Hogyan tudnám megértetni az emberekkel, hogy nem vagyok LMBTQ tag?
Nyíltan meleg/biszexuális vagyok. A nézeteim - bármilyen hihetetlen - sajnos épp alig összeegyeztethetőek az a mai melegmozgalmakéval. Az elfogadást önmagában még erősíteném is, de a tendenciák amik egyre inkább megjelennek az ízlésem ellen valók, és a melegházasságot sem támogatom. Pride-on se jártam 2007 óta.
Ennek ellenére azt látom, hogy rendre "LMBTQ-személyekként" hivatkoznak kollektívan az összes melegre, beleérve engem is, akit soha nem kérdeztek meg, hogy szeretnék-e velük sorsközösséget vállani. A leszbikusokkal, biszexuálisokkal, melegekkel (gay) még tudnék egy húron pendülni, de a transzok már kifejezetten bőszítenek főleg az utóbbi időben, a queer meg hasonló állatfaj kifejezésektől meg a falra mászok.
Így tehát max. az LGB betűkhöz lehetne sorolni, de semmiképp nem lehetek "LMBTQ-személy".
Viszont az LGB-ről sem lettem megkérdezve, pedig ez állításuk szerint egy közösség. A közösségnek pedig úgy tudom nem úgy lesznek tagjai az emberek, hogy rámutatnak az meglévő tagok, hogy te márpedig az vagy.
Ezt az egyszerű tényt viszont úgy látszik, hogy - főként a melegjogi aktivisták - nem akaják megérteni. De miért?
Akkor először tisztázzuk, hogy homoszexuális (esetedben meleg) vagy vagy esetleg biszexuális vagy. Ahogyan a #3 is utalt rá, az messze nem ugyanaz.
A homoszexuális emberek, mint az orientációjuk, mint pedig a szexuális vágyuk irányultsága kizárólag a velük azonos neműek irányában húznak. Ezzel szemben a biszexuális emberek esetében ez az orientáció és szexuális vágy mindkét nem irányába jelentkezhet és jelentkezik is.
Az LMBT mozgalom által a kezdetektől a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek egyenjogúságáért való küzdelmet jelenti. A Pride-n magam is csak az elsőn és a negyediken, vagyis 1993-ban és 1999-ben voltam kint. ('94 és '96 között nem is volt, '97-ben pedig kettőt rendeztek). A Pride alapvetően az elfogadás elérése és az egyenjogúságért való küzdelemért jött létre, de mindkét oldal szélsőségesei telepedtek rá, ami miatt hitelét vesztette. Mondom ezt idős, homoszexuális emberként.
En hetero vagyok, semmi bajom az emberekkel pusztan azert mert melegek mondjuk.
De a kulonbozo lmbtq emberek egyenjogusagaval nem ertek egyet.
Pontosabban ne csorbuljon semmilyen joguk ami mas embereknek van. De a hazassag egy no es egy fefi kapcsolatara hasznalt fogalom.
Tolem osszekothetik az eletuker csak hivjuk mashogy.
Ez az antidiszkriminacio lassan ott tart hogy kotelezo a lab nelkulit is bevenno a focicsapatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!