Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?
"Jelenleg a tömeg gyártásba és valós tesztelésbe Oroszország előrébb jár."
Nem, nem jár.
"Hogy hogyan fordulhat meg a folyamat, hogy az oroszok hátráljanak?"
Kaptál történelmi példákat, mind más okból fordult meg. Egy szovjet-afgán gazdasági bukfenc még itt is befigyelhet.
"Habár nagyon "egyszerű" embernek tűnsz"
Te pedig orosz propagandistának 🤷
"Nem, nem jár."
Én át olvastam egy csomó szakmai hírportált ahol ezt írták.
Megkérdezhetem, hogy neked honnan van az infód?
Gazdasági bukfenc több okból is nem következik be.
A szankciók nagy része ki van kerülve.
A BRICS keleti gazdasági szövetség nagyon erős.
Kína nyíltan kijelentette, hogy neki fontos, hogy Oroszország stabil maradjon és ezért meg is fog tenni mindent.
Van még több más tényező is de ezek a legfontosabbak.
Ennek tudatában csak matematikai esélye van annak amit írsz. Nincs realitása csak egy szép álom.
És amit írsz a végén, hogy én minek tűnök, azt azért lehetséges mert van egy tévképzeted ami a vágyaid kivetülése és jövök én aki keményen tényekkel és logikai levezetéssel megsemmisíti ezt sz álmodat.
Ugyanaz a jelenség mint amikor nagyobb fiú elmondja a kis testvérének hogy nincs télapó 🎅
Jön a tagadás a hazugsággal vádolás a düh a harag amiért ilyen vádakkal illetsz.
Ez most a fejlődésed első szakasza.
Ha megtörténik a felismerés akkor később hálás leszel nekem.
"A szankciók nagy része ki van kerülve."
Ami azt jelenti, hogy minden import sokkal drágább és minden exporton kisebb a haszon. Innentől csak matek.
"A BRICS keleti gazdasági szövetség nagyon erős."
Ja persze. Milyen erős? :D
Sok szépen megfogalmazott sületlenség, sokadjára. Írtam már: unalmas.
"Ja persze. Milyen erős?"
A BRICS országok együttesen a globális GDP körülbelül 38%-át adják (2024-es adatok szerint), és olyan gyorsan növekvő gazdaságokat foglalnak magukban, mint Kína és India.
Ezek az országok hatalmas belső piacokkal rendelkeznek, hiszen a világ népességének több mint 45%-át képviselik. Ez komoly előny, különösen a fogyasztói piac és a termelés szempontjából.
Hiába unalmasak a tények attól még igazak maradnak.
Nem álomvilágban kell élni, mert ha egyszer odaér a segged a hideg falhoz, akkor kellemetlen lesz az ébredés :)
Persze. Idéznéd a BRICS alapító okiratát vagy a fennálló gazdaságot befolyásoló szabályokat is? Pl vámunió, munkaerő szabad áramlása stb? Van-e ez a gazdasági szövetség olyan szoros és erős és homogén, mint az EU?
"A BRICS országok együttesen a globális GDP körülbelül 38%-át adják (2024-es adatok szerint)"
A 2024-es adatok 2025 nyarán lesznek kint papi. Ha ez a 38% össze is jön az is csak váráslóerő paritáson jöhet össze, nominálisan nem. Tavaly ezek az országok együttesen 25,77%-át adták a világ összes GDPjének ami épp meghaladja az USA GDPjét. Ezez pusztán 3 milliárd emberre volt szükségük, azaz nagyjából tízszer annyira :D
"olyan gyorsan növekvő gazdaságokat foglalnak magukban, mint Kína és India."
Csak hát Kína nem gyorsan növekvő gazdaság és ráadásul kizzé háborús a viszony Indiával a Kasmírban, igaz?
"Ezek az országok hatalmas belső piacokkal rendelkeznek, hiszen a világ népességének több mint 45%-át képviselik. "
Ráadásul a csóróbb 45%-ot. Jól példázza a GDP és a lakosságszám. A milliárdos Kína teljes gazdasága kisebb, mint a 400 milliós EU-é és jóval kisebb, mint a 350 milliós USA-é. A milliárdos lakosságszámú India gazdasága jelenleg alig nagyobb, mint az Egyesül Királyságé és kisebb, mint a 120 milliós Japáné. Nagy belső piac, szinte nulla vásárlóerővel.
A BRICS sosem lesz gazdaságilag erős, amíg ezeket elmaradott országok alkotják. Kínában az állam tartja kisemmizve az embereket ( ingatlan tulajdonjog hiánya), Indiában kasztrendszer van, Brazília trópusi gettó...
"Hiába unalmasak a tények attól még igazak maradnak."
A tények azok igazak, de ismét kiderült hogy te nem tényekkel operálsz.
Attól hogy nem olyan erős szövetség mint az EU, még figyelembe kell venni.
A gazdasági helyzet könnyen változhat ezek nincsenek kőbe vésve. Jelenleg az EU egyre rosszabb helyzetbe kerül, amíg Kína egyre erősebb.
Ez csak egy példa.
De én nem akarok belemenni gazdasági kérdésekbe, mivel nem erről volt szó.
A lényeg, hogy abban reménykedni, hogy összeomlik az orosz gazdaság és így lesz vége a háborúnak az csupán a valóságtól elrugaszkodott vágyálom.
De kíváncsi lennénk azért arra, hogy szerintetek hogyan lesz lezárva az orosz ukrán proxy háború?
A 91-esre volt válasz, aki gazdasági összeomlásba reménykedik.
Ha figyelsz és folyamatosan olvasod amiket beszélünk, akkor nem kell ilyeneket visszakérdezni.
"De én nem akarok belemenni gazdasági kérdésekbe, mivel nem erről volt szó."
Akkor miért állsz elő az ilyen gazdasági dolgokkal? Te hoztad fel sokadik érvként Oroszország mellett a BRICS-t aztán amikor szembesültél a valódi tényekkel akkor te már nem akarsz ilyenekbe belemenni.
Oldalak óta ezt csinálod, hibás állítások ( amik egybecsengnek az orosz propagandával) aztán amikor jön a cáfolat akkor lapítasz vagy nem akarzs belemenni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!