Mire jó ez a Trianonozás?
Komolyan ennek mi értelme?
Mindenki jön ezzel, hogy vesszen trianon meg magyar utálat és hasonló, de ez egy akkora baromság szerintem...
Vesztes oldalon álltunk és ahogy szokás megcsonkítottak minket.
Ezen mi a nagy bűn?
Mért nem lehet ezt épp ésszel felfogni?
Ilyen a háború, ha mi nyerünk ugyan ezt tettük volna, amúgyis mi is elnyomtunk nemzeteket.
Szerintem az h valaki szereti a hazáját még nem jelenti azt, hogy automatikusan ennyire hülyén és elfogultan kellene hozzáállni valamihez.
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:01
"Én találtam pedig :)
Pl. Krassó-Szörény vm települései:
Vagy vegyük Beszterce-Naszódot?
Esetleg Hunyadot?
stb..."
Minek örülsz annyira románi harcos? :) Majd lefagy a képetekről a vigyor...
Amiket linkelték, azok közül még Trianon idején (1920-ban) mindenhol a magyarok és németek voltak többségben. Az más kérdés, hogy az addig ott élő békés emberek jó része 1920-ban a bevonuló román hadsereg elől elmenekült, mivel elvették minden tulajdonukat és még jogfosztottá is váltak. Az etnikai arány így gyorsan a románok javára változott, főleg a Havasalföld és Moldova felőli nagy arányú román betelepítések következtében. Ők kapták meg az így hátramaradt magyar és német ingóságokat is.
Sajnállak benneteket, de ha a fejetekre álltok sem tudjátok elbitorolni a történelmi jogainkat Erdélyre. Palesztina élő példa, hogy az etnikai többség önmagában még édes kevés egy országnyi terület megtartásához. A történelmi jog minden esetben erősebb az etnikai alapoknál. Hiába voltak a palesztin szaracének is jóval többen, a zsidóság mégis történelmi jogon kapta vissza a régen elvesztett területeit. Az nem számít, hogy időközben mennyi szaracén telepedett le és mennyit szaporodott. Mivel történelmi jogon az övék a terület, így megtehetik azt is, hogy zsebkendőnyi területekre bezsúfolják és körbefalazzák őket (lásd. gázai övezet)! Remélem egyszer eljön a mi időnk is és ugyanezen a jogon mi is visszaszerezzük a csalással és túlszaporodással elbitorolt történelmi területeinket és végre mi is bezsúfoljuk és körbefalazzuk majd a sok nagyszájú gyáva patkányt.
Hiába lett Kolozsvárból Cluj-Napoca, vagy Marosvásárhelyből Târgu Mureș. Az akkor is 1000 évig Kolozsvár és Marosvásárhely volt.
Egyébként a románok olyanok mint a cigányok, egy fegyverük van, a szaporodás. Lehet nem véletlenül van, mindössze egy i betűnyi eltérés a két nép között: [link]
1968-ban sem véletlenül tiltotta be Ciao-Chess-Q a gumi óvszereket és a fogamzásgátlást is, hadd szaporodjanak és maradjon etnikai alapon az övék Erdély. Na persze, hogy a jó részük idővel éhen döglik, az nem számít. Ez a szociális paradicsom neve: Románia. A vírusok és a baktériumok is ilyen iramban szaporodnak, ám azokra is van megfelelő ellenszer. A baktériumok is csak addig tudnak szaporodni, amíg be nem adagolják nekik a megfelelő antibiotikumot. Magyarország megerősödése és megfelelő háttértámogatása valóságos antibiotikum lenne ezekre a parazitákra: [link] Idővel sok minden fog változni és tudom, hogy lesznek még bécsi döntések!
Tudom, hogy egy szép napon még meg fog valósulni a RÉGI MÁNIÁM: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=B8MFMyC0e58
A románik ilyen nagy arányú etnikai többségének hátterébe az erőszakos asszimiláció és a magyarok ellen elkövetett népirtás is beletartozik:
Ceauşescu 1966-ban megszüntette az Magyar Autonóm Tartományt és kihirdette az "egyesített Nagy-Románia nemzeti államát, az egy román nemzet földjét" (Románia alkotmányában napjainkba is nemzetállamként határozza meg önmagát) A pártgyűlés csaknem ötmillió polgárt képviselő tagjainak megmondták, hogy választóiknak asszimilálódniuk kell a román nemzetbe, vagy kénytelenek vállalni a következményeket. A magyar kulturális örökség megőrzésére irányuló legkisebb ellenállást is felségárulásnak minősítették, életfogytiglani börtönbüntetéssel vagy akár halállal is büntették. A bukaresti Belügyminisztérium Statisztikai Hivatalának irataiból nyert adatok szerint (241 C szoba "Bizalmas Okmány XXX2 számmal") 1944-ben Romániának 2 898 356 fő magyar nemzetiségű lakosa volt, 1974-ben már csak 2 217 897 fő magyart soroltak fel az egyházi névjegyzékekben, a párt névjegyzékében és egyéb közigazgatási adatokban, közülük 236 981 fő 1945 után született, a "túlélők" száma tehát 1 980 916 fő, figyelembe véve azokat akiket eltemettek – 1944 és 1974 között összesen 194 562 főt – NINCS HÍR A HIÁNYZÓ 722 878 MAGYARRÓL. Egy részük elmenekült az országból, sokakat – feltételezések szerint kb. 100 000 főt - elhurcoltak és a Kárpátokon túl telepítettek le, hogy ott asszimilálódjanak és a helyükbe románokat telepíthessenek le. További kb. 100 000 embert meggyilkoltak az 1944-es tömegmészárlások során, és kb. 50 000 az orosz gulágokra elhurcoltak száma. Rengeteg embert hurcoltak továbbá kényszermunkára a Duna-deltába, és ott egyszerűen tömegsírba dobták az alultápláltságtól, betegségtől, vagy egyéb más ok miatt elhalálozott embereket. Szintén jelentős azon áldozatok száma, akiket a román Securitate tartóztatott le és kínzott halálra. [link]
Ne higgyétek, hogy lenyeltük nektek, hogy a mocskos soviniszta bandátok egykor mit műveltek a mieinkkel!
Milyen vadállati kegyetlenséggel mészároltak le sokszor gyerekeket és védtelen idős embereket!
http://www.youtube.com/watch?v=fiRTtnGlsrE
De ne aggódjatok, eljön még a mi időnk is!
Fogadd meg a tanácsomat románi harcos: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!
"Amúgy szégyelled, vagy miért nem írod le?"
Látom se forrás, se hozzászólások. Hmmm Gondoltam. Erről ennyit.
"A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 19:12"
Ezek a kitelepítés, betelepítés szövegek hogy is jönnek ide?? Mert rohadtul nem erről beszéltünk hanem a területveszés vs terület csonkításről.
2. Semmi közöd hozzá, hogy milyen nemzetiségű vagyok, de az csak a fajtád szánalmas voltára utal hogy ettől teszitek függővé választ. Én sem vagyok kíváncsi a tiétekre ti miért vagytok az enyémre? Esetleg nehéz elképzelni, hogy egy magyar is ellentmondhat az ilyen "hejjj de hihetetlen nagyon magyaroknak" mint ti?:)
"A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:52"
És még annyit, hogy mi ez a nagy wikipédia imádat?? Talán csak onnan szerzel infókat, hogy ennyire véded?? Mert ha igen akkor szánlak. Nem az oldallal van bajom de ha valaki arra hivatkozik mint forrásra akkor...:)
"itt kardoskodsz már 10 oldalon keresztül gyakorlatilag Trianon mellett."
Látom nem olvastad végig amit írtam. Csak az ilyen analfabétát hiszik azt, hogy Trianon mellett kardoskodom. Erről szó sincs. Én amellett kardoskodom hogy a területvesztés és a területcsonkítás jelentése ugyan az, egymás szinonímája.
Te pattogsz, mikor te még egyszer sem linkeltél forrást az állításaid alá? A Wikipédiát folyamatosan ellenőrzik és a többihez képest hiteles forrásnak tekinthető, amiket ott találsz a hitelességének te magad is utánanézhetsz más oldalakon. Elmehetsz levéltárakba is és ott is megbizonyosodhatsz róla, hogy te mit hiszel el ebből, az engem egyáltalán nem érdekel!
Kitartó ember lehetsz, ha 10 oldalon keresztül azt hajtogatod, hogy a területvesztés és a területcsonkítás az egy és ugyanazt jelenti. Egyáltalán nem. Elmagyarázom, hogy te is megértsd. Területet lehet veszíteni úgy is, mint pl. néhány éve Szerbiából békés úton népszavazással kivált Montenegró, az ott élő lakosság akaratából. Ez Szerbiára nézve területvesztés volt. Ám nem érte nagy megrázkódtatás a szerbeket, hiszen Montenegró Szerbián belül mindig is egy önálló tartományt alkotott. Így a kiválásuk egy abszolút elfogadható folyamatnak tekinthető.
Viszont ha egy ilyen nagy múltú országnak, mint Magyarország néhány térképasztalnál ülő vén idióta húzza meg a végleges határait, (az ott élő lakosság tudta és akarata ellenére) maradandó károkat okozva ezzel, az igenis csonkítás és elfogadhatatlan. Nem kell sorolnom újra, hogy direkt úgy húzták meg a határokat, hogy levágják az iparról a nyersanyagot, (felmérhetetlen gazdasági károkat okozva ezzel), a lakosságot ért súlyos diszkriminációkról és üldözésről nem is beszélve. A több százezer ide menekülő embert, nem tudták élelmezni és elszállásolni sem, vasúti kocsikban kellett elhelyezni őket, stb. Nem fogom leírni újra az egészet. Brutális megrázkódtatás volt ez az egész nemzetnek. Kegyetlen és elfogadhatatlan.
A trianoni határokat eleve útonálló gyilkosok (Benes, Masaryk) találták ki és rajzolták meg és normális esetben soha nem valósulhatott volna meg.
Hiába erőlködsz, egyszerűen nem tudsz olyan példát mondani, ami ehhez hasonlítható lenne.
Mert ilyen a történelemben még nem volt, hogy egy országot ennyi felé szaggassanak szét, minden irányból egyszerre fenyegessék és támadják, gyakorlatilag meglincseljék.
Igazából nem is érdekel, hogy ki a f@sz vagy, mert akárki is, nem vagy komoly ember a szememben.
"itt kardoskodsz már 10 oldalon keresztül gyakorlatilag Trianon mellett."
"Látom nem olvastad végig amit írtam. Csak az ilyen analfabétát hiszik azt, hogy Trianon mellett kardoskodom. Erről szó sincs. Én amellett kardoskodom hogy a területvesztés és a területcsonkítás jelentése ugyan az, egymás szinonímája."
Különben is, azt nem is neked írtam "Madárkám," hanem a névtelennek. Ja, hogy te több különböző felhasználónév alól is írogatsz, eltérő nevekkel és százalékokkal, azért, hogy minket megtévessz. Elhitesd velünk, hogy ez több különböző ember véleménye. Gondoltam eddig is, hogy nem, de most lebuktattalak.
23:29
Vicces vagy.
Akkor összegezzünk: a Magyarországtól Romániához csatolt területeken az 1910-es hivatalos magyar népszámlálás szerint mindössze 31,7% volt a magyarok aránya, a románoké pedig kitette az abszolút többséget 54%-al.
Ettől a trianoni magyar-román határ rendezésének módja még valóban felháborító marad, de ez nem igazolja azt, hogy a túlnyomóan románok által lakott területek leszakadása olyannyira igazságtalannak számítana.
Ezzel a két világháború közötti magyar politikai elit is tisztában volt, Telekiék sem követelték vissza Erdély egészét 1940-ben, hanem okos kompromisszumra törekedtek. Korábban, a Gömbös-féle revíziós terv még a Székelyföld visszatérésének lehetőségével sem számolt.
00:52
"Palesztina élő példa, hogy az etnikai többség önmagában még édes kevés egy országnyi terület megtartásához. A történelmi jog minden esetben erősebb az etnikai alapoknál. "
Tévedés. Nincs ilyen, hogy történelmi jog. Az erősebb joga a döntő. Ha az arabok 1948-ban a tengerbe nyomták volna a zsidókat, akkor ma nem lenne semmiféle Izrael, arab terület lenne az egész egykori palesztin mandátum. Elbaltázták, ahogyan mi is azt tettük mindkét világháborúban.
A románok politizáltak ügyesebben, ezért az övék ma az egész Trianonban elcsatolt terület. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki volt előbb Erdélyben. A magyar nacionalisták rugózása ezen a dákoromán kérdésen ugyanolyan szánalmas, mint a román eszementeké. Nincs különbség.
"A románik ilyen nagy arányú etnikai többségének hátterébe az erőszakos asszimiláció (...)s is beletartozik: "
1920 után igen. Előtte meg a magyarok magyarosították az itteni nemzetiségeket.
08:03
"Ám nem érte nagy megrázkódtatás a szerbeket, hiszen Montenegró Szerbián belül mindig is egy önálló tartományt alkotott."
Montenegró sohasem alkotott Szerbián belüli tartományt :)))
Ennyit a hitelességetekről.
"Különben is, azt nem is neked írtam "Madárkám," hanem a névtelennek. Ja, hogy te több különböző felhasználónév alól is írogatsz, eltérő nevekkel és százalékokkal, azért, hogy minket megtévessz. Elhitesd velünk, hogy ez több különböző ember véleménye. Gondoltam eddig is, hogy nem, de most lebuktattalak."
Ha nem nekem írtad akkor bocs. De az utóbbi 10 oldalon én és Heki "beszélgettünk" ezért gondoltam.
A wikipédia nem hiteles forrás sehol.- Egy szakirodalmat sem találsz ahol forrásként a wikipédiára hivatkoznának. Egyetemen a tanár röhögve vág ki téged is és a szakdolgozatodat is ha abbban a wikipédiára hivatkozol.
Na persze. Biztos én írok más neveken csak, hogy benneteket megtévessszelek. Még viccnek is rossz.
Azért hajtogatom mert igazam van. Ennyire egyszerű.
Szép ez a szerb példa, de nekem valohgy nem rémlik hog a szerbek felállva tapsoltak volna hogy jajj de jó, hogy a mi országunkat nem csonkították meg, mi csak területet vesztettünk. Hála az égnek.
Szerintetek a megcsonkított ország csak magyarországra jellemző. A normális ember szemében pedig nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!