A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?
Az iszlámot miért nem? Annyit beszélnek benne a vallás hátráltató és ártó mivoltáról, akkor a többi vallásról miért nem rántják le a leplet? Elsősorban az iszlámra gondolok. De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?
A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről? Ha már ennyire le akarják járatni, akkor miért nem a tényeket propagálják, úgy is van benne elég ellentmondás?! Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját? Fogadnék, hogy ezerszámra találna a vallásban logikátlanságot, következetlenséget.
Szóval, ti hogy látjátok?
ma 22:38
A leírt bizonyítás téves.
Ezt valószínűleg sokan le is írták neked a kérdés alatt, és nyilván nem értetted vagy nem akartad megérteni a cáfolatokat, hiszen fanatikus vagy.
Már túl nagy téteket raktál fel a vallásora, most már összeroppannál, ha be kellene látnod, hogy bizonyítatlan dolgokban hiszel. Ezért inkább a füled, szemed befogod, csak ne lásd, halld a cáfolatokat.
Szomorú történet, szomorú, hogy valaki így él, hogy fikciókba kénytelen kapaszkodni. De hát már mindegy.
"Szerintem, mostanra számodra is kiderült, hogy számomra is kiderült, hogy nem tudsz semmit a láncolattudományról, és ezért nem fogalmazod meg konkrétan, hogy mi az ami nem tudományos benne!"
Valóban nem ismerem. Rákerestem a neten, semmit nem találtam, márpedig, ha olyan nagyon tudományos lenne, akkor Dunát lehetne vele rekeszteni. A wikipédiás részt átnéztem, abból csak az derül ki, hogy halandzsa, semmi több, mint tudományosnak hazudott érveléstechnika.
"Senkiben nem tette bele, hogy akaratán kívül lázadjon.
Ez egyéni döntés. Mindenki egyenlő esélyekkel indul."
Ez eléggé ellentmondásos. Ha senkiben nem vetette el, akkor hogy lehet, hogy mégis előfordul? Ha ő annyira tökéletes, akkor jámbor, hű embereket teremt. Te azt mondod, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul, el kell, hogy szomorítsalak, ez teszi lehetővé a lázadást. Mivel nem vagyunk egyformák, a környezet mindenkire más hatással van és van akiből engedetlenséget hoz ki. Ergó ezt istennek tudnia kellett a teremtés előtt. Ha pedig tudta és mégis így teremtett minket és ennek alapján elítél egyeseket, akkor egy zsarnok.
"100% tudományos, és megcáfolhatatlan. Ha nem akkor fogalmazd meg, hogy mi a hiba benne!"
Na ne nevettess! Átnéztem a forráslistát alúl és semmi tudományos referencia nincs benne. Még csak hasonló sem. Különben, ha az lenne, akkor már a tudósok is muszlimok lennénenek.
"Az Isten akarata, és törvényei, az emberek törvényei felett állnak. Ha ütköznek, az Isten törvénye részesülnek előnyben."
Kinek az istene a többségé vagy a bevándorlóké? Vagy a többségnek tolerálnia kell a kisebbség, bevándorlók alacsony ingerküszöbű, állatias baromságait?
"Halál, ha ezt szándékos sértegetésnek szánja!"
És ezt miből állapítod meg? Ne haragudj, de írtó szánalmasnak, abszurdnak, barbárnak, groteszknek és egyben viccesnek találom azt a 21. század elején - főleg véres inkvizíciókat a háta mögött tudó kontinensen - hogy a szavak ölni tudnak. Egyszerűen fel nem tudom fogni! Mintha valami szűrreális világban lennék, ahol van egy varázsszó, ami ölni képes. Tovább inkább nem kommentálnám.
"Ha egyszerű kritikát fogalmaz meg, azzal nincs probléma."
Még milyen szerencse! Különben az iszlám világ az egész világgal szemben találná magát és csúnyán el lenne verve a szája...
"Börtön, pénzbírság, nyilvános bocsánatkérés, megbánástanúsítás."
Aha, szóval kéttősmérce! A muszlimoknak kisebb büntetés jár, mint a kafíroknak. Vicces egy vallás ez...
"Egymás szidalmazásáért, család, stb. nem mérvadó, feljelenthető. De a vallás fő részeit: Mohammed, Korán, nem lehet szidalmazni büntetés nélkül."
Hát pedig vannak, akiknek mág annyit sem jelent ez a két szó, mint hogy karikásostor.
"A Korán nyelvezete, isteni személyiség szemszögéből szól az emberhez."
Ezt mégis honnan lehet tudni? Van valami - Égely vitalitás mérőjéhez hasonlatos - isteniségmérő? Vagy ezt milyen kritériumok alapján lehet kijelenteni?
"Viszont az fizikai, és biológiai képtelenség, hogy egy ember 32 éven keresztül játssza az Isten szerepét, és beszéljen Isten szemszögéből, hiba nélkül."
Nem értem, hogy mi ebben a fizikai? Maximum szellemi lehetne. De még az sem. Mert mi az az isteni? Ha egy előre definiált viselkedésforma, akkor azt gond nélkül lehet 32 évig imitálni.
"Az Isten kinyilatkoztatta, hogy a kárhozottak közé fog tartozni, és a Pokolra jut.
Csak annyit kellet volna megtennie, hogy bedöntse az Iszlámot, hogy felveszi a vallást látszatba, és már is hazugságnak vélik a Koránt, mivel muszlim nem kárhozik el."
Kinek nyilatkozta ki? Abu Lahabnak? Ha neki kinyilatkozta volna, akkor nem próbálta volna a továbbiakban diszkreditálni az iszlámot, hanem mivel bizonyosságot nyer, áttér.
Minek tért volna át, tettetésből, ha isten nem neki nyilatkozta ki, hogy pokolrajut? Honnan szerzett volna erről tudomást Lahar? Tényleg pokolra jutott? Bebizonyosodott? Hogyan? Ezt a többiek hogyan ellenőrizték - mármint a kortárs muszlim hívek? A próféta kijelentette és máris igaznak bizonyult?
"A tudományos tények, amik a Koránban vannak, nem tudhatta a Próféta. Képtelenség!"
Milyenekről van szó? A bibliában is benne van, hogy porból lettél, porrá leszel. Ők honnan tudták, hogy egyszer a molekuláris biológia igazolni fogja - részben - az állításaikat?
"Ahogy gondolod. Én érted vagyok."
Még egyszer fogok válaszolni és reagálni aztán abbahagyhatjuk, mert ennek nincs se érteme, se vége nem lenne.
" http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ez mi, bizonyíték? Most komolyan, nem fogok 100 valahány oldalt átolvasni. Különben sem hinném, hogy majd egy ilyen vitát pont a gyk hozzászólói fognak kétséget kizáróan lezárni, tisztázni. Ez nem érv, hanem egy vicc.
23:32
Az, hogy a kedvedért nem írok le olyan dolgokat, amik ezer más helyen le vannak írva, nem jelenti, hogy nem tudom cáfolni azokat az ökörségeket, amiket leírtál.
Amúgy meg ha nem ismerném a cáfolatokat, akkor is meg lennének cáfolva a "bizonyításaid" mások által.
"Valóban nem ismerem."
Én viszont igen, és tudom, hogy tudományos, és igaz.
"Ha senkiben nem vetette el, akkor hogy lehet, hogy mégis előfordul?"
Mert a sátánra az életed folyamán hallgathatsz. Ő hív, és sokan mennek. Most is mondhatnád, hogy nem mész vele. Meg van a lehetőséged. Ehelyett velem vitatkozol,és dacolsz az igazsággal. Úgy érzed, hogy kényszerítve vagy? Nem! NA látod?!
"Mivel nem vagyunk egyformák, a környezet mindenkire más hatással van és van akiből engedetlenséget hoz ki."
Akkor hogyhogy több ezren térnek meg naponta világszerte, az Iszlámba? Ugyan abban a környezetben, amiben te is élsz?
"Átnéztem a forráslistát alúl és semmi tudományos referencia nincs benne."
Mi a hiba benne?
"Különben, ha az lenne, akkor már a tudósok is muszlimok lennénenek."
Azok is. A tudósok szoktak leghamarabb muszlimok lenne.
Aki nem, az pedig nem azért mert nem igaz, hanem mert lázadó!
"Kinek az istene a többségé vagy a bevándorlóké?"
Allah törvényei. Csak ő az egyedüli Isten.
"Vagy a többségnek tolerálnia kell a kisebbség, bevándorlók alacsony ingerküszöbű, állatias baromságait?"
Ha nem tetszik, akkor tenni kell ellene!
"És ezt miből állapítod meg?"
Én semmiből. Majd a bíróságon eldől.
"Ne haragudj, de írtó szánalmasnak, abszurdnak, barbárnak, groteszknek és egyben viccesnek találom azt a 21. század elején - főleg véres inkvizíciókat a háta mögött tudó kontinensen - hogy a szavak ölni tudnak."
Jogod van hozzá.
Istennek, meg meg van az oka rá, hogy miért rendelkezett így!
"Aha, szóval kéttősmérce! A muszlimoknak kisebb büntetés jár, mint a kafíroknak."
Ha egy muszlim szidja a Prófétát, vagy a Koránt, neki is ugyan az jár.
"Hát pedig vannak, akiknek mág annyit sem jelent ez a két szó, mint hogy karikásostor."
Nem baj. Másnak meg sokat jelent, tehát ne vegye a szájára hiába!
"Ezt mégis honnan lehet tudni?"
Olvasás: Az olvasás olyan tudomány, mely ma már nem luxus. Mégis igen sokan nem tudnak olvasni, vagy nem értik amit olvasnak.
"Nem értem, hogy mi ebben a fizikai?"
Az hogy az ember nem képes, nem a saját énjét adni, csak rövid ideig.(kísérlet bizonyítja). Az emberi természet, pedig felismerhetően emberi. A Korán pedig abszolút nem az!
"Kinek nyilatkozta ki? Abu Lahabnak?"
Nem. A Prófétának. Ő, és társai által pedig eljutott hozzá a hír.
"Milyenekről van szó?"
http://www.youtube.com/watch?v=5x4_RIPkLEk
http://www.youtube.com/watch?v=fv1cz9Ief1o
"A bibliában is benne van, hogy porból lettél, porrá leszel."
Azért itt többről van szó... :D
"Még egyszer fogok válaszolni és reagálni aztán abbahagyhatjuk, mert ennek nincs se érteme, se vége nem lenne."
iszlám.com
"Ez nem érv, hanem egy vicc."
Eddig mégsem tudta senki megcáfolni.
"Az, hogy a kedvedért nem írok le olyan dolgokat, amik ezer más helyen le vannak írva, nem jelenti, hogy nem tudom cáfolni azokat az ökörségeket, amiket leírtál."
Pont azt jelenti, hogy nem tudod megcáfolni.
A válasz írója 33%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:23
"Én viszont igen, és tudom, hogy tudományos, és igaz."
Mitől tudományos, azért mert te azt állítod? A tudományosság független minden egyes szubjektumtól, annak konktrét axiómái vannak, hogy mi a tudományos. Az, hogy pár neves imám, ajatollah elkezd érvelgetni az még nem tudományos, akármennyire is szeretnéd annak látni.
"Úgy érzed, hogy kényszerítve vagy? Nem! NA látod?!"
A környezetből adódik, tehát ha isten mindentudó, akkor előre láthatta! Márpedig egy jóságos teremtő minek teremt egy lényt, ha tudja, hogy esendő és ezért elpusztítja?
Ja amúgy meg nekem úgy tűnik - és nem sértésként szánom - hogy te vagy az aki az állítólagos sátán útját követed, mert isten senkitől sem követel gyilkosságot, még attól sem aki szidja, hiszen jóságos. Különben is, hogy veszik az emberek a bátorságot, hogy maguk mondják meg, hogy ezt isten megölné? Egyáltalán, ha istennek nem tetszene, akkor ő tenne ellene. Kinek képzeli magát az aki az állítólagos isteni parancsokra gyilkol?
"Akkor hogyhogy több ezren térnek meg naponta világszerte, az Iszlámba? Ugyan abban a környezetben, amiben te is élsz?"
A környezet nem csak ennyiben merül ki. Környezet a család és a barátok is. Az, hogy ennyien térnek meg arra kéne bizonyítékot adnod. Tehát most sem bizonyítottál semmit, mert igenis a környezet és a gének határozzák meg, hogy lázadó leszek-e. Ennyi, ezt allahkának - már ha mindenható - tudnia kellett volna.
"Mi a hiba benne?"
Az, hogy egy tudós nevét sem láttam. Lehet, hogy neked az iszlám önjelölt hittudósai annak tünnek, de nekem nem.
"Azok is. A tudósok szoktak leghamarabb muszlimok lenne.
Aki nem, az pedig nem azért mert nem igaz, hanem mert lázadó!"
Ez megint nem igaz. Az arab világ adja a legkevesebb tudóst a világnak! Ez tény. Aki pedig mégis eredményes az amerikában és európában bontakozik ki. Ez is tény. Ezek többnyire iráni - mert azért valljuk be ott azért elfogadják a tudományos tényeket, többek között az evolúciót - és pakisztáni, indiai tudósok. Ez is tény.
Másrészt a tudós társadalom nagyrésze, ha nem több, mint 90%-a ateista.
"Allah törvényei. Csak ő az egyedüli Isten."
Ezzel egy hindu vagy buddhista vitatkozna. Ez csak maximum neked az egyedüli isten.
"Ha nem tetszik, akkor tenni kell ellene!"
Hidd el, ha már annyira tarthatatlan lesz a helyzet, akkor fognak is tenni ellenlépéseket. Csakhát amíg a bevándorló olcsóbb...
"Ha egy muszlim szidja a Prófétát, vagy a Koránt, neki is ugyan az jár."
Csakhogy itt a viszonosság elve alapján nem a Koránról volt szó. Hanem muszlimok által a mások szent iratainak szidalmazásáról. Na látod, hogy halandzsázol. Magyarán a muszlimok úgy szidhatják más vallását, ahogy akarják, minimális következmények mellett, de elvárják, hogy ennek ellenére más tiszteletben tartsa az ő vallását. Mi ez, ha nem a legnagyobb képmutatás?
"Nem baj. Másnak meg sokat jelent, tehát ne vegye a szájára hiába!"
Azt majd a jog dönti el, hogy mit vehet a szájára. Otthon a sivatagban úgy ítélkezhettek, ahogy jólesik, itt nem.
"Olvasás: Az olvasás olyan tudomány, mely ma már nem luxus. Mégis igen sokan nem tudnak olvasni, vagy nem értik amit olvasnak."
Persze és könyvben csak igazat lehet írni igaz? Mi van, ha valaki beszívva olyat ír, hogy ha nem tudod, hogy készült, akkor a legájtatosabb szent iratnak vélnéd. Egyáltalán mit bizonyít az, hogy le van írva? Semmit.
"Az hogy az ember nem képes, nem a saját énjét adni, csak rövid ideig.(kísérlet bizonyítja). Az emberi természet, pedig felismerhetően emberi. A Korán pedig abszolút nem az!"
Dehogynem! Gondolhatod, hogy ő sem a nap 24 órájában imitált. Amikor kinyilatkozott, akkor imitált, ennyi. Ez max 1-3 óra. Ez nem nagy kunszt több évtizedig imitálni, főleg úgy nem, hogy közben leigázom az egész Arab-félszigetet és egyesítem a törzseket. Én is megtenném, ha tudnám, hogy ezzel egyesíthetném ma Európát egy szuperállamba.
"Nem. A Prófétának. Ő, és társai által pedig eljutott hozzá a hír."
És akkor mi van? Be kellett volna sza.rnia? A pokolra jutott? Minek tért volna át, tettetésből, ha isten nem neki nyilatkozta ki, hogy pokolrajut? Honnan szerzett volna erről tudomást Lahar? Tényleg pokolra jutott? Bebizonyosodott? Hogyan? Ezt a többiek hogyan ellenőrizték - mármint a kortárs muszlim hívek? A próféta kijelentette és máris igaznak bizonyult?
Ezeket még nem válaszoltad meg!
" [link]
http://www.youtube.com/watch?v=5x4_RIPkLEk
http://www.youtube.com/watch?v=fv1cz9Ief1o"
Youtube-os videókat nem veszek készpénznek! Sem egyházi állításokat, tudod, mondtam már a tudományosság! Az egyházak mindig is elfogultak voltak a saját csodáikkal szemben!
"Azért itt többről van szó... :D"
Ha te mondod, akkor el is hiszem. Vakon. A bibliában is van jópár dolog, ami hajmeresztőnek tűnhet, mégse hiszem el.
"Eddig mégsem tudta senki megcáfolni."
Én nem így látom. Született vagy 120 oldalnyi vélemény és ez alatt próbáltak meggyőzni a tévedésedről. Csökönyös vagy!
Én itt fejeztem be! Egyszerűen veled nem lehet vitatkozni, mert tényeket söpörsz a szőnyeg alá és vallási emberek tanait és véleményeit emeled tudományos szintre. Ez nem érv. Szerintem jól látja az egyik hozzászoló, te már csak azért sem mondhatsz ellent a vallásodnak, mert összeomlanál. Olyan bizonyítékokra hivatkozol, ami a Koránban van leírva, de amikor kérdőre vonom annak hitelességét, megint csak halandzsázol. Raksz be mindenféle linket a sanadról, holott az csak egy érveléstechnika. Magyarán hogyan lehet még a legellentmondásosabb mesét is elhitetni a hívekkel.
Ennyi befejeztem, akármit is reagálsz. Ha gondolod élj abban a tudatban, hogy nem tudtam megcáfolni a vallásod, ami nem igaz, mert egy csomó kérdést egyszerűen félresöpörtél, nem akartad tudomásul venni. Csak tudod, aki majd belenéz ebbe a topicba annak az fog átjönni, hogy te egy végtelenül fanatikus hívő vagy és az összes megnyílvánulásod arról nyújt tanúbizonyságot, hogy amit összehordasz az hazugság. Én nem gondolom, hogy hazudsz, legalábbis nem nekem, hanem magadnak. Magadat csapod be, mert félresiklasz egy csomó dolog felett. Lehet, hogy már annyira rutinos vagy benne, hogy el is hiszed, amit beszélsz, de könyörgöm másoktól ezt ne várd már el és ne viselkedj úgy mintha rájuk is vonatkozna a szuper, mindenkoron békés, kultúrált vallásod. És főleg ne nyilatkozz olyanokat, hogy a te vallásod az igazság, mert ez másokat sérthet, mondjuk egy hindut, szikhet, keresztényt, stb... Csak úgy mellékesen ne mondj olyat, hogy megdönthetetlen, mert most is - annak ellenére, hogy nem vagyok egyáltalán felkészült a vallásodból, veled ellentétben - csupán a logika alapján rámutattam az összeférhetetlenségre, amit még egyszer mondom, félresöpörsz. Vége.
Üdv.
U.i.: remélem azért Magyarországon, nem fogsz megölni ártatlan embereket, akiknek csak annyi a bűnük, hogy bunkók voltak és viccelni mertek a prófétáddal!
"Mitől tudományos, azért mert te azt állítod?"
Azért mert természeti törvényekre, fizikára, matematikára, és logikára épül.
"A tudományosság független minden egyes szubjektumtól"
- 2x2 néha 5, nem csaláás nem ámííítás... -
"A környezetből adódik"
Nincs kényszer, hogy hitetlen legyél.
"tehát ha isten mindentudó, akkor előre láthatta! Márpedig egy jóságos teremtő minek teremt egy lényt, ha tudja, hogy esendő és ezért elpusztítja?"
Ha nem teremti meg, nem kapott lehetőséget a létezésre, és üdvösségre.
Amúgy meg tök mindegy, mert már vagy, és ezen nincs mit változtatni. Most még a döntés a kezedben van, azt annyi.
"Ja amúgy meg nekem úgy tűnik - és nem sértésként szánom - hogy te vagy az aki az állítólagos sátán útját követed, mert isten senkitől sem követel gyilkosságot, még attól sem aki szidja, hiszen jóságos."
De az igazságosság, nem ellentétes a megbocsájtással.
A földi élet velejárója a vérontás. Ha ezt önkényesen teszed, akkor bűnös vagy. De ha Úr rendeli el, akkor nem.
Pl a halálbüntetés is ezért van.
"Különben is, hogy veszik az emberek a bátorságot, hogy maguk mondják meg, hogy ezt isten megölné?"
A Koránban az Isten mondta, és nem az ember dönt.
"Egyáltalán, ha istennek nem tetszene, akkor ő tenne ellene."
Ez helyzet függő. Néha az igazhitűek által büntet, néha személyesen.
"Az, hogy ennyien térnek meg arra kéne bizonyítékot adnod."
"According to Guinness Book of World Records, Islam is the world’s fastest-growing religion by number of conversions each year: Although the religion began in Arabia, by 2002 80% of all believers in Islam lived outside the Arab world. In the period 1990-2000, approximately 12.5 million more people converted to Islam than to Christianity” (Guinness World Records 2003, pg 102).[26] In 1990, 935 million people were Muslims and this figure had risen to around 1.2 billion by the year 2000, meaning that around this time one in five people were followers of Islam. According to the BBC, a comprehensive American study concluded in 2009 the number stood at 1 in 4 with 60% of Muslims spread all over the Asian continent: A report from an American think-tank has estimated 1.57 billion Muslims populate the world - with 60% in Asia.[27][28] The report was done by the the Pew Forum Research Centre.[28] The forum also projected that in 2010 out of the total number of Muslims in the world 62.1% will live in Asia.[27] However the report also included a statement saying While the global Muslim population is expected to grow at a faster rate than the non-Muslim population, the Muslim population nevertheless is expected to grow at a slower pace in the next two decades than it did in the previous two decades. From 1990 to 2010, the global Muslim population increased at an average annual rate of 2.2%, compared with the projected rate of 1.5% for the period from 2010 to 2030.[27] The report also made reference to the fact that Muslims are estimated to make up 23.4% of the total global population in 2010 (out of a total of 6.9 billion people) and that by 2030 Muslims will represent about 26.4% of the global population (out of a total of 8.9 billion people)"
http://www.youtube.com/watch?v=XfnagknpFBs
"Tehát most sem bizonyítottál semmit, mert igenis a környezet és a gének határozzák meg, hogy lázadó leszek-e. Ennyi, ezt allahkának - már ha mindenható - tudnia kellett volna."
Most is simán muszlim lehetnél. Semmi nem kényszerít hogy ne legyél!
"Ez megint nem igaz. Az arab világ adja a legkevesebb tudóst a világnak!"
http://www.youtube.com/watch?v=FA3wcKYcTfw
http://www.youtube.com/watch?v=0IspK651RpY
http://www.youtube.com/watch?v=7rtujsdIR9g
"Hidd el, ha már annyira tarthatatlan lesz a helyzet, akkor fognak is tenni ellenlépéseket."
Csak egész nyugodtan.
"Magyarán a muszlimok úgy szidhatják más vallását, ahogy akarják, minimális következmények mellett, de elvárják, hogy ennek ellenére más tiszteletben tartsa az ő vallását. Mi ez, ha nem a legnagyobb képmutatás?"
Szövegértelmezési probléma. :)
Hol mondtam és azt, hogy szídhtja bárki is a másik hitét. Sehol!
A különbség csak annyi, hogy a próféta szidalmazásáért, nagyobb a büntetés, mint a biblia szidalmazásáért.
De Jézus szidalmazásáért is kijárna a halálbüntetés.
"Otthon a sivatagban úgy ítélkezhettek, ahogy jólesik, itt nem."
Egyenlőre...
"Persze és könyvben csak igazat lehet írni igaz? Mi van, ha valaki beszívva olyat ír, hogy ha nem tudod, hogy készült, akkor a legájtatosabb szent iratnak vélnéd. Egyáltalán mit bizonyít az, hogy le van írva? Semmit."
Nem ez a téma! A nyelvezetéről volt szó, hogy az isteni nézőpontból beszél. Ha nem hiszed, olvasd el!
"Dehogynem!"
Nem lehetséges. Kellene hogy legyen hiba a Koránba!
"Minek tért volna át..."
Logika:"A logika az érvényes következtetések és bizonyítások illetve az ezzel összefüggő filozófiai, matematikai, nyelvészeti és tudománymetodológiai kérdések tudománya"
Mert az Iszlám szerint muszlim nem megy a pokolba. Tehát ha muszlim lesz, akkor nem mehet a pokolba. Vagyis a Korán hazugság, mert azt mondta, hogy a pokolra kerül, de ő közben muszlim.
LOGIKA!
"Youtube-os videókat nem veszek készpénznek! Sem egyházi állításokat, tudod, mondtam már a tudományosság! Az egyházak mindig is elfogultak voltak a saját csodáikkal szemben!"
Akkor nyisd ki a Koránt, és olvasd el azt a részt ami kell, és utána nézd meg, hogy az valóban úgy van e a tudomány szerint, majd kérdezd meg magad, hogy ezt tudhatták e akkor!
"Én nem így látom. Született vagy 120 oldalnyi vélemény és ez alatt próbáltak meggyőzni a tévedésedről. Csökönyös vagy!"
Mindre válaszoltam, és sorra rámutattam, hogy tévesek.
"És főleg ne nyilatkozz olyanokat, hogy a te vallásod az igazság, mert ez másokat sérthet"
Ez a mondat mindent elárul.
XDDDD
És megmondanád, akkor hogy minek tartsam a vallásom, ha nem az igaznak? :D Akkor minek követem?
Minden ember azt követi, amit igaznak tart, és ezt fel is vállalja. :D
Jaaaa... ! Mi muszlimok, még ezt sem vállalhatjuk. Még a hitemet sem mondhatom ki, mert én már ezzel is a sértek másokat. De ha mások kegyetlenül, vérben forgó szemekkel ócsárolják a számomra szent értékeket, akkor legyek megértő, és megbocsájtó!?
Szánalmas a felfogásod.
"U.i.: remélem azért Magyarországon, nem fogsz megölni ártatlan embereket, akiknek csak annyi a bűnük, hogy bunkók voltak és viccelni mertek a prófétáddal!"
Én, nem. Majd ha Saria lesz akkor a bíróság dönt. Ha nem lesz Sariah, meg nem lesz bírósági döntés. Addig viszont fenn áll a lehetősége, hogy valaki besokall a provokációra, és megint meghal valaki.
Engedd meg, hogy még erre az egyre reagáljak:
"Mert az Iszlám szerint muszlim nem megy a pokolba."
És ezt alá is tudod támasztani? Ezzel érveltem. Tudok mondatot értelmezni. Azt, hogy muszlim nem kerül a pokolba azt ki hiszi el? Hogy bizonyítod, ha már meghalt valaki, tudod, a halottak nem jönnek vissza.
És nem sértetted meg az én vallásom, ugyanis agnosztikus vagyok. Hoppá.
Üdv. Végleg befejeztem az értelmetlen tárgyalásunkat, csak magad járatod le a további szófo.sásoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!