Akik elutasítják a covid oltást, azok mire számítanak?
Megértem, ha valaki fél tőle, de azoknak van jobb ötletük? Életünk végéig maradjanak a korlátozások? Amíg el nem múlik a járvány, addig úgysem fogják megszüntetni a korlátozásokat. Mire mindenki átesik rajta, addigra viszont megint kezdődne az egész elölről a megszűnő immunitás miatt.
Miben reménykednek ezek az emberek?
"De attól függetlenül fertőzhetek másokat, hogy beoltom magamat, hiszen a vírust elkaphatom. Az oltásnak az a lényege, hogy a szervezeted rendelkezik már antitestekkel és azonnal védekezni tud. "
Ellent is mondtál magadnak rögtön. Ha szervezet azonnal védekezni tud, akkor a vírusnak nem sok ideje marad, hogy terjedjen a szervezetedben, elpusztul elég hamar, így továbbadni sem tudod.
#70: Az általad idézett cikkben ez is szerepel:
"While it’s likely that the various coronavirus vaccine candidates provide at least some reduction in transmission, it’s simply too soon to know for sure, or to what degree."
Az egyik GYK-ban:
"Q: If a person has received the the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine, will the vaccine protect against transmission of SARS-CoV-2 from individuals who are infected despite vaccination?
A: Most vaccines that protect from viral illnesses also reduce transmission of the virus that causes the disease by those who are vaccinated. While it is hoped this will be the case, the scientific community does not yet know if the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine will reduce such transmission."
A másik GYK-ban valóban nem szerepel erről semmit, ott rossz linket másoltam be, emiatt elnézést.
Ezenkívül ahogy mondtad, az egyik egy folyamatban lévő tanulmány.
Nem tudjuk egyelőre, hogy mennyire véd, de más vakcinákból kiindulva feltehetően ha nem is 100%-osan, de gátolni fogja a terjedést is. Szerintem logikus is, hogy egy oltott szervezetben nem tud úgy szaporodni a vírus. Viszont amíg ennek az ellenkezője be nem bizonyosodik, addig azt kijelenteni, hogy nem segít, szerintem meggondolatlan.
Egyébként nem csak ezt hoztam fel érvként, hanem a korlátozások eltüntetését és a lehetséges kockázatokat arra az esetre ha elkapod. Amiben te egyébként kételkedsz, mert sérthetetlennek gondolod magadat. Viszont ha ledönt a lábadról a betegség, akkor a kórházi dolgozóknak ugyanúgy el kell látniuk téged is, függetlenül attól, hogy ezt most képtelenségnek tartod. Másra is gondolj, ne csak magadra.
#79: "de azért oltassam be magamat hátha"
Ki mondta, hogy oltasd be magad? Én biztos nem.
Egyébként nem ez volt az egyetlen érvem.
Más megoldást viszont továbbra sem látok. Várjuk meg, míg majd legyengül a vírus? Ok, és mi van, ha nem gyengül le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!