Ukrajnaban az USA kivételével tudott volna bármelyik ország katonai győzelmet aratni,ha folyamatos hadianyag ellátást kap ukrajna?
Sokan szidják az oroszokat de ez mindegyik országnak sok lett volna talán usa és Kína kivételével.
40 milliós fanatikus jól felfegyverzett ország védekezésben nem kicsi feladat.
160# kíváncsi leszek szerintem a nagyon nagyszabású konfliktusok várnak ránk
Ha a NATO annyira nem erős mint hisszük nekünk is lehet problémánk.
Usa légierő egyik tábornoka is 2025 körül háborút vizionalt Kínával egy maganlevelezesben .mivel 2024 ben választás lesz Tajvanon és ha nem az nyer akit a kínaiak szeretnének Hszi nem várhat az egyesítesel tovább.
Ukrajnaban meg elharcolgatnak addig
Akor Európai szövetségesek le lesznek kötve. Csak usa tudna segitseget küldeni
Ellatasi láncok és a vilaggazdasag kezd szettoredezni újra.mindenki a saját gazdasági érdekeit érvényesíti.
A vilaggazdasagi fórumon is polikrizisnek nevezték a jelenlegi állapotokat. Mert rengeteg a probléma
# John_McClane
" Aki összevissza terel és hazudozik, ráadásul erősen hazaáruló hajlamú is. Nekem is jutott néhány év a népköztársaságból és máig nem értem az 1945-1989-es időszak után, hogy lehet valaki Magyarországon oroszbarát. Nettó nemzetgyalázásnak tartom, hogy társadalmilag ide jutottunk. "
Hány év jutott neked ?
1991-ben ha 20 éves voltál, akkor nem is lehetett politikai véleményed.
Ha 30, akkor nullát értettél a politikából és a világból.
Ha 40 - 50 - 60, akkor is csak keveset.
Amúgy 1945 előtt Mi volt ? :)
Töriórán mit csináltál, amikor a 2. vh volt ?
Aludtál ? Vagy máshogy szkippelted ? És mégis szelektíve osztod az észt.
Történelmi viharainkból adódóan az egész világot, és minden népet kellene utálnunk, de te csak az oroszok ellen kampányolsz.
" Aki összevissza terel és hazudozik, ráadásul erősen hazaáruló hajlamú is. Nekem is jutott néhány év a népköztársaságból és máig nem értem az 1945-1989-es időszak után, hogy lehet valaki Magyarországon oroszbarát. Nettó nemzetgyalázásnak tartom, hogy társadalmilag ide jutottunk. "
McCclane, mennyire vagy tisztában a törivel ?
Azzal ugye tisztában vagy, hogy mi volt a szerepünk a II. világháborúban, Szovjet-Oroszországban, mindegy, hogy "ukrán" területen voltunk, de akár orosz területen is ?
És mire ment ki a háború ?
Ha Hitler terve bejött volna, az "Ő Megoldásai kézikönyve" alapján mi magyarok is másodrendű szolganépként kint kapálnánk Moszkva után, a Volga mentén, a többi közép-európaival és kelet /délkelet-európaival együtt, nem pedig a Gyakori Kérdéseken hadakoznánk egymással.
Lengyelek meg nem léteznének.
Az oroszok meg durván meggyérített lélekszámmal, lélegeztetőgépen léteznének az Urálon túl.
De ahogy a te kommentelésedet ismerjük, neked ez teljesen szimpatikus lenne, te a világ összes problémáját irracionális csúsztatással az oroszokat hibáztatod.
Én is mondhatnám, hogy nettó szégyen, amit leművelsz a Gyakori Kérdéseken.
# John_McClane
" Aki összevissza terel és hazudozik, ráadásul erősen hazaáruló hajlamú is "
Ilyen jellemzés rólad is írható.
És meg is írom.
Veled nem az a baj, hogy vitába szállsz, hanem az, hogy:
- teljes egészében alkalmatlan vagy bármilyen önkritikára, én olyat tőled bármilyen témában SOHA nem olvastam, hogy "oké, a másik fél érvelésében is van igazság / tévedtem", sőt ugyanazzal a megcáfolttal előrukkolsz kismilliomodjára
- a történelmi eseményeknek csak azon részeit emlegeted fel, amik alátámasztják az ő mondókádat és sérelmeidet, a képbe nem illőket meg teljesen ignorálod, mintha nem is léteznének
- teljesen nyíltan át / újraírod a történelmet, ami már a történelemhamisítás szintjét verdesi
- teljesen nyílt, demagóg, és értéktelen csúsztatással, terelési próbálkozással él rendre
- nem keresel külső okokat a világ működésének megértéséhez, te csak szimplán szeretnéd leegyszerűsíteni a dolgokat, hogy ez a jó, és az ősgonosz végső küzdelme
- nyílt kettősmérce
- rendre keveredsz önellentmondásokba
- hangulatkeltés, démonizálás, dehumanizálás, kényszerképzetek, rémfantáziák, kirohanások, realitásokat teljesen nélkülöző monológok, dühöngés, és erősen higított, de attól még érthető trágárság, ebből áll, amit írkálsz változó intenzitással
- teljesen eltérő témákban (repüléstudomány, energetika, pártpolitika) írkál 10,000 karakternyi regényeket, csak hogyan ?
Ne idegeskedj miatta .van egy világnézete és nemtudod meggyozni a valóságról, hisszi a nyugati civilizáció és technika felsőbbrendű mivoltát. Nincs egyedül sajnos,sokan vannak így.
Senki se objektív szerintem én se és te se Jeffrey Spender emberek vagyunk és mindig alunk valaki partján.
De ahogy láttom egyre több Nyugat barát elemző kezdi elfogadni a realitást hogy oroszok egyre csak erősebbek Ukrajna támogatása meg csökken.
Csak úgy vélem itt már egy világnézeti globális konfliktus is zajlik.
# Kérdező
Igazságból csak egyetlen létezik. Vélemény az több lehet, de sosincs két igazság. És a többféle vélemény előbb - utóbb átcsaphat szélsőségesen szubjektív álláspontba, és végülis hazudozásba, vagy szándékos rossz színben feltüntetésbe.
Más példával.
1552 lehet hatalmas kudarc, ha török vagy, és világraszóló győzelem, ha magyar vagy. De attól még Egervár ostroma egyféleképpen játszódott le.
És Ukrajna kapcsán is lehet próbálkozni objektívan megírni a dolgokat, nem pedig csúsztatottan, mint McClane.
Azt hinné az ember igen hogy van egy abszolút igazság de ez sajnos nincs így. Magát a tényt tényeket manapság teljesen ki lehet fordítani abol amit jelentenek. és a tajekozatlanabb emberek simán elhiszik mert nem nez utána.
Lásd az ukrán offenzíva is egy totális kudarc volt és mégis az a nyugati narratíva hogy sikeres volt oroszok gyengulnek, csak kellenek az f16 osok és jövőre attornek .
Ja és ez egy dolog de engem most a palesztin konfliktus jobban felzaklat hogy egy megszallo nemzet akik 1882 ben meg csak 5% voltak palesztinaban kisemiztek és elvettek az őshonos nép hazáját, és egyszer mikor kegyetlenul de jogosan visszautnek utana halomra irtja és gyilkolja őket a hős Izrael.
És a Nyugat ezt támogatja mindenféle erkölcsi probléma nélkül.
Azok akik oroszokat gyilkosoknak nevezik, Izraelt aki valóságos mészárlást rendez meg kérdőre se vonják.
Ez számomra bizonyítja hogy ugyan olyan korrupt és semmivel se jobb a Nyugat mint a kelet legalábbis erkölcsi értelemben.
Rossz irányba megy a világ.azt kéne megerteni hogy a parlamentális demokrácia nem igazi demokrácia.
És már vagyunk azon a technikai szinten hogy abszolúlt demokrácia legyen pl okos telefononkon szavazhatnank törvényekrol .
Csak felső réteg ettől retteg nekik ez nem erdekuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!