Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan tudnám megértetni az...

Hogyan tudnám megértetni az emberekkel, hogy nem vagyok LMBTQ tag?

Figyelt kérdés

Nyíltan meleg/biszexuális vagyok. A nézeteim - bármilyen hihetetlen - sajnos épp alig összeegyeztethetőek az a mai melegmozgalmakéval. Az elfogadást önmagában még erősíteném is, de a tendenciák amik egyre inkább megjelennek az ízlésem ellen valók, és a melegházasságot sem támogatom. Pride-on se jártam 2007 óta.

Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok.

Így tehát max. az LGB betűkhöz lehetne sorolni, de semmiképp nem lehetek "LMBTQ-személy".

Viszont az LGB-ről sem lettem megkérdezve, pedig ez állításuk szerint egy közösség. A közösségnek pedig úgy tudom nem úgy lesznek tagjai az emberek, hogy rámutatnak az meglévő tagok, hogy te márpedig az vagy.

Ezt az egyszerű tényt viszont úgy látszik, hogy - főként a melegjogi aktivisták - nem akaják megérteni. De miért?

2022. jan. 31. 05:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/130 anonim ***** válasza:
91%
Na végre kibukott a szög a zsákból! Csak nehogy pofára esés legyen nemsokára. :)
2022. febr. 1. 16:21
 62/130 anonim ***** válasza:
0%
Ő miért is? Cenzúrázunk? Az ne zavarjon, hogy a kérdezőt is figyelmeztetik, hogy ez nem reális veszély amiről ír... az viszont reális veszély kedves kérdező párti hallgatók, hogy a gyereketek majd nem fogja senki se tanítani...
2022. febr. 1. 16:53
 63/130 anonim ***** válasza:
24%
Mindkettő reális veszély, de az oktatásnak semmi köze a kérdéshez. Ha arról szeretnél vitázni, kiírhatsz arról egy kérdést. Az életrajzodnak pedig végképp nincs köze a kérdéshez. Legyél celeb, arra búziként úgyis jobb esélyeid vannak, az eszed is megvan hozzá, aztán majd érdekelni fogja az embereket az is, hogy milyet szartál.
2022. febr. 1. 17:24
 64/130 anonim ***** válasza:
84%
Ő nem celebkedek, nem ifluenszerkedek, de tudod azok akik ismernek, pl barátaim, édesanyám barátai, azok tudják milyen ember vagyok és hidd el én szimpátiát ébresztek emberekben, én azért írom le, mert a heterók egyrésze úgy gondolja, hogy 1. ha meleg valaki akkor biztosan nem szerették a szülei, 2. biztosan megrontották, 3. démoni megszállotság, 4. talán elsőből következik, nincs kapcsolata a szüleivel, mert kirakták, amiből az jön le, hogy ők mit tennének akkor, ha hasonló cipőben járna a gyerekük, és ha én elmesélem ezt, hogy az én anyám aki 69 lesz idén, és sokat látott, tapasztalt nő, elfogadta, hogy a 4. fia meleg, és teljesen egyetért velem, és ő azt mondja, hogy ez egy mocskos kampány ellenünk. Akkor elgondolhatott, hogy ő ezt önállóan alakította ki az álláspontját.. mert rájött, hogy én melegként ugyan az-az ember vagyok mint előtte voltam...
2022. febr. 1. 17:47
 65/130 anonim ***** válasza:
100%
És megint az életét meséli :D Ezt tuti direkt csinálod :D
2022. febr. 1. 18:26
 66/130 anonim ***** válasza:
6%

Igenis minden válaszomnak köze volt a kérdésedhez. Csak éppen az értelmi szinted a béka segge alatt van. A sértegetésed pedig csak téged minősít és azt bizonyítja, hogy egyfelől semmi közöd nincs a homoszexualitáshoz (de még a biszexualitáshoz sem), másfelől a válaszaid pedig leginkább téged minősítenek.

Egy olyan embert ócsárolsz, aki élete során mindent átélt, ami a homoszexualitással kapcsolatos. Ez az élet nem rövid. Magam 71 éves vagyok és 13 éves koromban kezdtem szembesülni az orientációmmal és vágyaimmal. Mindezt egy olyan korban, amikor minden olyan véleményt elnyomott az államhatalom, ami nekik nem tetszett. Ilyen volt a vallás, a szexualitás, a szexuális orientáció és a politikai nézetek. De te ezt soha az életedben nem fogod átélni.

Sokadszorra bizonyítod, hogy semmi közöd nincs sem a homo- vagy biszexualitáshoz, sem a szövegértéshez.

2022. febr. 1. 18:36
 67/130 A kérdező kommentje:
Itt látom, hogy Szabó T. és a lengyel leszbikus azok, akiknek becsületbeli ez a kérdés. Gondolom nem orbán szavazók.
2022. febr. 1. 19:58
 68/130 anonim ***** válasza:
100%
Ők minden LMBTQP-s kérdésnél ott tobzódnak. Én jót szórakozok rajtuk :)
2022. febr. 1. 20:19
 69/130 anonim ***** válasza:
91%

Tévedésben vagy. Én Orbán szavazó vagyok, mert nem csak az orrom hegyéig látok valamint olyat is átéltem, amit a legtöbben szerencsére soha sem éltek át. Valójában nem is kívánnám ezt senkinek. Viszont mégis azt látom, hogy sokan át sem érzik, hogy milyen, amikor azt látják, hogy az állam önkényesen lenyúlja a családja vagyonát, amikor megbélyegzik őt azért, mert vallásos, azért mert bizonyos zenei kultúrát követ, azért mert a szexualitása vagyis szexuális orientációja a többségtől eltér. Ez mind igaz volt a kora Kádár-rendszerre, amit én átéltem. A családom földjeit az állam túlnyomó részt kisajátította, majd a rendszerváltás környékén (Németh-kormány, Antall/Boross-kormányok, Horn-kormány) kiárusított Nyugatnak. Mi sem kaptunk semmi kártalanítást. A mostani kormány megpróbál tenni annak érdekében, hogy a családok megélhetését is segítsék. Ezt több testvérem és unokatestvérem életén látom. Jómagam 1969 és 2013 között 44 évet dolgoztam összesen két étteremben, mint szakács. Ráadásul több éven keresztül vezető szakács voltam, ami azt jelentette, hogy a konyhai kérdésekben egyfelől én döntöttem, másfelől beosztottjaim voltak. Soha nem éltem vissza a hatalmammal. Sőt! Amennyiben úgy láttam, akkor inkább hallgattam a fiatalabbakra.

"Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok."

Ebben önmagában van némi önellentmondás, amit már többször kifejtettem, hogy miből adódhat. Minden olyan szexualitást, amely nem heteroszexualitás, azt egybevontan queer szexualitásnak nevezzük. Szóval ugyanúgy az LMBT mozgalom része. Az LMBT nem más, mint a leszbikus és meleg (homoszexuális), biszexuális, transznemű emberek csoportja. Te egyszer azt állítod, hogy biszexuális vagy, máskor pedig azt, hogy meleg vagy. Ezek szerint LMBT ember vagy. Amikor ezzel szembesítenek, akkor meg vagy sértődve és másokat sértegetsz.

Amikor leírom, hogy vannak olyan dolgok, amikkel én sem értek teljes egészében egyet, azt figyelmen kívül hagyod.

2022. febr. 1. 20:50
 70/130 anonim ***** válasza:
92%
Csak az ostoba idiotak mossak ossze a melegeket a pedofilokkal. Ez egy eszmelwtlen nagy ostoba tevhit hogy a gyermekvedelmi torveny osszemossa a kettot. Szo sincs ilyesmirol.
2022. febr. 1. 21:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!