A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?
Az iszlámot miért nem? Annyit beszélnek benne a vallás hátráltató és ártó mivoltáról, akkor a többi vallásról miért nem rántják le a leplet? Elsősorban az iszlámra gondolok. De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?
A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről? Ha már ennyire le akarják járatni, akkor miért nem a tényeket propagálják, úgy is van benne elég ellentmondás?! Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját? Fogadnék, hogy ezerszámra találna a vallásban logikátlanságot, következetlenséget.
Szóval, ti hogy látjátok?
"Morozov szerint az iszlám csak a keresztes hadjáratok korában különült el a judaizmustól, amivel addig azonos volt."
- Mi a bizonyítéka?
"Klimovics továbbfejlesztve Morozov elméletét rámutatott, hogy Mohamed valószínűleg nem élt a valóságban, utólag kitalált személy, mert kellett a kialakult vallásnak egy "alapító"."
- Mi a bizonyítéka?
"Tolsztov párhuzamot vont Mohamed mítosza és a jakut, illetve burját istenített sámánok mítoszai között."
Mi a bizonyítéka?
"Vinnyikov szintén kimutatta bizonyos muszlim hagyományok és a sámánizmus közötti hasonlóságokat."
Ebből mi következik?
"Mi a bizonyítéka?"
Olvasd el a műveit.
"Mi a bizonyítéka?"
Őt is olvasd el.
"Mi a bizonyítéka?"
Szintén olvasd el, ha érdekel.
"Ebből mi következik?"
Nyilván az, hogy nem "logikusabb" az iszlám, mint mondjuk a jakut sámánizmus.
"Akkor meséld el nekem, hogy mi nem tudományos benne!"
Hát tudod az, hogy egy-két nagyhírű imám úgy magyarázza a hadíszokat, hogy neked tudományosnak tűnik az attól még nem az. A tudománynak van módszertana tudod. Ha a vallásodnak is lenne, akkor már a tudomány rovatban szerepelne.
"Ez igaz. De ez a Koránnal nem így van. Mond meg hogy mi ami nem tekinthető benne igaznak!"
Azért nem így van a Koránnal, mert ez a vallásod. Tulajdonképpen semmit nem tartok belőle igaznak, főképp az olyanokat, hogy a Templom-hegyről emelkedett a mennyekben. Ez csak egy példa a sok közül. Mitől lenne igaz, mert írva vagyon?
"Mindenki Allah alárendeltje, az önálló akarattal megáldva. Viszont minden döntésnek következménye van."
A döntéseinknek minden esetben következménye van.
"Nem. Ilyen nem volt."
Akkor vagy te hazudsz vagy a wiki, ahonnan kinéztem. Idézem:
"Az iszlám hagyomány szerint Mohamed az első, Hira hegyén kapott kinyilatkoztatástól (610) a haláláig (632) tartó 23 éven át folyamatosan, részletekben kapta meg a kinyilatkoztatást Jibrīl (Gábriel) arkangyal közvetítésével. Miután Mohamed sem írni, sem olvasni nem tudott, szóban közölte a kinyilatkoztatásokat tanítványaival, amelyeket társai csontokra, pálmalevelekre jegyeztek le."
"Mit mondott pontosan?! Lehet nem hazudott, csak félreértés történt."
Nem igazán. A többi fórumozó is ugyanilyeneket nyilatkozott róla, pedig kultúrált hangnemben folyt a vita, mindenki részéről.
"Dehát most mondtad, hogy: "Mocskos dolognak találom más világnézetét szidni, mocskolni...""
Igen, én így gondolom. Csak tudod nyugaton vagyunk és ha más ebben lát fantáziát, akkor lelke rajta, ha elnézést kér. A jog megengedi, te elvitatnád? Itt a bevándorlóknak kell beilleszkedni, senki nem kérte, hogy jöjjenek. Mellesleg az európai (aki több száz éve itt él) muszlimoktól sosem hallottam, ekkora nagy felhajtást a rajzok miatt. Rosszallták, morogtak, stb... De nem fenyegettek, főleg nem gyilkoltak, mert kultúremberek.
Vagy, akkor mostantól a keresztények is kezdjenek őrjöngeni, meg gyilkolni a Jézusos rajzok miatt, mint akinek elment az esze?
"Tudom... ezért vagyunk, hogy megértse, az aki szeretné.
Ne elfogultan közelíts a kérdés felé, hanem nyitottan."
És te miért nem közelítesz a dologhoz elfogulatlanul, nyitottan? Én nem akarlak megtéríteni, nem azért mondtam, csak kicsit fals olyan kijelentéseket tenni, amik nem fedik a valóságot. Csupán ezért írtam. Persze magyarázni mindent meglehet, ahogy a bibliát is. Ma már szinte mindenki ezerféleképpen értelmezi és jelképesen. Akkor így viszont mindent bele lehet magyarázni és kiskapu van a papok kezében. Ugyanez van az iszlámmal is, hiába mondanak valamit a kritikusai, rögtön szemléletet váltanak és akkor jön elő a kalapból a "dehát ez csak jelképes" duma. Hát akinek ez kell...
23:48
Nem az én hobbym az iszlám, nem fogok a kedvedért kutatómunkát végezni. Nézz körül először a neten, lehetőleg orosz oldalakon, biztosan találhatsz egy csomó mindent.
"Hát tudod az, hogy egy-két nagyhírű imám úgy magyarázza a hadíszokat, hogy neked tudományosnak tűnik az attól még nem az."
Ez nem tartozik a témához. Én a láncolat tudományról kérdeztem. Arról mond meg, hogy mi nem tudományos benne!
"A döntéseinknek minden esetben következménye van."
Akkor ne háborogj, ha a pokolra jut valaki, mikor mehetett volna a Paradicsomba is!
"Akkor vagy te hazudsz vagy a wiki, ahonnan kinéztem."
Senki nem hazudik. Mohamed nem diktálta le a koránt, hogy az le legyen jegyezve. De voltak akik lejegyeztek néhány idézetet levelekre, csontokra. Ez nem a teljes Korán, hanem egy, két sor, vagy még annyi sem.
Mohamed halála után, egy nagy csatában, meghalt kb. 70 ember, akik kívülről tudták a koránt. Ekkor ültek össze a vezetők, és döntöttek úgy, hogy leírják az egészet egy könyvben, nehogy elvesszen a Korán, mert az írásos formában nem létezett, csak az emberek fejében(mint egy vers). kb 3 példányt csináltak,és azt küldték szét a világban.
"Nem igazán. A többi fórumozó is ugyanilyeneket nyilatkozott róla, pedig kultúrált hangnemben folyt a vita, mindenki részéről."
De mit mondott?
"Igen, én így gondolom. Csak tudod nyugaton vagyunk és ha más ebben lát fantáziát, akkor lelke rajta, ha elnézést kér. A jog megengedi, te elvitatnád?"
Igen. Elvitatom, ha rosszindulatból, provokációból teszi.
Ha lehetőség lesz rá, akkor meg is kell büntetni. De nem csak azokat akik az Iszlámot szidják, hanem azokat akik más vallásokat is! Ha nem értesz egyet valamivel, jogod van hozzá. Ki is fejezheted kritika formájában, de a pocskondiázás ellen fellépünk, a lehetőségektől függően.
"Itt a bevándorlóknak kell beilleszkedni, senki nem kérte, hogy jöjjenek."
Beilleszkednek, de ebből akkor sem engednek.
"Mellesleg az európai (aki több száz éve itt él) muszlimoktól sosem hallottam, ekkora nagy felhajtást a rajzok miatt. Rosszallták, morogtak, stb... De nem fenyegettek, főleg nem gyilkoltak, mert kultúremberek.
Vagy, akkor mostantól a keresztények is kezdjenek őrjöngeni, meg gyilkolni a Jézusos rajzok miatt, mint akinek elment az esze?"
Ez van. Ki hogy fejezi ki. Aki boxolni megy,ne csodálkozzon, hogy megütik!
"Ugyanez van az iszlámmal is, hiába mondanak valamit a kritikusai, rögtön szemléletet váltanak és akkor jön elő a kalapból a "dehát ez csak jelképes" duma. Hát akinek ez kell..."
Tudsz mondani egy példát?
"Nem az én hobbym az iszlám, nem fogok a kedvedért kutatómunkát végezni. Nézz körül először a neten, lehetőleg orosz oldalakon, biztosan találhatsz egy csomó mindent."
Akkor ez is valami kamu megint!
ma 01:32
Kamu?
Nyikolaj Alekszandrovics Morozov létezésére egyelőre több bizonyíték van, mint a Mohamedére :))))
"Én a láncolat tudományról kérdeztem. Arról mond meg, hogy mi nem tudományos benne!"
Az a baj vele, hogy nincs ilyen tudományos módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!