Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Újból tévhitek téma. Miket...

Újból tévhitek téma. Miket tudtok felsorolni a 2. világháborúval kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2014. dec. 31. 13:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/162 Pro Patria ***** válasza:
100%

Rengeteg ilyenről írtam már, most nem gyűjtöm ki mindezeket.

Egy itt elhangzottra reagálnék:

Kedves 13:14-es válaszoló!

"Valóság: 1941-ben, a keleti fronton harcoltak és rohamoztak magyar huszárok."

- Valójában még ez is téves. Az utolsó ismert lovasrohamot, olvasmányaim szerint - nem csupán magyar vonatkozásban, de a hadtörténelemben -, 1944 telén, Ercsinél hajtották végre magyar huszárok, a folyamátkelést megakadályozandó.

2015. jan. 1. 01:13
 32/162 Pro Patria ***** válasza:
100%
És boldog újévet minden, rég nem látott gyakoris válaszadónak.:)
2015. jan. 1. 01:14
 33/162 anonim ***** válasza:
100%

Pro Patria, egy szóval nem mondtam, hogy 1941 lett volna az UTOLSÓ, csak megemlítettem, hogy akkor MÉG harcoltak huszárok.

Amiről te beszélsz, az a Nagy Kálmán által vezetett kalandos visszavonulás volt 1944-ben, ahol megütköztek az oroszokkal.

Elképzelhető, hogy még később is sor került harcra, de arról nem tudunk, mert nem volt túlélő. Nagy Kálmán 96 évesen halt meg, szóval ő élő tanúként beszélhetett a harcokról. Mások nem voltak ilyen szerencsések.

2015. jan. 1. 10:17
 34/162 Pro Patria ***** válasza:
100%

"Pro Patria, egy szóval nem mondtam, hogy 1941 lett volna az UTOLSÓ, csak megemlítettem, hogy akkor MÉG harcoltak huszárok."

- Ugyan biztosra a név hiányában nem mondhatom, de tekintetbe véve, hogy azonos a válaszadás időpontja, és a százalék is, feltételezem, hogy te írtad az utána következő hozzászólást is, mely ugyan kimásolt szöveg, nem saját szavaid, de így kezdődik:

'Erich Kern, a Wermacht tisztje, aki a történelem utolsó huszárrohamáról tudósít 1941-ből, valahonnan Oroszországból.'

2015. jan. 1. 15:32
 35/162 anonim ***** válasza:
80%

"malmedyi mészárlást" a kegyetlen ss azért csinálta mert ilyen állatok voltak

a valóságban csak nem voltak felkészülve hadifoglyok istápolására és így egy gonddal kevesebb volt

az amerikai,angol,főleg orosz csapatok 10X-100X annyi hadifoglyot lőttek le csak a győztesek írják a történelmet

2015. jan. 2. 10:16
 36/162 anonim ***** válasza:
78%
előző, értem én, hogy előszeretettel vannak túlhangsúlyozva a német bűnök, a szövetségeseké (kivéve a szovjeteket) meg elhallgatva, én is német-szimpatizáns vagyok, de azért ilyen nyilvánvaló hülyeségeket állítani, hogy az SS nem volt kegyetlen, meg hogy nem volt Malmédy-mészárlás... persze-persze, holokauszt sem volt, a németek nyaralni vitték a zsidókat...
2015. jan. 2. 18:23
 37/162 anonim ***** válasza:
51%

35 ös vagyok

nem azt mondtam nem lőttek le az amcsikat ÁCSI

de nem hobbiból állították a géppuska elé őket hanem mert nem tudtak velük mit kezdeni

a feladatuk a villámgyors előretörés volt

ha sétál utánuk a hadifogolyoszlop nem tudnak gyorsan haladni

nem német szimpatizáns vagyok csak gyakorlatiasan gondolkodok

2015. jan. 2. 19:13
 38/162 anonim ***** válasza:
100%

nem hinném, hogy bárki is azt gondolja, hogy háborúban hobbiból lövik le a szembenálló fél katonáit, az SS-ről sem hallottam ilyet soha... olyat igen, hogy ideológiai, faji alapon rendeztek népirtást (erre szakosodtak az Einsatzgruppék)

mindenesetre fogságba került katonát bármilyen okból is lelőni ellenkezik a genfi egyezménnyel, és nem szép dolog (a hasznosságába most ne menjünk bele)

2015. jan. 2. 22:20
 39/162 anonim ***** válasza:
100%
Pro Patria, jól gondolod, azok nem az én szavaim, csak idéztem őket. Talán úgy lett volna helyes, ha kommentárt is fűzök hozzá. Én nem találtam pontos adatokat a magyarországi huszártevékenységről, azt a keveset, amit tudok, Nagy Kálmántól tudom.
2015. jan. 2. 22:47
 40/162 anonim ***** válasza:

A lovasrohamokhoz csak annyit a vitába: a haditudósító talán '41-ben írta mindezt, és valószínűleg nem látott a jövőbe, nem tudhatta, hogy lesz '44-ben is lesz lovasroham.

Malmédy: nem tudni mai napig, hogy pontosan mi is történt ott, az áldozatok számát pl. 10 és 500 közt szokták emlegetni (ennyit a "megbízható" forrásokról ez ügyben). A foglyokat nem szokták maguk után "cipelni", azokat hátraküldik. A legvalószínűbb elmélet, illetve beszámoló szerint a hadifoglyok az őrök/kísérők kis számát látva szökést kíséreltek meg, eközben talán az őrökre is rátámadtak, ezért kezdődött a lövöldözés. Csak megjegyezném hozzá, hogy a SZU- ból több százezer hadifoglyot küldtek hátra és az oroszok részéről még csak hasonló ügy sem került elő a háború után.

Más. "A lengyelek gyorsan összeomlottak, a németek veszteségei nagyon alacsonyak voltak." A nyugati hatalmak többszörös létszámfölényük meg haditechnikai fölényük ellenére megalázóbb vereséget szenvedtek. A lengyelek 4 hétig harcoltak, ráadásul kétfrontos háborúban az oroszok ellen is, mégis, a németeknek csupán a harckocsikban több, mint 90%-ok veszteségük volt (bár igaz, ezek nagy hányada műszaki hibák miatti). A nyugati hadjárat 6 hétig tartott és a németek arányaiban kevesebb veszteséget szenvedtek mind emberben, mind technikában, mint a lengyelek ellen!

2015. jan. 3. 14:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!