Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A zeitgeistban miért csak a...

A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?

Figyelt kérdés

Az iszlámot miért nem? Annyit beszélnek benne a vallás hátráltató és ártó mivoltáról, akkor a többi vallásról miért nem rántják le a leplet? Elsősorban az iszlámra gondolok. De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?

A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről? Ha már ennyire le akarják járatni, akkor miért nem a tényeket propagálják, úgy is van benne elég ellentmondás?! Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját? Fogadnék, hogy ezerszámra találna a vallásban logikátlanságot, következetlenséget.

Szóval, ti hogy látjátok?

2011. jún. 4. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
51%
Nem érdekel a vallás az csak azoknak kell akik "egyedül" vagy "hit" nélkül nem tudnak megállni a lábukon. Én a vallásra mint pénznyelőre gondolok, semmit nem ad csak bűnbánatot ébreszt az emberekbe, + a fenntartása pénzbe kerül fölösleges pénzkidobás az egész. A középkorban lehet hogy a vallással az embereket helyes útra lehetett téríteni illetve tartani , de manapság a pénz már elvakította az embereket és nem kell terelgetni mert a birkanyáj visszahúzza a kilógó embereket (terelgetik magukat is). Csak egy vélemény engem azok az emberek se zavarnak akik vallásosak. Mindenki úgy él ahogy szeretne kicsiny életünkben legalább ennyi legyen meg számunkra.
2011. jún. 4. 16:38
 2/72 anonim ***** válasza:
91%

"A zeitgeistban miért csak a kereszténységet "leplezik" le?"

Hát ez nagyon egyszerű. A kereszténységet divatos "leleplezni", a judaizmust tabu (antiszemitizmus, ugye), az iszlámot meg veszélyes, mert ha az iszlámot piszkálná a film, akkor valamelyik muszlim vallási vezető halálos ítéletet mondana ki a szerzőkre, akik aztán bujkálhatnának új iratokkal és átmaszkírozott arccal.

"De ott van a hindu, a shintoista, a zoroasztriánus, a buddhista vallás is. Azokat miért nem támadják?"

Mert azok meg messze vannak.

"A másik pedig az, hogy miért kell hazugságokat terjeszteni benne a kereszténységről?"

Véleménykérdés. Aki kereszténygyűlölő, azoknak ezek nem hazugságok. Magánvélemény, hogy szerinted azok.

"Egy ateista, vallásellenes teológusra már nem tellet, aki mellesleg érti is a szakmáját?"

És egy szakmáját értő közgazdászra miért nem tellett nekik?

Sőt, egy első éves könyvelőtanonc is jobban érti a pénzügyeket, mint a Zeitgeist.

2011. jún. 4. 16:45
 3/72 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:45

"Véleménykérdés. Aki kereszténygyűlölő, azoknak ezek nem hazugságok. Magánvélemény, hogy szerinted azok."

Nem éppen, már bocs. Bármelyik ateista teológus megcáfolja a hazugságaikat.

"És egy szakmáját értő közgazdászra miért nem tellett nekik?"

Azért, mert ők úgysem mondanak igazat, az adósrabszolgaságban érdekeltek szerintük. De nem értem a vallást miért nem lehet felkészült teológusokkal ekézni? Ők nem a rendszer hívei! Szóval ezért kérdem.

2011. jún. 4. 16:56
 4/72 A kérdező kommentje:

"Sőt, egy első éves könyvelőtanonc is jobban érti a pénzügyeket, mint a Zeitgeist."

Ezt meg már nem akartam feltenni. Ez evidens.

2011. jún. 4. 16:56
 5/72 anonim ***** válasza:
64%
Egyazon kategória. Zsidó, keresztény és iszlám egy tőről fakad. Konkrétan a kereszténységet vesézik ki, mert az USA-ban az a legelterjedtebb és az termeli a legtöbb fanatikus idiótát, de ha egy kicsit jobban odafigyelsz, láthatod/hallhatod, hogy általában véve is elutasítják a vallásokat, mint olyat.
2011. jún. 4. 17:07
 6/72 anonim ***** válasza:
72%
Ami meg a pénzügyeket illeti, majd egy-két évtized múlva nézzetek körül, amikor olaj már rég nem lesz, és egyéb ásványok is egyre kevésbé, a pénzalapú gazdaság meg ennek következtében totális krachban... és majd akkor mondjátok, hogy a ZG hülyeségeket állít.
2011. jún. 4. 17:10
 7/72 anonim ***** válasza:

"De nem értem a vallást miért nem lehet felkészült teológusokkal ekézni?"

Nem teljesen mindegy, hogy kik "ekézik" a vallást? Aki arra vágyik, hogy valaki "ekézze" a vallást, az tapsikol bárminek, ami vallásellenes. Aki vallásos, az nem nézi a filmet, vagy elkapcsolja, őhozzá semmilyen színvonalú érvelés nem jut el. Az érvek színvonala teljesen érdektelen, úgyis mindenkinek előre elhatározott véleménye van.

2011. jún. 4. 17:11
 8/72 anonim ***** válasza:

ma 17:10

Ha kifogy az olaj, nem lesz pénz? Amíg nem használták az olajat, nem is volt pénz? Mit zagyválsz itt?

2011. jún. 4. 17:12
 9/72 A kérdező kommentje:

"...és majd akkor mondjátok, hogy a ZG hülyeségeket állít."

Akkor is azt fogjuk mondani. A tisztelt Jacque Fresco úr az erőforrás alapú gazdaság gyanánt csak annyit tud kinyőgni, hogy a 2. vh alatt is ment termelés, csak az állam csettintett oszt' ment az ipari gépezet. Ez nem érv, ez egy baromság! Mellesleg merő kommunizmus, akármit állít az ipse. Aki egy kicsit is olvasott marx műveiből az tudja. Csakhogy ő legalább levezette egyenletekkel, képletekkel, hogy mit ért kommunizmus alatt. Érvekkel szolgált nem üres fecsegéssel, mint a tisztelt Fresco úr! Mellesleg Fresco társadalomtervező, futurológus. Mit jön ő ahhoz, hogy milyen legyen a gazdaság? A cipész maradjon a kaptafánál! Én sem ugatok bele a biológus munkájába.

2011. jún. 4. 17:16
 10/72 anonim ***** válasza:
30%

Én mint muszlim is ezt vettem észre!

Szerintem mert ha egy komoly filmet akarsz készíteni, akkor annak hitelesnek kell lennie. Így meg nem lehet az Iszlámot leleplezni, mert nincs mit leleplezni benne, mert racionális, és logikus teológiára épül, és nem veszi körbe érthetetlen, misztérium, se más politeista vallásokból, bizonyíthatóan átvett, hitvilág.

Ezen kívül az Iszlám teológia, és jogtudomány, komoly alapokra épül, és rettenetesen kifinomult. Ezért ha valaki, valami hamisat akarna állítani az Iszlámmal kapcsolatban, 1000x1000 vallástudós szólalna meg, hogy marhaságokat beszélnek, és pillanatok alatt bemutatnák a Koránból hogy hazudtak, és ezért csak magukat járatnák le a rendezők.

Ha viszont, valami igénytelenebb videót akarsz készíteni, azt lehet, és rengeteg is van a youtubon, de ugye azok, meg egyszerű hazugságok, és senki nem hiszi el mi van bennük, csak az, aki már előtte is azon a véleményen volt!

De jó a kérdés, és érdekes a téma.

Az iszlám egyszerűen, nem kikezdhető!

2011. jún. 4. 17:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!