Igazat mondott a BBC riporterének Putyin azzal kapcsolatban hogy hol van Oroszországnak a helye a világban és hogy a nyugati világ kihasználja a befolyását más államokkal szemben?
Pombe
Én a 12 szankciós csomagra értettem, hogy ott nem volt vétó. A közös hitel meg közös lőszer stb támogatásokba volt azt tudom.
Ugyanakkor az én álláspontom szerint az összeset meg kellett volna vétozni.
Figyelj te ukrán elemzéseket hozol ide mint elfogadható forrás, meg 444-es cikkeket.
Ne haragudj de én itt kiszállok a vitából.
Aki ennyire elfogultak egyoldalú és mikor lenne lehetősége tájékozódni egy videón keresztül azt is azonnal leállítja, szerintem az menthetetlen.
A háborúval kapcsolatban meg csak idővel egy dolgot nézzünk majd meg. Törökországba, a háború kitörése után nem sokkal majdnem aláírták a békét, de végül USA és anglia nem engedte. Ez tény. Az is kiszivárgott, hogy milyen megállapodási feltételek voltak, amiket már Zelenszkij elfogadott.
Ha úgy ér véget ez az őrület, hogy marad még valami Ukrajnából, akkor tedd mérlegre a kettő helyzetet és válaszold meg, hogy megérte?
Azt fogod látni, hogy bárcsak megegyeztek volna korábban, akkor jobban járt volna Ukrajna és nem kellett volna a annyi embereknek meghalnia a semmiért.
Én meg foglak keresni ezzel, hogy megválaszold nekem a kérdést hogy megérte?
És ha már annyira az ukránokért vagy oda, akkor az ő szempontukból vizsgáld meg!
"Ami a II. világháborút illeti, az 1940 szeptemberétől / 1941 decemberétől világháború, meg a világháború nem csak Hitler felelőssége"
Igen... Épp azt emeltem ki, hogy igazándiból még a Nyugat is alaposan felelősségre vonható lenne, és egyes elemei gazdasági szempontból totál össze is beszéltek, sőt, rengeteg politikus is mellettük érvelt ilyen-olyan értelemben félreértve Németország erősödésének valódi okait.
Kiváló film erre a "Napok romjai", ahol egy tisztes, amúgy jószívű gazdag Lord naivitását a nácik propagandaépítésre használtak... A háború után mindenki a Lordot náci bérencként kezelte, pedig ő egyszerűen.... stb.
Zelenszkij elnöksége miért furcsa?
Amerikában is Ronald Reagan. B vagy C szintű színész volt, aztán... :D
#183 "Ne haragudj de én itt kiszállok a vitából."
Nem haragszom. Tudtam előre. Mivel egy deka bizonyítékot hozni nem tudtál az agyrémeidre, nem is lehetett más választásod.
#183: "Figyelj te ukrán elemzéseket hozol ide mint elfogadható forrás, meg 444-es cikkeket"
Bocsi! Ezt először én mondtam, hogy aki az Ultrahangból és egyéb szennymédiából tájékozódik...
Egy deka bizonyítékod nincs arra, hogy a 444 ne lenne megbízható forrás. Azt projektálja, ami durván 600 millió ember véleménye Európában, ebbe beleértve történészeket, egyéb szakembereket is. Meglepő, hogy te egy picsányi kisebbséget tartasz ezekkel szemben hitelesnek itt Magyarországon, akikről ez a 600 millió azt állítja, hogy ezek Oroszország trójai falovai.
Tényleg nem találod ezt elgondolkodtatónak, és azt se, hogy a te picsányi kis sajtóforrásodat miért tartja 600 millió ember szennyorgánumnak?
#183: "Aki ennyire elfogultak egyoldalú "
Stipi-stopi, ezt én állítottam először rólad, csak veled szemben ezt én rendre bizonyítani is tudtam! :D - gondolj bele! Olyan mérhetetlenül tájékozatlan voltál már az elején is, hogy fogalmad se volt Oroszországban a rengeteg Putyin ellenlábas legyilkolásáról, bebörtönzéséről, a sajtó teljes eltiprásáról (mint amit itt pl. a Fidesz is művel, az adott lehetőségeket figyelembe véve maximalizálva), hogy Oroszországban nagyságrendekkel nagyobb léptékben dúl a sovinizmus és nácizmus eszméje, és ott emiatt százával halnak meg...
Annyi eszed nem volt, hogy belegondolj abba, Izrael is maximálisan kiáll Ukrajna mellett, és Izraelnél nagyobb náciüldöző nem létezik a földön. A haszid zsidóság tízezrei mennek Ukrajnában, közös ünnepet ülni évente, és valamiért ők egy cseppet se félnek Ukrajna nácizmusától.
ÉS NEM TE VAGY ELFOGULT EZERREL??? :D
#183: "Aki ennyire elfogultak egyoldalú és mikor lenne lehetősége tájékozódni egy videón keresztül azt is azonnal leállítja, szerintem az menthetetlen."
Tájékozódtam. Egy büdös szó sem volt egyik videódban se semmiféle tárgyi bizonyítékról, se logikai levezetésről, ami egy percig is tagadhatatlanul igazolná azt a rengeteg konteót, amikről beszélsz, de még csak logikai szinten sem tartalmaz egy se levezetést. Ha te is nézted ezeket a videókat, és ezekben te láttad bármilyen mikroszkopikus nyomát is az USA előre megtervelt proxy-háborújának, és Zelenszkij bábozásának, akkor csak azt tudom mondani, hogy a látásoddal sürgősen tessék szemészhez fordulni.
#183: "A háborúval kapcsolatban meg csak idővel egy dolgot nézzünk majd meg. Törökországba, a háború kitörése után nem sokkal majdnem aláírták a békét, de végül USA és anglia nem engedte."
Persze! :DDD
Zelenszkij pedig könyörgött, de a csúnya Nyugat visszaparancsolta a szamárpadba.
#193: "Ez tény. Az is kiszivárgott, hogy milyen megállapodási feltételek voltak, amiket már Zelenszkij elfogadott."
Egy a tény, hogy már megint beszoptál valami propaganda anyagot az utánnézés legkisebb igénye nélkül.
#183: " marad még valami Ukrajnából, akkor tedd mérlegre a kettő helyzetet és válaszold meg, hogy megérte?"
Természetesen! Háború nélkül Ukrajna elveszett volna azonnal teljes egészében, és még neked is megéri, mert Oroszország továbbra se lenne szomszédos velünk, és ha a megmaradt Ukrajna NATO tag is lesz, különösen jobb lesz nekünk biztonság szempontjából. Nézd csak!
A vezéred is ezt mondja:
"Orbán: Nem akarunk közös határt Oroszországgal"
Másrészt neked hullára semmi, de semmi közöd ahhoz, hogy egy szabadságáért küzdő nép mikor dönti el, hogy neki mi éri meg, és mi nem. Úgy beszélsz róluk, mint a hülyegyerekekről, mintha nem is léteznének, csak egy a véleményükre figyelni se érdemes sakkbábúkról.
Ezt tette veled a propaganda! Embertelenné váltál! Nem hősökként tekintesz az ukrán szabadságharcosokra, mint kis Dávidokra a Góliát ellen, hanem csak egy a szabadságérzetével foglalkozni se érdemes leüthető parasztbábúkra. Mintha a tenyészállataidat méricskélnéd a piacra, hogy levágva, vagy élve jobban eladhatóak-e a saját hasznodra.
#183: "Azt fogod látni, hogy bárcsak megegyeztek volna korábban"
Mindenki ezt akarja! De ahogy Batu kán se akart senkivel se egyezkedni, amikor lerohanták Magyarországot, úgy Putyin se akar, és nem is érdekli semmiféle egyezség se, amíg nyeregben van. És ha Ukrajna csak egy embernyi többségében a szabadságáért akar küzdeni, úgy Ukrajna joga és kötelessége a saját törvényei szerint is harcolnia a szabadságáért, magyarán csakis kettőjükön múlik, hogy lesz-e tárgyalás, és ezt az akaratot semmilyen módon nem lehet kívül átmagyarázni, elnyomni.
#183: "Én meg foglak keresni ezzel, hogy megválaszold nekem a kérdést hogy megérte?"
Fogd fel ember! Teljesen indifferens én mit gondolok. Az a lényeg, hogy az Ukránoknak megéri-e, és ha igen, akkor csak és csakis ez számít, és rajtunk csak annyi múlik, hogy segítünk-e nekik, vagy se. Ha nem segítünk, az tuti, hogy egész Ukrajna elbukik, és a gonosz orosz horda itt fog lihegni ugrásra készen a nyakunkban, Európa kapujában.
Ja, még...
#183: "A háborúval kapcsolatban meg csak idővel egy dolgot nézzünk majd meg. Törökországba, a háború kitörése után nem sokkal majdnem aláírták a békét, de végül USA és anglia nem engedte. Ez tény."
Csak annyit kellett volna tenned, hogy utána nézel, és máris látod, hogy a szokásos rizsát szórod csak...
"Friss bizonyítékok arra utalnak, hogy az ukrajnai háború lezárását célzó 2022 áprilisi isztambuli békemegállapodás halva született"
Vagy akár a Wikipedia:
A tárgyalások elakadtak, mert idővel mindenki látta, hogy Putyin valójában csak időt akar nyerni ahhoz, hogy a seregeit jobban összekapja.
GONDOLJ MÁR BELE!!!
A háború azzal kezdődött, hogy Oroszország egészen Kijevig akart menni, vagyis gyakorlatilag az egész országot akarta. Az egész ország demilitarizálása, és az egész ország nácítlanítása volt a célja, és az egész ország... stb.
A háború elején szerinted Putyin tényleg békét akart kötni az előbb említettek tükrében???
Mintha Batu kán mongoljait Magyarországra engedve, rögtön béketárgyalásba ment volna az első kisebb katonai megtorpanás miatt...:D
" Amerikában is Ronald Reagan. B vagy C szintű színész volt, aztán... :D "
Az USA-ban legalább kitétel, hogy az USA elnöke, és sok más kormánytisztviselője az csak született amerikai lehetett.
Továbbá Reagan, és 1 - 2 hozzá hasonló nem egyetlen huszárvágással váltottak színészből politikusnak, hanem már hosszú évek óta valamelyik nagy párt állandó és gyakorlott tagjai voltak.
Addig Zelenszkij úgy járt Ukrajna, és Oroszország között, mintha a másik illető Szlovákia, és Csehország között.
Amúgy Reagan semmi különöset nem tett, George H. Bush elnöksége alatt lett vége a Hidegháborúnak.
#191: "még a gyógyszergyártó vállalatok is bedobnák a törülközőt ha az elmebajára kéne kitalálni valami gyógyszert."
Te még betanított papagájnak is gyatra vagy. A madárházban is tapasztalod, hogy minden madár rikácsolva magadra hagy? Na, az a madárröhögés.. Tényleg csak ennyi futja a szellemi teljesítményedből állandóan? Melletted még vadkecske is géniusz... :D
Ha ti ketten erre a vetélkedőre jelentkeznétek, akkor a kb. 150 kérdésből magasan lekörözne téged vadkecske a 2 db. helyes válaszával...
Azért beláthatod, hogy ha Gundel Takács Gábor minden kérdésére csak annyit tudsz kinyögni, hogy ez hülye, ez nem normális..., akkor az így összegyűjtött nulla pontod kevéssé fog képviselni versenyerőt vadkecske 2 ponttal jellemezhető géniusza mellett. :D
De azt persze tudod, hogy melyik elmebajra nincs orvosság. Mióta is ígérik neked? Láttad már a világot nem függőleges rácsokkal osztottan?
Ti együtt is veritek a gardróbban ezeket nézve? :D
@196
Jó.
Akkor vegyük Magyar Pétert. Sokkal kevésbé volt ismert, mint Zelenszkij a hazájában, és még kisebb senki volt, mint Zelenszkij, mégis seperc alatt eljutott népszerűségben a lehetséges trónkövetelő szintjére az orbáni rezsimmel szemben.
Bááár, ki is találta Orbán, hogy Péter koma valójában csak az EU bábja. Nyilván már kezdettől fogva összepusmogtak Manfred Weber-rel, meg Ursula von der Leyen-nel... :D
Mondjuk az nem pontosan érthető, hogy ez miért is lenne szabályellenes? Ha Péter koma teljesen szabályos választási keretek között leváltja a Fideszt 2026-ban, az miért lenne bábkormány? Mindenki a választókat akarja megnyerni, és ennek érdekében miért is ne támogathatná ezt a valakit bárki is a véleményével külföldről?
Mintha Orbán papi nem ezerrel üvöltözné, hogy Trump lesz az igazi, és az amcsi polgároknak őt kell választania. Ha Orbán ellen raknak ki külföldiek őt eltessékelő plakátokat, az természetesen maga az erkölcsi fertő, de ha ezt ő teszi, az már mindjárt rendben van... :D
Meg úgy gyalázhat háborúpártisággal az EP-ben mindenkit, ahogy csak akar, mivel az csak egészséges figyelmeztetés a magyar nép számára: :D
Egyszer látnék már végre egy Fideszes ilyen óriásplakátot Putyin pofájával!
Netán Putyin nem háborúpárti??? Há' ki a tököm az, ha nem pont ő??? :/
Pombe
Ez a kérdés sajnos olvashatatlanná vált, de azért amire lehet, megpróbálok reagálni, egyik ilyen fontos a Népszavazások kérdése.
A népszavazások kevés esetet leszámítva nem ügydöntőek.
Ami ügydöntő, az az, amit az elnök / elnöki tanács / nyílt katonai puccs / nyílt fegyveres lázongás / hasonlók elérnek.
Egyik népszavazás szerint egy nagyobb Oroszországnak kéne léteznie mindmáig, a másik népszavazás szerint meg egy összezsugorodott, és fragmentálódott maradék Oroszországnak.
Hogyan teszel igazat ?
Annak idején, a 90-es években Szverdlovszk, Perm, Cseljabinszk, Orenburg, és Kurgán oblasztyok is népszavazás keretében kikiáltották kiszakadásukat Oroszországtól, nyomtattak saját lobogót, meg pénzt is, de 10 nap múltán egy elnöki rendelettel feloszlatták őket, és vissza Oroszországba. Nem folyt vér.
Más oblasztyokban, mint Novoszibirszk + Kemerovó környékén is eljátszották ezt, ennyit ér a népszavazás.
Amit az 1991-es augusztusi népszavazásként citálsz, annak meg már leírtam a történetét.
Az 1991. márciusi népszavazáson meg az Ukrán SzSzK választópolgárainak a 70 %-a az Oroszországgal maradás mellett szavazott, de ahogy ez az egész beszélgetés zajlik, tök nyilvánvaló, hogy csak azoknak a történéseknek a felemlegetése megy, ami csak a nyíltan elfogult prekoncepcióidat támasztja alá.
Pombe
Magyar Péter az Fideszes pénzből élősködött világéletében, most meg Ő a Felvilágosult, sőt a Messiás ? :)
Amúgy az ukrán elnökválasztás első fordulójában Zelenszkij kapott 30 %-ot, Porosenkó 16 %-ot, a többi meg teljesen bohócjelöltekre ment. Megtörtént a második forduló, ott Porosenkó ellen szavaztak az emberek, nem pedig Zelenszkij mellett.
Meg Zelenszkij teljesen mással kampányolt, és teljesen mást csinált elnökként.
Meg 8 milla ember lelépett Ukrajnából, és ha az SzBU nem megy át full Gestapó stílusba, akkor még 10 - 15 milla nép is lelép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!