Miért gond, ha a kormány a szaporodást segíti?
Na, benéztem már ide... 67-es válasz volt utoljára az enyém... Előtte nekem okoskodtál. Estére már annyira lefárasztottál kérdező, hogy inkább elmentem aludni.
"Én nagyon nem így tapasztaltam ahogy mondjátok, minenki azt mondta nekem hogy sokat keresett, de alig tudott fére tenni."
Szóval, osztod az észt, hogy Magyarországon milyen jó az élet, szüljön mindenki gyereket 3-at, 4-et, úgy hogy neked nincs egyetlen egy gyereked sem. És jössz azzal, hogy Ausztriában sincs kolbászból a kerítés, mert AZT HALLOTTAD MÁSOKTÓL, hogy ott minden rossz, nem lehet félre tenni.
Akkor elmondanám neked, hogy én amellett, hogy a munkám miatt sokat jártam már Ausztriában és teljesen mást tapasztaltam, és amellett, hogy minden ismerősöm aki kiment Ausztriába, az nem akar hazajönni, leírok neked egy egészen friss élményt is. Pont ma dumáltam egy volt osztálytársammal. Érettségi (2010) után ő egyből kiköltözött Ausztriába. És nem, nincsen diplomája, mielőtt azt mondanád biztos azért él jól. Van egy lakás amiben él, és az eddigi Audiját most cserélte le egy újra (és neeem, nem 16 éves visszatekert órás Audira amikkel a magyarok próbálnak itthon többnek mutatkozni, hogy nekik is telik ilyenre). Az én autóm eltörpül az ő autója mellett, akkora autó :D Ilyen sz*r kint az élet és ennyire nem lehet félretenni. Ő most is azt mondta, nincs az az isten amiért ő Magyarországon dolgozna. Itthon nem tudna olyan színvonalon élni, mint kint.
De hogy mondjak másik példát is. Igaz, ez az ismerősöm már kint él a 90-es évek óta, így ő már osztrák állampolgár. Ő sem diplomás ember, de egy jól fizető munkahelye van. Tavaly Egyiptomban nyaraltak, tavalyelőtt Mexikóban, előtte évben Dubajban. És mivel az asszonya erdélyi, minden évben mennek Erdélybe is + síelnek rendszeresen az osztrák Alpokban is. Az autója ugyan már 10 éves, de 10 évvel ezelőtt újonnan vette.
És mondom, akármikor jártam Ausztriában én is, nem azt tapasztaltam, hogy hű de csóróság van ahogy azt te beállítod.
Áradozol Magyarország mennyire jó az élet, úgy hogy gyereked sincs, és Ausztriából szerinted menekülnek a magyarok, mert nem lehet félretenni, közben meg ahogy a szavaidból kivettem, még Ausztriában sosem jártál. Akármikor bementem a boltba, vagy ugyanannyiból vásároltam, mint itthon, vagy egy nagyon-nagyon picivel drágábban. De akkor is az ő fizetésük jóval többszöröse a miénknek.
Szerencsétlen troll vagy.
A 72. válaszoló érveihez csatlakozva: tegyük fel, hogy valaki nem fogyasztásmániás, nem érdekli, milyen kocsija van, stb., ám vállal egy gyereket. Ekkor az értelmesebbje igen hamar szembesülni fog két problémával: a nem működő oktatási és egészségügyi rendszerrel. Jó esetben az óvódában még elvan a gyerek, azonban az iskolával már igen sok mindenkinek meggyűlik a baja. Mert kormányunk és pártunk kommunikációjával ellentétben igenis baromi nagy tanárhiány van. Érthető, ha a pedagógusként végzők zöme nem e nyomorúságos fizetést adó szakmát választja. Akik még pályán vannak, azok közül igen sok a kiégett (ergó alkalmatlan, mert több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt), és a többiek zömére is ez vár az őket szívató kormányzati intézkedések miatt. Így aztán, ha valaki nem a „nekem is szar volt, kibírja a gyerek is” elv mentén nevelne gyereket, az kénytelen kivenni az állami rendszerből, és fizetni a taníttatásáért.
Gyerekkel esélyes, hogy többet megy majd az ember orvoshoz is, így gyönyörűen látja, mi folyik az egészségügyben is. Ezért, aki teheti, itt is a magánrendelőket választja. Nem nagyzolásból, pont elég motiváció, ha valaki szeretné a gyerekét jól felszerelt helyen, belátható időn belül, nem idegbeteg emberekkel kezeltetni.
Nyilván sarkítottam, és tudom, vannak rendes, lelkiismeretes, lelkes tanárok (az esetükben még nagyobb szégyen, amit a kormány csinál velük), ahogy korrekt egészségügyi ellátás is néhol. De lássuk be, e két terület minőségi szolgáltatásait leginkább azok tudják igénybe venni, akik jómódúak. Vagy akiknek kevesebb gyerekük van – talán pont azért, mert az első után felmérték, hogy ha nem csak azt akarják, hogy nőjön, mint a dudva, akkor elég sok pénzt kell rá áldozniuk.
Azok ott nyugaton azért fejlettek, mert nem esett ki legalább 10 év, a felelőtlen kormányok miatt. De ahogy alakulnak a dolgok, az a jóléti társadalom ott nem fog sokáig tartani. Ahogyan mondtam a jóléti társadalom, nem tartható fent, egyetlen egy civilizáció sem maradt meg, amelynek a termékenységi rátája a kritikus szint alá csökkent. Ezért kell nekünk egyre több gyermek, hogy ne veszünk el, és egyre jobban éljünk. Lehet itten cifrázni a szavaim, de a szomorú igazság ez. Ha a kacsa nem tud a vizen fennmarani, akkot elveszik az a társadalom amely nem tud a vizen fennmarani, az is tönkre megy. Ezek mind alapértékek, amelyeket jó lenne betartani, nem lehet egy olyan fejlödő társadalmat létrehozni amely csak azért mert régi, vallásos és keresztény, eldobja a régi gyökereit, azokat is amelyek nélkül elveszett. Márpedig ha nem térítsük vissza az embereket, a családokat a konzervatív alap értékekhez, a konzervatív családmodelhez akkor az utódaink sorsa egyre rosszabb és sanyarúbb lesz. Ezért kell minnél többet adni a családoknak, az anyáknak hogy minnél többet lehessenek otthon, te túlorázzanak, ne legyenek karieristák.
Ti rendre azt hiszitek, hogy az a jóléti társadalom, ahol mindenki karrierista, és mindenki megy a saját feje után, agyon keresi magát, csak hogy legyen mit enni, és szórakozzon, de semmi felelősséget, és tovább gondolt értéket nem akarnak vállalni, tovabb vinni, maradnak. Az ilyenek az olyanok, akiknek csak a pénz fontos, csak az hogy az álambácsi így meg úgy, így fintazok úgy fintázok, az emberek végül megörekszenek, de hiába éri el a legnagyobb álmát, hogy ő legyen az ország legjobb dolgozója, vagy hogy eljuthasson egyszer hajókázni valahova, elpazarolni az összes félretett pénzét, megvenni a legújabb okostelefont ha végül az élete semmit sem ér, és egyedül hal meg utódok, és tovább adott értékek, és szeretet nélkül!
Lehet itten nyugati szinvonalat sajnálni, meg sárgulni a irígységtől, de ti úgysem láttok tovább a pénznél. A jóléti társadalom ezért is mérgező, és ezért is esik szét!
72-es vagyok.
Kérdező, lőttél egy öngólt. Tudod miért? Mert Ausztriában az ilyen jólét mellett 1960 óta 1,8 millióval nőtt a lakosságszám. Tény, ebben van bevándorló is, de a bevándorlók száma akkor sem 1,8 milliót tesz ki. Szóval, érdekes módon nyugati színvonalon is lehet egy ország népességének növekednie mégis?
"Ezért kell minnél többet adni a családoknak, az anyáknak hogy minnél többet lehessenek otthon, te túlorázzanak, ne legyenek karieristák."
Szóval egy nő már ne is akarjon karriert. Neki kuss van és végezze a házi munkát. Oké.
"Ezért kell minnél többet adni a családoknak, az anyáknak hogy minnél többet lehessenek otthon, te túlorázzanak, ne legyenek karieristák."
Ha egy nő otthon van, nem dolgozik, akkor kiesik egy kereset. Hacsak apuci nem keres havi 500 nettót, lehetetlen fenttartani egy 3 gyerekes családot!
Hagyjuk már ezt a háztartásbeli modelt, mert a mai viszonyok közt NEM MŰKÖDIK!
"az élete semmit sem ér, és egyedül hal meg utódok, és tovább adott értékek, és szeretet nélkül!"
És ki mondta, hogy muszáj valakinek utódokat nemzeni? Lehet, hogy szerinted nincs értelme az életnek gyerekek nélkül, de van, aki szerint igen. Már ne haragudj, de azt, hogy akar-e gyereket hadd döntse már el mindenki magának! És képzeld, nem egy olyan embert ismerek a tágabb családomban, akinek nincs gyereke és köszönik szépen, megvannak, szeretetben és annak ellenére, hogy saját gyerekük nincs, sokat segítettek pl a testvéreik gyerekének felnevelésében és tovább adták az értékeket.
Ha neked jobban esik, hogy szegény legyél 3-4-5 gyerekkel és napról napra élj csirkefarháton, hát hajrá! De ne nézd le azt, aki inkább egy gyereket vállal csak vagy egyet sem, viszont normális körülmények között, anyagi biztonságban akar élni.
"Ha egy nő otthon van, nem dolgozik, akkor kiesik egy kereset. Hacsak apuci nem keres havi 500 nettót, lehetetlen fenttartani egy 3 gyerekes családot!"
Nem, nem fog otthon ülni, csak nem lesz karrierista, az államtól kapott támogatás miatt pedig nem is kell majd többet, végképp nem a nőknek túlórázni.
"Hagyjuk már ezt a háztartásbeli modelt, mert a mai viszonyok közt NEM MŰKÖDIK!"
De működik, muszáj, vagy kihalunk. Tudod olyan szaporodást akarunk ami természetes, ha úgy tetszik középkori, vagy kőkori, ősi, mert ami most van nem természetes. A nőknek nem ez a feladata, a szervezetük, orvosok szerint is kevesebb munkát bír mint férfiaknak. Ezért neveljen otthon gyerket, ne karierista legyen, kevesebb munkával keressen többet, még is csak kijár neki a tisztelet.
Én nem kényszerítek gyereknevelésre senkit, de a véleményem elmondhatom. Szerintem vissza kellene venni a fiataloknak egy kicsit, mert nem az a lényeg hogy mit eszel, enni az állatok is tudnak, az a lényeg mit viszel tovább, mit teszel le az asztalra, mennyi értéket teremtesz amit tovább adsz. Az emberek pont hogy erre vannak megalkotva, ez nélkül nem teljesek, szomorubb, sanyarúbb egyedül az öregkor is. Valamilyen szinten, ez is tudja az embereket az állatoktól megkülönböztetni, hogy az emberek, a normális emberek, nem a mai fiatalok, nem csak azért dolgoznak hogy egyenek, nem csak azért szenvednek főiskolákon egyetemeken, hogy egyenek, márpedig a továbbtanulás EU-s szinten is kötelező lesz, hanem mert többre hivatottak, nagyobb értékeket tudnak egymásnak teremteni. Nem csak a kapzsiság, a többet akarás, punci méregetés, hogy kinek van jobb kocsija, telefonja, nagyobb háza amit úgy sem használ ki ha egyedül él benne, kinek van nagyobb fizetése ezt a szint nem több a majmoknál. Ugyanúgy fiúknál, lányoknál is. Nekem nincs bajom a karieristákkal, legyen fiú vagy lány, ez az én véleményem. Ahogyan az állatokkal sem, nem kell személyeket támadni, bár úgy se mennétek vele sokra!
"Te lőtél öngólt, mert az őshonos lakosság érdekel, nem pedig akik átmentek, nem a migráncsok. Az őshonos, migráncsok nélkül számolt termékenységi ráta, egész Európába a fasorba sincs, a kritikus érték alatt van."
Értelmezd amit írtam. Ausztria népessége bevándorlók nélkül is növekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!