Ki mit szól ahhoz, hogy Dúró Dóra halálos fenyegetéseket kapott a mesekönyv megsemmisítése miatt?
330
A lényeg ott van, AHOGY le van írva. És az eredeti Hamupipőke nem úgy van megfogalmazva, hogy szájbarágósan a mostohaanya legyen lejáratva.
Mellesleg nem is magyar mese, más kultúráé.
Az, hogy szint alatti írások vannak a boltokban, annak semmi köze egy propagandakiadványhoz.
Ezt a könyvet nem könyvesboltban, hanem a lobbiboltban kéne árulniuk.
A másik megoldás, hogy a tiszta forrásból származó könyveket kellene egy szennyezett anyagot NEM áruló könyvesboltban.
Ahová a régi világbeli ponyvatermékek stílusában írt vásári bazáros irományok nem nyernének bebocsáttatást.
Az a baj veletek liberálisokkal hogy folyton papírokat követeltek nyilvánvaló dolgokról, aztán amikor kaptok, akkor szájbarágósan félremagyarázzátok.
,,Arról volt szó, hogy a Coca-cola reklámtól vagy egy mesekönyvtől jön-e meg bizonyos férfiak kedve a fasszopkodáshoz, vagy esetleg ennél mélyebben gyökerező okok húzódnak a háttérben." Na ez a szalmabábérvelés. Ezekről a mélyebben gyökerező okoról meg az a blabla jut eszembe amikor a balosok folyton azzal jönnek hogy "Ez egy bonyolult kérdés", csak az ugye sose derül ki hogy ez mitől bonyolult, bezzeg a hanta az megy. Nem, arról van szó hogy ti totálisan letagadtátok hogy bármiféle születés utáni hatásra erősen megváltozhat a szexuális orientáció. Erre te jöttél azzal hogy a cultural-t az nem úgy kell érteni. Nem, a kulturális hatást úgy kell érteni hogy kultúrális hatás. Ebbe beletartozik a lefejezés, és ha tetszik neked ha nem a Coca-Cola reklám, meg az ilyen könyvek, illetve a tévéből, videoklipekből áradó propaganda is. Vagy te csak az egyiket ismered el ugye? Hát ez nem így működik, a kis hatás is hatás. De jó belemegyek. Tegyünk úgy, egy pillanatra mintha ugyannyi bizonyíték állna a te oldaladon! Még akkor is 50% az esélye annak hogy igazam van, de te ennek ellenére zavartalanul adnád ezt a mocskot ovódások kezébe? Elég felelőtlen dolog.
,,Te így értelmeztél egy kutatás előszavában szereplő félmondatot, én meg amúgy." Ez így előadva rendkívül imponáló, csak aki visszaolvassa az láthatja hogy nem ez történt. Én történetesen számadatok tömkelegét hoztam, alátámasztandó egy amúgy olyan dolgot amit még a liberálisok is vallanak(genderfluiditás), te meg semmit. Amikor meg válaszoltam egy adott érvedre(mondjuk arra amit az ikerkísérletek eredményei ellen hoztál), akkor arra viszontválasz már nem jött. De akkor hoznék is egy olyan fogalmat, amit éppen a liberálisok szeretnek hangoztatni!
Nevezetesen hogy a szexuális orientáció nem egy olyan straight dolog mint azt a legtöbben hiszik. Ebből logikusan következik hogy valaki simán lehet akár homo, akár heteroszexuális, attól függően hogy milyen erősek a külső hatások, illetve hogy a skála melyik végéhez áll közelebb. Nem véletlen az sem hogy a devianciák száma nőttön nő.
Nyilván van egy rész, akinek a szexuális orientációja 100%, viszont a többség nem ilyen. A nagyobb baj viszont nem az hogy nem ismeritek el hogy ez így van, hanem az hogy tulajdonképpen ebben ti semmiféle problémát nem láttok hiszen úgyis csak "más".
Olvasd el akkor a Hamupipőkét kérlek. Eléggé negatív szereplő ott is a mostoha.
Amúgy egy árva gyerek története melyik érdekkör lobbija szerinted?
És mégis mi számít tiszta forrásból származó könyvnek?
333
Ne másokat kérjél, hanem magad gondolkodjál. Nyilvánvaló, hogy egy MESÉBEN -mármint igaziban- a mostoha gonosz -szerinted csak negatív-.
Mert az a MESE lényegi tulajdonsága, hogy van benne jó és gonosz, és a kettő közül a gonosz megkapja a büntetését, a jó pedig elnyeri jutalmát. Más nincs, nincs relativizálás, nincs mismásolás, nincs sehova nem vezető szál, nincs szófosás, ponyvaregény nyálkás stílus.
A 2 kérdésedre megkaphatod a választ szélesebb körből, ha felteszed őket ÚJ kérdésként. Én úgy szoktam.
Most már tényleg mindenbe próbálsz belekötni. Hogy a te szóhasználatodat írva negatívot írtam, meg, hogy a hozzászólásodra itt helyben vissza kérdeztem.
Annyit még elárulok, hogy nem csak gonoszok vannak a mesékben. Vannak híúk, kapzsik, irigyek, buták. Ezeket a tulajdonságokat egy szóval is össze lehet foglalni: negatív.
335
Az én szóhasználatomat használva? Kétlem.
A mese -és nem a propagandatörténet- LÉNYEGI tulajdonságát írtam. Erre jössz itt pl. a BUTASÁGgal, mint "negatív" tulajdonsággal.
Na jól van, elég belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!