Szerintem Zelenszkij lassan, de biztosan olyan lesz, mint Putyin. Jól gondolom szerintetek?
@veszettkecske
Gratula! Végre sikerült autentikus oldalakra találnod a Madárpark-Madárkorház véleménye helyett. Idáig jó.
A gond az, hogy ezeken az oldalakon minden mondat téged cáfol. Ez azért bibi... nem? :D
"a bocskai viselet keveréke, piros és fekete színekben; feltűnő rajtuk a fekete föveg fehér darutollal, ez a magyar úri rend hagyományteremtő sapka és kalapdísze"
"magyar az ő katonája, darutollas a sapkája."
"Nemzeti újjászületést! A bocskai Árpádka nevezetű viseletében díszelegnek, amely rövid dolmány, prémmel szegélyezve és panyókára vetve; fekete ellenzős sapkájukon visszaköszön a fehér darutoll."
"Nemzeti Hadsereg fővezére fehér lovon bevonult Budapestre, mögötte a különféle egyenruhákban, de egyként darutollas, fegyveres különítmények tiszti századai lovon, a fehér ellenforradalom erői."
Ezek egyike se csendőr, te lökött! :D
"A dualista korszak huszáregyenruhájának ugyanúgy része volt a tollas föveg,52 mint ahogyan az első világháborúban egyes ezredek csákóján megvolt még a forgó. Horthy Miklós Nemzeti Hadseregének tisztjeit egyenesen darutollasoknak nevezték.53"
Ezek se csendőrök...
Mondd! Te szeretsz bohócot csinálni magadból? :DDD
Nem tudsz élni nélkülem te se? Inkább hülyét csinálsz magadból ezerszer?
#206 "De amint látod volt darutoll... jó tudom te nem látod."
Darutoll volt, csak nem a csendőrnek. Nem ír ilyet sehol, éppen ellenkezőleg...
#206: "És nyugodtan vond kétségbe, hogy nagy-nagy bátyám volt Vietnamban."
És innen vitték el az amerikaiaknak a magyar rendőrök 56-ban a vietnámi háborúba???
Értem. Hááát, mit lehet erre mondani... :DDD
Ha jól emlékszem, még a "gyakorló csendőr"-t nem értetted...
:
csendőr gyakornok, de nem!! ilyen nincs mert a google sem talál... akkor tuti nem volt,
de lehetett akár gyakorlatozó csendőr :
"A csendőr egységeket a főváros területén
szétszórva különböző honvédségi laktanyákban helyezték el. Az
ungvári tanzászlóalj szállása a budai Radeczky-laktanya volt. A
csendőrök naponta gyakorlatoztak, készültek a diszelgésre."
nekem mindegy, akkor gyakorlatozás közben álmodozik...
én sem tudom ezt alátámasztani -de nem is okoz nekem ez problémát. Én ezt az ízes szólást már öregapámtól halottam, biztos talán ő találta ki...:D de a lényeg számomra benne van. Mondom, ha én találtam volna ki vállalnám.
#207: " [link]
de azért írjál nekik is, hogy mit képzelnek... hol van itt darutollas csendőr :D pombe... ne kapálóddz, mert annál jobban süllyedsz...:D"
Tényleg! Hol van itt darutollas csendőr? Koma! Egy darab se volt egyik cikkedben se, csak a Madárparkosban. De azért igazad is van. Annál mélyebbre süllyedni, hogy neked válaszolok, nem nagyon lehet..."
"Ha jól emlékszem, még a "gyakorló csendőr"-t nem értetted..."
Továbbra se értek semmit a hülyeségeidből, és azt se, hogy egyszerű magyar szövegeket nem tudsz értelmezni.
Nem! Nem volt soha egy csendőrnek se darutolla, egyik cikked szerint se, csak a Madárparkosok szerint... :D
jaaaj pombe, nem fáj?
link, oldal betölt:
képen sehol de:
Crtl F : keresés "csendőr" és kiadja.
"A csendőrök a jelképes kakastollat viselték, de hordtak darutollat is."
@209
Ezek egyike se erről szólt:
"Már amikor az aláírásommal elfogadom, hogy van egy másik ország, és aláírom, hogy az szerintem is egy szuverén állam? Sőt! Barátság-szerződést írok vele alá? És elfogadom azt is az aláírásommal, hogy nem fogom megtámadni, amikor éppen rámjön a pusztíthatnék? Egyébként ilyen szerződésszegéses háborút produkált volna az USA a II. világháború után??? Meg hogy magának rabolt volna el területeket gyilkolva? Én ilyenekre nem emlékszem..."
Konkrét országról van szó itt, és a példáid egyike se ilyen. Mindegyik amúgy külön vitatéma lehetne, hogy mennyire disznóság volt, vagy se, vagy milyen arányban, de egyik esetben sem az történt, mint amire példát kértem tőled.
@veszettkecske koma!
A két linkelt dokudban, amiben deliriumos képzelgéseid során csendőröket láttál darutollal, légyszi, ne homályos utalásokkal operálj, hanem idézz ehhez hasonló és vitathatatlan mondatokat:
"Az 1881. február 14. napján szentesített megalapításától kezdve a magyar királyi csendőrséget a kakastollas kalap jellemezte, mely az éberséget, harciasságot hivatott jelezni."
Menni fog? :)
Megsúgom, nem... :D
"A csendőrök a jelképes kakastollat viselték, de hordtak darutollat is."
Te nagyon hülye! Erre a mondatra mondtam, hogy a Madárparkosok tévednek, mert ők a madarakban jártasak, és nem a történelemben.
Te olyan ökör vagy, hogy ha elromlik a mosógéped, akkor is a Madárparkból hívsz egy madarászt, hogy csinálja meg a mosógéped?
Azt fogod mondani a mosógépszerelőnek, hogy te jobban hiszel a madarásznak mosógépszerelés ügyben, mint neki?
Ha egy történésztől idéznél, vagy egy múzeum szakértőjétől, vagy legalább tudnál mutatni egy korabeli fényképet, az rendben van. Fogod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!