Miért akarják a kereszténységet belevenni az alkotmányba, amikor Magyarországon nem is államvallás?
Nézz végig a történelmünket az államalapítástól mondjuk a második világháborúig, és meglátod.
A krisnások mit adtak nekünk a történelem folyamán? (Ha most erre megkérdezed, hogy a kereszténység mit adott, szívesen leírom neked, csak írj rám privátban.)
Engem nem zavar, ha alkotmányba foglalják a kereszténységet, hogy ezáltal magasabb rangú legyen - ha úgy tetszik -, mint az összes többi jehova meg szcientológia meg ilyen senkik.
Viszont ha választani kéne a halálbüntetés visszaállítása és a kereszténység államvallássá tétele között, akkor az előbbire szavaznék. Továbbá azt is támogatnám, hogy aki "ősmagyarozik" azt jól pofán vágják. Hehe.
És akkor mivan? A hírek szerint akarnak benne utalást a keresztény hitre vonatkozóan.És?
Bekerül a preambulumba a "kereszténység" szó, vagy valamilyen utalás az évszázadokon át tartó keresztény szokásokról.Húha micsoda diktatúra-mindenkinek templomba kell mától mennie.....egyszerűen nevetséges, hogy a vallásszabadság mellett ilyen naív következtetésekre jutnak egyesek.
Nem vagyok fideszes,nem védem őket,de ez már komoly ami itt megy.
Magyarországon (ha jól tudom) vallás- és lelkiismereti szabadság van. (Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata szerint, melyet 1948. december 10-én fogadott el az ENSZ.)
A Nyilatkozat szerint:
"A kollektív szabadságjogokat a polgárok valamely közössége gyakorolhatja. Sem az államnak, sem másnak nem áll jogában megakadályozni a különböző célokkal létrehozott közösségek létezését és működését, illetve a polgárok kapcsolatba kerülését az adott közösségekkel. Ezek a jogok a következők:
1. Egyesülési jog
2. Gyülekezési jog
3. Szabad gondolatközléshez, illetve véleménynyilvánításhoz való jog
4. Gondolatszabadsághoz való jog
5. Lelkiismeret-szabadsághoz való jog
6. Vallásszabadsághoz való jog
7. Nemzeti és etnikai kisebbségek jogai"
Látható, hogy a 6. pont alapján SENKINEK, még az államnak sincs joga megszabni, hogy egy magánember hogyan viszonyuljon a valláshoz. Mindenkinek egyéni joga, hogy hisz-e valamiben, vagy nem, és ha igen, akkor mi is az.
Miért lenne a kereszténység kitüntetett szerepben? Miért lenne KÖTELEZŐ a keresztény vallást piedesztálra emelni? És ha valaki például egyéb vallású? Működik itt Magyarországon is buddhista, és mohamedán egyház, miért kötelező nekik is a kereszténységet tekinteni országosan elismert hitnek?
Szóval ebbe már igazán nem kellene belekeverni a politikát. De még a politikától függetlenül is, BÁRMILYEN vallás, vagy vallási oktatás hivatalossá, vagy kötelezővé tétele ALAPVETŐ EMBERI JOGAIMAT sérti - tehát határozottan ELUTASÍTOM.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!