Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meg vagytok elégedve a kormány...

Meg vagytok elégedve a kormányzásunkkal?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszik, hogy aki ma dolgozni akar, akár már 8 általánossal is tud magának lakást venni, és mellette meg is tud élni. Ez 10 éve elképzelhetetlen volt Magyarországon. Aki még családot is szeretne alapítani az még jobban jár. Emellett a kormányunk komoly pénzekkel támogatja a 25 év alatti fiatalokat ami szintén nagyon szimpatikus. Úgy vettem észre, hogy akinek más a veleménye az azt hiszi, hogy manapság Magyarországon nem lehet 12 millió forintért lakást venni, meg úgy alapból, kb fingja sincs az egész politikáról, vagy meleg. A melegekhez való hozzáállásán kellene egyedül változtatni szerintem a kormányzásunknak, azon kívül nagyon sok mindent igazán remekül csinálnak. Ti hogy gondoljátok? Ha nem tetszik, akkor mi nem tetszik a Fidesz kormányzásában?

2021. máj. 20. 04:21
 171/203 anonim ***** válasza:
13%

"Az viszont igaz, hogy rosszabbul élünk, mint 12 éve, de ezt nem mondják."

Ehhez aztán igazán hülyének kell lenni.

2021. máj. 25. 20:25
 172/203 anonim ***** válasza:
22%

"A fidesz orbánnal az élen hazudott neked, amikor azt állította, hogy az emberek jobban keresnek, mint tíz éve."

Most pedig jön egy olyan ellenzék, akit az a Gyurcsány vezet a háttérből, aki azt állította 2006 előtt, hogy "...a költségvetés köszöni szépen jól van". Mennyivel is lesz ez jobb nekünk? De őszintén.

2021. máj. 25. 20:25
 173/203 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó 2 is fideszes csicska. A hű fideszes párttag onnan ismerszik meg, hogyha a pártját sérelem éri agresszívvá válik, terel. És felteszi a kérdést, hogy ugyan akkor ki lenne jobb. Nos kis pelikán urak fáradjatok hű királyotolhoz és vegyétek át méltó krumplitokat.
2021. máj. 25. 21:01
 174/203 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen terelésről beszélsz, szorosan a kérdéshez kapcsolódik az általam küldött videó is, hiszen a Fidesz kontra ellenzék allamvezetesi kompetenciáját taglaltuk. De megertem, hogy könnyebb azzal vadaskodni, hogy terelek, mint végignezni a videót. 2 másodperc alatt sokmindent sikerült leszurnod gondolom. Ezek szerint minden más témában is ilyen tájékozott vagy a politikában, bár az ezt megelőzó kommented alapján is sikerült leszurnom, hogy nem vagy valami jól informalt. Én a saját bőrömön tapasztalom, hogy jobban élünk mint 12 évvel ezelőtt. Lakáskassza ide, CSOK oda. És ez meglatszik a statisztikákon is. Netto atlagkereset stb. Még akkor is ha az inflációt figyelembe vesszük. Ajánlom, hogy 2x lassitással nézd végig a videót, hátha úgy sikerült megértened belőle valamit:)
2021. máj. 25. 21:02
 175/203 anonim ***** válasza:
84%

Milyen terelés? Pl. hogy nem a felvetésre válaszolsz. Ha egy témát taglalnak és abban nem tudsz reagálni, akkor egy másik témát vetsz fel, és azzal igyekszel fenntartani a vitát. Ezúttal meg személyeskedés módszerével terelsz. :D

Megismétlem, talán harmadjára sikerül reagálnod érdemben.

"Egy értelmes ember tudja, hogy:

- figyelembe kell venni a két százalékos áfaemelést.

- a magas inflációt, ami két(!) számjegyű.

- azt, hogy a nettó össz. jövedelem a fontos, nem csak a bér emelkedése. Tehát nézni kell a béren kívüli juttatásokat, a pótlékok kötelező minimális mértékének alakulását.

- a munkavállalói jogok változását.

és még sorolhatnám.

Aztán ezen felül a társadalom egészének az összes jövedelmének az alakulását is figyelembe kell venni...

Álláskeresési járadék 9-ről 3 hónapra csökkent, és az is kevesebb lett.

Özvegyi nyugdíj sokkal kevesebb ideig jár

lakhatási támogatás is sokkal kevesebb

közgyógyellátás szűkebb réteg kaphatja

valóban munkaképtelen embereket visszaerőltettek a munkaerőpiacra

egyszer sem emelték a minimálnyugdíjat: 28.500 Ft

Bár szeretik mondani a csok-ot, a lakáskasszának az állami támogatását elvették, ami sokkal jobb volt.

Bár szeretik mondani a rezsicsökkentést, de azt nem mondják, hogy az éppen rezsiemeléshez vezetett, főleg a lakáskassza állami támogatásának és a házfelújítási támogatások megszűnésével, ami miatt a közös költségek és természetesen a magánházak hosszútávú fenntartásának egyéni költsége is megnövekszik."

"A fidesz orbánnal az élen hazudott neked, amikor azt állította, hogy az emberek jobban keresnek, mint tíz éve.

Hazudott arról, hogy most jobban lehet lakáshoz jutni

Hazudott arról, hogy segítettek a lakás fenntartásában.

És még rengeteg mindenben hazudtak.

Az viszont igaz, hogy rosszabbul élünk, mint 12 éve, de ezt nem mondják.

Ha nem hiszed, olvasd el az előző hozzászólásomat, és járj utána, aztán emésszed egy kicsikét. Van még ezen kívül is számtalan hazugságuk, amivel az életünket keserítik, de először ennyi is elég ahhoz, hogy kiderítsed, hogy hazudnak-e."

Segítek:

a mediánjövedelem reálértékének alakulása

az ÁFA alakulása

a caffeteria értéke és felhasználhatóságának rugalmassága

a nyugdíj reálértékének alakulása

az özvegyi nyugdíj és a minimálnyugdíj alakulása

a lakáskassza állami támogatásának alakulása

a rezsicsökkentés hatékonysága...

Mind téma lehet, ezekről szerintem egy szót se szóltak a linkelt riportban, nemde? Akkor minek néztem volna végig?!

2021. máj. 25. 22:19
 176/203 anonim ***** válasza:
22%

173

Azért mert sületlenségeket hajtogatsz, attól még nem változik meg a véleményem. Egyszerűen nem az a fajta ember vagy, aki a trágárságaival és a kocsmabölcsességével bármiről meg tudna győzni. Amiatt sem, mert amiket sérelmezel a fidesz kapcsán, arról egy sort sem láttam sehol az ellenzéki programokban, mint alternatív megoldást. Ha csak nem az, hogy "több Európa", "több jogállam", "színes társadalom", "erőteljesebb európai integráció"...

Wow...

2021. máj. 25. 22:33
 177/203 anonim ***** válasza:
84%

"Amiatt sem, mert amiket sérelmezel a fidesz kapcsán, arról egy sort sem láttam sehol az ellenzéki programokban, mint alternatív megoldást."

Én meg láttam alternatívát, talán el kellene olvasni a programokat rendesen.

2021. máj. 26. 03:38
 178/203 A kérdező kommentje:

Én direkt nem említettem a személyeskedést, pedig te már az első hozzászólásodban azzal kezdted. Vicces vagy :D továbbra sem tereltem, hiába háborogsz. Te nem tudtál reflektálni arra amit én írtam, ezért jössz a tereléssel, meg a személyeskedéssel.

Nem tudom milyen riportról beszélsz egyébként, ez egy vita. Másrészt szerinted a felsőoktatás helyzete kevésbé fontos mint az általad felsorolt pontok? Azért mert te ezeket hoztad fel, az én kérdésem nem csak az általad felsorolt pontokra irányult, csak te próbálod ezekre terelni a témát. Ráadásul ha ennyi ember él a CSOK-al akkor szerinted miért annyira rossz? Szerinted jobb mint a lakáskassza, sok ember szerint pedig ez jobb.

A cafeteria is elég rugalmas, tudsz belőle akár kerékpárt is venni, nem tudom mire szeretnéd még tudni költeni, ezalatt nem tudom mit értettél.

2021. máj. 26. 04:49
 179/203 A kérdező kommentje:

"Amiatt sem, mert amiket sérelmezel a fidesz kapcsán, arról egy sort sem láttam sehol az ellenzéki programokban, mint alternatív megoldást."

Én meg láttam alternatívát, talán el kellene olvasni a programokat rendesen.

Mivel csak azt hajtogatjak amit hallani szeretnél, az egész parasztvakítás. Mint, hogy Orbánt szidjak amiert nem inditott az egyik egyetem elektromos autó fejlesztőmérnok szakot. Miközben azzal, hogy milyen szakok indulhatnak az egyetemeken egy külön független szervezet foglalkozik. De még ezzel sincsenek tisztában. Röhej az egész ellenzék

2021. máj. 26. 04:51
 180/203 A kérdező kommentje:

Attól még egyébként, hogy a nettó reálértékét hajtogatod, még a nyugodjasok nagy részre Fidesz szavazó, és nagyjából soha nem volt ilyen jó a nyugdíj Magyarországon, ezt ha belatod, ha nem. Tessék, majdnem minden felvetésedre reagáltam, most te is reagálhatsz a csodálatos miniszterelnök

jelölted legujabb leszereplésére a vita során.

2021. máj. 26. 05:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!