Régen Magyarország hányadik helyen állt a nagyhatalmak között (Nagy Lajos és Mátyás király uralkodása közötti időkre gondolok)?
Ja igen...a Medieval Total War-on alapuló ,,szimuláció" akkor sem hiteles.
A játék igencsak messze áll a valós középkori hadviselés le utánzásától. Én is megcsináltam benne anno a mohácsi csatát, sőt meg is nyertem, de a muhi csata körülményeit is létre hoztam és ott is nyertem.
No nem azért mert nagy hadvezér vagyok, és nem is azért mert ezek nyerhető csaták voltak, hanem azért mert a játék nem szimulátor és a mesterséges intelligencia igencsak vacak. Nem alkalmas arra hogy érdemlegesen szimuláljon bármit is.
"Minden amit állítottam itt szerepel, alátámasztva."
- Az érdekes, mert mikor kérdeztem, honnan szedtél többmilliós európai bevételeket, akkor adtál rá (nagy nehezen) egy forrást, amiben közel sem azok a számok szerepeltek, mint amiket írtál. És azok a számok éppen engem igazoltak. Ott van feketén-fehéren, kimásoltam.
"Mutass olyan forrást ami cáfolja az állításaimat, és ne a hülyeségeidet hajtogasd."
- Írjam talán lassabban?: A TE SAJÁT LINKEID CÁFOLJÁK, AMIT ÍRTÁL.
"Bizonyítani ugyanis SEMMIT sem bizonyítasz. Egy darab forrást nem hozol."
- Hazudsz. Attól, hogy te nem veszed figyelembe a seregnyi kimásolt idézetemet, például hogy Hunyadi Mátyásnak még rengeteg katonája volt a 20ezer fős zsoldosseregen kívül; illetve hogy Anjou Lajosnak azért volt nagyobb serege a többi európai királyénál, mert más volt Magyarországon a hadseregszervezés (amire egy korabeli olasz krónikás beszámolóját is kimásoltam, és a könyv címét is leírtam), attól azok még ott vannak.
Magadat égeted le, ha ilyen nyíltan hazudsz.
"Ráadásul el sem olvasod ezeket látszik. Hiszen azt állítod, nem szerepel egyik forrásban sem az európai államok bevételére semmi. Hm. Nem szerepel?"
- Na, arról, hogy ki nem olvas el mit, ne szólj semmit.:) Minden mondatot csak félig olvasol el, például Mohácsnál sem olvastad el a parasztsereg mellészámítását, stb.
Az idézeteimet sem. Nem is tudom, minek fárasztom magamat.
Ellenben én a korábbi belinkelt forrásaidat tételesen kielemeztem (mint amint látható 09-17 17:01-nél), pontról pontba szedve bemutattam mindegyik forrás elemzését, és világosan látszik bennük, hogy nem téged, hanem éppen hogy engem igazolnak.
"Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt"
- Hát ebből a félmondatból most sok minden kiderült...
"Ja, és ismételten kérem, mutass egy olyan szakmunkát ami ellentmond az állításomnak. Nagyon várom."
- Te magad linkelted be!:D Ez a legviccesebb!
Komolyan, nincs benned egy parányi szégyenérzet sem, hogy mondasz itt 4mililós francia bevételeket, meg miegymás, és mikor kérem, hogy adj rá végre valami forrást, akkor belinkeled a fenti oldalt, ami nemhogy nem ekkora összegről ír, de ráadásul szöges ellentettjét állítja annak? Erre válaszolj! Nem szúrja a szemedet ez az égbekiáltó baki?? NEM?
Azt állítottad, a francia királynak 4.000.700 volt a bevétele. Kértem forrást erre, belinkelted, és az azt mondja, hogy 1.000.000!
Ott van feketén-fehéren! Ahogyan az is a TE SAJÁT MAGAD ÁLTAL MEGADOTT LINKBEN VAN, hogy Hunyadi bevétele 700-800ezer volt, majd uralkodása későbbi szakaszában elérte a 900ezret.
Ne kerülgesd már a forró kását, legyen egy kis gerinced végre!
"Nagy Lajos vs törökök. A kérdés ugyanaz. Megküzdött-e Lajos a török főerőivel avagy sem?
Lehet hogy harcolt Murád ellen még is csak és én tévedek, de akkor ismételten kérem, bizonyítsd. Nem mellébeszélést kérek, hanem egyszerű dolgot, bizonyítsd hogy Lajos harcolt a török főerőivel."
- Válaszoltam erre már kismilliószor! Nem írom le még egyszer, eddig se jutott el az agyadig. Olvasd vissza az előző kommentet! Feleslegesen nem koptatom újra az ujjamat, ha látom, hogy el se olvasod!
"A többihez meg már nincs kedvem."
- Nem is lep meg, eddig is hanyagoltad a válaszadásokat, és félreseperted a kommentjeim 90%-át, amivel nem tudtál mit kezdeni...
"Lajos 80 ezres seregét továbbra is túlzásnak tartom, de itt soha nem állítottam, hogy tudom a pontos számot, mindössze annyit, más korabeli csaták létszámából kiindulva ez túlzás."
- Akkor hiába hoztam fel a pozsonyi csatát, ahol százezer fővel támadtak a németek Magyarország ellen; hiába hoztam fel példának Hunyadi seregét, aki a 20ezer fős zsoldossereg ellen még több tízezer magyar harcossal is bírt; hiába hoztam fel Mohácsot, ahol Szapolyai hadával és a parasztfelkelőkkel lazán lett volna 70-80 ezer főnyi magyar sereg; neked ez "egyetlen csata sem". Szándékosan elkullogsz az írásaim elől.
Hiába prezentáltam azt is, hogy Magyarországon más volt a hadseregszervezés, mint Nyugat-Európában (még csak el sem olvastad az erről szóló korabeli olasz beszámolót), meg úgy egyáltalán mindent feleslegesen írok, mert sz@rba se veszed.
"Ja igen...a Medieval Total War-on alapuló ,,szimuláció" akkor sem hiteles.
A játék igencsak messze áll a valós középkori hadviselés le utánzásától. Én is megcsináltam benne anno a mohácsi csatát, sőt meg is nyertem, de a muhi csata körülményeit is létre hoztam és ott is nyertem."
- Biztos jobban tudod, mint egy sereg történész, a Hadtörténeti Múzeum, és az MTA...
"No nem azért mert nagy hadvezér vagyok, és nem is azért mert ezek nyerhető csaták voltak, hanem azért mert a játék nem szimulátor és a mesterséges intelligencia igencsak vacak. Nem alkalmas arra hogy érdemlegesen szimuláljon bármit is."
- Mondtam már, ez nem egy "sima meccs" volt, hosszú hónapokig, egy évig is dolgoztak a pontos paraméterek beállításán, a terep maximális realizmusán, illetve maga az egész mohácsi csata lejátszása is hiteles, a történelmi menetével megegyező, a szakértők szerint is. Te biztos jobban tudod, makacskodj, abban jó vagy. (Ha már másban nem...)
Hihetetlen. A következő a helyzet.
Én azt állítottam, hogy ennyi összeg volt bizonyos országok bevétele, és ennyi összeg Mátyás bevétele.
Ezt forrásokkal alátámasztottam.
Sőt. Oldalra pontosan kikerestem, hol szerepel ez az adott forrásban.
,,Szamosi Lóránt Mátyás király legenda és valóság.
Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt "
Ezzel szemben te azt állítod, hogy a ,,A TE SAJÁT LINKEID CÁFOLJÁK, AMIT ÍRTÁL. "
Erre nem tudok mit mondani.
Tehát: Ezt az állítást: hogy XI Lajos jövedelme t mint 4 millió körül volt míg Mátyásé legjobb esetben is 900 ezer,
Ez cáfolja:
,,Szamosi Lóránt Mátyás király legenda és valóság.
Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt "
Komolyan kérdezem, nem szemétkedésből. Te diszlexiás vagy?
Vagy csak nem olvasod el amit forrásként hozok?
Nem tudok más megoldást.
,,"Ja, és ismételten kérem, mutass egy olyan szakmunkát ami ellentmond az állításomnak. Nagyon várom."
- Te magad linkelted be!:D Ez a legviccesebb!
[link] "
Aha. Persze megint csúsztatsz, ugyanis ebben a forrásban nem szerepel XI. Lajos jövedelme. Sőt. Még a francia szó sem szerepel az egész szövegben!
Tehát akkor hogy cáfolja meg XI. Lajos jövedeméről szóló állításomat, ha az egész szövegben egyetlen szó sem esik róla?
Burgundia szerepel és az Oszmán Birodalom. Szerintem egyik se Franciaország, bár Burgundia ma része Franciaországnak, de itt az önálló állam Burgundiáról van szó, és Nem XI. Lajos Franciaországáról.
Na, akkor ki is a nevetséges?
,,Azt állítottad, a francia királynak 4.000.700 volt a bevétele. Kértem forrást erre, belinkelted, és az azt mondja, hogy 1.000.000!
Ott van feketén-fehéren! Ahogyan az is a TE SAJÁT MAGAD ÁLTAL MEGADOTT LINKBEN VAN, hogy Hunyadi bevétele 700-800ezer volt, majd uralkodása későbbi szakaszában elérte a 900ezret. "
Sőt. Ebben a forrásban, nem csak hogy nem szerepel a francia szó, még az 1000000 sem szerepel benne. Nem tudom honnan veszed hát. De grautálók hozzá, hogy olyan forrásra hivatkozol, amiben nem szerepel az amit állítasz.
De fokozd még szerintem. Hivatkozz még valamire.
,,Akkor hiába hoztam fel a pozsonyi csatát, ahol százezer fővel támadtak a németek Magyarország ellen; hiába hoztam fel példának Hunyadi seregét, aki a 20ezer fős zsoldossereg ellen még több tízezer magyar harcossal is bírt; hiába hoztam fel Mohácsot, ahol Szapolyai hadával és a parasztfelkelőkkel lazán lett volna 70-80 ezer főnyi magyar sereg; neked ez "egyetlen csata sem"."
Mármint a 907-es pozsonyi csata? Újabb példája a szokott tárgyi tévedéseidnek.
A pozsonyi csata 100 ezres létszáma is erősen túlzás.
A középkori csatákra mind jellemző, hogy a csata leírások jóval nagyobb létszámot adnak meg.
Például a már említett grünwaldi csatában, a krónikások több mint egy milliós nagyságrendű seregekről írnak, ami teljes képtelenség.
Mohácsnál pedig még Szapolyai és Frangepán seregének hozzáadásával sem jön ki a 80 ezres létszám.
A pozsonyi csatáról ráadásul nincs biztos forrás, Johannes Aventinus pedig pár száz évvel később élt.
Ja, mégegyszer ha már ott tartunk hogy ki hazudik és ki az az aki nevetséges
Tehát: A következőt állítod, XI. Lajos francia király(Mátyás kortársa) nem rendelkezhetett négy milliós bevétellel, és ezt semmilyen forrás nem támasztja alá. Sőt, ezt te megcáfoltad.
A következőt mondod:
"Azt állítottad, a francia királynak 4.000.700 volt a bevétele. Kértem forrást erre, belinkelted, és az azt mondja, hogy 1.000.000!
Ott van feketén-fehéren! Ahogyan az is a TE SAJÁT MAGAD ÁLTAL MEGADOTT LINKBEN VAN, hogy Hunyadi bevétele 700-800ezer volt, majd uralkodása későbbi szakaszában elérte a 900ezret.
Ne kerülgesd már a forró kását, legyen egy kis gerinced végre! "
Jó. Nézzük mit mond a szöveg:
Idézet a szövegből:
"A király els sorban az adókból (királyi kincstár adója, rendkívüli hadiadó), valamint a só-
jövedelemb l, a pénzver - és bányakamarák hasznából és a koronavámból töltötte föl
kincstárát. A bevételi források között viszonylag kisebb tételt képviseltek a városok, a
szászok, a zsidók és az erdélyi románok adói. Mátyás jövedelme a korábbi magyar
királyok jövedelméhez képest rendkívülinek, nemzetközi viszonylatban azonban
mérsékeltnek számított. A kicsiny Burgundiában 800 ezer forintra, az Oszmán
Birodalomban 1 800 000 dukátra (1 dukát = 1 forint) rúgott az uralkodó éves jövedelme."
Itt nem szerepel Franciaország jövedelme, tehát nem cáfolhatja meg az én állításomat.
Olyan kiváncsi vagyok erre mit reagálsz. Ezt hogy fogod ki dumálni?
Még egy dolgot kifelejtettem. Fontos, hogy Franciaországnál XI. Lajos jövedelméről van szó.
VII. Károly idején az ország bevétele maximum 1 800 000 livre lehetett! XI. Lajos alatt nőtt meg ez a szám négy millió fölé.
Csak a korrektség és a pontos adatok kedvéért jegyeztem meg.
"Hihetetlen. A következő a helyzet.
Én azt állítottam, hogy ennyi összeg volt bizonyos országok bevétele, és ennyi összeg Mátyás bevétele.
Ezt forrásokkal alátámasztottam."
- Hazudsz. A forrás, amit belinkeltél, szó szerint ezt írja, kimásolom:
"A velenceiek szerint a francia király évi jövedelme 1454 körül egy millió, a spanyolé 800, az angolé 700 ezer forint volt."
Itt van, a te saját linked írja: [link]
Vagyis?
"Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt"
- Szándékosan másoltad ki MEGINT a mondatnak a felét? Ez szemmel láthatóan nem a teljes mondat, hanem egy félbevágott részlet. Kissé gyanús...
"Ezzel szemben te azt állítod, hogy a ,,A TE SAJÁT LINKEID CÁFOLJÁK, AMIT ÍRTÁL. -> Erre nem tudok mit mondani."
- Hát elég ciki, elhiszem:)
"Tehát: Ezt az állítást: hogy XI Lajos jövedelme t mint 4 millió körül volt míg Mátyásé legjobb esetben is 900 ezer,
Ez cáfolja:
,,Szamosi Lóránt Mátyás király legenda és valóság. Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt"
- Ez egy félbe vágott mondat. Ezzel mesterkedsz. Csak kicsit feltűnő.
A te saját forrásod, amit korábban belinkeltél arra a kérdésemre, miszerint honnan vettél te 4milliós francia bevételt, ezt írja:
"A velenceiek szerint a francia király évi jövedelme 1454 körül egy millió, a spanyolé 800, az angolé 700 ezer forint volt."
A te saját linked! Nem mindennap találkozik az ember ilyen kétszínű alakkal... hála Istennek.
"Komolyan kérdezem, nem szemétkedésből. Te diszlexiás vagy?
Vagy csak nem olvasod el amit forrásként hozok?"
- Te nem olvasod el a saját linked általam kimásolt szövegrészét, ami nemhogy nem támasztja alá a 4milliós állítást (noha erre linkelted be), de még ellent is mond neki!
Ez a diszlexia! Hiába kerülgeted, egy szándékosan félbevágott, szövegkörnyezetéből kiragadt félmondattal, nem jutsz semmire.
A TE SAJÁT LINKED CÁFOL MEG. Ott van, feketén-fehéren, kimásoltam! A te linked, amit a 4milliós francia bevételek igazolására mutattál fel, ezt íja:
Ez már abnormális. Evolúciós zsákutca vagy.
"Te magad linkelted be!:D Ez a legviccesebb!
-> Aha. Persze megint csúsztatsz, ugyanis ebben a forrásban nem szerepel XI. Lajos jövedelme. Sőt. Még a francia szó sem szerepel az egész szövegben!"
- Nem csúsztatok, hanem a mellette lévő linket másoltam ki. Szánom-bánom. Ez az, az utána következő:
"Azt állítottad, a francia királynak 4.000.700 volt a bevétele. Kértem forrást erre, belinkelted, és az azt mondja, hogy 1.000.000!
Ott van feketén-fehéren! Ahogyan az is a TE SAJÁT MAGAD ÁLTAL MEGADOTT LINKBEN VAN, hogy Hunyadi bevétele 700-800ezer volt, majd uralkodása későbbi szakaszában elérte a 900ezret. -> Sőt. Ebben a forrásban, nem csak hogy nem szerepel a francia szó, még az 1000000 sem szerepel benne. Nem tudom honnan veszed hát. De grautálók hozzá, hogy olyan forrásra hivatkozol, amiben nem szerepel az amit állítasz."
- Ennek okán inkább én gratulálok neked, ugyanis mikor kértem, hogy bizonyítsd a 4milliós francia bevételt, kimásoltál öt linket, amikből négy meg sem említi a franciákat, az az egyik, ami meg igen, az meg ellent mond az állításodnak.
Ez volt az a link, ahogy már fentebb is mutattam:
Ilyen fájó elismerni, hogy felsültél?
"Akkor hiába hoztam fel a pozsonyi csatát, ahol százezer fővel támadtak a németek Magyarország ellen; hiába hoztam fel példának Hunyadi seregét, aki a 20ezer fős zsoldossereg ellen még több tízezer magyar harcossal is bírt; hiába hoztam fel Mohácsot, ahol Szapolyai hadával és a parasztfelkelőkkel lazán lett volna 70-80 ezer főnyi magyar sereg; neked ez "egyetlen csata sem".
-> Mármint a 907-es pozsonyi csata? Újabb példája a szokott tárgyi tévedéseidnek."
- Miért is az? Egyébként eddig egyetlen ún. "tárgyi tévedést" sem sikerült bebizonyítanod, csak vagdalkozol vele, aztán a végén mindig te égsz le. Például Anjou Lajosnál, ahol én meg sem említettem, hogy azért lett volna kétszerese az ország területe a korábbinál, mert lengyel király lett volna, azt csak te költötted hozzá, aztán kínosan elkerülted a témát...
"A pozsonyi csata 100 ezres létszáma is erősen túlzás.
A középkori csatákra mind jellemző, hogy a csata leírások jóval nagyobb létszámot adnak meg."
- Ami ellent mond neked, az túlzás. Értem. Kár, hogy a történészek szerint ez a helyes szám.
"Például a már említett grünwaldi csatában, a krónikások több mint egy milliós nagyságrendű seregekről írnak, ami teljes képtelenség."
- Az valóban az. A 100ezer koránt sem ilyen irreális szám, ha figyelembe vesszük, hogy a seregben bajor, frank, szász és cseh, és morva harcosok gyűltek egybe.
"Mohácsnál pedig még Szapolyai és Frangepán seregének hozzáadásával sem jön ki a 80 ezres létszám."
- Kész, ez már orvosi hülyeség. Huszonhétszer megmondtam, hogy ehhez még hozzá kell adni a népfelkelőket is (akik bár nem voltak nagy harcértékűek, de a török sereg nagy része sem volt az), de te túl hülye vagy, hogy egy ilyen hosszú mondatot végig tudj olvasni. Vagy szándékosan csinálod.
Érdekes, hogy megint milyen sok dologra "elfelejtettél" reagálni egyébként... Szorul a hurok, kolléga?:)
,,velenceiek szerint a francia király évi jövedelme 1454 körül egy millió, a spanyolé 800, az angolé 700 ezer forint volt."
1454 körül. XI. Lajos uralkodása: 1461-1483.
1481-ben 4600000 livre volt XI. Lajos bevétele.
Bravó. Ismételten égsz haver. Tényleg nagyon ügyes voltál.
Mátyás pedig 1458-tól uralkodott. Tehát még csak nem is volt király 1454-ben, ami a forrásban szerepel.
Az egy dolog, hogy fogalmad sincs, a francia királyokról. Nekem is sincs, én is puskáztam. De legalább azt tudnád Mátyás mikor élt.
Összegzem: Nem sikerült megcáfolnod semmit, ugyanis én folyamatosan XI. Lajos korabeli Franciaországról beszéltem, ő pedig jóval 1454 után uralkodott, sőt Mátyás is 1454 után uralkodott.
Ez nem jött be. Na, ezt hogy fogod már megint kimagyarázni?
1454 / 1458, hűha, micsoda hatalmas időtávlatok!:) Ezalatt biztosan milliókkal változtak a tárgyalt összegek. Ez megint olyan, mint amikor azt mondtad, "nem állt meg a török terjeszkedés évekre, mert 8 év után már megint folyt"...:D
Mellesleg: a forrásaid megint nem beszélnek franciákról, csak egy, amely szerint XI. Lajos bevétele 4millió livre volt.
Igen ám, de csak 1481-től (Hunyadi 1490-ben meghalt).
Illetve ami a legfontosabb: azt még mindig nem tudjuk, hogy egy livre mennyi forintot ért.
Ellenben azt tudjuk - hiszen mondtam már korábban is - hogy Akkor már azt is írd mellé, cimborám, hogy I. Károly aranyforintja évszázadokon keresztül a kontinens egyik legjobb valutája volt. Annyira népszerű volt, hogy Észak-Európában gyakran hamisították is.
Mondhatod, hogy jaj, de beégek, stb, csak az a baj, hogy erre én sárdobálás helyett tényekkel válaszolok, és azok makacs dolgok:(...
Folytatom( és pusztán azért, hogy ne folyon egybe az egész szöveg, nem pedig azért mert indulatból írok)
,,Szamosi Lóránt Mátyás király legenda és valóság. Hetedik oldal. Huszonhatodik sor. ,,XI. Lajos évi jövedelme négyszerese volt"
- Ez egy félbe vágott mondat. Ezzel mesterkedsz. Csak kicsit feltűnő. "
Ebből is látszik ,hogy cseszel elolvasni. Nem tudom miért nem olvasod el. Semmilyen mesterkedés nincs. De tudod mit.
Legyen. Idézem az egész mondatot.
Idézet következik:
,,Így esetleg egy-egy évben a király jövedelme elérhette a 900 000 forintot is. Ez sok vagy kevés? Álljon itt néhány adat ennek eldöntéséhez:XI. Lajos francia király évi jövedelme kb. négyszerese volt, a velencei köztársaság bevétele másfélszerese volt, a török szultán évi jövedelme is kétszerese volt a mátyási bevételnek"
Így szól a teljes mondat. Az egész írást nem fogom kimásolni, mert semmi kedvem ennyit gépelni, mellesleg akár végig is olvashatnád! Amit nem tudom miért nem teszel meg!
Ahelyett, hogy vádaskodnál, és csalással vádolnál meg, olvasd már végig! Erre nem vagy képes? Nehezedre esik olvasni? Nem tudsz mondjuk 2 percet rá szánni?
De idézek egy másik forrásból is.
Az ide vonatkozó mondat:
,,. Mátyás magyarországi bevételei a legjobb pénzügyi években 900.000 aranyforintra tehetők. Ez idő tájt Velence egymillió, az Oszmán Birodalom 1.800.000, a Francia Királyság 4.000.700 forintnyi jövedelemmel rendelkezett. "
Mi itt a mesterkedés? De majd ezt is kifogod magyarázni. Olyan kiváncsi vagyok hogy, de ügyes vagy te, megoldod.
Fájó lenne elismerni hogy felsültél? Úgyse fogod. Úgyis kidumálod.
,,Ami ellent mond neked, az túlzás. Értem. Kár, hogy a történészek szerint ez a helyes szám. "
Kár, hogy a történészek ilyet nem mondanak. Én legalábbis egyetlen egy ilyen forrást sem olvastam, ellenben bármelyik , akármelyik középkori csatát megnézzük, a kortársak leírásai minden esetben túlzóak.
,,Kész, ez már orvosi hülyeség. Huszonhétszer megmondtam, hogy ehhez még hozzá kell adni a népfelkelőket is "
Kész ez már orvosi hülyeség, hogy nem tudsz számolni. Népfelkelőket. Azokat. Meg a hupikék törpikéket is add hozzá.
Nem tudom milyen népfelkelőket akarsz hozzáadni. A sereg látszáma ismert. Ismert Szapolyai seregének létszáma is.
Ismert Frangepáné, és körülbelül lehet tudni hogy még a kisebb-nagyobb egységek amik nem érkeztek meg mennyi lett volna.
Sehogy nem 80 ezer. De nem baj, majd ezt is megmagyarázod
Remélem olyan sikeresen mint XI. Lajos francia király jövedelmét. Az is jól sikerült.
Gyakorlatilag mindenben tévedsz, és ezt forrásokkal amik megkeresése akár kemény perceket is igénybe vesz, lazán alátámasztom, de ennek ellenére sem vagy hajlandó elfogadni hogy tévedsz. De persze ki tudja. Lehet neked van igazad, és alapjaiban változtatod meg a magyar és egyetemes történelemről alkotott fogalmainkat.
Te ezt direkt csinálod? Nem fogod fel hogy XI. Lajos később uralkodott? Nem fogod fel hogy ő alatta érte el a négy milliós bevételt Franciaország?!
Mi a szart nem fogsz fel ezen? Forrás kell? Bizonyíték kell?
OTT VAN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!