Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?
"Egyeseknek a "terroristákkal nem tárgyalunk" az láthatóan egy új kifejezés. :DDD"
Itt nem erről van szó. Inkább arról, hogy fontosabb az üzlet meg a pénz, mint az ezzel járó kockázat.
"Ennek ellenkezőjéért kellene "imádkozni"."
Nyilván, de most a realitás talaján mondva nyilatkoztam ezt. Persze lehet hangoztatni szép dolgokat, de előbb utóbb oda fog érni az ember segge a hideg falhoz és felriad. Nincs értelme álmodozni.
"És ami a legfontosabb, hogy egy módon lehet itt béke, még ukránpárti emberek szerint."
Én ukránpárti vagyok, ha ezt úgy értjük, hogy nem támogatom az agresszort, mint te és nem, objektíven nézve nem lesz béke akkor se, ha az valósul meg, amit felvázoltál.
A legtöbb ukránpárti szerint Oroszország hazudik, nem lehet bennük megbízni. Ezzel egyetétesz?
Ha igen, akkor valamelyik félnek totális vereséget kell szenvednie, csak úgy lehet garantálni a békét.
Ha nem értesz ezzel egyet, és úgy gondolod hogy oroszország és az USA betartja a szavát, akkor valóban lehet más megoldás is!
Ebben az estben az orosz béketerv valósul meg, vagyis raálisan annak van magasan az esélye.
Amúgy miért ne lenne akkor béke, ha az valósul meg amit felvázoltam?
"Itt akkor lesz béke, ha az ukránok jól ráb*sznak az oroszok orrára és a jövőben kétszer is meggondolják, hogy az hadseregük elhagyja az országot."
Ez nem erről szól már, kicsibe látod a dolgokat. Amúgy Oroszországnak éppen hogy van elég nagy vesztesége, és ezért már nem szállhat ki ebből.
Nem is értem, hogy miért tenné? Ki kényszerítené rá?
"Krím esetében láthattuk, hogy amikor nagyon nem történt semmi, akkor az oroszok pont felbátorodtak ezen, hogy a nyugat nem kezd semmibe és ezért indult el a mostani háború."
Nem ezért indult el a háború, kár is párhuzamot vonni...
"Ha az oroszok nyernek, akkor amikor visszaépítik a hadseregüket, akkor megint támadnak, mert nekik ez megéri, amíg területeket kapnak."
Oroszországnak ez nem éri meg. Nem lesz támadás, mert talán mostmár hajlandóak lesznek tárgyalni Oroszországgal, figylembe venni a geoplitikai érdekeit és diplomáciával megoldást találni. Ha ezt sikerül elérni, akkor már egy békésebb világba élhetünk.
"Nemrég kikerült egy térkép ami garantálhatná a tartós békét."
"Azért mert ezt hazudják, még nem lesz igaz."
Pedig egy jó lehetőség lenne a békére, én nem tudok jobbat.
"Eredetileg Ukrajna jelenlegi állapota, mint független állam, szintén békében kellett volna létezzen, mert az oroszok több nemzetközi szerződésben is elismerték a függetlenségüket."
Oroszország többször jelezte, hogy USA túlságosan kiterjeszti befolyását Ukrajnára. Még a NATo tagság is felmerül, ami konrétan Oroszország ellen jött létre, ezt a mögöttes jelentéssel mindenki tisztába van. Ezt amúgy lehetett volna diplomácia úton rendezni, de sajnos nem volt partner ebben a nyugat.
"Ennek ellenére ezeket a szerződéseket mégis felrúgták, vagyis nincs garancia, hogy a jövőben bármit betartanának."
Visszatérünk az írásom elejére, hogyha nem hiszel abba hogy betartanak bármit is, akkor logikailag csakis kizárólag az egyik fél kiikataása a megoldás erre az egyenletre.
"Ha igen, akkor valamelyik félnek totális vereséget kell szenvednie, csak úgy lehet garantálni a békét."
"
Amúgy Oroszországnak éppen hogy van elég nagy vesztesége, és ezért már nem szállhat ki ebből.
Nem is értem, hogy miért tenné? Ki kényszerítené rá?"
Szovjetunio vs Afganisztán
USA vs Afganisztán
USA vs Vietnam
Egyik sem szenvedett totális vereséget és mégis külső kényszer nélkül kiszálltak.
"Ezt amúgy lehetett volna diplomácia úton rendezni, de sajnos nem volt partner ebben a nyugat."
Erre semmi szükség és ez ugyanaz, mint a gabonabaromság vagy az ukrán belügyek.
A Szovjetunio aláírta a Helsinki megállapodást, később Oroszország maga deklarálta hogy ő a Szovjetunió jogutódja ezért ércényesek rá a korábbi egyezmények. Eszerint Ukrajna szuverén ország és mint ilyen ahhoz a védelmi szövetséghez csatlakozik amelyikhez akar. Oroszországnak ehhez semmi köze és beleszólása.
Az orosz ukrán konfliktus sokkal bonyolultabb és teljesen más helyzet mint amiket felsoroltál.
Nyilván USA ki tudna szállni, de már több soron bebizonyosodott hogy addig amíg itt ukrán katonák halnak meg, addig nekik ez egy teljesen jó helyzet. Szóval ők ki tudnának szállni, de nem fognak. Oroszország meg szintén lépéskényszerbe van, el kell érnie még a minimális kitűzött célokat,addig lehetetlen kiszállnia.
Utána meg tárgyalás kérdése.
De mint említettem a tárgyalás nem fog békét eredményezni mert USA érdeke a háború, még Trump se tud beleszólni.
Itt csak akkor lesz vége ha annyira elfogy az ukrán haderő hogy összeomlik a front.
Jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Lehet Oroszország is több helyen meggyengülhet, de Kína megmondta hogy nekik érdekük hogy stabil maradjon Oroszország, ennek amúgy számtalan oka van, szóval ki fogja segíteni ha úgy alakul.
Itt a szűk keresztmetszet az ukrán haderő, ami előbb utóbb megtörik. És utána lehet vége.
Ezt a teljesen független Ország mítoszt jó lenne már elfelejteni...
Tudom tudom Mészáros Lőrinc is papíron szerződések szerint egy sikeres üzletember, aztán mindenki tudja hogy mi a valóság.
El lehet mondani hogy papíron mi micsoda, de a valóság az más.
Oroszországot is kilehetne iktatni, de sokkal sokkal nehezebb lenne és számtalan kockázattal jár.
A legrosszabb forgatókönyvet szerintem te is tudod.
Szerinted miért nem próbálják meg kiiktatni?
Pontosan ez az oka neki.
Jelenlegi támogatás mellett garantált az ukrán vereség, csupán a dátumot tolták el.
Itt USA szándéka Oroszország GYENGÍTÉSE és nem a legyőzése.
Szóval egyrészt nem egyszerű, másrészt nincs kellő akarat hozzá.
Így marad a másik fél kiiktatása.
Sajnálom én is Ukrajnát, de sajnos így jártak, ezen már semmi nem tud változni.
Maga az ukrán nép ha felkelne a vezetői ellen, akkor lenne esélye az ukrán nemzetnek a túlélésre, de erre kevés esélyt látok...
Ha USA azt mondja hogy holnap befejezzük a háborút, és leülünk tárgyalni akkor vége van.
Ez ilyen egyszerű.
Ukrajna a nyugati támogatás nélkül 1 hétig se húzná.
Mint korábban írtam Oroszország megy előre, látótávolságba került a céljai elérése.
Miért hagyná abba a háborút, mikor azért indult mert diplomáciávval nem tudta elérni a céljait. Ha azt látná hogy esélye se lenne katonailag elérnie azt amit akarna, na akkor kiszállna.
De nem ez a helyzet!
Diplomácia, kompromisszum, tárgyalások útján.
Ha sikerül megegyezni az oroszokkal akkor hazamennek az orosz csapatok.
De mint írtam, is korábban kettő fajta lezárás lehetséges.
A legtöbb ukrán párti nem hisz az oroszoknak és a megállapodásokba, így szerintük is tartós béke csak Ukrajna felszámolásával lehetséges.
A másik béke lehetőség az, hogy megállapodnak Oroszországgal és vagy tartja a szavát vagy nem.
Én inkább az első verzióra szavazok, mint a legtöbb ukrán párti is.
@79: "Ha sikerül megegyezni az oroszokkal akkor hazamennek az orosz csapatok." Tehát egyedül az oroszokon múlik. Ha Putler nem hajlandó tárgyalni, akkor innentől bukott az egész teóriád.
És persze a ruszkik már nem egy esetben bizonyították, hogy az általuk aláírt szerződések nem jelentenek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!