogy valóban próbálják sajnos egybemosni a kettőt.
Errol amnyit hogy Én hetero vagyok, de ha valaki azt mondja "»a heteroszexualitás is jelen van a világban aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita.«", - nekem ezzel a bajom: NULLA.
Itt a tulzott erzekenykedess van a baj
A kormany vilagosan megmondta h semmi kozuk ahhoz hogy ki kit szeret.
83: nincs bajod az összemosással, mert te a 95%-hoz tartozol. Ha te szívsz, akkor majdnem mindneki más is szív. Én meg a maradék 5%-hoz tartozom, akiket senki nem karol fel, ha sikerül kriminalizálni, azonosítani téged a legsúlyosabb bűnelkövetőkkel, elhelyezni téged a társadlmi ranglétra legalján.
És milyen vita lehet mégis erről, főleg ilyen "nagyon nagy" vita? Tényleg érdekelne, mert a fidesz berkein kívül én semmi ilyen vitát nem hallottam, sőt igen régi álláspont, hogy nem fakad egymásból a kettő.
Rengeteg a válasz, nem olvastam őket végig, de az LMBTQ az nem egy szervezet. Az LMBTQ az az LMBTQ+ emberek gyűjtőfogalma. Akár tetszik, akár nem a melegek részei az LMBTQ+ embereknek (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transzszexuális, Questioning/Queer).
Gondolom az LMBTQ+ emberek támogatására specializálódott szervezetekkel nem értessz egyet, ezeknek nem vagy köteles tagja lenni.
A jogszabályalkotók többsége jogi végzettséggel nem rendelkezik, ahogy szakpszichológusi végzettséggel sem.
A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvény 9.§ (2) bekezdésében világosan egy kalap alá veszik a kettőt. De a hozzátok hasonló szövegértéssel sajnos kevésbé rendelkezők ezt nem értik.
A következő pedig az
A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvény 10.§ (3) bekezdésében világosan egy kalap alá veszik a kettőt. De a hozzátok hasonló szövegértéssel sajnos kevésbé rendelkezők ezt nem értik.
A pedofíliáról ugyanis egyetlen egy médium vagy oktatási intézmény sem próbált úgy beszélni, vagy olyan előadást tartani, hogy azt el kell fogadni.
A törvény bűne az, hogy míg a heteroszexualitás reklámozását és oktatás ügyben való bemutatását nem tiltja. Ezzel kapcsolatban ugyanis semmilyen tiltó hatály nincs. Éppen néhány órája volt kezemben egy 8. osztályos és egy 11. osztályos biológia tankönyv. A tankönyv utolsó 20%-a nem szól másról, mint a szexualitás egyoldalú bemutatásáról. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen egy elnyomó rendszerben 12-14 éves korom között szembesülni a homoszexualitással. Sajnos úgy néz ki, hogy a jelenlegi kormányzó erők (kívülről a neonácik támogatásával) ugyanoda vezetik vissza.
Ahogy a #86-os kommentemben is újfent leírtam. Világosan a 2021. évi LXXIX. törvény 9.§ (2) és a 10.§ (2) bekezdéseiből adódóan állítjuk (és igenis állítják szakemberek és jogászok is ezt).
Most megint rámutattál arra, hogy egyfelől a törvénycsomaggal kapcsolatban is megtörténik az összemosás, hisz maga a miniszterelnök utalt erre a saját szájával, hisz a törvénycsomag és az azzal összefüggésben indított hazug népszavazásról nyilatkozott így.
Érdekes a felfogásod.
(Nem kommentálom)
(Nem kommentálom)
Igen kérdező valóban mondhatod azt, hogy te ebben nem veszel részt az LMBTQI szervezetek munkájában, és csak annyiban élvezed ezen közösség lehetőségeit, hogy mondjuk elmész ő az általuk szervezett támogatói bulikra pl az Alteregóba, vagy mondjuk elmész meleg szaunába, vagy elmész egy meleg bisztróba, de lehet még ezekben se veszel részt.
Ez egyéni mentalitástól függ, meg más egyéb dolgokból, hogy ki vesz részt aktivistaként a dolgokban, ki nem.. Én se erőltetem rá a dolgokat egy ideje és én is kiszálltam érdemben az aktivizmusból, de sokan tanultam ezekről az aktivizmusokról és ilyen témájú szakirodalmakat olvasok, lengyel-magyar demokratikus ellenzék együttműködéséről is olvastam 76-89 között, a Milosevic ellenes szerb Otpor mozgalomról is olvastam, a különböző 1795-1918 között és 1943-as 44-es varsói felkelésekről is olvastam... Aki ilyet olvas, meg még pár lázadóbb költők verseit, abból nem lesz egy higgadt meleg... pláne aki sokfajta igazságtalansággal szembesült életében, akár családja akár személyes életében, akár úgy hogy látott ilyeneket a környezetében..
Teljes mértékben egyetértek veled. A környezetemben a 1960-as és 1970-es években sokan lettek öngyilkosok a másságuk miatt. A legtöbb esetben a búcsúlevélből jöttek csak rá a szülők, máskor pedig a különböző jelekből ugyan sejtették, de egyáltalán nem éreztették a gyerekkel, hogy együttműködőek lennének, így a gyerek magába fordult és ehhez jöttek esetleg az iskolai zaklatások, ami végül az öngyilkosságba hajszolták őt-őket.
Ezt a mai tinik, sem pedig a mai szülői réteg nem érti....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!