Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?
"Amikor a csernobili katasztrófa volt"
Csernobilban nem atomrobbanás volt :)
Nukleáris fegyver teljesen máshogy működik, mint egy atomerőmű.
"Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor legalább a nagyon rövid Csernobil sorozatot nézd meg, ahol semmilyen lökéshullám nem ért nagyon sok embert és elég gyorsan hullottak."
Láttam a sorozatot, ami egy atomreaktor felnyílásáról szól, nem pedig egy atombomba felrobbanásáról. Szerinted 2000 csernobili katasztrófa mit tenne a bolygónkkal? Mert több, mint 2000 atombombát felrobbantottak már a Földön, és nem igazán éreztük meg. De én itt be is fejeztem a vitát, mert valóban tényekről kezdtünk el vitatkozni. Tényleg javaslom hogy olvass utána a témának, sosem késő tanulni. Először például utánanézhetnél hogy valójában mi történt Csernobilban, hogy pontosan mi okozta a robbanást, a reaktor felnyílását és miért volt akkora probléma a sugárzás. Aztán olvashatnál kicsit az atomfegyverek működéséről, például hogy miből lesz az a hatalmas energia, mi történik a radioaktív anyagokkal, mennyi idő alatt bomlanak le, vagy milyen magasságokban milyen hatása van a robbantásnak és miért pont abban a néhány km-es magasságban működtetik el őket, nem pedig földetéréskor (ezt igazából megsúgom, így kevesebb a sugárzás és nagyobb a közvetlen pusztítás). Illetve annak is utánanézhetnél, hogy mi a különbség a taktikai és a stratégiai atomfegyverek között, melyiket mire tervezték használni, és melyik ország melyikből mennyit tart készleten. Ugyanis a két atomnagyhatalom egyaránt több taktikai atomot tart rendszerben mint stratégiait, amiknek kisebb az ereje, és eredetileg a frontvonalon tervezték bevetni. Ez is érdekes témakör, olvass utána nyugodtan hogy hogyan lehetséges hogy atomfegyverekkel akarták elpusztítani az ellenséges bunkereket, csapatösszevonásokat, majd azokat elfoglalni (ezekhez az kell, hogy kicsi legyen a sugárzás).
De tényleg egy nagyon bő és nagyon érdekes témakör, én is folyamatosan olvasok benne valami újdonságot. Nem szégyen beismerni ha valaki téved, de azért igyekeznék a helyedben elkerülni hogy ekkora konteós baromságokat írjak online fórumokra. Olvass, tájékozódj, tanulj, ezek sosem ártanak és mindig fontosak lesznek.
"Bizonyára az orosz lapát alakulat a jól felszerelt egységek közé tartozik"
Köszi, ezen én is jót nevettem :D
Ezek milyen opciók?
Joguk van védekezni, ez egyértelmű. Amihez nincs joga egy ukránnak, hogy ilyen helyzetben ne az legyen az első, ha épp jól áll, hogy minél hamarabb tárgyaljanak. Nincs joga követelőzni, becsmérelni, aki nem vesz részt ebben. Pont azért, mert nem tud védekezni segítség nélkül, akkor mi az, hogy meg se próbál tárgyalni? Mi az, hogy ő akar támadni?
Én nem értem azokat, akik szerint jaj ők csak védekeznek, mert megtámadták őket. Nem ezt csinálja Zelenszkij. Elvárja, hogy ingyen megkapjon mindent, sajnálják, háborúzzanak helyette. Ha nem tud önállóan védekezni, keresse a kompromisszumot. Kérjen diplomáciai segítséget, hogy nekik kedvező béke legyen. De ez a mentalitás…
Én csak azokat az ukránokat és oroszokat sajnálom, akik ilyen hülyék miatt, mint a Zelenszkij, Putyin, Biden, akinek mellesleg egy luxus elfelvőben lenne a helye, ott halnak meg, félve, pedig nem akartak ott meghalni.
És nem vagyok fideszes, minden párt egy vicc, eddig nem szavaztam, most gondolkodom a Tiszán, de nem szívesen
"Nem ez volt az ígéret. Trump azzal kampányolt, hogy "president-elect"-ként 24 óra alatt békét teremt."
Te mit hallasz, mit mond Trump? Idézem, "If I'm PRESIDENT, I will have that war settled in 1 day, 24 hours".
Lehet hogy nem tudsz angolul, de a PRESIDENT kifejezést használja, ami elnököt jelent. Jelenleg még Joe Biden az elnök.
https://www.youtube.com/watch?v=_fEbGppH86M&ab_channel=TheTi..
"If I were PRESIDENT"
Ne haragudj, de szánalmas olyan témákban hazudni, amiknek 2 kattintás utánajárni. Bárki meg tudja hallgatni Trump interjúit, amikben hallja és érti mit mond Trump. Felesleges ilyen dolgokról hazudozni, hiszen ezek a legkönnyebben ellenőrizhető dolgok.
"A president-elect azt jelenti, hogy már megválasztották, de nem iktatták be, vagyis jelenleg ebben a pozícióban van."
Mond, te teljesen hülye vagy?
Annak is utána lehet járni 3-4 kattintással, hogy még csak az összes szavazatot sem számolták meg. Nem beszélve a fellebbezési időszakokról. Még nincs hivatalos győztes, Trump hivatalosan még nem nyerte meg a választást sem, csupán már nincs rá esély, hogy ez változzon. Ettől függetlenül a hivatalos pozíciója továbbra sem megválasztott elnök, csupán egy jelölt. Majd akkor lesz megválasztva, ha az összes szavazatot megszámolták, az összes panaszt elbírálták és befejeződik a választás.
Zelejszkij is kijelentette, hogy Putyinnal nem tárgyal. Most akkor melyik a jobb? Egyik se normális, viszont annyira nem kell ajnározni az ukrán vezetőt, mert a két idióta közül az orosz tudja pénzelni a saját háborúját. Ők vannak nyerő helyzetben, mert az ukrán csak azért harcol még, mert kap segítséget. Most meg egyre gázosabb a helyzet. Bocsánat, de én nem szeretnék se gazdasági problémákat, sem pedig egy kiterjedt háborút azért, mert szegény ukránok csak védekeznek. Akkor valahogy ezt meg kell oldani, az nem megoldás, ami megy... 3 éve ez van.
Amúgy mielőtt kiakadna valaki, én kizárólag az orosz és ukrán vezetőkről beszéltem, nem pedig az ukrán és orosz emberekről. Ők az idióták, nem a népeik.
"és mégis, kivel tárgyalnának az ukránok, amikor Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a részéről szó sem lehet békéről, csak Ukrajna kapitulációjáról?"
Zelenszkij volt az, aki teljesen elzárkózott a tárgyalások elől. Az ukrán fél legalább kétszer otthagyta a tárgyalóasztalt, először amikor a háború elején leültek tárgyalni, másodszor amikor Törökország közvetítésével tárgyaltak. Mindkétszer az ukrán fél volt az amelyik felállt az asztaltól.
Oroszország még azt is engedélyezte, hogy Ukrajna gabonát exportáljon a megmaradt kikötőiből. Melyik ország engedné még meg hogy az ellensége, akivel háborúban áll, exportáljon, sőt, ehhez még folyosót is biztosít? Az ukránok ezzel szemben az egész világon azért lobbiznak, hogy senki se vásároljon orosz nyersanyagokat. Oroszország ilyet sem tesz, nem lobbizik az ukrán gabona ellen, sőt, még segítette annak exportját. Szóval nevetséges azt állítani, hogy itt Oroszország a tárgyalások gátja, mert amikor az ukránok akartak, akkor tudtak velük tárgyalni.
"Mindkétszer az ukrán fél volt az amelyik felállt az asztaltól."
Igen, mivel az oroszok tárgyalási alapját gyakorlatilag egy ultimátum jelentette.
"Oroszország még azt is engedélyezte, hogy Ukrajna gabonát exportáljon a megmaradt kikötőiből."
Mi a fsz köze van Oroszországnak az ukrán gabonaexporthoz? Engedélyt kellene tőlük kérni, vagy mi? :D
"nem lobbizik az ukrán gabona ellen, sőt, még segítette annak exportját."
Segítsen rajtad Oroszország:
"Mi a fsz köze van Oroszországnak az ukrán gabonaexporthoz? Engedélyt kellene tőlük kérni, vagy mi?"
Igen, komoly tárgyalássorozat volt miatta. Bármilyen hihetetlen, de az ukrán hajókat az oroszok ki tudják lőni. Ahhoz, hogy ne lőjék ki, bizony egyeztetni kell velük. Ez olyan hihetetlen dolog számodra? Ezzel volt tele a sajtó hónapokig.
"Segítsen rajtad Oroszország"
Rajtam? Minden oké?
De ha már reuters:
"Reached in July last year, it created a protected sea transit corridor and was designed to alleviate global food shortages by allowing exports to resume from three ports in Ukraine, a major producer of grains and oilseeds."
A reuters is megírta az orosz-ukrán gabonaegyezményt több tucat cikkében, ők is leírják, hogy Oroszország biztosított Ukrajna számára egy biztonságos folyosót, amin exportálni tudta a gabonát.
Ha kicsit tájékozottabb lennél, azt is megírta a Reuters amikor az oroszok ezt az egyezményt nem hosszabbították meg, és azt is leírták, hogy ennek mi volt az oka. Utána tudsz olvasni, de Ukrajna a gabonaexporthoz biztosított harcmentes zónát használta ki arra hogy onnan orosz hajókat támadjon, és Oroszország szerint tengeri úton is érkeztek fegyverszállítmányok Ukrajnába, pedig az egyezmény értelmében ez tiltott lett volna.
"Russia told the U.N. shipping agency - the International Maritime Organization (IMO) - that its "guarantees for the safety of navigation" had been revoked and that "proactive necessary actions and response measures to neutralize threats posed by the Kiev regime in the area will be taken.""
"Russia has complained that under the deal not enough grain has reached poor countries. But the U.N. argued the arrangement has benefited those states by helping lower food prices more than 20% globally."
Azt is leírja a Reuters is, hogy Oroszországnak hivatalosan is szándékában állt meghosszabbítani az egyezményt, de annak másik félre eső részét a partnerek nem teljesítették, így végül elálltak a meghosszabbításától.
Ki lehet nevetni, meg lehet itt játszani az értetlent, de sosem késő tájékozódni a dolgokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!