Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintem Zelenszkij lassan,...

Szerintem Zelenszkij lassan, de biztosan olyan lesz, mint Putyin. Jól gondolom szerintetek?

Figyelt kérdés
Mindkét korrupt politikus bűnözőnek lejárt már az elnöki ciklusa, de trükköznek különböző módokon, hogy még tovább hatalmon maradjanak, miközben kicsinálják az ellenfeleiket és kíméletlenül háborúba küldik a népeiket

jún. 30. 14:51
 201/228 Pombe ***** válasza:
0%

#189: "Hordtak darutollat csendőrök."

Ja. Ha berúgtak, és ellopták egy hortobágyi pásztortól.

[link]

Amúgy bárhogyan is volt, ha lett volna olyan mondás, mint amit kiszoptál az ujjadból, az biztos, hogy a kakastollról szólt volna, hiszen az volt a totál jellemző.

[link]

Idézve: "Az 1881. február 14. napján szentesített megalapításától kezdve a magyar királyi csendőrséget a kakastollas kalap jellemezte"

#189: "Nagyanyám is csendőrnek nevezte még a rendőrt. Húdeokosvagy."

A rendőrt, aki - mint mondod - darutollas pörge kalapban hajtotta a nagy-nagybátyádat Amerika fele... :D

Már megint csillogtatod a logikádat... :D - No, és Magyarhon melyik tájegységében is járta táncát a "gyakorló csendőr" és darutoll szólásod? :D

#189: "konkrétan nekimész még egyszer, hogy megint falnak szaladj"

Töménytelen mennyiségű baromságot hordasz össze, még írni is alig tudsz magyarul, de mindig neked van igazad, ugye?

Figyuszka! Miért kell neked mindig a felnőtteket nyaggatni? Nem égtél még eleget? Már a kalapodon a darutollnak is csak a csonkja füstöl. Arról nem volt szó, hogy te még csak egy gida veszettkecske vagy... (vagy gödölye...). Elhiszem, hogy nehéz befejezni végre az ált. sulit ennyi év után, de most már itt lenne az ideje, és inkább koncentrálj az utolsó pótvizsgáidra... :D

júl. 10. 16:36
 202/228 Pombe ***** válasza:
0%

#201: "hol említem én a fent idézett részben idézett részben, hogy tudok programozin? :D"

Azt hittem, hogy mások propramozó-tudását lekicsinyleni csak kellő felkészültség tükrében lehet.

Logikáról is csak úgy lehet véleményed, ha legalább a szó jelentésével tisztában vagy. Pl. viszonylag logikátlan, hogy a már megszüntetett csendőrségtől kirendelt csendőr viszi darutollas kalapjában a nagy-nagybáytádat Amerika felé, aki amúgy nem is csendőr, hanem csak csendőrnek nevezett 1956-os rendőr, csak mindig otthon hagyja a darutollát... :D

[link]

Itt látható a rendőr-csendőröd, amint éppen mennek a nagy-nagybátyáddal Amerika felé. Persze mindezek után már meg se lepődünk azon, hogy a nagy-nagybátyád egykor lány volt, de idővel kinőtte... ott Amerikában. :D

júl. 10. 16:48
 203/228 veszettkecske ***** válasza:
100%

Nézd, pombe, küldtem már linket a ahol a csendőrök viselnek darutollat.Leírtam már azt is miért.De Te ezt nem veszed figyelembe ugye.

A mondást nem én találtam ki, 1956-nél jóval korábbi eredetű. Csendőröknek nevezte akkoriban a paraszt a karhatalmi szervet, és ha akkor 1956-ban nem is volt darutolla -ebben igazat adok-

de a darutollas csendőr emléke mindenképp élt akkor még a népi emlékezetben, mégpedig nem épp pozitív megítélésben -ez látszik is a szólás jellegéből. Ha én magamtól találtam volna ki, hidd el, büszkén vállalnám :D

júl. 10. 17:12
 204/228 Pombe ***** válasza:
0%

#203: "Nézd, pombe, küldtem már linket a ahol a csendőrök viselnek darutollat."

Ezt???: [link]

A madárparkira gondolsz, most komolyan? Mert én más linket nem láttam tőled. És én meg leírtam, hogy a Madárpark téved, mert a madarakhoz jobban értenek, mint az emberi történelemhez.

Nem gondolod, hogy a látomásaidat inkább szakértő, autentikus történelmi oldalakról kellene igazolni? Mint én. (pl. múzeum, történész...stb) Miért nem mindjárt a házmestered véleményével példálózol és kellene azelőtt behódolnom? Találsz egy mesebeszéd linket, és ettől nekem miért is kellene hasraesnem?

#203: "A mondást nem én találtam ki, 1956-nél jóval korábbi eredetű."

Dehogynem. A "gyakorló csendőr" kifejezés eleve totál értelmetlen (milyen viszonyban van a daruval a nem gyakorló??? - egyáltalán mi a különbség a gyakorló, és nem gyakorló csendőr között?), másrészt meg a "gyakorló ez vagy az" kifejezés, gúnyolódó kontextusban eléggé új jelleg az etimológiában - bár elismerem becsülettel, hogy ezt most nem tudom alátámasztani.

#203: "de a darutollas csendőr emléke mindenképp élt akkor még a népi emlékezetben"

Én inkább azt gondolnám, hogy egy két ember emlékében élt rosszul, de a többségében a legkevésbé se. Ez ma sincs másképpen. Véletlenül találtam erre a darutollas ügyre a GYIK-ban is topikot, és tök ugyanarra jutnak, mint én is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..

#8: "Az I. VH előtt igen, utána viszont a békeszerződés kijátszása végett jött létre a darutollas csendőrség, ami félig katonai szervezetként is funkcionált."

A #9 is kiigazítja, és a #10 is:

#10: "A csendőrség Horthy előtt és után is kakas tollas kalapot viselt"

Szóval, bizonyára voltak emberek, akik darutollra emlékeztek, de hogy ebből széles körben nem lett volna mondás, az tutkó, mivel a többség kiröhögte volna. És főleg nem úgy, hogy 1956-nél jóval korábbi eredetű lenne, amikor mindenki látta, hogy nincs darutollas csendőr. Ha van is ilyen mondás, az már jóval 56 után született a homályosodó és torzult emlékek tükrében.

júl. 10. 17:53
 205/228 Pombe ***** válasza:
0%

#195: "A nemzetközi jog az egy rossz vicc."

Már amikor az aláírásommal elfogadom, hogy van egy másik ország, és aláírom, hogy az szerintem is egy szuverén állam? Sőt! Barátság-szerződést írok vele alá? És elfogadom azt is az aláírásommal, hogy nem fogom megtámadni, amikor éppen rámjön a pusztíthatnék? Egyébként ilyen szerződésszegéses háborút produkált volna az USA a II. világháború után??? Meg hogy magának rabolt volna el területeket gyilkolva? Én ilyenekre nem emlékszem...

No, mindegy. Akkor adj egy javaslatot, hogy hogyan lehet egy ilyen szerződést komollyá tenni.

Mondjuk úgy, hogy elfogadom az ország szuverenitását addig, amíg jelen szerződés tételeit meg nem szegem? Valami ilyesmire gondoltál?

#195: "Minden nagyhatalom egyforma mértékben követett el öncélú agressziót, az USA"

Jaaaa, akkor ez felmentést ad a szerződésszegésre? Ha az USA csinálta, akkor már nem is kell haragudni Oroszországra... (bár nem emlékszem ilyesmi szerződés-szegéses háborúra a részéről, és olyanra se, hogy magának rabolt volna földeket, és hogy azokat annektálja erőszakkal)

Hát képzeld el, hogy én haragszom minden területrablóra és szerződésszegőre. Most mit teszel? Hm? Amúgy bármit is tett az USA, még így is ezerszer kulturáltabb ország (senki sem állítja, hogy hibátlan), mint Oroszország. Hullára semmit se köszönthetek Oroszországnak, de az USA-nak nagyon is. Pl. azt is, hogy Európa a II. világháború után a Föld egyik legbékésebb helyévé változott, és Európa eléggé alamuszi módon kihasználta az USA európai védőernyőjét, és beleszart a katonai kötelezettségeibe.

De ennél is többről van szó:

[link]

Idézve: "Hihetetlen, de minden idők legbékésebb korszakában élünk"

Soha az emberiség történetében ennyire kevés háború nem volt, mint a II. világháború után, és az USA volt végig közben a szuperhatalom. Sok rosszat is tett, de annyi jót is, hogy ezt a kedvező eredményt több évtizedre tartósítsa is egyben. Oroszország ezért egész pontosan semmit se tett, de ha tett, az csak rossz volt.

Köszönöm a vitát (nyilván a nemi identitászavarban szenvedő egy alpári szösszenettel majd előjön, hogy ismét előcsalogasson), de egy olyan emberrel nem sok értelme van vitázni, aki úgy mossa a kedvencét tisztára, hogy a bűneit bagatellizálja. Akkor milyen bűnét nem???

júl. 10. 18:38
 206/228 veszettkecske ***** válasza:
100%

Pombe, pont Horthy-t emlegeted:

[link]

[link]

mintha tartalmazna darutollat...puff a fal:D

Hivatalosan igen, kakastoll. De amint látod volt darutoll... jó tudom te nem látod.Nem is volt. Kb 11 év telt el a M.K. csendőrség megszüntetése és 56 között. Dédöreganyám is csendőrnek hívta őket, darutollasoknak pedig az elől járóbbakat...

De nagyszerűen elterelted a témám 56-ról. Nem véletlenül hoztam fel és írtam amit.

56-ban nem volt benne amerika...egy picit sem, úgy-e? Véletlenül pont a vietnami háborúkor hajtottak el innen kitudja mennyi ,pont megfelelő korú férfit, pont amcsi felé... És nyugodtan vond kétségbe, hogy nagy-nagy bátyám volt Vietnamban.

Tudod, mi sem tudtuk soha, elárulom: még a gyerekei sem. Kb 10 éve tudtuk meg az első feleségétől, miután nagy-nagybátyám már meghalt. Gondolom egyedi az eset.

júl. 10. 18:57
 207/228 veszettkecske ***** válasza:
100%

[link]

de azért írjál nekik is, hogy mit képzelnek... hol van itt darutollas csendőr :D pombe... ne kapálóddz, mert annál jobban süllyedsz...:D

júl. 10. 19:02
 208/228 veszettkecske ***** válasza:
100%

ezt el s olvasd pombe, nincs benne a lényeg:D

"- A háború - mondja most, és egy kis fűszálat szakít, s azzal vonalakat húz a levegőbe, szórakozottan -, a háború, barátom, az is csak olyan, mint a világ többi dolga. Mi csak hallgattuk a tábori lel­készt, aki prédikált, hogy kitartani az utolsó csepp vérig, az az Isten­nek az ő parancsolatja... De én mondhatnék egyet-mást, hogy az embereknek meg a királyoknak mi volt a háború...

1917-ben az olasz fronton én egy osztrák ezredhez kerültem a kiegészítőből. Úgy hozta a sors, hogy éppen a tábornok úr, bizonyos Goldinger tábornok úrnak az irodájába lettem beosztva. Az egy na­gyon derék, nagyszerű ember volt. Mintha nem is német lett volna. Olyan hős volt, és olyan okos, hogy csoda.

Akkor volt ez, mikor az olaszok kiugrottak a sietségből, és ránk jöttek. Az olasz király maga jött fel, hogy egykettőre végezzen velünk. Nagy veszedelem volt. Mindenki káromkodott, szidta őket, hogy megint egy új fronton kell verekedni... Mindjárt hozták a magyar ezredeket is lefelé az orosz frontról. Hát mit csinál akkor az én tábornokom? Barátom, van ott egy folyó, a Tályamentó. Fent a hegyekben. Viaduktok. A mi tábornok urunk nem szól senkinek, megrakja a hidakat. Megerősíti. Mária Terézia-rendre pályázott. Nagy vót az öröm, mindenki mondta, hogy báró lesz belőle. Befogta az olasz királyt, az egész vezérkarral meg vagy kétszázezer hadseregé­vel. Nem volt annak onnan egérút semerre.

Megtelefonálják Bécsbe a királynak... Hát, barátom... Mi történik... Másnap hajnalban jön a tábornok, hajadonfővel, mint egy bolond, nem lehetett vele beszélni... Leült egy asztalnál, a tenyerébe hajtotta a fejét, és sírt... Sírt az a derék ember, úgy sírt, mint egy gyerek... Tudjátok, mi történt?... A király őfelsége meg­parancsolta, hogy a hidakat ki kell üresíteni... Szabadon kell hagyni, míg az olasz király el nem masírozik a fogoly hadseregével... Igen. Kieresztették őket... Mehettek haza makarónit enni... Nem volt szabad elfogni egy királyt...

A kaszások hitetlenül néztek a gazdára. Úgy hallgatták, mint a mesét. Hitték is, meg nem is. Csak Petrik István segített a gazdának:

- Benne vót a törvénybe, hogy királyt elfogni nem szabad.

- Fenét - mondta Barmos gazda -, olasz lány volt a király fe­lesége, nem szívelte a fajtája vesztit, és az urának egész éccaka kö­nyörgött meg parancsolt, hogy szabadítsa ki az olasz királyt. E vót...

A fűszálat a foga közé vette, megrágta, s messze kiköpte.

- Mer a királyok másképp nézik a háborút, mint a népek... Tu­dom én az egészet, ott beszélték meg előttem a tiszt urak. Mer a ki­rályok, az csak egy család. Az mind atyafi-rokon. A muszka cár meg a német császár meg az angol, az mind rokon. A királyok mind össze­házasodnak. Nekik az vót akkor az üzlet, hogy a népek csak hadd verekedjenek, de az nem vót üzlet, hogy ők is bajba kerüljenek... Ki kellett ereszteni a királyt... Az olasz király megszegte a barát­ságot az országgal, az nem vót baj, hanem az, hogy még ő is ott ma­radjon, az baj vót... Azér mondom én, hogy másképp van a háború, mint ahogy az iskolába tanítják, meg ahogy a papok prédikálják.

- Hát, gazduram, minden szentnek maga felé hajlik a keze.

- Igen - mondta komolyan Barmos gazda -, de azért erről ne nagyon beszélgessetek, én is sajnálom, hogy eljárt a szám.

"

júl. 10. 19:05
 209/228 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# Pombe

" Egyébként ilyen szerződésszegéses háborút produkált volna az USA a II. világháború után??? "

Kapásból ott van az Az Egyesült Nemzetek Alapokmánya ?

- biztosítjuk azt, hogy fegyveres erő alkalmazására, ha csak közérdek nem kívánja, sor többé ne kerüljön

- A Szervezet összes tagjai kötelesek nemzetközi viszályaikat békés eszközökkel és oly módon rendezni, hogy a nemzetközi béke és biztonság, valamint az igazságosság ne kerüljön veszélybe.

- A Szervezet összes tagjainak nemzetközi érintkezéseik során más Állam területi épsége, vagy politikai függetlensége ellen irányuló vagy az Egyesült Nemzetek céljaival össze nem férő bármely más módon nyilvánuló erőszakkal való fenyegetéstől vagy erőszak alkalmazásától tartózkodniok kell.

- A jelen Alapokmány egyetlen rendelkezése sem jogosítja fel az Egyesült Nemzeteket arra, hogy olyan ügyekbe avatkozzanak, amelyek lényegileg valamely Állam belső joghatóságának körébe tartoznak

Amúgy az ENSZ egy kérdőjeles értékű dolog, mert az csak a tagállamokra vonatkozik.

Van egypár olyan ország, amely igen csak későn, vagy különböző okokból, de nem lett ENSZ-tag, és attól mégis mérhetetlen szenvedést, és pusztítást okozó háború dúlt a területükön ?

Pl. Vietnám az csak 1977-ben lett ENSZ-tagállam, és azelőtt szabadon lehetett háborúzni a területén ?

Az USA megpróbált Kubában beavatkozni, de az látványos kudarc lett, és onnan gyorsan letettek róla.

Volt egy villámháború Grenadát, és Panamát illetően.

Volt a 2003-as Iraki háború, ami látványos blama.

Akkor 2011-ben beszálltak Líbiába, és Szíriába.

Ezek közül mi az, amit elítélsz ?

Az én megítélésem szerint az USA azt csinál Kubában, meg a saját földrajzi térségében, amit jónak lát.

Ellenben a 2003-as Iraki háború, Líbia, és Szíria azok öncélú és indokolatlan háborúk voltak.

" No, mindegy. Akkor adj egy javaslatot, hogy hogyan lehet egy ilyen szerződést komollyá tenni. "

Az USA, és Oroszország ellen katonailag nem lehet fellépni.

Ha nagyon fel akarnának lépni, akkor az illetőt a SAP, és SWIFT rendszerekből tiltanák le ideiglenesen, és alkatrészek stop, a haverjaikkal együtt.

" Mondjuk úgy, hogy elfogadom az ország szuverenitását addig, amíg jelen szerződés tételeit meg nem szegem? Valami ilyesmire gondoltál? "

A Budapesti Memorandumon felesleges rúgózni, mert olyasmit írtak alá, amit kapásból sértett mindegyik fél a politikusok lefizetésével, befolyásolásával, és a külföldi katonai egységek állomásoztatásával.

" Oroszország ezért egész pontosan semmit se tett, de ha tett, az csak rossz volt. "

A legbutább diktatúrákat Maó Ce-tung, és csatlósai hozták létre a történelemben.

júl. 10. 19:13
 210/228 veszettkecske ***** válasza:
100%

De leírom, hogy megértsd, analógiám lényegét e szólással:

A gyakorló csendőr nagyon szeretett volna kérkedni valamivel, de mivel képességei ezt korlátozták, mindig arról álmodott, hogy szerez egy darutollat a baromfitoll helyett, mert az egyfajta rangot adott neki a parasztok előtt. Darutollat márpedig akkor leginkább, csak maga magának tudott szerezni a csendőr, ugyanis ez hatalmas státuszszimbólumnak számított-lásd előző linkjeim. Ahhoz pedig darut kén lőni, ahhoz pedig puska kőn.Neki egyik sincs, és soha nem is lesz, a fentebb már említett okokból kifolyólag. Szóval őneki a darumadár csak állom marad, incel lévén pedig már-már egyéb módon is befurakodott eme madár a képzeletei közé. Erről szól. Jól jelképezi eme hasonlat, pombe, a te, és a programozás közti viszonyodat. De igaz még sok egyéb állításodra, is az igazsághoz viszonyítva.

júl. 10. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!