Egyetértesz vele, hogy a megtamadott Ukrajnának joga van védekeznie a tamadó oroszokkal szemben, akár orosz területen is?
@14: "Ororszország ÉS! szövetségesei lényegesen erősebbek mint a NATO." -na akkor nézzük: Oroszország szövetségesei ugye Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Örményország, Tadzsikisztán (azaz a CSTO tagjai), kiegészülve a KNDK-val...
Félelmetes haderő -főleg a világ legerősebb védelmi szövetségével szemben!
Egyébként valószínűleg a BRICS-re gondolt, de azt már nem tudta, hogy ott nagyon sok ország van, aminek egymással szembenálló érdekei vannak. Pl. próbáljon meg együttműködésre bírni egy Indiát és Kínát, amikor egymást cseszegetik gazdaságilag.
""a megtamadott Ukrajnának"
Pontosítsunk: a háborút kiprovokáló Ukrajnának..."
Egyetértek!
És itt pont az a baj, hogy az USA, meg a nyugati szövetségesek pénzelik az egész háborút, míg a végén semmi sem marad az ukrán földből.
Semmi értelme ennek a háborúnak és csak vesztesek lesznek!
Trump szerintem meg tudná állítani, de ahogy a dolgok kinéznek Bidéék teljesen megőrültek úgy tűnik és mindenképpen világháborút akarnak az utolsó percig.
Ez itt ez az igazi baj!
A megtámadott ország védekezhet, amíg tud, de ha egy harmadik fél beleszól és kiterjeszti/kiprovokálja a háborút az egész világra, azzal nem értek egyet!
23
"Semmi értelme ennek a háborúnak és csak vesztesek lesznek!"
Hogy mondhatsz ilyet? Az érintett USA tőkések több száz milliárd dollárral növelték meg a vagyonukat.
24-es: én az átlagemberekre értettem.
Az elit mindig is jól járt a háborúkkal, nyilván azért szorgalmazzák...
Durva, hogy ez a kérdés egyáltalán felmerül.
Ha valaki bemegy a lakásodba, hogy elfoglalja a nappalit mondjuk, hogy mostantól az az övé nem védenéd meg…?
"Ha valaki bemegy a lakásodba, hogy elfoglalja a nappalit mondjuk, hogy mostantól az az övé nem védenéd meg…?"
Azon az áron nem, hogy aztán a sokszoros túlerőben lévő végül az egész házat sőt aztán az egész világot lebombázza a családommal együtt...
Másrészt elgondolkodnék azon, hogy milyen korábbi bűnöm váltotta ki a nappalim elfoglalását és azon lennék, hogy mihamarabb békét kössek az ellenféllel s nem azon, hogy atomot kérjek a tengerentúli rokonaimtól, amivel aztán az egész házat meg az összes lakót kiirthatom, hogy ha az én nappalim pusztul, akkor pusztuljon vele mindenki más is a világban-.
"Ha valaki bemegy a lakásodba, hogy elfoglalja a nappalit mondjuk, hogy mostantól az az övé nem védenéd meg…?"
Nem bizony. Főleg ha fegyvere van és agresszív. A hatóságok segítségét kérném, ha pedig ők nem segítenek, tudomásul venném hogy oda a nappalim (tulajdonképpen a házam is). De igaz ez munkahelyekre is, ha egy hatalmas multinál dolozom akiknek bármire van pénze, és törvénytelenül kirúgnak, nem fogom a maradék vagyonomat ügyvédre költeni hogy aztán a cég lobbija kihúzza őket a szarból, én meg mehessek a híd alá. Inkább benyelem hogy kirúgtak és keresek másik állást. Jó dolog harcolni az igazadért, én is szeretek kiállni magamért, de teljesen hülye azért nem vagyok, nem fogok olyan ügyekbe beleállni amiből biztosan rosszul jövök ki...
"Ha a nyugat tényleg beletette volna magát, akkor az ukránok már rég győzhettek volna, mert tele lehetett volna őket annyi fegyverrel tömni, hogy mindent szétlőjenek orosz oldalon"
Nincs a NATO-nak annyi szabadon felhasználható rakétája. Nincs a NATO országoknak akkora fegyverkészlete, amekkorát te oda szeretnél adni Ukrajnának. A saját védelmi képességeiket pedig nem fogják gyengíteni Ukrajna miatt, ezt több NATO tag kijelentette már nyilvánosan is.
Oroszország pedig szintén nem állt bele teljesen a háborúba. Te azt feltételezed, hogy orosz részről ez a maximum amit tudnak, pedig még csak sorozás sem volt, csak egy részleges még 2 évvel ezelőtt. A gyáraikat is át tudnák költöztetni a távol-keletre ha valós veszélyben lennének, és akkor az atomfegyverekről még nem is beszéltünk.
Nevetséges azt gondolni hogy kétszer ennyi rakétával az ukránok hirtelen felülkerekednének Oroszországon...
"teljesen hülye azért nem vagyok, nem fogok olyan ügyekbe beleállni amiből biztosan rosszul jövök ki..."
Na, ez az!!
Ukrajna ebből csak rosszul jöhet ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!