Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Magyarország háborúba...

Ha Magyarország háborúba keveredne egy szomszédos országgal, ti harcolnátok Magyarországért vagy megpróbálnátok kibújni ez alól?

Figyelt kérdés
Én nem szeretnék senkit se megsérteni, de nem sokat jelent számomra ez az ország, így az életemet sem adnám érte. Persze itt születtem, itt nőttem fel, de nemzettudatom egyáltalán nincs hiszen tudom magamról, hogy szlovák-ruszin-német felmenőim vannak. Na de sok beszédnek sok az alja, egyszerűen csak kíváncsi vagyok ti hogy vélekedtek a dologról így 2014 derekán. :)
2014. júl. 19. 01:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
62%

Nem mindegy, hogy mi az a "háborúba keveredne". Ha Magyarországot támadják meg, és az ellenség harcosai már az ország területén lennének, akkor lehet, hogy én is fegyvert fognék.

Viszont ha Magyarország támadna meg egy másik országot, akkor valószínűleg még az országot is elhagynám.

2014. júl. 19. 10:19
 12/79 anonim ***** válasza:
42%

A magyar állampolgároknak nem csak erkölcsi, hanem jogi kötelessége is Magyarország védelme.

Helyzettől függően, azért én is meggondolnám, hogy érdemes-e bevonulni. Ha úgy érezném, hogy ez egy erkölcstelen háború vagy az ellenállás értelmetlen, biztos a vereség, akkor megpróbálnám elkerülni a katonai szolgálatot.

2014. júl. 19. 10:22
 13/79 anonim ***** válasza:
0%
progizo régi elavult elvek ma már más világ van bár akkor is hibás értékrend szerint éltek :)
2014. júl. 19. 10:56
 14/79 anonim ***** válasza:
63%

A háború olyan szempontból érné meg, hogy eltűnnének a liberálisok meg a cigányok az országból.

A libsik, világolgárok úgysem harcolnának, hanem elmenekülnénk, a cigányok szintén.

Ha elveszítenénk, akkor is nyernénk vele valamit.

Minden rosszban van valami jó.

2014. júl. 19. 11:01
 15/79 anonim ***** válasza:
80%
Harcolnék mint állat, tűzzel vassal irtanám a fajjokot.
2014. júl. 19. 11:14
 16/79 anonim ***** válasza:
56%
Én csak a hozzám közelállókért harcolnék. Akik meg lövöldözőset játszanának, játsszanak csak egymással. Majd kapnak a nevük mellé a csinos címet egy unott képű öltönyöstől, miközben egy tömegsírba kanalazzák a hullájukat. Lehet nyugodtan libsizni meg hazaárulózni, de nem öletem meg magam azért, hogy a térképen 5 centivel lejjebb vagy feljebb kerül egy képzeletbeli vonal. Ha gáz van, 5 centivel arrébb tudok menni a családommal, nem teszem ki őket fegyverrel felszerelt antiszociális idegbeteg állatok zaklatásának.
2014. júl. 19. 11:19
 17/79 anonim ***** válasza:
73%

remélem tudjátok, hogy ha a magyar történelem során, a kor lakossága is így vélekedett volna mint itt előttem sokan, akkor mi már nem lennénk itt és nem olvasgatnánk a másik kommentjeit!

Szomorú lettem attól amit olvastam! Nem azért mert nem harcolnátok! Mert én sem! Pacifista vagyok! Hiszem, hogy az emberiség legnagyobb fegyvere az elméje, az elvei és az értelme! Amitől elszomorodtam az az, hogy aki nem is fogna fegyvert az elmenekülne! Az ilyen ember ezt teszi majd egész életben! Csak annyit üzennék Nektek, hogy ahova menekültök majd ország, ott is kirobbanhat háború és akkor majd újra egy új "hazát" (bár nemtudom, Nektek jelent e valamit is ez a szó?!) kell keressetek! ;)

"Tüntess a háború ellen, és így Te leszel annak legnagyobb harcosa!" -KT

2014. júl. 19. 12:14
 18/79 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg ennyire sok gyáva féreg van Magyarországon, vagy mind itt, a Gyakori kérdéseken gyülekezik? A nagyapáitok, felmenőitek azért adták az életüket, hogy ti meneküljetek amerre láttok?
2014. júl. 19. 12:15
 19/79 anonim ***** válasza:
16%

Én nem hiszem, hogy "harcolnék". Maximum addig, amíg eljutok a határig, ami 20 km és át nem érek Szlovéniába. Onnan meg tovább Ausztria és/vagy Svájc. A szeretteimet pedig vinném magammal, szóval nincs senki itt, akiért érdemes lenne meghalni. Ez nem Call of Duty, szóval kb 5 percig bírnám a csatatéren. Pár öltönyös bzui meg kit érdekel?

Magyarságtudatom pedig van, attól függetlenül, hogy max 1/4 részt vagyok magyar. A többi lengyel, német, francia...

# 5:

Amilyen hatalmas haderőt a magyar hadsereg képvisel, a harc sok ember számára egyenlő a halállal. Erről pedig nem ők tehetnek.

# 14:

Aztán ha elesett az ország jönnének vissza. Sok értelme nem lenne...

2014. júl. 19. 12:16
 20/79 anonim ***** válasza:
52%

# 17:

Azért van ez így, mert a magyar emberek arcátlan prolik. Nem érdemlik meg azt, hogy bárki is fegyvert fogjon értük. Hazaárulás? Ez már akkor megtörtént, amikor hagyták, hogy 90-ben szétlopják az országot és azóta is hagyják, hogy egy réteg élősködjön rajtunk. Ha meg véletlenül valaki nemtetszését fejezi ki, jobb esetben is le van nácizva/komcsizva/fasisztázva. Rosszabb esetben pedig jön a gumibot és a könnygáz.

2006-ban én is ott voltam, igaz nem balhéztam, de ott voltam. Mit kaptam? Náci vagyok... Na ennyit erről. Ott eldöntöttem, hogy ez az ország ott rohadhat el ahol akar, én leszarom.

# 19 voltam...

2014. júl. 19. 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!