Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Magyarország háborúba...

Ha Magyarország háborúba keveredne egy szomszédos országgal, ti harcolnátok Magyarországért vagy megpróbálnátok kibújni ez alól?

Figyelt kérdés
Én nem szeretnék senkit se megsérteni, de nem sokat jelent számomra ez az ország, így az életemet sem adnám érte. Persze itt születtem, itt nőttem fel, de nemzettudatom egyáltalán nincs hiszen tudom magamról, hogy szlovák-ruszin-német felmenőim vannak. Na de sok beszédnek sok az alja, egyszerűen csak kíváncsi vagyok ti hogy vélekedtek a dologról így 2014 derekán. :)
2014. júl. 19. 01:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
75%
Az a gond, hogy itt sokaknak a háború egy romantikus, jó és rossz küzdelmét átélő kétdimenziós hősök és rosszakarók drámája. Pedig hús-vér emberek vannak egy kellemetlen szituációban, és egy-egy rossz döntés - már-már tragikomikusan abszurd szituáció - miatt ezrével hullanak el feleslegesen. És nem fogják fel, hogy az egyáltalán nem gyáva, aki nem utazik 200 kilométerre a szeretteitől, hogy egy völgyben elégessék napalmmal. Azt hiszik, hogy az ilyen ember egy bokorban reszketve várja a probléma megoldását, miközben a valóságban hidegvérrel támadná mindazokat, akik ártani akarnak neki. Sajnos a hozzászólók fele ebben a játékvilágban él. Őszintén kívánom, hogy megérjétek azt a helyzetet, hogy valós felelősséget kell vállalnotok valaki iránt, mert csak úgy tudtok lenni őszintén boldog emberek. Akkor talán megértitek, hogy a határvonalak rajzolása messze nem elsődleges szempont az ember életében.
2014. júl. 20. 03:45
 62/79 progizo ***** válasza:
55%

#51.: "Ha lenne barátnőm, akkor vele együtt és a családommal mennénk nyugatra. Ha valami baj van, akkor pedig értelemszerűen megvédeném.

Az hogy lelépek, nem egyenlő azzal, hogy egy gyáva fsaz vagyok. Inkább csak azt, hogy nem látom értelmét az életnek egy háborús övezetben. Szerintem ez természetes jelenség, nézd csak meg a sok menekültet világszerte. (Igen, én így védeném meg őket, hogy nem hagyom őket magukra, hanem együtt megyünk egy jobb helyre...)"

Értem, tehát neked jó alkalom lenne a háború arra, hogy lelécelhess Nyugatra.

És ki látja értelmét háborús övezetben élni? Az ember azért harcol, hogy kiűzze onnan az ellenséget, és visszaálhasson az élet a normális kerékvágásba, mert pont nem az a megoldás, hogy menekültként tengessük magunkat valahol mások kegyelemkenyerén (ez lenne neked a jobb hely: egy menekülttábor?). És ha a nyúlcipődben már körbefutottad volna a Földet, de a háború mindenhol utolérne, hol állapodnál meg, mely helyet tüntetnéd ki azzal, hogy méltó lenne arra, hogy a véredet add érte?

2014. júl. 20. 08:51
 63/79 progizo ***** válasza:
55%

#61.: "Őszintén kívánom, hogy megérjétek azt a helyzetet, hogy valós felelősséget kell vállalnotok valaki iránt, mert csak úgy tudtok lenni őszintén boldog emberek. Akkor talán megértitek, hogy a határvonalak rajzolása messze nem elsődleges szempont az ember életében."

Aki harcol, az nemcsak közvetlen szeretteiért teszi ezt, hanem egész nemzetéért, népéért, országáért.

A határvonalak megrajzolását meg jobban átéreznéd, ha te kerülnél általa egy veled nem túl barátságos országba, ahogy milliónyi honfitársunk is - és ne gyere azzal, hogy akik már oda születtek, azok így meg úgy, mert a környező országok azon magyarokkal sem barátságosabbak, akik már Trianon után születtek.

És aki szívesen harcolna magyarként a magyarság ügyéért, az sem feltétlenül hősi halott meg napalm-áldozat akar lenni, hanem aki védi amit és akit szeret. Nincs más választás.

2014. júl. 20. 08:59
 64/79 anonim ***** válasza:
61%

#63 Ez pont annak a mintapéldája, amit írtam a #61 első felében. Tök jól hangzik az a kifejezés, hogy harcolni a nemzetért, népért, országért, csak sajnos ezt ugyanúgy elmondhatja az ellenfél is. Vagy szerinted nincs meg, teszem azt, a románoknak az ideológiai alapjuk arra, hogy a Dunától keletre márpedig minden nekik járna? Másrészt, ha már a honvédő háborúnál tartunk, ezzel a logikával milyen alapon tartanánk hősnek a két világháború alatt elesett magyar katonákat? Hiszen mindkét esetben az agresszor mellé álltunk, akik kirobbantották a háborút, egyik esetben se volt olyan kényszerű önvédelem, mint a 2. VH-ban Lengyelország vagy Franciaország esete.

A háború mindig bonyolult, és nagyon ritkán van az, hogy magabiztosan kijelenthető az egyik fél kizárólagos gonoszsága. Ahhoz, hogy egy olyan helyzet álljon elő, amit te leírtál, nagyjából egy emberiség vs. idegen lények szituáció kellene. Tehát ha a kérdésed az, hogy ilyen esetben harcolnék-e, akkor a válaszom természetesen igen. Viszont ha pl. valami elmeháborodott indíttatásból vissza akarnánk foglalni Erdélyt, és a vereség után megindulnának felénk a románok, akkor egy égető pillanatban arrébb vonulnék a családommal, és ha leül az egész, és a helyzet úgy adja, visszajönnék. Mert ez nem honvédelem, hanem csak propaganda a patriótáknak. Nem az országért, hanem XY miniszterelnökért és érdekköreiért halnál meg, a tanyán élő Józsi bácsi lehet, hogy észre se venné, hogy egyik pillanatban magyar állampolgár, a másik pillanatban meg már nem. Neki nem jelentett semmit az életed, vagy halálod.

2014. júl. 20. 09:31
 65/79 anonim ***** válasza:
54%
64# Azt írtam is hogyha mi kezdeményeznénk egy értelmetlen háborút, például ha most megtámadnánk Ukrajnát Kárpátaljáért, és ha visszanyomnának minket az ukránok Pestig akkor még valamennyire érthető hogy disszidálsz . DE ha mondjuk Romániában a szélsőjobb jutna hatalomra és mondvacsinált indokkal megtámadnának minket, akkor kötelességed bevonulni, és kész . Tudom hogy a becsület és a gerincesség nektek semmit nem jelent, de komolyan nézzetek már kicsit magatokba . De szerencsére aki gyáván elfutna az csak egy elenyésző kisebbség, a magyar történelem mindig is a hősiességéről volt híres és a bátor többségről . Egyébként aki ilyen helyzetben menni akarna, én azt csinálnám hogy : teljes vagyonelkobzás az egész családnak, meztelenül, ruha nélkül, mindenféle legkisebb vagyontárgy vagy étel nélkül kitenni őket a határra, örök időre kitiltani őket az országból, és mehetnek isten hírével :-)
2014. júl. 20. 11:41
 66/79 anonim ***** válasza:
46%

"Persze itt születtem, itt nőttem fel, de nemzettudatom egyáltalán nincs hiszen tudom magamról, hogy szlovák-ruszin-német felmenőim vannak. "

Neked semmilyen német felmenőid nincsenek, mert egy igazi német becsületes, soha nem fut el és mindig megvédi az otthonát, legyen ez akár Magyarország, Ausztria, Németország vagy akármi . Ne haragudj, de te a németségtől és a német mentalitástól fényévekre vagy . Viszont a szlovákhoz már sokkal közelebb állsz .

2014. júl. 20. 11:49
 67/79 anonim ***** válasza:
67%

#65 "ha mondjuk Romániában a szélsőjobb jutna hatalomra és mondvacsinált indokkal megtámadnának minket"

Persze, csak mint írtam, ez az, amit az antiszociális militaristák elalvás előtt vizionálnak. A valóságban ezzel szemben a háborúban a legritkább esetben különíthető el a jó és a rossz, mindkét fél jogosnak érzi a motivációját. A román katonák akkor sem válnak sárkánnyá, és a magyar katonám sem fehér páncélos lovaggá, ha egy szélsőségesen nacionalista kormány ferdíti a történelmet, és propagandaszövegekkel motiválják az embereket. Egyszerűen a helyzet amit leírsz, FIKCIÓ, ami jól hangzik, de SEMMI köze sincs a valósághoz.

"teljes vagyonelkobzás az egész családnak, meztelenül, ruha nélkül, mindenféle legkisebb vagyontárgy vagy étel nélkül kitenni őket a határra, örök időre kitiltani őket az országból"

Ismét frusztráció szülte lázálmok. Te, szerinted mennyi ideig maradnának hűségesek a harcolók, amikor közlöd velük, hogy ha a túlélést merik választani, akkor megalázod, nyomorba taszítod őket és a szeretteiket? Szerinted ezek az emberek választanák az általad aláírt halálos ítéletet, vagy addig szervezkednének, amíg egy bombát nem találsz a széked alatt? De igen, háborúban a leghatásosabb módszer, ha saját embereidet kínzod, ha nem hajlandóak lelövetni magukat, te nem véletlenül észak-koreai tábornok vagy?

2014. júl. 20. 12:25
 68/79 anonim ***** válasza:
54%

67# De megint csak annyiból állsz hogy kiforgatod a szavaimat és ferdítesz . Hol írtam én olyat hogy a harcolóknak koboznám el a vagyonát ? Csak olyan családoknak akiknél van hadköteles de megtagadja a bevonulást és így akar kimenni, oké mehet de ezzel a feltétellel .

Mert te mit csinálnál ezekkel ? Adnál nekik útravalónak finom pogácsát és megsimogatnád a buksiját, hogy jaj te szegény támadnak a románok, de nincs kedved harcolni ?

Meg milyen antiszociális militarista ? Komolyan azt hiszed hogy én háborút akarok, meg vérfürdőt ? Meg ujjongva mennék katonának ? Egyáltalán nem, minden porcikám tiltakozna, de akkor is bevonulnék MERT EZ AZ ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉGEM .

És kész itt fejeztem be, nehogy már ezt magyarázni kelljen hogy ugyan legyél már olyan kedves és védd meg az otthonod és a szülőfölded . Nyugodtan menjetek ki külföldre, akár békeidőben is és maradjatok ott, komolyan mondom senkinek nem fogtok hiányozni . Ti olyan emberek vagytok akik ha egy kicsit küzdeni kell (akár az élet más területein) mindig el fogtok futni és mindig a könnyebbik utat fogjátok választani . Az a baj hogy egy felnőtt emberbe már nem lehet belenevelni a gerincességet és becsületességet, ezt vagy megteszik kicsi korban vagy soha .

2014. júl. 20. 13:35
 69/79 anonim ***** válasza:
51%

"Ti olyan emberek vagytok akik ha egy kicsit küzdeni kell (akár az élet más területein) mindig el fogtok futni és mindig a könnyebbik utat fogjátok választani ."

Ez nem igaz. Csak az értelmetlen dolgokat nem szeretjük. Ha van miért megvédeni magunkat és a hazánk (ahogy írta valaki előtte pl. egy ürlény-emberiség háborúban) szerintem mindenki küzdene az utolsó vérig. Nézd meg azokat, akik árvíz idején napokig alvás nélkül pakolják a homokzsákokat, azért, hogy MÁS házát megvédjék.

Csak hülye politikusok hülye játékai miatt nem fogunk beállni a csatasorba, hogy a gyerekeink árvák legyenek.

Egy háborús veszélykor ha úgy tartanám, hogy a politikai hatalmak feláldozható bábja lennék, akkor a frontra vonulás helyett a saját parlamentünkben csapnék szét. Ha már meg kell dögleni, vinném magammal a felelősöket.

2014. júl. 20. 13:51
 70/79 anonim válasza:
42%

#68-as, ha AZ ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉGEIDET ennyire szem előtt tartod, kérlek indokold meg miért nem léptünk még fel az elnyomó,diktatórikus kormányunk ellen?! hiszen a népnek jogában áll és KÖTELESSÉGE lenne.

"A magyar alkotmányos rend és a hatályos alkotmány, de még a diktatúra Alaptörvénye szerint is (!), a magyar népnek ezzel a diktatúrával szemben nem csak joga,hanem KÖTELESSÉGE fellépni, hogy helyreállítsa az ezer éves magyar alkotmányos rendet!" (Alkotmányos Ellenállás)

2014. júl. 20. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!