A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?
Az iszlámot miért nem? Annyit beszélnek benne a vallás hátráltató és ártó mivoltáról, akkor a többi vallásról miért nem rántják le a leplet? Elsősorban az iszlámra gondolok. De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?
A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről? Ha már ennyire le akarják járatni, akkor miért nem a tényeket propagálják, úgy is van benne elég ellentmondás?! Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját? Fogadnék, hogy ezerszámra találna a vallásban logikátlanságot, következetlenséget.
Szóval, ti hogy látjátok?
"Az érvek színvonala teljesen érdektelen, úgyis mindenkinek előre elhatározott véleménye van."
Szerintem azért nem mindegy, mert ha nem hord össze hetet-havat, akkor sokkalta több embert ért volna el. Persze ehhez az kellett volna, hogy ne összeesküvésekről, bankuralomról, adósrabszolgaságról beszéljen.
"Szerintem mert ha egy komoly filmet akarsz készíteni, akkor annak hitelesnek kell lennie. Így meg nem lehet az Iszlámot leleplezni, mert nincs mit leleplezni benne, mert racionális, és logikus teológiára épül, és nem veszi körbe érthetetlen, misztérium, se más politeista vallásokból, bizonyíthatóan átvett, hitvilág."
Nem is tudtam?! Nekem történelem órán úgy tanították, hogy Mohammend a kereszténységből, a judaizmusból és a buddhizmusból gyúrta össze!
Logika és a vallás, na ne nevettes? Ezt is csak kitalálták semmivel sem különb a többi vallásnál.
"Ezen kívül az Iszlám teológia, és jogtudomány, komoly alapokra épül, és rettenetesen kifinomult."
Persze Malmőben és Afganisztánban minden nap lehet látni a sária kifinomultságát.
17:16
"Mellesleg merő kommunizmus, akármit állít az ipse. Aki egy kicsit is olvasott marx műveiből az tudja."
Fresco azt az utópista szocializmust képviseli, amit Marx a fiatal kori műveiben cikizett.
"Nekem történelem órán úgy tanították, hogy Mohammend a kereszténységből, a judaizmusból és a buddhizmusból gyúrta össze!"
Pont erről beszéltem! Igényesség!
Mert ha hitelessé szeretnéd tenni a filmet, akkor bizonyítanod is kell a fenti állítást, mint ahogy a zeigest tette ezt Jézus kiben létével kapcsolatban, és a többi állításával.
(ez érdekes vitának ígérkezik, mert ha nincs bizonyítva, és nem lehet ezt az állítást alátámasztani, akkor az iskolás könyvek is tudománytalanok)
Tehát várom a bizonyítékot az állításodra. Ha ez nincs, akkor mehet a véleményed az igénytelen kategóriába.
"Logika és a vallás, na ne nevettes?"
Hát igen. Ha nem Ismered az Iszlámot, akkor lehet ez a véleményed, csak így meg filmet ne akarj készíteni.
"Ezt is csak kitalálták semmivel sem különb a többi vallásnál."
Bizonyíték?!
"ez érdekes vitának ígérkezik, mert ha nincs bizonyítva, és nem lehet ezt az állítást alátámasztani, akkor az iskolás könyvek is tudománytalanok"
Én csak azt tudom állítani, amit a tanár mondott, bizonyítani nem tudom. Amúgy meg szerinted mi a tudománytalan? Ami nem egyezik a hiteddel, amivel az imám nem ért egyet?
"Hát igen. Ha nem Ismered az Iszlámot, akkor lehet ez a véleményed, csak így meg filmet ne akarj készíteni."
Ezzel egyetértek. De nálam okosabb teológusok bizonyították már az összes vallás keletkezését, hibáit, stb...
"Bizonyíték?!"
Elég egyszerű! Mi a bizonyíték, hogy tényleg isten szava a korán? Bizonyítsa be bárki, hogy Mohamednek tényleg Gabriel arkangyal jelent meg és nem csak hallucinált. Amúgy is az összes vallás keletkezik valahogy, ha olyan pontos lenne valamelyik, akkor nem változnának!
Másrészt, ha Allah olyan jóságos, ahogyan állítják, akkor miért kerül pokolra az aki nem hisz benne, hanem mondjuk egy másik vallásban? Mondhatod, hogy van lehetősége megismerni a próféta szavát csakhogy ez egy baromság! Egy őserdőben élő indiánnak is van? Ő a büdös életben nem hallott a prófétádról és amint mondanád neki el is küldene a pi.csába. Szóval ő az egész életét ott az őserdő mélyén éli a törzsével, ergó nem ismerheti meg az iszlámot. Ha Allah olyan kur.va jóságos, akkor hogy lehet, hogy csak azért kárhozik el, mert nem volt - a saját hibáján kívül - megismernie az igazságot? Azt hallottam, hogy te áttért vagy. A szüleid milyen vallásúak? Ha nem muszlimok, akkor megrohadnak - már bocs - a pololban? Ez a 700 szűz is egy olyan dolog, amivel egy középkori sivatagi, együgyű ágyútölteléket be lehet hülyíteni! Most komolyan, ha az iszlámban mindenki egyenlő, akkor a nőkre is 700 szűz vár? Vagy azt már nem, mit képzelnek ők! Vagy mégsem olyan igazságos allahka?
Egynlőre ennyi.
"Én csak azt tudom állítani, amit a tanár mondott, bizonyítani nem tudom."
Rendben, ezzel nincs semmi gond, csak ez így nem szerepelhet egy igényes filmben! Te pedig a filmről kérdeztél.
"Amúgy meg szerinted mi a tudománytalan?"
A nem bizonyított állítás.
"Ezzel egyetértek. De nálam okosabb teológusok bizonyították már az összes vallás keletkezését, hibáit, stb..."
Akkor rendben. Most már csak linkelned kéne, azt a rész, ami az Iszlámról szól!
"Elég egyszerű! Mi a bizonyíték, hogy tényleg isten szava a korán? Bizonyítsa be bárki, hogy Mohamednek tényleg Gabriel arkangyal jelent meg és nem csak hallucinált."
Magadat kevered össze. Te azt kérdezed, hogy "A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?
Az iszlámot miért nem?"
Na most azt tartod, az Iszlám értelmes leleplezésnek, hogy készítesz egy filmet, amiben kérdéseket teszel fel, filmet megtekintő, nem muszlimoknak, az Iszlámról??? :D
Te akarsz leleplezni valamit, akkor leplezd le a bizonyítékokkal!
"Másrészt, ha Allah olyan jóságos, ahogyan állítják, akkor miért kerül pokolra az aki nem hisz benne, hanem mondjuk egy másik vallásban?"
Mert a Jóságosság, nem zárja ki az Igazságosságot.
"Mondhatod, hogy van lehetősége megismerni a próféta szavát csakhogy ez egy baromság! Egy őserdőben élő indiánnak is van?"
Nincs. Őket nem is vonja az Isten felelősségre, és mennek a Paradicsomba.
"Ő a büdös életben nem hallott a prófétádról és amint mondanád neki el is küldene a ..."
Honnan tudod? Jövőbe látó vagy. De mondok jobbat. Indonézia őserdős terület! Ugyan akkor a világ legnagyobb Iszlám országa, és 98% muszlim! Hozzájuk a kereskedőkön keresztül jutott el az Iszlám, és mikor hallottak róla, nem elutasították, hanem felvették a hitet. Akkor én most pont az ellenkezőjét bizonyítottam annak, amit te csak állítottál.
Továbbra is várom az állításodra a bizonyítást!
"Pl. miért vannak a Koránban is önellentmondások"
Csak egy önellentmondást kérnék!
"Ezzel egyetértek. De nálam okosabb teológusok bizonyították már az összes vallás keletkezését, hibáit, stb..."
És akkor hogyhogy az Iszlámról, még sincs igényes film?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!