Miért gond, ha a kormány a szaporodást segíti?
Ez midnig az utolsó kártya a fiókból?
-Mikor mondtam hogy nincs gyerekem? Én csak jó példát mutattam. :D
-Hogy jön ide a korom? Miért érdekel a személyiségem? Én is fiatal vagyok, de nem olyan mint a többi fafejű.
"A nőknek nem ez a feladata"
Értem, szóval a te felfogásod szerint "asszonynak kuss a neve", igaz? Egy nő ne dolgozzon, mert nem ez a dolgha, hanem hogy szüljön és otthon legyen a gyerekkel, igaz? Nos, a helyzet az, hogy legalább 100 évvel korábban kellett volna születned, mert akkor még elfogadott volt ez a nézet, de (szerencsére) az idők változnak.
Azt meg senki nem mondta, hogy egy nőnek nehéz fizikai munkát kellene végeznie, amit a fizikuma miatt nem bír. Képzeld, a nők többsége szellemi munkát végez, abban pedig ugyanolyan, vagy még jobb teljesítményt nyújtanak, mint a férfiak, ott ugyanis nem számít a fizikai erő.
"nem az a lényeg hogy mit eszel"
De, igenis fontos! Nagyon nem mindegy, hogy csak csirkefarhátra van pénz, vagy normális minőségű ételre. Ha szemetet eszel, mert csak azt engedheted meg magadnak, annak betegség és rövidebb élet lesz a következménye. És ne haragudj, de ha valakinek azt kell néznie, hogy miből hozza ki a kosztpénzt, az inkább ne vállaljon gyereket, mert NEM fogja tudni normálisan eltartani!
"sanyarúbb egyedül az öregkor is"
Mint már írtam: attól, hogy valakinek nincs gyereke, nem feltétlenül van egyedül. Van rokonom, aki 93 éves. Nincs gyereke, mégsem volt soha egyedül: testvérek, unokaöcsik és azok gyerekei vették körül. Boldog és teljes az élete és jó egészségnek örvend ilyen öregen is.
"nem csak azért szenvednek főiskolákon egyetemeken, hogy egyenek,"
Ha valaki csak azért dolgozik, hogy egyen, akkor megette a fene az egészet! Az akkor nem élet, mert akkor csak azért dolgozol, hogy ne halj éhen!
"hanem mert többre hivatottak, nagyobb értékeket tudnak egymásnak teremteni."
Igen, a legtöbben ezt szeretnék. De kérdem én, miért kevesebb mondjuk egy gyermektelen orvos, aki felfedez egy új gyógymódot mondjuk a rákra, mint egy 3 gyerekes apuka, aki teljesen átlagos?
"Mikor mondtam hogy nincs gyerekem?" "Hogy jön ide a korom?"
Ez egy anonim fórum. Még a nickneved sem látszik. Ennek ellenére nem írod le sem a korodat, sem, hogy hány gyereked van. Ez egyértelművé teszi, hogy csak a szádat téped és nincs gyereked, hiszen ha lenne, egyrészt leírnád, mert úgysem tudják meg abból, hogy ki vagy, másrészt nem írnál ekkora marhaságokat, mert tudnád, mennyibe is kerül gyereket nevelni.
A borzasztó helyesírásod és a sok oktalanság, amit írsz pedig egyértelművé teszi, hogy bőven 20 alatt vagy, sosem jártál még nyugati országban, tehát még fingod sincs a valódi életről.
Tudod, én vállalom: 37 vagyok, nincs gyerekem, nem is lesz, mert sem energiám, sem elég pénzem nincs, hogy tisztességgel felneveljem, a semmire meg nem fogok gyereket csinálni, hogy utána csak kínlódjon szegény. Éppen elég kínlódás lenne neki az is, hogy egy ilyen hülyékkel teli világban kell élnie.
Mindent a jó szokás szerint a számba adsz, megint a személyemet támadod, szokásos haladó liberalisokhoz méltóan. Én csak a véleményem mondtam el, hogy vissza kell térni az embereket, a normális, természetes, erkölcsös életmódhoz. Nem mondtam olyat hogy asszonynak hogy kuss a neve, nem mondtam hogy csak otthon legyen, de tény hogy a nők kevesebb munkát tudnak elvégezni, ezért mondom hogy szerintem az a normális felfogás, ha a nők kevesebb munkával is többet keresnek, főleg az anyák hogy legyen idejük a gyermek nevelésre. Ne nálam reklamáj hogy nem a nőket teremtette isten a domináns, erős, munkára kész robotoknak, hanem Istenél.
Tudod ilyet csak az olyanok mondanak, hogy az vagy amit megeszel, akik olyan szinten vannak mint az állatok. Nem az a punci méregetés, meg kivagyiskodás a normális, értékes élet amit a fiatalok csinálnak. Ennél mi többre vagyunk hivatottak, magasabb szinten kell gondolkodni! A jogusultság elve, és az ezzel ellentétes felfogás szüli a gyenge embereket. A nagy feltalálóknál, költöknél, és több más hírességek sem a pénzük miatt lettek híresek, és maradt fent a nevük a mai napig. Szerintem manapság már jobb a helyzet mint régen, csak az nem él meg aki nem akar jobban megélni, és sokkal kevesebben is költöznek el. De mint mondtam, aki úgy gondolkodik mint én, és van egy kis esze, annak nem a pénz a lényeg amit megkeres. A lényeg csak annyi hogy legyen ehető kaja az asztalon, nem kell számítógép, TV, okostelefon, autó. Ezek nélkül mind megvoltak régen is. Áram, víz, nagy ház, kaja kell egy családnak ez a fontos, sokkal egészségesebben fejlödil a gyermek is ezek nélkül, és ha ezek helyett az olvasást, és az egymással való játékot kedveltetjük meg velük. Így egészségesebb lenne a társadalom is, és egy csomó pénzt meg is sporólnánk a családoknak. Szerintem veled ellentétben én sokkal több olyan embert láttam aki így élt, mindene megvolt és szomorúan halt meg, mert nem maradtak rokonai, vagy nem maradt unokája. Ezt sosem lehet tudni, viszont ha szülsz gyerket, és jól megneveled, család koncentrikusságra, szeretetre, akkor talán ez kibekkelhető, de sosem tudjuk.
"Ha valaki csak azért dolgozik, hogy egyen, akkor megette a fene az egészet! Az akkor nem élet, mert akkor csak azért dolgozol, hogy ne halj éhen!"
Igen örülök hogy ebben egyezik a véleményünk, sajnos a mai fiatalok többsége ilyen, rajtam kívül!
"Igen, a legtöbben ezt szeretnék. De kérdem én, miért kevesebb mondjuk egy gyermektelen orvos, aki felfedez egy új gyógymódot mondjuk a rákra, mint egy 3 gyerekes apuka, aki teljesen átlagos?"
Én nem mondtam hogy kevesebb, az eszme futtatás nem erről szólt. De lényegesebben sokkal többet tesz az, aki szül három gyerket, mint aki panaszkodik hogy jajj sok a cigány, az ukrán a gyárakban és többet kell dolgozni kevesebb szabival. Nem mondom, hogy három gyerket kell mindenkinek szöknie, de szerintem tisztelet érinti azokat akik valamilyen formában hozzá járulnak hogy több gyermek szülessen. Szerintem nem az a jó magyar aki csak panaszkodik, hanem aki tesz is nemzet sikeréért. Például részt vesz a magyar űrprogramban, kiváló sportoló, gyermekek életét menti meg orvosként, gyerkeket segít világra stb...
Én nem mondtam semmit, sem pedig a véleményem. Nem szeretnék semmilyen személyes adatot megadni magamról, mert nem az ennek az oldalnak a célja, és könnyen támadható lennék, ha mindent elmindanák magamról. Nekem vannak jogaim, tudom azokat. Én nem mondtam hogy van gyerem, azt sem hogy nincs. Én csak jó példát akartam mutatni. Megmondtam hogy ugyanolyan fiatal vagyok mint a többi, mégsem vagyok ugyanolyan, és ez engem boldoggá tesz. Ha nem tetszik majd megszokod.
Azért utálom ezt az oldalt, mert mind ilyenekkel van tele, akik csak az emberek személyét támadják, bele kötnek olyan dolgokba amikről egyébként fogalmuk sincs, csak mert másképp látja.
Nem tudom ha ennyire fontos, hogy minden mondatot helyesírásilag elemezges, akkor miért nem mész nyelvtan tanárnak te fafej! Lényeg hogy eltudd olvasni. Ha nem megy nem az én bajom, nem fogok egy ilyen gagyi oldalon, gagyi, egyszerű emberek miatt mindent tökéletesen leírni, 1 az hogy ezzek a szrl nm lehet, másik pedig hogy nincs rá időm.
"Mindent a jó szokás szerint a számba adsz, megint a személyemet támadod, szokásos haladó liberalisokhoz méltóan. "
Látom nem esett le, hogy ketten, azaz 2-en írunk neked. Én a 84-es vagyok, a 86-os válaszoló nem én vagyok. De mivel rám gondoltál valószínűleg amikor azt írtad liberális, el kell neked árulnom, hogy soha életemben nem szavaztam még sem liberális, sem bármilyen baloldali pártra.
"De mint mondtam, aki úgy gondolkodik mint én, és van egy kis esze, annak nem a pénz a lényeg amit megkeres."
Ha nem a pénz a lényeg, akkor miből neveljen fel valaki legalább 3 gyereket? Idézzelek téged mit írtál nekem tegnap??? Ezt: "Van fogakmad arról hogy mennyi pénz felnevelni 4 gyerket?" Hoppá, itt már egyből mégis csak fontos a pénz?
"A lényeg csak annyi hogy legyen ehető kaja az asztalon"
Ehető kaja a legolcsóbb, leggagyibb valami is, tápláló attól még nem biztos.
"nem kell számítógép, TV, okostelefon, autó"
A mai világban amikor minden elektronikusan történik, nem fontos a számítógép?? Okoskám, pont az általad imádott Fidesz is a digitalizációt nyomatja. Még több minden elektronikusan történjen.
Nem kell autó? Amikor a hétfői havazáskor is 40-190 perceket késtek a MÁV vonatai Budapest környékén? Sajnos áldozata voltam ennek a gyenge vasúti szolgáltatásnak.
"De lényegesebben sokkal többet tesz az, aki szül három gyerket, mint aki panaszkodik hogy jajj sok a cigány, az ukrán a gyárakban és többet kell dolgozni kevesebb szabival. "
Ha normális fizetések lennének, nem kellene támogatásokat adni, mert a fizetésekből egyrészt több mindenre telne az embereknek, másrészt tudnának egy hitelt is törleszteni. Ma ez nincs így. Érted? Jó fizetés kellene, nem támogatás. A jó fizetésből hosszú távon lehetne normálisan élni.
"Nem mondom, hogy három gyerket kell mindenkinek szöknie"
Most szöknie vagy szülnie? Látod, az oktatás a béka segge alatt van, látszik a helyesírásodon is.
"Szerintem nem az a jó magyar aki csak panaszkodik, hanem aki tesz is nemzet sikeréért. Például részt vesz a magyar űrprogramban, kiváló sportoló, gyermekek életét menti meg orvosként, gyerkeket segít világra stb..."
Akkor az már nem is jó magyar ember aki robotol valami cégnél? Csak hát sajnos éhbérért. Lehet akarna gyereket, de ha a nettó fizetése nem éri el a 200 000-et sem (igen, vannak még ilyen munkahelyek, főleg Borsod környékén, pl bolti eladó).
"Nem szeretnék semmilyen személyes adatot megadni magamról, mert nem az ennek az oldalnak a célja, és könnyen támadható lennék, ha mindent elmindanák magamról."
Könnyen támadható lennél? Arra gondolsz, hogy nem mered leírni a korod és azt, hogy hány gyereked van? Mert ha van minimum 3 gyereked, ahogy te azt egy igaz magyarhoz valónak mondod, akkor nem vagy támadható. Mégis azt mondod, ha leírnál, támadható lennél.
"Én nem mondtam hogy van gyerem, azt sem hogy nincs"
Ha lenne bevallanád. Előbb szóltad el magad, hogy támadható lennél. Van egy olyan érzésem, hogy a korod is azért nem mered elmondani, mert még tőlem is jóval fiatalabb vagy.
"Azért utálom ezt az oldalt, mert mind ilyenekkel van tele, akik csak az emberek személyét támadják, bele kötnek olyan dolgokba amikről egyébként fogalmuk sincs, csak mert másképp látja."
Ha utálod az oldalt, nem kötelező itt lenni.
"Ha nem megy nem az én bajom, nem fogok egy ilyen gagyi oldalon, gagyi, egyszerű emberek miatt mindent tökéletesen leírni"
Gagyi az oldal, mégis itt vagy. Nem fogsz hibátlanul írni? Te igazi hithű magyar, besározod a magyar nyelvet azzal, hogy nem írsz helyesen.
"1 az hogy ezzek a szrl nm lehet, másik pedig hogy nincs rá időm"
Helyesen írni nincs időd, de a hülyeségről osztani az észt van időd. Értjük.
Kérdező, szép és jó amit leírsz, de milyen jogon osztod az észt és mondod, hogy 3-4 gyereket kéne vállalnia mindenkinek? Miközben neked egy sincs.
Mutass példát, legyenek gyerekeid és majd visszatérünk utána az állításaidra.
Nekem van egy lányom és baromság, amiket írtál, pl hogy nem pénz kérdése a több gyerek.
Csinálj 3 gyereket és majd utána meglátjuk, hogy tartod - e magad ezekhez az állításokhoz. Addig könnyű más életében okoskodni, amíg nem a tiédről van szó.
"Én csak a véleményem mondtam el, hogy vissza kell térni az embereket"
Nem csak a véleményedet mondtad el, hanem konkrétan bele akarsz szólni mások életébe. Ha csak annyit írtál volna, hogy nagy családot szeretnél és te a sok gyerekben látod az élet értelmát, az egy vélemény lett volna. Ellenben te meg akarod mondani MÁSOKNAK, hogy hány gyereket vállaljanak, meg azt mondod, hogy aki karriert épít és nem szül 3 gyereket, az rossz.
"főleg az anyák hogy legyen idejük a gyermek nevelésre"
MINDENKINEK elég idejének kellene lennie! A gyereknevelés ugyanannyira az apák dolga is, mint az anyáké. Az elegendő időt pedig tisztességes bérekkel lehet elérni, hogy ne kényszerüljön rá senki, hogy túldolgozza magát. MINDENKINEK tisztességes bérekkel, amiből kényelmesen megél és félre is tud tenni. Ezzel, nem pedig a gazdagokat célzó támogatásokkal, amik rengetegbe kerülnek azoknak, akiknek nincs gyerekük.
"Ne nálam reklamáj hogy nem a nőket teremtette isten a domináns, erős, munkára kész robotoknak, hanem Istenél."
Nem igazán vagyok vallásos, szóval nekem mondhatod...
"A lényeg csak annyi hogy legyen ehető kaja az asztalon"
Az előbb még mást írtál! Akkor most te örülsz akkor is, ha csak parizerre meg csirkefarhátra telik, vagy igényled az ehető ételt, pl normális rántott húst?
"nem kell számítógép, TV, okostelefon, autó."
Neked lehet, hogy nem kell. TV-ben nincs mondjuk semmi érdekes, de a számítógép pl van, akinek munkaeszköz. Sőt, azzal lehet a legjobban keresni.
"ha ezek helyett az olvasást, és az egymással való játékot kedveltetjük meg velük."
Az olvasás jó ötlet, meg a játék is. De ez is csak akkor működik, ha a szülőnek nem kell agyondolgoznia magát, hogy megéljenek, hanem van ideje.
Ja és a mai társadalomban, aki a gyerekétől megvonja a számítógépet és az okostelefont, az szándékosan hátrányos helyzetből indítja őt az életbe. Nem azt mondom, hogy a 3 éves gyerek kezébe kell adni az iPhone-t, de az, aki manapság nem ért a számítógéphez, az eleve kizáródik nagyon-nagyon sok munkahelyről.
"Szerintem veled ellentétben én sokkal több olyan embert láttam aki így élt, mindene megvolt és szomorúan halt meg"
Az, hogy van gyereked, semmire sem garancia. Nagybátyámnak pl vannak gyerekei, de rá se néznek, 15 éve megszakították vele a kapcsolatot.
"Igen örülök hogy ebben egyezik a véleményünk, sajnos a mai fiatalok többsége ilyen, rajtam kívül!"
Én arra gondoltam, hogy az nem élet, ha annyira kevés a béred, hogy csak a kajára elég. Nem arra gondoltam, aki hedonista életet él, mert azokat én sem értem. Persze, huszonévesen lehet és kell is bulizni, élvezni az életet, mert különben később hiányzik. De a legtöbb ember 30 éves korára megkomolyodik és megtalálja a saját helyét. Csak ez nem mindenkinek jelent 3 gyerekes családot.
"többet tesz az, aki szül három gyerket, mint aki panaszkodik hogy jajj sok a cigány, az ukrán a gyárakban és többet kell dolgozni kevesebb szabival."
Nem tudom, mi köze az ukránoknak a szabik számához. De pl. nálunk nincsenek kétes elemek. Miért? Mert olyan helyen dolgozok, ahol ÉSZ is kell, oda pedig az aljanépet nem veszik fel.
" Szerintem nem az a jó magyar aki csak panaszkodik, hanem aki tesz is nemzet sikeréért."
Ebben egyetértünk!
"Például részt vesz a magyar űrprogramban, kiváló sportoló, gyermekek életét menti meg orvosként, gyerkeket segít világra stb..."
Igen, ezek elismerésre méltó dolgok. Melyikhez is szükséges, hogy 3 gyereked legyen?
"Nem szeretnék semmilyen személyes adatot megadni" "támadható lennék" "Én nem mondtam hogy van gyerem, azt sem hogy nincs. Én csak jó példát akartam mutatni."
Nyugi, teljesen nyilvánvaló, hogy csak a szádat téped, mert nincs gyereket. Ezekből a kifejezésekből teljesen egyértelmű. De te akarsz példát mutatni, megmondani másnak, hogy éljen. Tipikus konzervatív! Más faxával verni a csalánt...
"ugyanolyan fiatal vagyok mint a többi, mégsem vagyok ugyanolyan, és ez engem boldoggá tesz"
Ez szíved joga és örülök, hogy boldog vagy így. De ne akard másnak megmondani, mit csináljon! Én is különc fiatal voltam, nem mentem soha az árral és büszke voltam rá. És körülvettem magam hasonló barátokkal, de nem akartam senkinek se megmondani, hogy úgy éljen, mint én.
"csak az emberek személyét támadják"
Nem a személyedet támadtam, hanem a mondanivalódat. Arra világítottam rá, hogy nem biztos, hogy csak úgy a jó, ahogy te gondolod. Ezen kívül azt támadtam, hogy nem tapasztalatból beszélsz, mégis úgy írod, mintha tény lenne (pl Ausztriai árak)
"miért nem mész nyelvtan tanárnak"
Szerintem alapvető fontosságú, hogy a nyelvet megfelelően használd. A nemzetet ez is meghatározza. A rossz helyesírás hanyagságot és butaságot tükröz. Nem kell tökéletesnek lenni, de a tagolás hiánya, az igekötők külön írása, stb igenis súlyos hibák.
"Gyereked nincs, a korod nem mered elárulni. Egyértelmű, hogy csak trollkodni jársz ide."
És belinkeli a 888-at, mint hiteles forrást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!