Újból tévhitek téma. Miket tudtok felsorolni a 2. világháborúval kapcsolatban?
Rengeteg ilyenről írtam már, most nem gyűjtöm ki mindezeket.
Egy itt elhangzottra reagálnék:
Kedves 13:14-es válaszoló!
"Valóság: 1941-ben, a keleti fronton harcoltak és rohamoztak magyar huszárok."
- Valójában még ez is téves. Az utolsó ismert lovasrohamot, olvasmányaim szerint - nem csupán magyar vonatkozásban, de a hadtörténelemben -, 1944 telén, Ercsinél hajtották végre magyar huszárok, a folyamátkelést megakadályozandó.
Pro Patria, egy szóval nem mondtam, hogy 1941 lett volna az UTOLSÓ, csak megemlítettem, hogy akkor MÉG harcoltak huszárok.
Amiről te beszélsz, az a Nagy Kálmán által vezetett kalandos visszavonulás volt 1944-ben, ahol megütköztek az oroszokkal.
Elképzelhető, hogy még később is sor került harcra, de arról nem tudunk, mert nem volt túlélő. Nagy Kálmán 96 évesen halt meg, szóval ő élő tanúként beszélhetett a harcokról. Mások nem voltak ilyen szerencsések.
"Pro Patria, egy szóval nem mondtam, hogy 1941 lett volna az UTOLSÓ, csak megemlítettem, hogy akkor MÉG harcoltak huszárok."
- Ugyan biztosra a név hiányában nem mondhatom, de tekintetbe véve, hogy azonos a válaszadás időpontja, és a százalék is, feltételezem, hogy te írtad az utána következő hozzászólást is, mely ugyan kimásolt szöveg, nem saját szavaid, de így kezdődik:
'Erich Kern, a Wermacht tisztje, aki a történelem utolsó huszárrohamáról tudósít 1941-ből, valahonnan Oroszországból.'
"malmedyi mészárlást" a kegyetlen ss azért csinálta mert ilyen állatok voltak
a valóságban csak nem voltak felkészülve hadifoglyok istápolására és így egy gonddal kevesebb volt
az amerikai,angol,főleg orosz csapatok 10X-100X annyi hadifoglyot lőttek le csak a győztesek írják a történelmet
35 ös vagyok
nem azt mondtam nem lőttek le az amcsikat ÁCSI
de nem hobbiból állították a géppuska elé őket hanem mert nem tudtak velük mit kezdeni
a feladatuk a villámgyors előretörés volt
ha sétál utánuk a hadifogolyoszlop nem tudnak gyorsan haladni
nem német szimpatizáns vagyok csak gyakorlatiasan gondolkodok
nem hinném, hogy bárki is azt gondolja, hogy háborúban hobbiból lövik le a szembenálló fél katonáit, az SS-ről sem hallottam ilyet soha... olyat igen, hogy ideológiai, faji alapon rendeztek népirtást (erre szakosodtak az Einsatzgruppék)
mindenesetre fogságba került katonát bármilyen okból is lelőni ellenkezik a genfi egyezménnyel, és nem szép dolog (a hasznosságába most ne menjünk bele)
A lovasrohamokhoz csak annyit a vitába: a haditudósító talán '41-ben írta mindezt, és valószínűleg nem látott a jövőbe, nem tudhatta, hogy lesz '44-ben is lesz lovasroham.
Malmédy: nem tudni mai napig, hogy pontosan mi is történt ott, az áldozatok számát pl. 10 és 500 közt szokták emlegetni (ennyit a "megbízható" forrásokról ez ügyben). A foglyokat nem szokták maguk után "cipelni", azokat hátraküldik. A legvalószínűbb elmélet, illetve beszámoló szerint a hadifoglyok az őrök/kísérők kis számát látva szökést kíséreltek meg, eközben talán az őrökre is rátámadtak, ezért kezdődött a lövöldözés. Csak megjegyezném hozzá, hogy a SZU- ból több százezer hadifoglyot küldtek hátra és az oroszok részéről még csak hasonló ügy sem került elő a háború után.
Más. "A lengyelek gyorsan összeomlottak, a németek veszteségei nagyon alacsonyak voltak." A nyugati hatalmak többszörös létszámfölényük meg haditechnikai fölényük ellenére megalázóbb vereséget szenvedtek. A lengyelek 4 hétig harcoltak, ráadásul kétfrontos háborúban az oroszok ellen is, mégis, a németeknek csupán a harckocsikban több, mint 90%-ok veszteségük volt (bár igaz, ezek nagy hányada műszaki hibák miatti). A nyugati hadjárat 6 hétig tartott és a németek arányaiban kevesebb veszteséget szenvedtek mind emberben, mind technikában, mint a lengyelek ellen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!