Miért hiszik azt hogy lehet egy országot kormányozni a vallásra és egy 2000 éves mesekönyvre alapozva?
Mert van egy rakás elmeőrült, akik támogatják őket ebben.
Nézd meg például az első válaszolót.
Aki nem akar templomba menni és a 6000 évvel ezelőtt történt teremtésben hinni, az mind csakis koncsíta wurszt lehet.
Hát nem páratlan logika?
"Miért csak ez a két véglet létezik számotokra ?"
Neked mindenről a homokosok jutnak eszedbe. Ez se sokkal jobb.
Mert tele van bumburnyák vallásos emberrel az ország. Foggal körömmel ragaszkodnak a vallásukhoz, nincs az a logikus eszmefuttatás, ami megrendítené őket a vakhitükben.
Emiatt ők jelentik az egyik legbiztosabb szavazóbázist.
A politikust rohadtul nem érdekel semmi, csak a pillanatnyi előbbre jutás. Pénz és hatalom. Persze hogy azt fogja mondani amit hallani akarnak.
Mondok neked valamit, de lehet hogy magas lesz neked:
Én 110%-ban vallásos vagyok, és szeretek mindenit, így a homoszexuálisokat is, a vasárnapi zárvatartással pedig egyáltalán nem értek egyet.
Te pedig igazi "toleráns" emberként "időben visszamenő"-nek titulálsz, és mesekönyvnek nevezed a Bibliát. Ez pedig a liberális(ok sajnos jelentős részére jellemző) képmutatás...
Jeffrey Spender, te hoztad szóba a melegeket, de ha már itt tartunk. Szerintem nem jó ahogy a kormány kezeli őket, és ennek is az ő keresztény-konzervatív gondolkodásuk az oka. Ne haragudj de milyen kormány az olyan amelynek a politikusai nyíltan szidhatnak egy kisebbséget, be akarják tiltani a felvonulásukat, aberrációnak titulálják, buzeránsnak hívják őket. Ez normális egy elvileg nyugati országban?
A másik pedig nagyon idegesítő ahogy a vallásra hivatkozva akarják megmondani az embereknek hogy hogyan éljenek, pl. a nőknek az a feladatuk hogy szüljenek, a férfiaknak hogy dolgozzanak stb. Nekem ne mondja meg senki hogy éljek.
"A másik pedig nagyon idegesítő ahogy a vallásra hivatkozva akarják megmondani az embereknek hogy hogyan éljenek, pl. a nőknek az a feladatuk hogy szüljenek, a férfiaknak hogy dolgozzanak stb. Nekem ne mondja meg senki hogy éljek."
Semmi köze a valláshoz (ha láttál volna Bibliát közelről akkor talán úgy fröcsögnél a vallásról hogy legalább fogalmad hogy mi az amiről fröcsögsz), rengeteg ateista is így gondolkodik a nemi szerepekről!
Kövértől meg Ákostól függetlenül az viszont igaz, hogy demográfiailag bajban vagyunk.
#9,#12, annyira azért ismerem a Bibliát hogy tudjam nem kell annyira komolyan venni. Van egy könyv ami elmesél egy történetet ami nem is biztos hogy úgy volt, az mi ha nem mese. Az a baj hogy túl komolyan veszik.
A nemi szerepek valóban nem a vallásból származnak de a vallás talán még jobban megszilárdította azokat, ami manapság nem működik. Nem lehet ennyire általánosítani hogy te nő vagy, ezt kell tenned, te férfi vagy, azt kell tenned. A demográfiáról annyit, ha a valláson múlna ma már hely nem lenne a Földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!