Szerinted az ukránoknak joga van önálló államiságra?

Mindenkinek annyi joga van,amennyit ki tud harcolni.
A Tibetieknek,a kurdoknak van önálló államiságra joguk?
Szemlátomást nincsen.
És ez kvára senkit nem is érdekel.Nem látni fegyverkaravánokat ,meg dollármilliókat Tibet vagy kurdföld felé menni..
61:
Ez is egy lehetséges megközelítés, erre szolgál a harmadik válaszopció.
Azt nem gondolom, hogy Tibet vagy a kurdok sorsa senkit nem érdekelne, mindkét nép önálló államiságának komoly szurkolótábora van sok éve. Az más kérdés, hogy a “reálpolitikusok” és a magadfajta “ha öket nem, akkor amazokat miért igen” kifogáskeresők miatt ezek a mozgalmak általában kifulladnak. Én a magam részéről nagyon drukkoltam, hogy a kurd függetlenség 2018-környéki kikiáltása után összejöjjön egy kritikus tömeg akik ezt elismerik, de nem így lett. Ezzel együtt az USA juttatott nekik 8-10mrd-nyi fegyverszállítmányt, ami - más forrásokkal együtt - a de facto önállóság fenntartására elégnek bizonyult az ISIS legyőzése után is.

# Kérdező
" Csak azt nem tudom, hogy ennek nálad valami születési oka van-e (orosz felmenők "
Amikor valami nem tetsző véleménnyel találkozol, minthogy én ellenzem az ukrán nacionalizmust, egyből kezded a terelést, kiforgatást, és személyeskedést, minthogy a másiknak orosz felmenői vannak ?
Nekem nincsen semmilyen orosz felmenőm, minket elkerültek a szovjet katonák őrjöngései, a falunkban egy idősebb mongol szovjet katona őrmester visszafogta a közkatonáit, fegyverrel, nekem a szüleim mindkét ágról normális, fehér magyarok, nincsen bennem semmilyen orosz vagy ukrán vér.
Én azt látom, hogy az ukrán nacionalizmus az kábé a románnal egyenértékű, öncélú, közönséges őrjöngés, utálkozás, amit lefolytatnak, ellenben az oroszok hozzájuk normálisak, akkor nekem miért kéne, hogy vérezzen a szívem az ukrán nacionalizmusért, nemhogy egy 600,000 km2-es Ukrajna kreálásáért. Miért épp 600,000 km2 Ukrajna ? Miért nem inkább 800,000 ? Vagy 1 millió ?
Banderáért miért vérzik a szíved, mosdatod, hogy ő milyen körülmények között harcolt az ukrán ügyért ?
A magyarországi ukrán nemzetiség oldalán még Roman Suhevicsről is megemlékeznek, és beleírták, hogy harcolt a lengyel banditák ellen is. Hát igen, nehéz ukránnak lenni, és utálni minden környező népet :D

Ez miért fontos kérdés?
Joguk van e?
Attól hogy joguk van,nem jelenti azt hogy nekem kötelességem az ő jogaikat segíteni kivívni,vagy esetleg akadályozni.Erre akartam rávilágítani.
Ha elmész a bíroságra jogorvoslatra,akkor az a te illetve a másik fél ügye, a felperes és alperes dolga,és nem az egész falujé,vagy városé.
Szoval neked mint felperesnek nincs jogod követelődzni,másokat felelősségre vonnod,becsmérelned,szidnod,vagy fenyegetned,hogy minden eszközzel támogasson a jogaid érvényesítésében,mert neked van igazad!
A világ számos országának lett volna joga,illetve lenne joga erre,meg amarra.
Pldéául miért gondolja bárki,hogy Kínának nincs joga fegyverrel kereskedni?Se nem része a Natónak sem nem szövetségese nyugati országoknak.Egy szuverén önálló állam,aki kereskedik. Ki az a világfőhatalom,aki eldönti,hogy Ukrajnának szabad fegyvereket küldeni,de az oroszoknak nem szabad??
Hol van az leírva hogy xy ország megmondja egy másik zx nevű országnak,hogy mit tehet?
Ezért mondtam,hogy mindenkinek annyi joga van,amennyit meg tud valósítani.A nemzetközi biróság ,az ENSz stb csak egy ajánlást tehet,nyammoghat,mert kb mindenki lexarja hogy be van e vetve a kazettás bomba vagy nincsen.Egyik pillanatban húdenagy bűn,másik pillanatban meg széttárjuk a kezünket:Há ez van..

Ukrajna szeretne belépni az EU-ba és a NATO-ba.
Mondj egy olyan EU és NATO országot ahol fasiszta félkatonai szervezetek állami támogatásban részesülnek. Állami pénzen fegyvereket kapnak. Nem csak kézifegyvereket hanem nehézfegyvereket is.
És milyen az ukrán politika szellemisége ?
Ilyen barbár népségnek semmi keresnivalója sincs az EU-ban.
Lehet mondani, hogy Oroszország nem tudott vonzó alternatívát nyújtani, ezért lett 2014. Csak megkérdezem, 2014 után mi történt ?
2014 után meg lélegeztetőgépre került, Porosenkó és Zelenszkij tevékenységének hála. Ukrajna korruptabb lett, mint valaha, tele adóssággal, radikálisan lecsökkent lakossággal, munkaképtelen hadirokkantakkal, és felfegyverzett de amúgy kontrollálhatatlan szélsőjobbos fegyveres bandákkal.

64:
Sajnálom, ha személyeskedésnek vetted az esetleges orosz felmenőid iránti érdeklődésemet, nem bántási céllal kérdeztem, csak keresem azokat a tényezőket, amelyek meg tudnák magyarázni az orosz imperialista törekvésekkel való látványos szimpátiádat.
Ami engem illet, nekem egyformán szimpatikus az ukránok es az oroszok önrendelkezés iránti küzdelme. Ahogy a Muszkóvia lerázta magáról a mongol igát, az pl. számomra tiszteletre méltó.
Problémám azzal van, amikor az eltérő történelmi fejlődést bejárt szláv népek egyike a zászlajára tűzi a (keleti)szláv népek egyesítését, és ezt az érintett testvérnépek akarata ellenére is végre akarja hajtani. Hogy-hogy nem, ez a nép rendre az orosz (a délszlávoknál pedig jellemzően a szerb)
Számomra egyformán tiszteletre méltó minden szláv nép önrendelkezéshez való joga és antipatikus amikor egyikük a többiek önrendelkezési jogának semmibevételével akar “nemzetegyesíteni”.
Az pedig továbbra is rejtély számomra, hogy a te megértésed az ilyesféle orosz imperialista törekvések iránt miből táplálkozik. Azt már legalább tudjuk, hogy nem származási oka van.
67:
“2014 után meg lélegeztetőgépre került”
Ok, és a gazdasági nehézség már jogot ad a szomszédos országoknak arra, hogy megpróbálják részben annektálni és bábállammá formálni a gyengélkedő szomszédot?
Van erre egyébként legális mód is: tedd annyira vonzóvá a saját társadalmi berendezkedésedet és gazdaságodat, hogy a szomszédos országok önként kérelmezzék a csatlakozást az országodhoz. Akármekkora bajok is voltak Ukrajnában, Oroszországnak csak nem sikerült vonzóvá tenni a Putyini modellt.

Ukrajna nem csak gazdaságilag ment tönkre, hanem 2014 után egy befagyott polgárháborúba került, és a kormányerők is vitatható nézeteket kezdtek el vallani.
Az ugye vitán felül áll, hogy a románok eszetlenül rá vannak görcsölve a nacionalizmusra ? Na ha ez megvan, akkor az ukránok ők még a románokat is túlpörögték az önmagukat többre tartásban, sértődöttség játszásban, és alternatív történelem írásában.
Az meg hogy kihez akarnak tartozni, nem egyértelmű.
Van, aki EU és NATO-párti, és képes disztingválni. Olyan is van, aki nem képes viselkedni, és mégis erről a klubról álmodozik.
És még olyanok is vannak, akik mind az oroszokat, mind a Nyugatot szívből utálják, és amellé még szélsőségesek is.
Ilyenkor most hova tartozzon Ukrajna ?
Abban talán életünkben először egyetértünk, hogy mind Oroszország, mind a Nyugat az Ukrajnának elkeresztelt területet szabadrablási célzattal használta ki, és ez meg is bosszulta magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!