Ha Magyarország háborúba keveredne egy szomszédos országgal, ti harcolnátok Magyarországért vagy megpróbálnátok kibújni ez alól?
Érdekes társaság gyűlt itt össze: a békét, jólétet, kényelmet magától értetődően elvárják a hazától, ám ha ezt meg kellene védeni és a hazáért kellene áldozatot hozni, azt csinálják mások, mert ők már felkötnék a nyúlcipőt.
Ezek után én továbbra is azt mondom, hogy a magam részéről én harcolnék, de nem az ilyen drágalátos kompániáért, hanem azért, hogy a hazám továbbra is fennmaradjon, sőt, lehetőség szerint nagyobbodjon, erősödjön. És én a haza részének tekintem az elcsatolt országrészeinket is, úgyhogy ha valamelyik szomszéd ránk támadna, addig harcolnék, míg a Kárpátokon túlra nem kergetném az ellenséget, megoldva ezzel egyszer s mindenkorra az 1920 óta tartó kérdést.
#22.: " NAgyapám a Don-kanyarban halt meg, ahol nem a hazámat védte (hogy is lehetne több ezer kilométerrel arrébb tenni ezt?)"
Kérdezd meg az MSZP-s Szekeres Imrétől, aki szerint a magyar érdekeket a határainktól több ezer km-re, Irakban meg Afganisztánban kell megvédeni.
Vagy érdeklődj az USA-nál meg más olyan államoknál, amelyek külföldi beavatkozásokat hajtottak/hajtanak végre, hogy miért teszik ezt.
Ha másért nem, pont azért kellett a Don-kanyarnál a magyar érdekeket védeni, mert érdekünk volt a német győzelem, nehogy a sztálinisták jöjjenek el ide, Berlin felé útbaejtve minket.
32: Háború helyett a politikusokat - akik a háborúba sodorják az országot - kéne lelőni, nem a másik oldal ártatlan lakosait.
A politikusoknak és a hazának igenis az a feladata, hogy biztonságot adjon.
# 32:
A vicc az, hogy mondjuk ha elköltöznék nyugatra és ott jól érezném magam (mert itthon nagyon nem), akkor azért simán kész lennék harcolni. Ilyen globalista világban már nem számít annyira a lokálpatriotizmus szerintem.
# 36:
Értelemszerűen nem a románoktól meg szlovákoktól tartok... én legalábbis. Hanem mondjuk ha jönne egy orosz, kínai, vagy német hadosztály, akkor húznám el a csíkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!