Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnaban az USA kivételével...

Ukrajnaban az USA kivételével tudott volna bármelyik ország katonai győzelmet aratni,ha folyamatos hadianyag ellátást kap ukrajna?

Figyelt kérdés

Sokan szidják az oroszokat de ez mindegyik országnak sok lett volna talán usa és Kína kivételével.

40 milliós fanatikus jól felfegyverzett ország védekezésben nem kicsi feladat.

2023. jan. 16. 22:34
 171/186 anonim ***** válasza:

"Lásd az ukrán offenzíva is egy totális kudarc volt és mégis az a nyugati narratíva hogy sikeres volt oroszok gyengulnek"

Erről a "sikeres volt az ukrán ellentámadás" narratíváról hol olvastál? Erre kíváncis lennék, mert én ilyet sehol nem láttam, de nem kizárt hogy nem a megfelelő forrásokat olvastam.

Az oroszok erősödtek az elmúlt fél évben? :)

2023. nov. 5. 13:43
 172/186 Jeffrey Spender ***** válasza:

# 171

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..

Ennél a kérdésnél pont te írkálsz arról, hogy ami eddig nem sikerült az ukránoknak, az majd pont most fog sikerülni nekik :D

2023. nov. 5. 13:49
 173/186 Jeffrey Spender ***** válasza:

Azért az Izraeli konfliktus sem olyan egyszerű, ott sincs jó és rossz, és ráadásként nem kettő, hanem többszereplős a konfliktus.

A Nyugatnak kivételesen kevés köze van Izraelhez, Izrael egy önerőből, és semleges országoktól fegyverkező ország. Pl. Izrael legnagyobb nyersanyag beszállítója Dél-Afrika volt, és lett India.

A demokrácia, olyan az meg végképp nem létezik.

A demokrácia az alapjáraton a manipulált és sajnos nagyszámú néptömegek rémuralma, ez a felelős döntést kizárja, és nincs elszámoltathatóság.

2023. nov. 5. 13:52
 174/186 A kérdező kommentje:

"A Nyugatnak kivételesen kevés köze van Izraelhez,"😀

azért ez nem.teljesen igaz szerintem te és enis tudjuk hogy a nyugati világ cégeinek jelentős része az ő tulajdonukban van a média cégek és így usa vagy francia választás is tőlük függ.

Izrael azért olyan erős mert pénze van és ennek nagyobb része adomány nem saját gazdasági teljesítmény.

Bár mostmar egy önálló entitaskent is megalna a lábán.

Az hogy kitől szerzi a fegyvert másodlagos.

Valjuk be se Ukrajnának se Izraelnek se tajvannak nem kéne független entitaskent létezni ezzek óriási hibák hogy léteznek ezzek az országok

A demokráciában én se hiszek úgy a mai formájában de alapvetően nem rossz dolog.

Ha egy diktátort választanank ő körülötte lenne egy elit réteg és csak az ő érdekeit nézne a kisember érdekeit nem .

Folyamatosan ez a probléma aki hatalmon van általában egy gazdag nagyon tanult ember aki nem érti meg a köznép problémáit.

Ezért lenne jó a közvetlen demokrácia igenis az országot érintő ügyek 50 % lehetne népi szavazás.

Oke akor is kéne egy kormány és háború esetén egy vezető de ha mindenki szavazhatna nemcsak 4 évente akor sokkal jobban magunknak éreznenk a dolgaink

2023. nov. 5. 17:25
 175/186 Jeffrey Spender ***** válasza:

Ahhoz, hogy felelősen lehessen szavazgatni, ahhoz egy szavazónak a következő tulajdonságokkal kell bírnia:

- erkölcsös

- művelt

- politikai ügyekben tájékozott, naprakész

- vagyonilag nem kiszolgáltatott

- nem manipulálható

- minimum középtávon gondolkodó

- nem él kettősmércével, nemhogy abszurd téveszmékkel

Ismersz ilyen embereket?

Vajon hányan felelnek meg a fenti kritériumoknak?

Megtöltenének egy sportcsarnokot?

Szerintem a tökéletes megoldás az lenne, ha autokrátornak a legbölcsebb és legerényesebb embert ültetik az elnöki székbe, erős tanácsadói testülettel, ellensúlyozásként, és nem jó a semelyik oldal melletti elköteleződés sem.

2023. nov. 5. 19:11
 176/186 Jeffrey Spender ***** válasza:
2023. nov. 5. 19:15
 177/186 Jeffrey Spender ***** válasza:

# Kérdező

Izraellel mi a baj ?

Ha nem lenne Izrael, akkor is ölnék egymást az arabok, és az egyéb muzulmán népek teljes elvakultsággal.

Tajvant Palaun, Haitin, és a hasonló banánköztársaságokon kívül senki nem ismeri el. Az USA is az egy Kína politikát vallja, tehát a Kínai Népköztársaságot fogadja el.

Az más probléma, hogy rosszul alakult a kínai polgárháború annó ...

Ukrajna létezése viszont ténylegesen hiba, totál felesleges is léteznie.

2023. nov. 6. 00:05
 178/186 Jeffrey Spender ***** válasza:

# A kérdező 168-as válasza:

Nagyon régen John_McClane a Gyakori Kérdések egyik legértékesebb, legtájékozottabb válaszírója volt a haditechnika témakörben.

Jött ez a háború, mármint érzékelhető volt, hogy az lesz belőle, mintha kicserélték volna, egy végtelenül egyszerű, és még nem is tudom milyen lelkületű hozzászóló, tényleges propagandista lett belőle.

Történelemhamisításból és hangulatkeltésből nem csak diplomát szerzett, hanem még a "tudományág" főpápája is lett. Mondjuk a valóság is nagyon csúnyán betett neki, mert simán meg lehet cáfolni, és történelmi / ténybeli ellenérvelés helyett a görcsös ellenkezés, valóságtagadás, és a piros kéz dühödt nyomkodása megy.

2023. nov. 6. 00:14
 179/186 A kérdező kommentje:

Azért mert kijott belőle a szurkolói jellem .

A háború előtt nem voltak oldalak tudott objektív lenni most viszont háború van aki negatív kritikát mer írni az ukranokrol az oroszbarat .

De itt a másik oldal is nem szídtam a zsidó népet és nem eltettem a hamaszt és semmi ilyesmi, te is láttad jeffrey spender, és mégis valakit annyira zavart a kommentem hogy leszedette.

Csak tudnám kit zavart és miért?

Izraelrol meg egy kritikus mondatott se lehet leirni ?

Engem ez a kettős mérce iszonyatosan felhaborit.hogy pl ha valaki leirna hogy Magyarországnak nincs joga létezni a karpat medencében stb azt nem vennék le de ha izraelrol írsz hasonlót már a gondolatot is törölnek

2023. nov. 6. 09:13
 180/186 anonim ***** válasza:

"Azért mert kijott belőle a szurkolói jellem ."

Ez nagyon is téves, amit a puszipajtásod ír az pedig nettó hülyeség, vagy írhatnám hogy Márkunk megint hazudik, sajnos szokása :)

2023. nov. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!