A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?
Az iszlámot miért nem? Annyit beszélnek benne a vallás hátráltató és ártó mivoltáról, akkor a többi vallásról miért nem rántják le a leplet? Elsősorban az iszlámra gondolok. De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?
A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről? Ha már ennyire le akarják járatni, akkor miért nem a tényeket propagálják, úgy is van benne elég ellentmondás?! Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját? Fogadnék, hogy ezerszámra találna a vallásban logikátlanságot, következetlenséget.
Szóval, ti hogy látjátok?
"Alexandrovich Morozov"
Mi a könyv címe, amit írt, az Iszlámról?
"Ez nem tartozik a témához. Én a láncolat tudományról kérdeztem. Arról mond meg, hogy mi nem tudományos benne!"
Figyelj, utána néztem és ezt semmilyen tudományos módszer nem ismeri el. Az, hogy a muzulmán "hittudósok" ezt a tudomány és érvelés magasiskolájának tartják az egy dolog. A másik meg az, hogy a tudományos módszertan alkalmazható-e rá.
"Akkor ne háborogj, ha a pokolra jut valaki, mikor mehetett volna a Paradicsomba is!"
De háborgok, ha allah annyira jóságos, akkor a más véleményű, nem ártó embereket miért küldi pokolra?
"Ekkor ültek össze a vezetők, és döntöttek úgy, hogy leírják az egészet egy könyvben, nehogy elvesszen a Korán, mert az írásos formában nem létezett, csak az emberek fejében(mint egy vers). kb 3 példányt csináltak,és azt küldték szét a világban."
Na látod ez is egy ilyen dolog. Honnan lehet tudni, hogy nem mást írtak-e le? Honnan lehet tudni, hogy szándékosan, a hatalom érdekében nem torzítottak-e rajta? Az nem válasz, hogy akkor allah megbüntette volna.
"De mit mondott?"
Már nem emlékszem teljesen, a terrorizmus volt a téma. Már egy jó fél éve volt.
"Igen. Elvitatom, ha rosszindulatból, provokációból teszi."
Nem akarlak megsérteni, de ez jogállam. Ha nem tetszik, akkor szerintem nem való neked Európa. Itt ez teljesen természetes, hogy kinyívánítom a véleményemet. Nekem ez teljesen diktatórikusan hangzik, hogy valakit csak azért, némítanak el, mert kifejezte a véleményét. Most komolyan kicsit bizarrul hangzik, hogy bármi sértőt mond valaki az iszlámra és a prófétára azt megölhetik. Ne sértődj meg, de nekem ez úgy hangzik, mint egy joly joker valami Alice csodaországban stílusban, ahol kimondom a joker szót és meghalok. Abszurd. Ennek ellenére, tényleg gusztustalannak tartom, hogy mások vallását szidják. Volt a koránégető lelkész, Floridában, végül a tervét elhalasztotta, de ennek ellenére olyan reakciók indultak meg ami már a szánalom kategória. Főleg, hogy Maghreb szerte ennek hatására bibliákat égettek. Akkor ez viszont nem vonatkozik? Vagy a muszlimoknak mindent szabad?
"Ha lehetőség lesz rá, akkor meg is kell büntetni."
Szerintem aki meg megbünteti az ilyet, azt el kell zárni és ki kell toloncolni, minimum.
"Beilleszkednek, de ebből akkor sem engednek."
Mármint miből? Ha ennyire derogál nekik a nyugati életstílus, akkor inkább nyugodtan maradjanak otthon. Meg szerinted helyes, hogy idejönnek és külön párhuzamos kultúrákat alakítanak ki sáriabíróságokkal? Na ne viccelj.
"Ez van. Ki hogy fejezi ki. Aki boxolni megy,ne csodálkozzon, hogy megütik!"
Azért ne hasonlítsd már a sértegetést a boxxal. Theo van Gogh egyszerűen nem érdemelte meg, hogy kinyírják. Vagy egyszerűbb példát mondok. Akkor a muszlimok meg ne csodálkozzanak, ha majd végül tömegesen lesznek kitoloncolva, hiszen nem tartják magukat az adott állam jogrendjéhez.
"Tudsz mondani egy példát?"
Már írtam! Mi a bizonyíték, hogy a Korán isten szava és Mohamed az ő prófétája? Ki tudja bizonyítani, hogy nem csak hallucinált?
"Figyelj, utána néztem és ezt semmilyen tudományos módszer nem ismeri el."
Miért? Mi ami nem tudományos benne?
"De háborgok, ha Allah annyira jóságos, akkor a más véleményű, nem ártó embereket miért küldi pokolra?"
Mert ha megértetted, hogy Allah a teremtőd, és neki köszönheted a léted, és ezek után elutasítod, akkor az csak nagyképűségből, és lázadásból történhet.
Nem lehetsz független! Vagy Allahval, vagy a sátánnál, még ha ateista is vagy!
"Na látod ez is egy ilyen dolog. Honnan lehet tudni, hogy nem mást írtak-e le? Honnan lehet tudni, hogy szándékosan, a hatalom érdekében nem torzítottak-e rajta?"
A részletes történelemből, és személyismeretből, derül ki. Ha érdekel privátba megírhatom, de fordítani kell, és az sokáig tartana!
Angolul:
"Itt ez teljesen természetes, hogy kinyívánítom a véleményemet."
Már mondtam, hogy ez nem probléma. Csak a szándékos pocskondiázás a probléma.
"Főleg, hogy Maghreb szerte ennek hatására bibliákat égettek. Akkor ez viszont nem vonatkozik? Vagy a muszlimoknak mindent szabad?"
Az Iszlám szerint megbüntetném őket. Nem lehet Bibliát égetni!
"Beilleszkednek, de ebből akkor sem engednek."
Mármint miből?"
Nem tűrjük a sértegetést.
"Theo van Gogh egyszerűen nem érdemelte meg, hogy kinyírják."
Nem láttam a filmet, nem tudom.
"Vagy egyszerűbb példát mondok. Akkor a muszlimok meg ne csodálkozzanak, ha majd végül tömegesen lesznek kitoloncolva, hiszen nem tartják magukat az adott állam jogrendjéhez."
Nem fogunk csodálkozni. Jogosnak tartanám, ha az európaiaknak nem kellene az Iszlám a környezetükbe, akkor kitoloncolnának. Egy kicsit várom is hogy ide jussunk, mert az is csak minket erősítene. De nem sok esély van rá. Az európaiak elgyengültek, és most már inkább tekintenek az Iszlámra mint megmentőre! Ez még jobb.
"Mi a bizonyíték, hogy a Korán isten szava"
Rengeteg megdönthetetlen bizonyíték van.
Privátban?
"Miért? Mi ami nem tudományos benne?"
Most komolyan lehet bármi tudományos abban, amit vallási előljárók állítanak? A tudományosság bizonyítékokat követel meg, nem érvelési technika függvénye. De ennél a kérdésnél toporgunk már egy ideje, jó lenne továbblépni...
"Mert ha megértetted, hogy Allah a teremtőd, és neki köszönheted a léted, és ezek után elutasítod, akkor az csak nagyképűségből, és lázadásból történhet.
Nem lehetsz független! Vagy Allahval, vagy a sátánnál, még ha ateista is vagy!"
Szerintem a monoteista vallások legnagyképűbb, legjobban az ember pofájába hazudó érvét hoztad fel. Most komolyan ez mennyire hatna meg egy hindut, szikhet? Ha jól tudom - legalábbis ezt olvastam - a hindu vallás egy összefoglaló neve vallások tömkelegének és ezek között van ateista irányzat is. Balgaság ilyet felételezni. De, ha már ilyen szépen válaszoltál, akkor mondok valamit. Isten elvileg tökéletes, minket úgy teremtett, hogy minden egyes leendő tulajdonságunkkal tisztában volt már a kreáció előtt, akkor mégis miért ítélne el, ha már előre tudta, hogy némelyek természete a lázadozás?!
"A részletes történelemből, és személyismeretből, derül ki. Ha érdekel privátba megírhatom, de fordítani kell, és az sokáig tartana!"
Tudok angulol, viszont csak átfutottam rajta beleolvasás nélkül. Én elhiszem, hogy ott világosan és érthetően meg van ez magyarázva, mint ahogy bármely vallásnál, de ez nekem nem bizonyíték. Olyan kellene, ami minden kétséget kizáróan bizonyító erejű. Tudod, tudományos módszertan.
"Már mondtam, hogy ez nem probléma. Csak a szándékos pocskondiázás a probléma."
Mondtam, hogy én is elítélem, de a ha jog megengedi, akkor hogy jön ehhez bárki - főleg bevándorló - hogy érvénytelenítse, ne tekintse magára kötelező érvényűnek?
"Az Iszlám szerint megbüntetném őket. Nem lehet Bibliát égetni!"
Kiváncsivá tettél! Milyen büntetést érdemel az iszlám szerint az aki a Koránt, Allahot vagy a Prófétát szidni merészeli? És milyet az a muszlim, aki más vallások szent könyveit sértegeti?
"Nem tűrjük a sértegetést."
Sokan nem tűrik az európaiak közül a sértegetést, de csak egészen kis hányaduk megy el tettlegességig egy kur.va anyázásért. És utána mindenkinek viselnie kell a jogkövetkezményeket...
"Az európaiak elgyengültek, és most már inkább tekintenek az Iszlámra mint megmentőre! Ez még jobb."
Én nem így látom. Lehet, hogy a szélsőjobboldali, antiszemita körökben így van, de hát az ő számuk elenyésző. Én inkább úgy tapasztalom, hogy európában a vallás - még annál aki vallásos is - a háttérbe szorul. Ez nem jelenti, hogy ateista lesz, de nem mérvadó neki a vallása szerinti intézmény véleménye, hanem a saját vallásról alkotott véleménye szerint ítél. És ez így van jól. Ja és kicsit nyugatabbra - egy jó pár évtizede - a Buddhizmus előretörését látom.
"Rengeteg megdönthetetlen bizonyíték van.
Privátban?"
A rengeteg bizonyíték közül egy párat röviden itt is előadhatnál. Nem sok kedvem van erről most privátban dumálni.
U.i.: Már elég régóta folyik a polémia, jó lenne rövedre fogni, remélem egyetértesz.
ma 08:06
Hiába konzisztens belsőleg egy mesekönyv, attól még nem lesz igaz az, ami le van benne írva. A legtöbb jól megírt krimi, fantasy vagy más regény nem tartalmaz belső ellentmondásokat.
Hasonlóan, hiába épülnek az iszlámon belül a mindenféle szövegek jól egymásra, attól még az egésznek az alapja lehet fikció. Hogyan bizonyítod Allah létezését? Van erre valamilyen műszer? Nincs. Akkor innentől tök mindegy, hogy hány tonna könyvet írtak a muszlim "tudósok".
21:21
Ugyanezt a kereszténységről és annak istenéről is el lehet mondani...
ma 22:19
És ettől az iszlám igaz lesz? Mit akarsz ezzel mondani?
"De ennél a kérdésnél toporgunk már egy ideje, jó lenne továbblépni..."
Szerintem, mostanra számodra is kiderült, hogy számomra is kiderült, hogy nem tudsz semmit a láncolattudományról, és ezért nem fogalmazod meg konkrétan, hogy mi az ami nem tudományos benne!
"Isten elvileg tökéletes, minket úgy teremtett, hogy minden egyes leendő tulajdonságunkkal tisztában volt már a kreáció előtt, akkor mégis miért ítélne el, ha már előre tudta, hogy némelyek természete a lázadozás?!"
Senkiben nem tette bele, hogy akaratán kívül lázadjon.
Ez egyéni döntés. Mindenki egyenlő esélyekkel indul.
"de ez nekem nem bizonyíték. Olyan kellene, ami minden kétséget kizáróan bizonyító erejű. Tudod, tudományos módszertan."
100% tudományos, és megcáfolhatatlan. Ha nem akkor fogalmazd meg, hogy mi a hiba benne!
"Mondtam, hogy én is elítélem, de a ha jog megengedi, akkor hogy jön ehhez bárki - főleg bevándorló - hogy érvénytelenítse, ne tekintse magára kötelező érvényűnek?"
Az Isten akarata, és törvényei, az emberek törvényei felett állnak. Ha ütköznek, az Isten törvénye részesülnek előnyben.
"Kiváncsivá tettél! Milyen büntetést érdemel az iszlám szerint az aki a Koránt, Allahot vagy a Prófétát szidni merészeli?"
Halál, ha ezt szándékos sértegetésnek szánja!
Vannak enyhítő körülmények, főleg a mi világban, amikor az Iszlámot mindenáron démonizálni akarják, és a sok ember mint a papagáj, ismétli a hazugságokat.
Ha egyszerű kritikát fogalmaz meg, azzal nincs probléma.
"És milyet az a muszlim, aki más vallások szent könyveit sértegeti?"
Börtön, pénzbírság, nyilvános bocsánatkérés, megbánástanúsítás.
"Sokan nem tűrik az európaiak közül a sértegetést, de csak egészen kis hányaduk megy el tettlegességig egy kur.va anyázásért. És utána mindenkinek viselnie kell a jogkövetkezményeket..."
Egymás szidalmazásáért, család, stb. nem mérvadó, feljelenthető. De a vallás fő részeit: Mohammed, Korán, nem lehet szidalmazni büntetés nélkül.
"A rengeteg bizonyíték közül egy párat röviden itt is előadhatnál. Nem sok kedvem van erről most privátban dumálni."
- A Korán nyelvezete, isteni személyiség szemszögéből szól az emberhez. Magyarul: Allah beszéde. Viszont az fizikai, és biológiai képtelenség, hogy egy ember 32 éven keresztül játssza az Isten szerepét, és beszéljen Isten szemszögéből, hiba nélkül.
- Az Iszlám legnagyobb ellensége Abu Lahab volt. Ez az ember mindent feláldozott volna azért, hogy az Iszlámot eltüntesse. Állandóan azt állította, az embereknek, hogy Mohammed, aki kitalálja!
Az Isten kinyilatkoztatta, hogy a kárhozottak közé fog tartozni, és a Pokolra jut.
Csak annyit kellet volna megtennie, hogy bedöntse az Iszlámot, hogy felveszi a vallást látszatba, és már is hazugságnak vélik a Koránt, mivel muszlim nem kárhozik el.
- A tudományos tények, amik a Koránban vannak, nem tudhatta a Próféta. Képtelenség!
"Már elég régóta folyik a polémia, jó lenne rövedre fogni, remélem egyetértesz."
Ahogy gondolod. Én érted vagyok.
Isten léte, tudományosan bizonyított!(az én kérdésem)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!