Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondták, hogy a sorkaton...

Miért mondták, hogy a sorkatonaság milyen jó közösségépítő volt?

Figyelt kérdés
Ott is, mint mindenhol, az egyéni érdekek domináltak, tehát ott is elnyomták a gyengébbet, vagy a kevésbé hangosat. Nem értem minek beszélik ezeket az üres lózungokat, hogy bajtársiasság meg kiállás a másik mellett, mikor ez ott sem volt jelen.
nov. 22. 09:47
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
Rendben van, Gyurika! :D
dec. 6. 12:00
 42/59 A kérdező kommentje:
Mi van rendben Pistuskó? :DD
dec. 6. 12:02
 43/59 anonim ***** válasza:

Itt a haverod:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..

Érezzétek jól magadat! :D

dec. 6. 12:24
 44/59 A kérdező kommentje:
Látod más is hasonlóan gondolja. Lehet többen mint ti akik pártoljátok ezt a marhaságot.
dec. 6. 12:34
 45/59 A kérdező kommentje:
"De jó volna tankot vezetni, vagy éles fegyverrel lőni" - gondolta sokadjára is a 39-es hozzászóló bent a laktanyában krumplipucolás közben. Az álom csak álom maradt.
dec. 6. 17:18
 46/59 gago77 ***** válasza:
55%

"Szóval háború ellen mindentől megvéd..."

Még fogalmazni sem tudsz. Most a háború ellen véd meg, vagy mindentől (is) megvéd??? El kéne dönteni, hogy mit akarsz írni, mielőtt leírod!

Egyébként sem mondtam sehol, hogy bármitől is megvéd a sorkatonaság, ez már megint a Te kitalációd. Már megint valamelyik végletben gondolkodsz... 1-es, 0, mi? :D

"Akkor szerinted miért törölték el miért nincs senki felelős embernek esze ágában sem visszavezetni (kivéve a súlyosan primitív egyéneket)"

Igen. Dánia, Finnország, Ausztria és Svájc, Norvégia és Svédország rettentő primitívek... :D

"A 38-as hozzászólásodnak legalább volt értelme is."

Én voltam a 38-as is. FYI.

"Ettől függetlenül nálunk a sorkatonaság egy komolytalan bohóckodás volt végig. Ezért semmi értelme sincs fenntartani."

És ha nálatok ez így történt akkor mindenhol máshol is csak és kizárólag így történhetett igaz? Na jó. Szerintem nem voltál te katona, akkor már rég előhozakodtál volna vele, hogy hol és mikor, stb...

De nem ez a lényeg, hanem hogy amikor megszüntették a sorkatonaságokat Európa-szerte (már ahol), akkor nem volt ilyen puskaporos hangulat mint most van. Most a németek is azon gondolkoznak, hogy vissza kéne vezetni. De nyilván ők is primitívek, ugye? :D

dec. 7. 14:50
 47/59 A kérdező kommentje:

"Szóval háború ellen mindentől megvéd..."

Igen, háborús cselekményekre gondoltam, hogy akkor azok ellen szerinted biztos jó, ha már ennyire a pártján vagy. Szerintem mindenki értette, azon nem csodálkozom, hogy te nem :DD

"Akkor szerinted miért törölték el miért nincs senki felelős embernek esze ágában sem visszavezetni (kivéve a súlyosan primitív egyéneket)"

Magyarországra gondoltam, ahol az eltörlése óta fel sem vetődött az ismételt bevezetése. Az hogy néhány mi hazánk-os komcsi bevezetné, hát csak hadd ugassanak. Teljesen hatástalanok. A külföldi példák meg nem érdekelnek, ebben biztos nem kell az ő mintájukat követni. Ha nekik úgy jó, hogy van náluk sorkatonaság, hadd tegyék, nekünk ehhez semmi közünk.

"Ettől függetlenül nálunk a sorkatonaság egy komolytalan bohóckodás volt végig. Ezért semmi értelme sincs fenntartani."

Ezt egész Magyarországra értettem, teljesen mindegy hogy ez az 50-es években volt Baján vagy a 80-as években Nagyatádon. Itt is ott is alibiztek csupán.

"Európa-szerte (már ahol), akkor nem volt ilyen puskaporos hangulat mint most van"

Most sem puskaporosabb a hangulat, mint 5, 10 vagy 20 évvel ezelőtt, a helyzet mit sem változott ahhoz képest. Háborúk mindig voltak valahol, most izraeli-palesztin meg ukrán-orosz. Hát aztán? Bármelyikhez közünk, ami miatt azonnali sorkatonaság kéne?

További kellemes világháborús rettegést krumplipucoló bajnok. Bár olvas inkább kevesebb Origót.

dec. 7. 18:40
 48/59 gago77 ***** válasza:
36%

"Magyarországra gondoltam, ahol az eltörlése óta fel sem vetődött az ismételt bevezetése... A külföldi példák meg nem érdekelnek,.."

Ja. Annyira nem érdekelnek, hogy még érveltél is vele, hogy Európában csak néhány országban van sorkatonaság. Erre én felsoroltam neked legalább féltucat országot - azok közül amik messze lenyomják a magyarokat kb mindenben - erre most azt hazudod hogy tégen nem érdekelnek a külföldi példák stb... Legalább gerinced legyen, ha már agyad nincs!!

"Most sem puskaporosabb a hangulat, mint 5, 10 vagy 20 évvel ezelőtt, a helyzet mit sem változott ahhoz képest."

Hát te tényleg ütődött vagy... B.zd meg nem mindegy hogy Izrael-Palesztina háború van, vagy egy szomszédos országban van háború, amibe mellesleg a NATO is be akar szállni. Ha nem tudnád mi is NATO tagok vagyunk.

Nem én félek b.zdmeg, hanem te! Attól nehogy még véletlen be kelljen vonulnod. Kispisis...

dec. 8. 07:47
 49/59 A kérdező kommentje:

Nem érveltem, csak ténymegállapítás volt. Erre alapozva: [link]

Azért erről ne állítsuk már hogy bármilyen szempontból többség. A többi országban pedig nincs napirenden a visszaállítása.

Dehogy akar a NATO beszállni. Úgymond "csendesen" támogatják a háborújukat, eladják a fegyvereiket. Sem a ruszkik nem fognak NATO-tagállamot megtámadni, sem fordítva. Csak beszél mindenki, hogy még több pénz legyen benne, ezt akarják maximalizálni. Most őszintén melyik járna jól, ha megtámadná a másik felet és miért? A ruszkik meg az ukrik szembenállása korábbi keletű, most ebben a szakaszban tart. Ugyanúgy ahogy az izraeliek meg a palesztinok sem fogna egymással megbékülni. De mindegyik megmarad saját keretein belül, semmi jel nem utal arra, hogy ez nagyobb méretűvé eszkalálódjon. Szomszédban még ellesznek egy darabig, mire kiderül, kinek nagyobb a szerszámja. Aztán ez is a múlt ködébe vész. És mi ebből végig ki fogunk maradni, ahogy Európa többi állama is.

dec. 8. 09:16
 50/59 A kérdező kommentje:
Háborút vizionáló konteósokkal nem is nagyon lehet mit kezdeni. Minél kevesebb Origo tanulmányozást kívánok.
dec. 8. 09:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!