Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gond, ha a kormány a...

Miért gond, ha a kormány a szaporodást segíti?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem jó fele halad az ország demográfiai helyzete, nem lesz miből fizetni a nyugdíjakat, de akár utódaink létbiztonsága és a jelenlegi megszokott biztonság már nem lesz a régi, a világ változó demográfiájának köszönhetően. Ez egy közismert tény. Nem attól kell félni hogy ki halunk, mert olyan kis nép nem vagyunk, magyar sem számít kis nyelvnek csak nem beszélik annyian mint az Olaszt, Franciát, Németet, Angolt. Fontos tisztában lennünk ezekkel az adatokkal, benne a jelenlegi értékeinkel, kultúránk, nyelvünk nagyságával, amely 1000 éve már nem veszett el, mert mindig volt olyan aki tovább adta, tovább vitte. Ez minden fennmaradt népnél egy alapvető dolog. Ezeknek a fényében, nem gondolom hogy hosszútávon kifizetődő lenne csak bevándorlókkal potólni a munkaerőhiányt, ugyanugy robotokkal sem, mert úgy tudom hogy a robotika 3 alapszabálya lefedi azt, hogy a robotok nem árthatnak az emberiségnek, vagyis nem vehetik el az emberek munkáját. Csak a veszélyes, illetve olyan munkákat válthatják fel, amelyeket az emberek nem akarnak csinálni, vagy jelenleg nincs rá elég ember, de ez változó. Szerintem eddig logikus, és érhető. Sokan nem hisznek abban, hogy a kormányok tudják befolyásolni, hogy mennyi gyermek szülessen. Elfelejtik, hogy a kormány kezében van a két legfontosabb kulcs, amelyel az emberek mindennapjaiba beférközhetnek, illetve irányíthatják azt. Az első a média, a második pedig a politika. Az utóbbi kettő a felelős azért is, hogy azzal riogat hogy a föld tulnépesedik, miközben itt Európában ez a legkevésbé jellemző. Itt inkább a népesség fogyás okoz fejfájást. Az pedig hogy a kulturánk, népünk fennmaradása, az emberek jobb megléte, mennyibe szennyezi a Földet, azt nem tudom, de akik szerint ezek az eszmék és értékektől félni kell, az különdíjat kapott tőlem marhaságból. Minek mentsük meg a földet, ha nem azért hogy az utodainknak jó legyen? És ha nem lesznek akkor kinek mentsük meg? Így legalább az utolsó napjaink nem kell muszlim fennhatóság alatt ünnepelni. Lehet itt azzal is jönni nekem, hogy mikor a szocpolt elsőként bevezették, és mindenkinek járt, akkor azért vették fel hogy legyen a háznál egy kis pénz, a gyerekkel meg nem törődtek, sokszor meg ki is dobták hogy inkább legyen kint a világban minthogy éhen haljon annyira rossz körülmények között voltak. De ez manapság a libbsik világában egy az hogy amúgy sem divat, másodszor pedig pont ezért van annyira szabályozva a csók, hogy biztosan ne azokat célozza meg akik ebből a szempontból akarnak gyerket, csak hogy az első lépéseket segítse és itt tartsa a családokat. Ezért egy bizonyos összeg, létminimum alatt nem is lehet felvenni.

2019. dec. 3. 23:55
 121/140 A kérdező kommentje:

"Tudod mennyi adókedvezményt kapnak? 5000 forintot. Az semmi!"

Ajándék lónak ne nézd a fogát. Az is valami, szép gesztus ez a kormánytól hogy ezzel is segíti a fiatal párokat, ez a támogatás mértéke egyre nőni fog mint a családi adókedvezmény mértéke.

"Felveszi a pár, az egészet beteszi prémium állampapírba, 5 év után ha nincs gyerek, visszaváltják az állampapírt, visszafizetik belőle a büntetőkamatot és nyertek 2 milliót.

Ha lehet pénzt keresni állambácsin, keressenek is rajta pénzt. Ha az ostoba politikusok kiskaput hagytak, használjuk is ki!"

Hű de nagy valami 2 millió 😂, és ti vagytok felháborodva, ti törvénytisztelő magyarok, hogy mutyiznak a nagyok, de nektek nem adnak ingyen kétmilliót. Az fix, hogy aki komolyan gondolja, a gyermek vállalást, az nem meg külföldre az egyre kedvezőbb lehetőségek miatt. Ezt a kiskaput akkor használjátok ki még van.

"Jól értem, hogy apukád bevándorló volt és te mégis leszólod a migránsokak? Ki is itt a hippokrita?"

Apukám az legálisan papíral jött be, nem jelent veszélyt a kultúránkra, sőt magyar is. Ő is utálja a migráncsokat, a muszlimokat, a cigányokat, akik illegálisan akarnak bejönni.

2019. dec. 7. 17:17
 122/140 anonim ***** válasza:
75%

"Hű de nagy valami 2 millió"

Ja, nem tudtam, hogy neked ez zsebpénz! Én kérek elnézést! Már 2 millióért egy évig dolgozik!

"Apukám az legálisan papíral jött be, nem jelent veszélyt a kultúránkra"

Csakúgy mint sok migráns...

2019. dec. 7. 17:23
 123/140 A kérdező kommentje:

"Látom, arra már nem tudtál mit írni, hogy hogyan éljen meg valaki minimálbérből, mikor csak az albérlet 40 ezer! Levezettem a költségeket."

Keressen jobb munkát, tanuljon, vegyen fel kölcsönt. Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye. Azon is el kell gondolkozni hogy miért van, dolgozik valaki minimálbérért, ami egyébként nem kis mértékben szokott nőni évente.

"Aha, mert biztos kap annyit, amiből lakást tud venni! Vagy az albérletét fizesse hitelből? Kerüljön adósságcsapdába már az önálló élete legelején?" Ezt mondod, vágod a fejemhez, mikor olcsó kölcsönök korába élünk, anyasági tamogatással lehet trükközni, adnak kiskapukat, csalási lehetőséget, ti csak sopánkodtok, nem használjátok ki, aztán meg késő mimor befoltozzák.

"Tehát, hiába nem működik egy kapcsolat, hiába rájöttök 2 év után, hogy nem tudtok együtt élni, kötelezően maradjatok együtt és legyetek keserűek? Anyám borogass!"

A többség nem vallna el a mai fiatalok közül, ha letudnának mondani egymás javára.

"Igen, de szerinted ha a kamiont nem rakodták le és azért késett, az a sofőr hibája? Vagy ha mondjuk baleset vagy útlezárás miatt késett, az is a sofőr hibája? Gondolkozz már ember!"

Akkor nem a söfőré, akkor sofőr megmondja, kinyissa a száját, ha a főnök jóindulatú megérti, rajtuk veri le a port. De egyébként a cégnek van vesztesége, amit tőle vonnak le, a sofőrtől. Jajj mert Nyugaton, meg máshol mintha nem lenne igy.

"Persze, hiszen látják, mit művel a kormány és azt, hogy az nagyon nem jó. Pont ezért átkozzák, mert tudják, hogy ettől sokkal jobban is lehetne csinálni."

Gyurcsányal meg karigerivel hogyne.

2019. dec. 7. 17:26
 124/140 A kérdező kommentje:

"Csakúgy mint sok migráns..."

Muszlimok többsége papír nélküli, jó kaptak akkor, de sokakat nem tudnak azonositani, csak évekkel később hogy terrorista, vagy hamis papírokkal jött, nől mindegyik miatt bün cselekmények száma veszélyt jelentenek kulturánkra, magyar migransok, apám nem ilyen.

2019. dec. 7. 17:29
 125/140 anonim ***** válasza:
69%

"Kinek mi szar?"

Látod a BKV jelenlegi járműparkját? Hányféle típusból áll össze és milyen öreg buszokból? Szerinted lehet gazdaságosan üzemeltetni egy ilyen járműparkot? Látszik, hogy nem vagy szakember. Sem a járműtechnikában, sem a pénzügyi szervezésben nem vagy jártas.

"Apukám az legálisan papíral jött be, nem jelent veszélyt a kultúránkra, sőt magyar is. Ő is utálja a migráncsokat, a muszlimokat, a cigányokat, akik illegálisan akarnak bejönni."

Szóval apukád legálisan jött be. És szerinted a magyarok akik kimennek Ausztriába, ők illegálisan mennek ki? Eleve uniós tagállamból mennek másik uniós tagállamba. Szabad mozgás van.

Idézzelek?

""Azt is alacsonyabb szintűnek érzem, aki csak az anyagi javak miatt megy ki, mert nem tud tovább látni a saját szükségketénél.""

Apukád is bevándorolt Magyarországra, akkor őt is lenézed?

2019. dec. 7. 17:31
 126/140 anonim ***** válasza:
69%
Te írtad ki azt a kérdést is,hogy lehet-e 6-7 gyereket vállalni?:D
2019. dec. 7. 17:31
 127/140 anonim ***** válasza:
69%

Értem már miért írtad, hogy ha több infót megadsz magadról azzal támadható vagy :D

Apukád legálisan bevándorolt Magyarországra, de ha a magyar LEGÁLISAN kivándorol Ausztriába, akkor ő alacsonyabb szintű szerinted :D Ez ám a logika :D

2019. dec. 7. 17:36
 128/140 A kérdező kommentje:

"Látod a BKV jelenlegi járműparkját? Hányféle típusból áll össze és milyen öreg buszokból? Szerinted lehet gazdaságosan üzemeltetni egy ilyen járműparkot? Látszik, hogy nem vagy szakember. Sem a járműtechnikában, sem a pénzügyi szervezésben nem vagy jártas."

Szerintem ez még mindig jobb, mintha nem újítottak volna semmit nem az számít hogy régi, mivel egyébként mi is 10 éves autókat hajtunk, ezek viszonylag még újak és jók. Nem értem miért kell mindenből legújabb, miért kell fintázni. Nem fogsz ezzel meggyőzni, hogy új a legjobb mert nem. Megbízhatót kell venni. Egyébként tudom hogy a 444 szintű oldalakról szeditek az ilyen fals adatokat. [link]

"Szóval apukád legálisan jött be. És szerinted a magyarok akik kimennek Ausztriába, ők illegálisan mennek ki? Eleve uniós tagállamból mennek másik uniós tagállamba. Szabad mozgás van."

Igen de már Szerbia ugye ahol van a déli határzár, ott szigoru határőrizet van, az az EU határa. Ezért őrizzük mi az EU határát.

"Apukád is bevándorolt Magyarországra, akkor őt is lenézed?"

Tudod itt Magyarországon ha nem tudsz megélni, akkor nem az állam hibája, de külhonba, ahol a magyarokat elnyomják, ott más a helyzet. Egyébként apukám is egyfajta háborús menekült volt annó, 17-18 évesen fegyvert raktak a kezébe, ő meg elszökött. Ott halt volna meg. Magyarországnak kőszönheti az életét, azóta magyar hazafi, engem is annak nevel. Szóval ne gyalázkodj.

2019. dec. 7. 17:55
 129/140 anonim ***** válasza:
69%

"Szerintem ez még mindig jobb, mintha nem újítottak volna semmit nem az számít hogy régi, mivel egyébként mi is 10 éves autókat hajtunk, ezek viszonylag még újak és jók. Nem értem miért kell mindenből legújabb, miért kell fintázni. Nem fogsz ezzel meggyőzni, hogy új a legjobb mert nem. Megbízhatót kell venni. Egyébként tudom hogy a 444 szintű oldalakról szeditek az ilyen fals adatokat."

Te idióta! Egy tömegközlekedési járművet milyen alapon hasonlítasz egy egyéni járműhöz? Ha az egyéni jármű elromlik, senkit nem érdekel. De ha a tömegközlekedési járművek kiesnek, akkor az utasok hoppon maradnak a járatkimaradások miatt. Eddig azt hittem valamilyen szinten van értelme veled vitázni, de a szakértelmed most végképp elárultad. Szerinted ezt a járműparklistát a 444-ről szedtem? Hidd azt öcsi, de nyugodj meg, belsős ember vagyok. :) Ki tudja, még az is lehet ismerem apukádat, ha úgy van ahogy állítod, hogy a BKV-nál dolgozik :)

Látszik, hogy nem vagy képben a napi kiadásokkal és azzal, hogy hány jármű nem tudja a napját végig dolgozni. Ismétlem maga még egyszer:

Tudod, a használt buszokkal egyébként az a baj, hogy fejlesztésnek nem lehet eladni. A használt ráfizetéses. Mivel nincs olyan RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSUK (ezt a fogalmat ismered?), mint egy új busznak, ezért NAGYOBB DARABSZÁMOT kell fenntartani. A nagyobb darabszám TÖBB ADÓT, BIZTOSÍTÁST jelent. Mivel öreg buszok és elektronikával már ezek tele vannak, nagyon költséges a javításuk. Szóval vagy öreg Ikarust éri meg fenntartani vagy modern buszból vadi újat szabad venni csak. A használt az ráfizetés. Több ilyen használt lom nem is tudja végig dolgozni a napot, egyszerűen le kell őket cserélni napközben. És a vételára HIÁBA olcsóbb egy használt busznak, ha hozzáadod azt, hogy HONOSÍTANI kell őket (pl a használtan vett hibrideket 2017 óta honosítják, azóta van olyan ami még nem állt forgalomban és mindjárt 2020 van) + öreg mivoltukból TÖBBET is kell JAVÍTANI, akkor már többe kerülnek az élettartamuk alatt, mintha új buszokat vettek volna.

Arról nem is beszélve, hogy egy ADOTT TÍPUSON BELÜL is TÖBBFÉLE MOTORRAL és VÁLTÓVAL szereltet vettek, ami az ALKATRÉSZBESZERZÉST sem teszi gazdaságossá. Olyanba ugatsz bele amiről fogalmad sincs. Nem vagy szakember sem a járműtechnikában, sem a pénzügyekben. Ennyit rólad. Ez tisztán látszik.

"Tudod itt Magyarországon ha nem tudsz megélni, akkor nem az állam hibája, de külhonba, ahol a magyarokat elnyomják, ott más a helyzet. Egyébként apukám is egyfajta háborús menekült volt annó, 17-18 évesen fegyvert raktak a kezébe, ő meg elszökött. Ott halt volna meg. Magyarországnak kőszönheti az életét, azóta magyar hazafi, engem is annak nevel. Szóval ne gyalázkodj."

Hű te magyar hazafi! Akkor apukád vissza vándorolhatna, mert már rég nincs háború. Azzal, hogy nem megy vissza, csak azt segíti, hogy az ELRABOLT TERÜLETEINKEN minél előbb kihaljon a magyarság. Ez ám a hazafiság. Ezek után esélyünk sem lesz végképp akkor az elcsatolt területeink visszaszerzésére, ha már nem lesz ott magyar ember. A te fejeddel gondolkodva ez a helyzet kisbarátom :)))))))

2019. dec. 7. 18:16
 130/140 A kérdező kommentje:

"Te idióta! Egy tömegközlekedési járművet milyen alapon hasonlítasz egy egyéni járműhöz? Ha az egyéni jármű elromlik, senkit nem érdekel. De ha a tömegközlekedési járművek kiesnek, akkor az utasok hoppon maradnak a járatkimaradások miatt. Eddig azt hittem valamilyen szinten van értelme veled vitázni, de a szakértelmed most végképp elárultad. Szerinted ezt a járműparklistát a 444-ről szedtem? Hidd azt öcsi, de nyugodj meg, belsős ember vagyok. :) Ki tudja, még az is lehet ismerem apukádat, ha úgy van ahogy állítod, hogy a BKV-nál dolgozik :)"

Ezek a buszok sokkal jobb állapotban vannak mint a régebbiek, és mintha nem újítottak volna semmit. Így sokkal többet vettek, és ezek a 10 éves buszok is megfelelően működnek. Egyébként pontosan 900 teljesen új buszt állítottak fogalomba, Tarlósék, és ehhez jönnek csak a használt beszerzések, szintén százas nagyságredben. Ha annyira rossz lenne a helyzet, akkor nem utaznának a BKV járataival, de majd ezt a szocik úgy is tönkre teszik a nagyemelésekkel. Ejj, te idóta. Ez az utósó lapod? Szerinted minden ami régi rossz, elavult, javítani kell. Nem! Csak annyi, hogy megbízhatót kell venni. Első kézből tudom, hogy a régi buszok, néha sokkal jobban rendelkezésre állnak mint az újak. NEM! Kell Egyetérteni Velem, de ezt én így tudom. Nem az számít, hogy mikor adták ki, hanem hogy megbízható-e? Jó állapotban van-e? Mert vannak agyon használt buszok, azok azok amiket te mondasz, de ezek NEM olyanok. Ennek az ellenkezőjéről nem bírsz meggyőzni. Ne fintáz!

"Hű te magyar hazafi! Akkor apukád vissza vándorolhatna, mert már rég nincs háború. Azzal, hogy nem megy vissza, csak azt segíti, hogy az ELRABOLT TERÜLETEINKEN minél előbb kihaljon a magyarság. Ez ám a hazafiság. Ezek után esélyünk sem lesz végképp akkor az elcsatolt területeink visszaszerzésére, ha már nem lesz ott magyar ember. A te fejeddel gondolkodva ez a helyzet kisbarátom :)))))))"

Kijátszod az utolsó lapjaid? Tudod nem fog vissza menni. Mit ártott neked? Ő is ugyanolyan magyar, mint amilyen te is vagy. Ez ugyanaz, mikor te át költözől egy másik városba. Tudod Magyarországon ő otthon van, de te Nyugaton nem. Majd talán vissza mennek oda a frissen elment magyarok, mert Orbán elég jelentősen fejleszti a térséget. Ha majd, Magyarországgal egyszinten lesz, EUtag, akkor meg is fogja érni. Egyébként ha az ottani emberek között nem lenne hazafi, még messzebb mennének, így meg közelebb, Magyarországra. Ennyi. De elég jelentősen támogatja ott is a kormány a szaporodást, nem kell félni hogy elvesznek. Ez mindenki magándöntése, énse szorítok kéat a torkodhoz, hogy ne menyj nyugatra.

2019. dec. 7. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!