Szerinted az ukránoknak joga van önálló államiságra?
Kérdező, lennél kedves írni a kérdéshez ?
Amúgy kicsodák, micsodák a palesztinok ? Filiszteusok, vagy arabok, vagy valami teljesen más ?
És hol legyen országuk ?
Én nem csak oroszpárti vagyok, hanem még zsidó párti is. Akkor zsidó őseim is vannak, csak nem tudok róluk ?
101:
Talán majd írok.
Nem tudom kicsodák, nyilván te is tudod, hogy a szakirodalomban is vita van erről.
Alapvetően a 47-es ENSZ határozat szerinti megosztással szimpatizálok, de nehéz ügy.
Én is pártolom a zsidók önálló államiságát is.
A szóban forgó brit gyarmatot miért így próbálták felosztani ?
Nekem ez találomra, hasraütésszerűen szabálytalan vonalrajzolgatás.
És függetlenül, lehet vonalzó is rajzolgatni a határokat, de attól még lesznek egymást utáló, megférhetetlen népek ...
A 47-es ENSZ határozat szerinti határok meghúzásához sok szempontot mérlegeltek és szerintem egy viszonylag jó kompromisszum született.
Csak hát az érintett felek egyike sem volt igazán elégedett ezzel a kompromisszummal.
Én eljutottam odáig, hogy az arabok, és a palesztinok két külön nép.
Az arabok rég megbékéltek Izraellel, és még szekularizálódásra is képesek, mint pl. nem. Addig a palesztinok nem.
Mondjuk a zsidók is hülyén jártak el, én a helyükben rég beolvasztottam volna Gázát, ugyanolyan országrész lehetne, mint Tel-Aviv vagy Haifa, nem pedig egy teljesen elzárt gettó, ahol gyűlöletre nevelik a népeket.
A másik, egyetlen egy ország sem örök, pl. Szíria az világéletében bukott állam volt, a 2011-es polgárháború az végleg betett nekik, és közben Izrael is ügyködött, pl. a Golán-fennsíkot is befoglalták, és akkor miért ne lehetne minimum elismerni azt, és sok mást újra rajzolni ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!