Igazat mondott a BBC riporterének Putyin azzal kapcsolatban hogy hol van Oroszországnak a helye a világban és hogy a nyugati világ kihasználja a befolyását más államokkal szemben?
Igen, igazat mondott.
Csodálom pombét, hogy egymaga képes összehordani több akkora kupac süket dumát mint egy regiment lappföldi számi sámán, mikor romlott gombát fogyasztott...ha ezt az ukránok olvasnák, még ők is küldenének neki egy "csapatszállító rakétát"... amire ő fel is ülne...
169: édes istenem.
ez a "Azért a haverod" hogy jött ide? azt se tudom ki ez, miből jött le hogy haverom?
komolyan ennyire s3gghülye legyen valaki :D aztaqrva
neked kik a haverjaid? a szobanövény is inkább megdöglik minthogy egy légtérben legyen veled.
#170: "Dehát most is elítélik a katonai agressziót. Ezt mondta a videóba is amit linkeltél."
Ez csak a kulcsin. Az EU-n belül lehetetlen lenne felvállalni nyíltan az oroszbarát álláspontot, mint ahogy azt is lehetetlen lett volna felvállalni, hogy humanitárius jelleggel ne segítsünk Ukrajnának (a magyarok döntő többsége még EU és NATO párti).
Az Orbán kormány minden téren gátolja Ukrajna olyan segítségét, ami a katonai és gazdasági erejét életben tudná tartani. Az Orbán kormány szinte minden szankciót Oroszországgal szemben támad, akadályoz, ameddig lehet. Ameddig csak tudta, akadályozta a Finn és a Svéd NATO tagságot is. Gyakorlatilag soha nem volt egy oroszellenes EU-s taktikai lépés, amit ne akart volna gáncsolni. Orbán és a sleppje a leghangosabb ellenzője Ukrajna NATO csatlakozásának, vagyis éppen ellenkezőjét teszik ma, mint régen. Orbán közölte, hogy az oroszoknak, a kommunizmusnak ajtót mutattunk, vigyázzunk, hogy soha, de soha ne tudjanak visszamászni az ablakon, és manapság már megállás nélkül építjük ki a kapcsolatainkat az oroszokkal, kínaiakkal, azeriakkal, már Venezuelával is, ami a korrupció, a diktatúra példaországa... egyszóval a legmocskosabb diktatúrákkal, és az EU-s kapcsolataink közben zuhannak a béka segge alá lassan, már a Lengyelekkel is megromlott a kapcsolatunk. Szijjártó a 11. alkalommal megy ki az oroszokhoz, azonos időn belül többet volt kinn náluk, mint anno a Kádár kormány.
"keményen helyretette a német riportert Szijjártó Péter"
Ja! A szövetségesünket Szijjártó tahó módon lerázza magáról (a teljesen jogos kérdést, hogy az EU ellenségével miért nyalakodik Magyarország), de soha, de soha nem látod ezt az arcátlan nagyképűséget az oroszokkal szemben! Ott a totális meghunyászkodást tapasztalod. Orbán vigyorogva gratulál egyetlenként az EU-ban Putyin újraválasztásához, és kezet ráz a véres kézzel. Szijjártó letagadja, hogy beengedte az orosz hekkereket több éven át a magyar külügybe, majd rögtön ezért(?) és ezután Szijjártó átveszi az oroszoktól a "Barátságért" kitüntetést, és orbánék több ilyen orosz kitüntetést kaptak, mint attól az EU-tól, amelyikkel állítólag szövetségben vannak.
Az Orbán kormány hivatalosan elítéli az orosz agressziót, de közben az összes őt kiszolgáló médiafelület (PestiSrácok, Mandiner, Origo… stbstb. gőzerővel mocskolja az Ukránokat, hogy nácik, soviniszták, orosz civileket gyilkolnak halomra, Zelenszkij voluntarista USA bérenc, az összecsapás csak az USA és oroszok közötti proxyháború, Brüsszel az USA döntésképtelen vazallusa, vagyis minden olyat szolgaian ismételnek, ami felöleli az oroszok teljes konteó spektrumát. Hiszen korábban is a #141-ben mutattam nem egy példát erre, így értetlenül állok megint az észrevételed előtt:
Az Ultrahang-ról tőled beszúrt kormánypropagandára reagáltam (USA keze benne van a háború kitörésében). Az Ultrahangot is bedarálta magának a kormány, és töménytelen mennyiségű ócsárlást terjesztenek, rágalmazzák Ukrajnát, Brüsszelt, és bárkit, aki nem fér a Fidesz ideológiájába:
Idézve: "Drábik – egy állítólagos ENSZ-jelentésre hivatkozva – többek közt elmondta, hogy valójában nem az orosz, hanem az ukrán hadsereg támadása miatt indult a háború"
Hazudozás, alaptalan meghurcolás hegyek...
Vagy a Magyar Nemzet nevű szennymédiáról: [link]
Idézve: "A latorállam vagy szörnyállam (rogue state) az amerikai diplomácia nyelvén olyan országot jelent, amely lábbal tiporja a nyugati értékeket és érdekeket"
És kiderül, hogy ez nem ám a gyilkos Oroszország, hanem Ukrajna! Semmit se ír Ukrajna állandó orosz meghurcoltatásáról, ellenük az ukrán forrongásokról mélyen hallgat, meg se említi a Krím bekebelezését, hogy Putyin 2014 óta gyilkolja az Ukránokat, hanem... :
Magyar Nemzet: "Ukrajna a 2014-es fordulat óta etnikai tisztogatást hajt végre saját állampolgárai ellen."
Ez Putyin propagandája, pedig ezt nem az ukránok, hanem pontosan ő művelte Kelet-Ukrajnában, ahogy arra számos bizonyítékot mutattam. Csak a Magyar Nemzet féle híreket olvasod, és ezért volt neked is az a véleményed, hogy Zelenszkijt kellene fellógatni, és nem Putyint, aki tényleg megérdemelné. És számolatlanul lehet az ilyen orosz dezinformálást a magyar kormánypropagandában olvasni, és soha, de soha nem olvashatsz arról kormányoldali szatellit médiafelületeken, hogy Putyin azonnal vonuljon vissza, hagyja el Ukrajnát, és nem Zelenszkij a gonosz, hanem Putyin. Orbánék csak a hivatalos kormányoldali felületeken tesznek úgy, mintha Putyint elítélnék.
A cseh, francia, olasz és gyakorlatilag minden EU-s ország egyértelműen látja, hogy az Orbán kormány, és így sajnos Magyarország az oroszok trójai falova az EU-ban.
… és így tovább...
#171: "Csodálom pombét, hogy egymaga képes összehordani több akkora kupac süket dumát mint egy regiment lappföldi számi sámán, mikor romlott gombát fogyasztott"
Nem egymagam! EU-s oldalak, a legautentikusabb történelmi oldalak (pl. Encyclopedia Britannica, és így tovább) segítségemre vannak, mindegyikre hivatkozom, ahogy azt tapasztalhatod. Onnan csak beidézgetek. Ha ferdítek a tartalmakon, akkor rá lehetne mutatni azokra, de ilyen sosem történt a részemről.
Még a hozzád hasonló gyagyások is képesek lennének az ilyen egyszerű tájékozódásra, de a hozzád hasonló gyagyások az ezekben lévő nekik nem komfortos adatokat nem is tudják cáfolni, így ahogy az a gyagyástól elvárható, a tájékozódást messzire kerülik, így amikor nem tud mit kitalálni a tényekkel szemben, jobb híján gyalázkodik.
Én viszont nem csodálom, hogy miért nem telik neked többre. A kisebbrendűségi komplexus már traumatikus szinten rombol benned. A te agyad megmérgezéséhez nem kellenek gombák, ehhez elég csak az a nem igazán számottevő kognitív képességed, amit maximalizálva ki tudsz préselni a diónyi agyadból, de az önértékelő mechanizmusod sugallja, nincs esélyed mellettem.
Ezért értelmes ellenvélemények helyett a diócska a fejedben csak zörgést tud kiadni, ahogy az a dühtől rángatódzó koponyádban pattog ide-oda, és ami katalizálja a habot is a szád szélén. Ugye, hogy állandóan törölgetned is kell? :D
Nézz magadra! Ott billegsz a borderline határán, sokszor átbillenve a pszichózis mezsgyéjére... A környezeted ilyenkor megállapítja, hogy az elhanyagolt küllemedet szúrós testszaggal párosul, kapcsolatépítésedet olykor szélsőséges dührohamok tarkítják, mert tudod, hogy önálló életre alkalmatlan vagy, és a másoktól való függőséged gyakorlatilag kizárhatatlan, csak ezt elfogadtatni magaddal lehetetlen... stb.
Mint említettem, ezt dobta neked a gép... :( - Igazán sajnállak...
Pombe
Tudom, nem neked írtam ezt, de a netes forrásokkal vigyáznék.
Vannak olyan netes források, ahol azt írják nagy magabiztossággal, hogy Magyarország micsoda full diktatórikus, és alávaló ország. Közben meg tudjuk, hogy az ilyen írkálás az teljesen nonszensz. És közben meg olyan országokról énekelnek ódákat, amiknek azért a körmükre lehetne nézni.
Ami Ukrajnát illeti, Neked Ukrajnáról 2014 előtt Mi jutott eszedbe ?
Saját szavakkal leírt, teljesen autentikus választ kérek, nem pedig diktálóprogival / hasonlókkal megírtat.
#171: "Csodálom pombét, hogy egymaga képes összehordani több akkora kupac süket dumát"
Komolyan? És mire jutottál újabban a darutollal és a kakastollal? Már meg tudod különböztetni azokat?
Sikerült azóta felidézned magadban az ált. sulis emlékeidből, hogy az ott használatos történelemkönyveket nem ornitológusok, hanem - úgy nevezett - történészek írták? Hm?
Ugye ezt is te írtad egykor?
veszettkecske: "56-körül pedig darutollas csendőrök is hajtották nagy-nagybátyámat amerika fele..."
Íme, alább látható, hogy ilyen egy 1956-os darutollas csendőr, ami veszettkecske nagy-nagybátyját hajtotta Amerika felé
Persze van egy kis gond. Nevezetesen, hogy a csendőrség 1956-ban már nem létezett, lévén, hogy 1945 márciusában feloszlatásra került, és a csendőrök inkább kakastollat hordtak, az 1956-os csendőrök meg már inkább kalapot, és nem is csendőrök, hanem rendőrök voltak.
A történetében az sem pontosan értem, hogy a rendőr ezzel az Amerikába kíséréssel jutalmazta 1956-ban a Nagy-Nagybátyját?... bár szerinte az Amerikaiak innen egyenesen őt besorozták katonának a Vietnami háborúba, de nem sokan tudnak arról, hogy az amcsik ilyen köcsögök... :D
Nédd' má'!
Itt is itt van vadkecske nagybátyja, csak itt már ír nemzetiségű. Vagy vadkecske egy ír vadkecske? :D - Hát, itt semmiféle erőszakos besorozásról nem írnak...
Összességében megállapítható, hogy veszettkecske nagy süket kupac dumája, mindenképpen veszettkecske azon érdemeit domborítja ki, hogy ezt bizony egymaga volt képes összehordani. És megtudtuk most tőle, hogy ő nagyon tudja csodálni az ilyen képességeket, szóval végre veszettkecske tud valamiért büszke lenni magára, ami nem kis dolog. :D
Bááár, így kissé bizonytalannak látom annak eldönthetőségét, hogy veszettkecske nagy-nagybátyjáról az emlékei megütik a történelmi hitelesség nívóját, de ami biztos, hogy veszettkecske nagy-nagy kupac süket dumája tuti letagadhatatlanul létezik! :D
"Ez csak a kulcsin. Az EU-n belül lehetetlen lenne felvállalni nyíltan az oroszbarát álláspontot, mint ahogy azt is lehetetlen lett volna felvállalni, hogy humanitárius jelleggel ne segítsünk Ukrajnának."
Attól hogy te így gondolod még ugyanúgy elítéli, mint a videó részletbe. Ez nem változtata a tényen, hogy megtörtént.
"Az Orbán kormány minden téren gátolja Ukrajna olyan segítségét, ami a katonai és gazdasági erejét életben tudná tartani. Az Orbán kormány szinte minden szankciót Oroszországgal szemben támad, akadályoz, ameddig lehet."
Hazugság! Magyarország mind a 14 Oroszország elleni EU-s szankciós csomagot megszavazta, egyetlen csomag esetében sem alkalmazott vétót. Elmondta, hogy nem jó doldog, mert a gyenge gazdasági lábon álló Országokat nagyon meg fogja viselni, de attól függetlenül megszavazta mindet. Mostmár látjuk, hogy nemcsak a gyenge Országokat viseli meg, hanem olyan Országot is mint Németország. Csak úgy mellékesen ez azért maradt meg bennem, mert az hogy mind a 14 szankciós csomagot megszavazta, azzal elárulta Magyarországot, és nagyon dühös voltam, hogy a jövőmet rombolta le ezzel...
"Orbán és a sleppje a leghangosabb ellenzője Ukrajna NATO csatlakozásának, vagyis éppen ellenkezőjét teszik ma, mint régen."
Ukrajna NATO csatlakozását Magyarország, Szlovákia, Belgium, Szlovénia és Spanyolország is fenntartásokkal fogadta, ami nyílvánvaló. Mivel erre 70-100 éven belül nem valószínű, hogy lenne reális esély így ezzel kapcsolatban nem is mondanék semmi többet. Pont ma a családba ez szóba került és kiakadtak rám, hogy egyáltalán miért beszélünk róla, hogyha esélytelen :D Szóval ma már megkaptam érte a kritikát jogosan, így téma lezárva azzal, hogy a majd pár emberöltő után vissza lehet rá térni.
"Manapság már megállás nélkül építjük ki a kapcsolatainkat az oroszokkal, kínaiakkal, azeriakkal, már Venezuelával is, ami a korrupció, a diktatúra példaországa... egyszóval a legmocskosabb diktatúrákkal."
Ahogy az EU összes fejlett Országa teszi :) Sőt ők sokkal nagyobb iramba építik a kapcsolatokat.
Kína, Katar, Azerbajdzsán, Irak, Szaúd-Arábia mind fontos gazdasági partner lett az orosz szakciók miatt. Egyszóval a legmocskosabb diktatúrákkal bizniszelnek. :) Ébresztő, pofán fog vágni a valóság :D
"Ja! A szövetségesünket Szijjártó tahó módon lerázza magáról (a teljesen jogos kérdést, hogy az EU ellenségével miért nyalakodik Magyarország), de soha, de soha nem látod ezt az arcátlan nagyképűséget az oroszokkal szemben!"
Ha láthatóan ellenséges és provokatív és tiszteletelen egy riporter akkor helyre kell tenni az agyát.
Mint írtam, nem vagyok Fideszes, de egy vállveregetést kap tőlem ezért Szijjártó :)
Ha megadják a tisztelet az embernek, akkor ők is úgy viselkednek függetlenül attól, hogy kikkel beszélgetnek. Szóval újabb ferdítés részedről...
"Az Orbán kormány hivatalosan elítéli az orosz agressziót, de közben az összes őt kiszolgáló médiafelület (PestiSrácok, Mandiner, Origo… stbstb. gőzerővel mocskolja az Ukránokat, hogy nácik, soviniszták, orosz civileket gyilkolnak halomra, Zelenszkij voluntarista USA bérenc, az összecsapás csak az USA és oroszok közötti proxyháború, Brüsszel az USA döntésképtelen vazallusa, vagyis minden olyat szolgaian ismételnek, ami felöleli az oroszok teljes konteó spektrumát. Hiszen korábban is a #141-ben mutattam nem egy példát erre, így értetlenül állok megint az észrevételed előtt: link"
Hogy nácik? Hát egészen sok katona ott nyíltan vállalja, igen ez probléma. Elég az Azov zászlóaljra gondolni, gondolom ezt nem kell tovább magyaráznom. Valóban sok orosz civilt gyilkolnak, de ez a másik oldalra is igaz, ilyen a háború sajnos. Zelenszkij ténylegesen USA báb, és proxyháború van, ezt ma már csak azok nem ismerik el, akik roppant módon elvakultak. Brüsszel vagyis az EU az USA vazallusa, és valóban nem ők döntenek a fontos kérdésekben. Ezek nem konteók, hanem a szigorú valóság mind amit leírtam. A 141-ben küldött linkre reagáltam.
Mint írtam átnéztem ezt az egész témát és a válasz videót is elemztem.
Én nem láttam semmi kivetnivalót ezzel.
A válasz videó:
https://www.youtube.com/watch?v=qdtJe81qIYw
"Az Ultrahang-ról tőled beszúrt kormánypropagandára reagáltam (USA keze benne van a háború kitörésében). Az Ultrahangot is bedarálta magának a kormány, és töménytelen mennyiségű ócsárlást terjesztenek, rágalmazzák Ukrajnát, Brüsszelt, és bárkit, aki nem fér a Fidesz ideológiájába:"
Szintén tévedés. Semmi köze nincs a kormánynak hozzá, ha utánanéztél volna akkor tudnád.
Azért akiket írtam szakértők, azok eléggé elismertek, szóval ne haragudj meg, ha nem neked hiszek ebben a témában. Remélem megérted ;) Itt egy névtelen senki vagy, a szakértőkhöz képest.
Amúgy nem is folgalkoznak belpolitikával, szóval nem értem ezt a Fideszezést, szerintem csak a gyűlölet beszél belőled.
Magyar nemzet cikkbe rengeteg igazság van.
Már nem azért, de a másik oldalról linkelt szennylapokkal hogyhogy nincs fenntartásod? 444, Porfoilo, lakmusz stb ahol úgy kell kimazsolázni egy kis igazságot a sok mocsok közül. Azokat gond nélkül terjeszted hiteles forrásként linkelve. Ezért is mondtam rád, hogy megfertőzte a lekedet a propaganda és nem látsz tisztán, mert mai világba mindkét oldal hírforrását át kell szűrni. Erre képtelen vagy sajnos.
Magyar Nemzet: "Ukrajna a 2014-es fordulat óta etnikai tisztogatást hajt végre saját állampolgárai ellen."
Erről sok videó készült, és ukrán emberek beszámolói, a kisebbséget elnyomó törvények stb. Ez köztudott TÉNY. Miért lepődsz meg azon, hogy erről készült egy ilyen cikk? Nem minden fekete-fehér ahogy látni szeretnéd, bármennyire is hihetetlen számodra.
"de soha nem olvashatsz arról kormányoldali szatellit médiafelületeken, hogy Putyin azonnal vonuljon vissza, hagyja el Ukrajnát"
Hát ezen hangosan felnevettem, köszönöm hogy kicsit vidámabbá tetted az estémet :)
Figyelj, én nem is akarok ilyen mesebeli dolgokat olvasni, bármennyire is hihetelen. Olvasok és elég esti mesét a lányomnak, és mérges lennék, hogyha belenéznék a hírekbe és ott is esti mesét írnának le komoly dolognak előadva.
A linkelt álláspontok egy-egy szélsőséges baloldali liberális poltikus véleménye.
Súlytalan, még az-az 1 perc is sok volt amit rájuk fordítottam. Továbbra is azt látom, hogy nem tudod szűrni az információt rendesen.
Lehet van olyan belga fórumozó, aki megtalálja Fegyőr Andrást egyik hangzatos külpotikai cikkét és belinkeli hogy mi Magyarország álláspontja :D Kb ennyire lehet ezt komolyan venni :D
#171: "Csodálom pombét, hogy egymaga képes összehordani több akkora kupac süket dumát"
Még mindig komolyan? :D - Veszettkecske őkelme na'on megdorgál, hogy hülye vagyok informatikából is...
Majd foghegyről megállapítja: "az assembler is egyfajta kezdetleges compiler"
Persze, a valóságban a compiler-t kifejezetten nem assembler, hanem az arra használatos, hogy a magas szintű programozási nyelv (pl. C; C++; Cobol; stb.) kódját gépi kóddá alakítsa (vagy másféle nyelv kódjára). Vannak még magasabb szintű programozási nyelvek is, mint pl. C#; PHP; Java;...stbstb... ahol nincs se assembler se compiler, hanem interpreter.
És végül így summáztam neki: "Szóval igen meghatározó a compiler és az assembler közötti különbség."
Persze, akár naphosszat lehetne Veszettkecske koma kiváló affinitását bizonygatni a több kupac süket duma összehozásában, amely kupac földrajzi lencsén át vizsgálva már inkább a hegylánc elnevezést érdemli ki, így bizton állítható, hogy mindezekben Veszettkecske szorgalmának és kitartásának dicséretet csak szuperlatívuszokban lehet mérni!
Ezennel javaslom-, és felterjesztem Vadkecskét a nemzetünk egyik legrangosabb kitüntetésére, a Magyar Hülyékrendjének lovagkeresztére!
Megérdemli. Majdnem egyedül ő! :D
#177: "Hazugság! Magyarország mind a 14 Oroszország elleni EU-s szankciós csomagot megszavazta"
Ne menj át már te is butaságokba! Sose mondtam, hogy nem, csak azt, hogy a megszavazást addig húzta, amíg csak lehetett. Még írtam is, hogy bármennyire is szerette volna, ezt nem tehette meg.
#171: "egyetlen csomag esetében sem alkalmazott vétót."
Ne tessék már baromságokat beszélni...
"a magyar kormányra eddig is jellemző volt, hogy egy ideig vétózik, de a növekvő uniós politikai nyomás hatására feladja azt. Ez történt például az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós uniós támogatási keret esetében"
Ezzel bizonyosan több ukrán halálát is okozta Orbán.
"Az Európai Unió tisztviselői és diplomatái új tervet vizsgálnak annak érdekében, hogy megkerüljék Magyarország szilárd vétóját az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtás kapcsán, amely rendkívüli, 6,6 milliárd eurós lemaradást halmozott fel, és óriási frusztrációt váltott ki Brüsszelben."
"Orbán Viktor köztudottan vétófenyegetést alkalmaz az Európai Tanácsban, hogy elérje akaratát."
Persze magyar oldalról is...
"Magyarország blokkolta azt a jogszabályt, amely lehetővé tenné, hogy Ukrajna 2 milliárd eurót (átszámítva kb. 768 milliárd forintot) kaphasson az EU-tól fegyverkezésre azáltal..."
stbstb...
#177: "Ukrajna NATO csatlakozását Magyarország, Szlovákia, Belgium, Szlovénia és Spanyolország is fenntartásokkal fogadta, ami nyílvánvaló."
De nem erről volt szó, hanem régebben nem ez volt a véleménye, sőt, hajtotta a nyugatot, dühös volt rá, hogy nem foglalkoznak ezzel intenzívebben.
#177: "Ahogy az EU összes fejlett Országa teszi :) Sőt ők sokkal nagyobb iramba építik a kapcsolatokat."
Az EU-s kapcsolatok egymás közötti forgalmának arányában ez messze nem igaz, továbbá Orbán a keleti kapcsolatok bővítésének arányában építi le az EU-s források elérhetőségének lehetőségeit. Magyarország aránytalanul elfordult az EU-tól a kelet javára.
"Kína európai hídfőállása. Magyarország veszélyes kapcsolata Pekinggel"
Persze dögivel még ilyen elemzések a rémüldöző EU részéről.
#177: "Ha láthatóan ellenséges és provokatív és tiszteletelen egy riporter akkor helyre kell tenni az agyát."
Szijjártó 11-dszerre volt az EU ellenségénél, szóval ő az, aki baromira láthatóan ellenséges az EU-val, főleg, hogy ő engedte be (állítólag hanyagságból) a magyar külügy szervereibe az orosz kémeket is, és vett fel ezért orosz kitüntetést. Ezekkel szemben az EU parlament erre az értetlenkedését fejezte ki. Nem tiszteletlen az a kérdés, hogy most akkor Szijjártó ezzel megint bosszantani akar? Teljesen jogos a kérdés, és erre lehetett volna azzal válaszolni, hogy szó sincs erről, ezért és azért... Köteles lett volna tájékoztatni a bonkó és suttyó Szíjártó az aggódó embereket az EU-ban, akik egyre inkább Szijjártóban az árulót látják.
Szeretném egyszer látni Szíjártót így beszélni egy orosz, vagy kínai riporterrel is. Én csak ennyit mondtam. Még a hülye is látja, hogy ahol Orbán és Szijjártó nem lát ellenerőt, nem kell félnie, ott ordenáré módon pofáznak, és sértegetik az EU-s partnereket (gusztustalan utcai plakátokon támadják őket folyamatosan - mikor lesz egy ilyenen Putyin és a kínai elnök is???), és ha a partner orosz, vagy Kínai, akkor meghunyászkodás, nyalás ezerrel. Az EU-ban az a módi, hogy ez általában fordítva történik.
#171: "Hogy nácik? Hát egészen sok katona ott nyíltan vállalja, igen ez probléma."
A probléma az, hogy ez hazugság. Szinte mindenhol vannak náci egységek, és egy kétségbeesett védekező háborúban azok is be lennépnek sorozva mindenhol a világban.
#171: "Elég az Azov zászlóaljra gondolni, gondolom ezt nem kell tovább magyaráznom."
Nem kell. Semmi különöset nem tettek a civil életben. Nagy a pofájuk, ennyi. Semmilyen szerepük nincs a parlamentáris életben, semmiféle rangot nem képviselnek és nem is képviseltek Ukrajna politikájában. Szimpla orosz konteó az Azovra hivatkozni. Tipikusan orosz hazugság a bolhából elefántgyártás.
#93-ban Jeffrey Spender: "Ukrajna nyíltan ellenséges Magyarországgal szemben, nacionalisták, neonácik, és soviniszták gyülekezete"
#96 Pombe válasza: "Egy deka bizonyítékod sincs erre."
#98 Pombe válasza: "Egyáltalán nem elégséges, hogy néhány neonáci felvonulás képét bemutatjuk, mert ilyen a világ szinte minden részéről összeszedhető... Én Oroszországról próbálom bebizonyítani, hogy neonáci."
Az Azov által elkövetett gyilkosságokra vitapartnereim egyetlen egy példát se tudtak felhozni, civil és békeidőben, én viszont százával soroltam az orosz neonáci brutalitásokat, soviniszta gyilkosságokat. És a végén megállapítottam, hogy ennek dacára se nevezhető Oroszország neonácinak.
Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság jobban neonáci, mint Ukrajna, nem?!
Az alábbi cikket Ungváry Krisztián, történész, egyetemi oktató, az MTA doktora írta.
Idézve a végéről: "Még szerencse, hogy az Európai Unión, illetve a NATO-n belül csak egy olyan tagállam van, amelyik még most, egy népirtásba torkolló háború napjaiban is képes arra, hogy az orosz dezinformáció termékeit terjessze. Az azonban, hogy ez épp Magyarország, számunkra nemzeti szégyen."
Abszolút egyetértek vele. Nemzeti szégyen, és neked nem kellene ezt a szégyent tovább erősíteni.
#93: "Zelenszkij ténylegesen USA báb, és proxyháború van, ezt ma már csak azok nem ismerik el, akik roppant módon elvakultak."
Akkor ilyen az egész EU szinte, velem együtt, sok magyaron kívül. Ill. odakinn az a vélemény járja, hogy csak az egészen elvakultak hiszik azt el, hogy Zelenszkij USA báb, és hogy létezne bármiféle proxy-háború ott, és ezt ma már csak azok nem ismerik el, akik roppant módon elvakultak, mint te!
Érdekes módon erről a bábozásról nem tudnak az Ukránok még most se, hiszen még most is Zelenszkij minden felmérés szerint a legnépszerűbb, bár érthető módon csökken a tendencia, de a legelején a népszerűsége szárnyalt.
Tudod mi lesz ezzel a konteóddal még a probléma? Hogy a vádaskodáson kívül egy deka bizonyítékod se lesz az állításodra, és az ez ellen felhozott ellenérveimre - ahogy várható volt - egy deka riposztot se sikerült összehoznod a nagyívű magabiztos lufigyártáson kívül. Viszont én ezer történelmi ténnyel igazoltam, hogy 1991-től kezdve állandóan az Ukránok nyakán ült az orosz, és folyamatosan próbálták Ukrajna trónjára emelni a saját orosz bábjukat, pl. Janukovicsot is.
Én ki szoktam emelni a meggyőző ellenérveket. Légyszi tedd te is ezt a videódban. Ismét rámutatnék, hogy az Ultrahang egyértelműen a kormányoldali propagandagépezet része, ergo, teljesen megbízhatatlan. Jobb lett volna egy EU-s, vagy független podcast-ot beszúrni, nem gondolod? Nem fogod fel, hogy számomra semmi hitelt se jelent az Ultrahang? A nyakadat teheted rá, hogy a videódból a kiemeléseidet se-perc alatt lehet cáfolni. Te is tudnád, ha nem csak állandóan a kormányoldali propagandát bámulnád.
#177: "Semmi köze nincs a kormánynak hozzá, ha utánanéztél volna akkor tudnád."
Utána néztem, és bemutattam neked erről egy cikket. Részletesen elemezte az Ultrahang történetét. Nem különösebben figyelsz oda a vitapartneredre.
Itt választhatsz magadnak valóban független orgánumot, bár ez 2021-es:
#177: "Azért akiket írtam szakértők, azok eléggé elismertek, szóval ne haragudj meg, ha nem neked hiszek ebben a témában"
Nem haragszom. Egy általad bemutatott szakértőtől se láttam egy igazolást se semmi olyanra, amit te állítasz. Minden ország terjeszkedik, a saját érdekeit nézi elsősorban, és persze hogy szül geopolitikai feszültségeket, de te egy deka bizonyítást se hoztál semmiféle direkt rossz szándékkal kiépített proxy háborúra, és arra még egy atomnyit se, hogy Zelenszkij USA báb lenne.
#177: "Magyar nemzet cikkbe rengeteg igazság van."
A névelők, de még az is kérdéses... :D
#177: " a másik oldalról linkelt szennylapokkal hogyhogy nincs fenntartásod?"
De! Abban a pillanatban, ahogy prezentálsz abban olyan hazugsághegyeket, amik pl. a Magyar Nemzetben is vannak... Ott csak hazugság van, és Ukrajna minden alapot nélkülöző gyalázása.
#177: "Erről sok videó készült, és ukrán emberek beszámolói, a kisebbséget elnyomó törvények stb. Ez köztudott TÉNY."
Ezek orosz konteók! Először is minden országból lehetne kisebbségeket támadó példákat hozni, itt a statisztikus rendszeresség csak a mérvadó. Kb. ötször mutattam be neked, és ötször elemeztem hosszan, hogy Kelet-Ukrajnában senki az égvilágon nem tisztogatott, soha semmiféle tisztogatás nem volt, és a 2014-től kezdődő állítólagos tisztogatást, nem az ukránok, hanem Putyin seregének és oroszbarát erőinek erőszakhulláma okozta, ami 8 éven át tartott, és 14000 áldozatot követelt, és Putyin azt hazudta, hogy ez mind az Ukrán tisztogatás eredménye volt, holott Putyin háborúja ölte meg az ő saját orosz civiljeit is. Ez valójában a Putyin által kierőszakolt Dombaszi, vagy Kelet-Ukrajnai háború volt, és nem tisztogatás.
Itt van újra már vagy századjára: [link]
Ez az ENSZ felmérése, amit Putyin hamisan mutatott be, és azóta terjed az a hamis konteó, hogy oroszokat öldököltek volna az ukrán soviniszták. Nem tűnsz olyan ostobának, hogy végre megértsd ezt. Az állításod az orosz civilek gyilkolásáról azért is merő ostobaság, mert kezdettől fogva az Ukrajnában éllő oroszok meghatározó többsége is elítélte Putyin támadását. Szóval az állításodat - mint mindegyiket - a tények cáfolják.
Ukrajna alkotmánya nagyon modern módon kezelte a nemzeti kisebbségek kérdését, és egészen jól tartották magukat ehhez, és a kisebbségi elégedettséget mérő indexek jobbak voltak akkoriban, mint Magyarországé, egészen 2014-ig, amikor az állandó orosz nyomást és végül a Krím elfoglalását, valamint az orosz öldöklést megelégelve, az ukránok elkezdtek bosszúállás gyanánt eltörölni számos orosz kisebbségekének járó jogokat. Ukrajna kezdetben nagyon nagy barátságban volt Magyarországgal, sőt, az Orbán kormánnyal is, és Ukrajna nem egyszer megköszönte a kezdeti magyar segítségeket, támogatásokat, és kifejezetten barátokként tekintettek ránk, de nem sokkal később nagyon megváltozott a helyzet.
A magyar kormány idővel alaptalan vádakkal támadta Ukrajnát, orosz mintára, orosz vádakkal:
"Riasztó, mennyi orosz álhírt és konteót terjeszt a magyar kormánypárti média"
Ukrajna teljesen érthető módon végül berágott Magyarországra is, és 2017-ben eltörölte a Magyar nyelvű oktatást (mostanában mégis visszaengedte), és elkezdtek ferde szemmel nézni a magyarokra is. Az Orbán kormány mindenben gátolta és vétózta az Ukránoknak nyújtott segítségeket, és mára elérte, hogy Ukrajna lakossága az oroszok után a magyarokat utálják a legjobban. Így segítette az Orbán kormány a Kárpátaljai magyarság biztonságát...
#70: "Egyedül a katonai támogatás még nem történt meg."
Mert ezzel is Putyint akarja a Fidesz támogatni.
Nézd meg az összes háborúellenes reklámját a kormánynak. Mindig az USA-tól és az EU-tól várják, hogy szüntessenek be minden segítséget Ukrajnának, hogy Putyin minél könnyebben leigázhassa Ukrajnát. Álságos módon könnyeket hullajtanak az elesett Ukrán katonákért, és a halálukért az USA-t és az EU-t teszik felelőssé (természetesen elfelejtik, hogy minden statisztika szerint az ukrán nép harcolni akar a szabadságáért), nem azt a Putyint, akinek a hordái azokat valóban gyilkolják (arról is elfeledkeznek, hogy mi zokon vettük, amikor 1956-ban nem segített a végsőkig nekünk a Nyugat). De hát Orbán Balázs egyértelműen ki is jelentette, hogy Ukrajnának meg kellene adnia magát, sőt, rögtön ezzel kellett volna kezdeni, aminek elmaradása Zelenszkij BŰNE(!), nem ám Putyint kell bármiért is meghurcolni, ergo, azóta már itt lennének a határainknál a ruszkik. Orbán Balázs szerint ez lett volna a jó, és ezt az álláspontot Orbán Viktor nem cáfolta, nem is nevezte hibás gondolatnak, vagyis a NATO-nak és az EU-nak szó nélkül kellett volna tűrnie, hogy az oroszok még közelebb furakodjanak hozzájuk, vagyis hozzánk is!
Ha rákérdezel, hogy miért propagálják ezt, akkor valami béketárgyalások szükségességét hirdetik, és szerintük a háborús pszichózisban szenvedő nyugat már rég kikényszeríthette volna a békekötést. Ám a béketerv pontos kivitelezésre, pontonként, soha nem derül fény. Tudjuk mi az egyetlen gyakorlati lehetőség! A Nyugat szüntesse be a fegyveres támogatást Ukrajna számára, ami minden téren Putyin malmára hajtja a vizet, aki ha nyeregben érzi magát, persze sosem fog semmiféle békét se kötni, mint ahogy nem tette volna ezt Batu kán serege se az első tatárjáráskor, amikor eleve az volt a célja, hogy letarolja egész Magyarországot.
Olykor még a Fideszesekből is feltör az igazságérzet:
"„A NATO ugyanis – bármit mondjanak is Putyin elnök nagyra becsült propagandistái – nem oroszellenes szervezet, nem tervezi és soha nem is tervezte megtámadni Oroszországot"
#170: "Mi adunk pénzügyi támogatást, és humanitárius támogatást is."
Korábban is mutattam rá példát, hogy ahol csak lehetett, minden egyes esetben gáncsolta a Fidesz az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítségekkel a folyamatos vétózásunkkal. Csak azért megyünk bele a végsőkig kitartva az ellenállást, mert nem tehetjük meg, hogy végül ne adjuk be a derekunkat, de a Fidesz folyamatosan távolodik az EU-tól, a NATO-tól, és már Lengyelországgal is összevesztünk, de az Orbán kormány minden létező ocsmány keleti diktatúra vezetőjével nyájas, behódoló, mindegyik vezetőjével kezet ráz, és egyre és egyre több kölcsönt vesz fel tőlük. Az oroszoktól, a kínaiaktól, még az azeri diktatúra elnökével is vigyorogva kezet rázott, gratulált neki, aki keresztényeket gyilkolt, és elfoglalt tőlük területeket... stbstb.
Persze az USA előtt is teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán az oroszok embere.
"Magyarország szerdán azt követelte, hogy az orosz olajszállítmányok mentesüljenek az Európai Unió által javasolt szankciók alól."
Orbán még a legpitiánerebb oroszokkal szembeni szankciókat is megvétózta. Pl. Moszkva és Oroszország pátriárkája is KGB ügynök volt, Kirill pátriárka, és akit az EU szankciós listára akart tenni a háborús uszítása miatt (szerinte istentől adatott joga van Oroszországnak lerohanni Ukrajnát), amit Orbán természetesen megakadályozott (az állítólagos béke híve) a vallásszabadságra hivatkozva, és ezúttal sikerrel. A pátriárka erre Orbánt kitüntette a Dicsőség és becsület rend I. fokozatával. Ezt megkapta egyébként Semjén Zsolt és Soltész Miklós is. Gratula Fidesz - hadd romoljon Magyarország erkölcse még tovább... Orbán lelkesen parolázott a híresen keresztényüldöző és despota Azeri elnökkel is, sőt, annak keresztényüldöző háborújának sikeréhez még gratulált is.... stbstb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!